MUCĂTURI DE CARTOF DULCI CU KETCHUP DE CASĂ

Хапки от сладък картоф с домашен кетчуп
Bucurați-vă de această versiune unică și vindecătoare a uneia dintre mesele noastre preferate din copilărie. Mușcăturile sunt foarte gustoase în combinație cu o salată sau pesto de spanac.

Cartofii dulci sunt un aliment important pentru stocarea glucozei și a glicogenului pentru ficat. Toți cartofii dulci și ignamele sunt buni, chiar și cartofii dulci albi. La fel ca și cartofii obișnuiți, ei ajută la susținerea aproape a tuturor funcțiilor pentru care este responsabil ficatul. Cartofii dulci au proprietăți fitochimice care calmează un ficat încălzit, furios, stagnant, lent și toxic și ajută la prevenirea spasmelor. De asemenea, oferă o serie de substanțe fitochimice pentru a echilibra hormonii din ficat, ajutându-l să regleze și să controleze unele dintre funcțiile sale hormonale.

Ingrediente:
  • 2 cartofi dulci de marime medie;
  • 1 lingura ierburi uscate precum oregano , cimbru sau rozmarin
PENTRU KETCHUP
  • 180 g piure de roșii (fără aditivi și sare)
  • 1/3 lingurita. Suc de mere;
  • 2 linguri. suc proaspăt de lămâie;
  • 2 lingurite miere crudă;
  • 1/4 lingurita. praf de ceapă uscată;
  • 1/4 lingurita. praf de usturoi;
  • 1/4 lingurita. oregano uscat ;
  • 1/4 lingurita. ardei rosu (optional).
Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Se fierb cartofii dulci timp de 20-25 de minute, până când se înmoaie pe exterior, dar încă fermi la mijloc. Scoate-le să se răcească complet. Curatam cartofii si ii dai pe razatoare grosier. Turnați-le într-un bol, adăugați ierburile și amestecați bine. Luați puțin cu o lingură și formați bucăți mici cilindrice cu mâinile.

Aranjați mușcăturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptor pentru 40-45 de minute, întorcându-le la jumătate, până devin aurii închis. Pentru mai multă crocanta, dați cuptorul la 200°C în ultimele 10 minute. Lăsați mușcăturile să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a mânca.

Pentru a face ketchup-ul, combinați toate ingredientele într-un castron și amestecați până la omogenizare. Serviți cu cartofii.

Porție pentru 2 persoane.


Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

This blog, its content and all related materials are presented for informational purposes only and are not a substitute for medical advice, diagnosis, treatment or prescription. Nothing contained in or accessible from this blog should be considered medical advice, diagnosis, treatment or prescription, nor a promise of benefits, claim of cure, legal guarantee or guarantee of results to be achieved . Never disregard medical advice or delay seeking it because of something you read on this blog or any of the related materials. Prirodnik EOOD and its team are not medical persons and do not claim to provide health services. Consult a licensed healthcare professional before changing or discontinuing any current medication, treatment or care, or starting any diet, exercise or supplement program, or if you have or suspect you may have a medical condition , which requires medical attention. The Food and Drug Agency of R. Bulgaria has not evaluated any statement, claim or representation made on or accessible from this blog or any related material. The content of this blog and any related material does not necessarily reflect the opinion of Prirodnik EOOD or the primary author and is not guaranteed to be correct, complete or up-to-date. This article may contain links to other resources on the Internet. These links are provided as citations and aids to help you identify and find other Internet resources that may be of interest and are not intended to state or imply that Prirodnik EOOD or the lead author recommends, endorses, supports, sponsor or are in any way related or associated with any person or organization related to the referenced material or are legally authorized to use a trade name, registered trade trademark, logo, legal or official seal, or copyrighted symbol that may appear in the referenced material.

Similar articles

Gingerbread cake

This gingerbread cake is the perfect solution for a healthy snack as it is gluten-free, dairy-free, egg-free and fat-free! Full of warming spices like ginger,...

By Aneliya Dikova
Read more
Fat-free apple pie

There's nothing better than apple pie! Unless it's fat-free, gluten-free, and dairy-free, which means you can enjoy it whenever you want! The cinnamon apple filling...

By Aneliya Dikova
Read more
Roasted Brussels sprouts with maple syrup

The Brussels sprouts in this recipe are incredibly appealing. They're sweet, spicy, tangy, and full of flavor. If spicy isn't your thing, don't worry about...

By Aneliya Dikova
Read more
Cranberry water

This cranberry water is the simple and perfect balance of tart and sweet. It's easy to make, beautiful to look at, and a delicious way...

By Aneliya Dikova
Read more