Până în prezent, studiile medicale și știința încă nu înțeleg de ce glutenul este atât de dăunător. Ni se spune că este pentru că oamenii au alergii la gluten sau boli precum boala celiacă. Cu toate acestea, acest lucru nu explică de ce atât de mulți oameni sunt intoleranți la gluten. Este asta chiar adevărat? Da, suntem sensibili. Ceea ce nu veți auzi este adevăratul motiv pentru care reacționăm la grâu și alte surse de gluten.

Gandeste-te la asta. Cunoașteți oameni de 80 de ani care au mâncat gluten toată viața și nu au dezvoltat niciodată un singur simptom de sensibilitate la gluten? Probabil cu toții ne putem gândi la oamenii din această generație care se simt bine să mănânce grâu. Acum gândiți-vă câți oameni cunoașteți - copii, adolescenți sau persoane în vârstă de 20, 30, 40, 50 sau 60 de ani - care evită glutenul cu orice preț din cauza bolii celiace sau a altor probleme legate de această proteină.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii evită glutenul este pentru că medicii și profesioniștii din domeniul sănătății de astăzi le-au spus că glutenul cauzează inflamații sau chiar boli autoimune. Aceasta este o teorie relativ nouă, care este răspândită fără o înțelegere reală a modului în care glutenul provoacă inflamație și de ce intoleranța la gluten este comună în bolile autoimune.

Iată adevărul: glutenul hrănește agenți patogeni. Însuși virușii care creează afecțiuni autoimune prosperă pe gluten. Aceasta este cauza inflamației. Nu este invers - că glutenul provoacă inflamație, care provoacă o reacție autoimună în organism. Glutenul este cel care hrănește microbii care duc la inflamație în organism, pe măsură ce sistemul imunitar încearcă să-i eradice. Rețineți că studiile medicale și știința nu știu încă acest lucru. Există doar două cauze ale inflamației: (1) traumatisme fizice, rezultate din forța aplicată sau contactul cu toxine; și (2) activitate patogenă în organism. Agenții patogeni pot provoca inflamații fie prin pătrunderea în organe sau țesuturi, care pot provoca propriul tip de leziuni celulare, fie prin hrănirea anumitor dăunători și alimente problematice din organism și eliberând toxine și produse secundare inflamatorii. Glutenul nu poate provoca inflamație de la sine - hrănește agenții patogeni care îl provoacă. De aceea, atât de mulți oameni, în special generația mai în vârstă, nu dezvoltă reacții la gluten. Pentru ca inflamația să apară, trebuie să existe anumiți agenți patogeni în organism care se hrănesc cu ea. Agentii patogeni precum virusurile, nu glutenul, sunt cauza reala a bolii celiace.

Acest adevăr despre bolile autoimune rămâne un mister pentru cercetarea medicală și știință. Chiar și cei mai buni medici și specialiști ai noștri se confundă aici, explicând nenumărate simptome și afecțiuni ca un atac al propriului sistem imunitar al organismului împotriva lui însuși. Când auziți asta, să știți că înseamnă de fapt că cercetarea medicală nu a ajuns încă la rădăcina bolii, așa că cea mai bună explicație a lor este că este vina organismului. În realitate, sistemul imunitar al corpului tău nu ți-ar distruge niciodată glanda tiroidă ( cum este teoria lui Hashimoto , fără nicio dovadă ). Sistemul imunitar al corpului tău nu ți-ar distruge niciodată pielea ( care este teoria defectuoasă din spatele eczemei ​​și psoriazisului , fără nicio dovadă ). Și nu este posibil ca glutenul să determine sistemul imunitar să reacționeze într-un mod în care să atace mucoasa intestinului, provocând daune, care este teoria greșită din spatele bolii celiace. Este un agent patogen, cum ar fi un virus, care se hrănește cu gluten și provoacă leziuni intestinale.

Ceea ce face sistemul tău imunitar este să vâneze agenții patogeni care creează condiții autoimune. Motivul pentru care glutenul intră în joc este că este combustibil pentru agenții patogeni. Glutenul hrănește viruși, cum ar fi peste 60 de soiuri de EBV , care provoacă afecțiuni precum fibromialgia , boala Hashimoto , eczema, psoriazisul , scleroza multiplă , boala Lyme , sindromul ovarelor polichistice (PCOS) , endometrioza, artrita psoriazică, sindromul de oboseală, lupusul cronic. CHD) , scleroza laterală amiotrofică (ALS) și altele – care sunt acum clasificate ca autoimune. Medicii bine intenționați se agață de teoria învechită din anii 1950 conform căreia organismul se atacă pe sine ca o explicație pentru afecțiunile cronice pe care știința încă nu le înțelege. Astăzi, această teorie are o nouă versiune, conform căreia glutenul provoacă inflamații, derutează organismul și se atacă singur. Nu este vorba despre noi descoperiri, ci despre informații înșelătoare.

Cărțile lui Anthony William menționează în multe locuri modul în care glutenul hrănește microbii care creează simptome și afecțiuni, iar profesioniștii din domeniul sănătății încep deja să folosească aceste informații din Mediul de vindecare în practica lor. Ei obțin rezultate pentru pacienți, ajutându-i să înțeleagă sursa suferinței lor - că glutenul este combustibil pentru agenții patogeni, așa că atunci când îl consumăm, virușii și chiar bacteriile neproductive din organism se pot încorpora mai adânc în organe, dăunând celulelor și dezvoltându-se. boli autoimune și alte boli cronice. Atunci când aveți vreo problemă de sănătate, fie că este autoimună sau nu, eliminarea glutenului este un pas foarte important. Următorul pas este să înțelegeți de ce vă perturbă funcționarea corpului și joacă un rol în starea dumneavoastră, astfel încât să vă puteți proteja și să vă vindecați.

Este posibil să nu aveți agenți patogeni în corpul dumneavoastră care se hrănesc ușor cu gluten. Este posibil să puteți mânca grâu și alte surse de gluten și să vă simțiți bine. Acest lucru nu înseamnă că simptomele nu vor apărea la timp. Toată lumea poartă germeni și vin în diferite tulpini și soiuri, care necesită o perioadă diferită de timp pentru a se înmulți. Este posibil ca în corpul tău să se producă un mediu patogen ușor, creând cele mai ușoare simptome despre care nici măcar nu le bănuiești că sunt o problemă. Mulți oameni încep o curățare fără un obiectiv specific de sănătate în minte și abia apoi își dau seama că se simt la fel de bine ca întotdeauna.

După ce au eliminat glutenul, ei descoperă că au mai multă energie, la care nu se așteptau, deoarece nu s-au gândit niciodată că sunt sensibili la acesta. Ei observă că gândesc mai clar, că au nevoie de mai puțin somn și că durerile pe care le ignorau înainte au dispărut. Retenția ușoară de apă pe care nici măcar nu o bănuiau a dispărut - și motivul este că inflamația ușoară, sistemică pe care au fost prea ocupați să o observe, a dispărut, deoarece alimentele lor care conțineau gluten lipseau din dieta lor.

Publicații similare

[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.