De ce sarea excesivă este un aliment cu probleme

De ce sarea excesivă este un aliment cu probleme

Auzim adesea că sarea este bună pentru sănătate atâta timp cât este de înaltă calitate precum sarea de mare sau sarea de Himalaya și apoi putem folosi cât vrem pentru că aceste tipuri de sare conțin substanțe nutritive și multe minerale. Deși această afirmație este adevărată, aceste săruri unice încă împiedică organismul să se curețe. Nu conțin forța vitală care, de exemplu, conține sarea minerală din sucul de tulpini de țelină . Sarea conținută în sucul de tulpini de țelină este un subgrup de sodiu (Anthony William le numește săruri de grup de sodiu ) care este suspendat în apă hidrobioactivă. Una dintre numeroasele sarcini ale sărurilor de sodiu este de a se lega de toxine și de a le elimina din organism. O altă sarcină este distrugerea microorganismelor patogene. Acest sodiu special, despre care puteți citi mai multe în cartea lui Anthony William „Suc de țelină” (netradusă încă în bulgară), face parte din motivul pentru care milioane de oameni din întreaga lume sunt tratați cu suc de țelină .

Sărurile comune, de mare , de Himalaya și toate celelalte săruri considerate alimente nu au proprietăți detoxifiante. Când le consumăm, ne deshidratează, ceea ce poate provoca și edem - iar oamenii suferă deja suficient de inflamație, umflături, retenție de apă și creștere în greutate. Sarea doar agravează aceste simptome. Retentia de lichide este ultimul lucru pe care il doriti atunci cand va detoxifiati si curatati.

În mod realist, un praf mic de sare de mare de înaltă calitate sau sare gemă de Himalaya adăugat la o masă gătită acasă nu este cel mai periculos lucru. La ce trebuie să fim atenți este conținutul de sare din mâncarea restaurantului, mâncărurile comode și poate chiar sărbătorile gătite acasă de la cei dragi și prietenii noștri. Chiar și gustările scumpe ambalate precum biscuiții deshidratați, făcute de o companie foarte bine intenționată, sustenabilă și promovate cu o listă lungă de beneficii, conțin de obicei prea multă sare.

„Sare după gust” este o expresie care este folosită foarte des. Fiecare dintre noi are libertatea de a sare cât de mult dorim - și ajungem la sare, chiar dacă mâncarea noastră conține deja sare. Aceasta înseamnă că majoritatea dintre noi suntem obișnuiți cu cantități mari de sare, mai mult decât poate suporta organismul, mai ales în timpul unei curățări.

În fiecare zi consumăm cantități mari de sare din alimente gata preparate, ceea ce o face gustoasă pentru consumatori. Sarea ne deshidratează și, așa cum am mai spus, ultimul lucru de care avem nevoie atunci când încercăm să ne curățăm este să reținem lichidul și să fim deshidratați cronic în același timp. Sarea păstrează toxinele și otrăvurile din organism; le prinde și le concentrează în țesuturile organelor noastre, împingând apa necesară din organe și făcându-ne și mai deshidratați, în același timp în care apa se acumulează și este reținută în zonele care nu sunt utile. Când suntem deshidratați, este aproape imposibil să ne purificăm. Și oricum majoritatea oamenilor sunt deshidratați cronic de ani de zile. În plus, sarea perturbă sistemul imunitar prin deshidratarea celulelor ucigașe și astfel slăbind capacitatea acestora de a distruge agenții patogeni.

Din nou, să fim clari: vorbim despre sarea pe care o adăugăm în mâncare. Aceasta este diferită de sărurile de grup de sodiu din sucul de tulpini de țelină , care ne ajută să curățăm și să ne detoxificăm și să luptăm cu agenții patogeni. De asemenea, diferă de sarea care este conținută în algele marine ale Atlanticului - adică. alge marine comestibile precum dulse și kelp. Algele diferă de apa oceanică deshidratată (sare de mare) deoarece conțin în mod natural o cantitate controlată de sare. care nu interferează cu detoxifierea. Algele sunt bune pentru noi deoarece elimină metalele grele toxice și radiațiile din organism. Deci, există o diferență între sarea de masă – chiar și atunci când este de cea mai bună calitate posibilă – și sodiul prezent în mod natural în alimentele medicinale. Adăugarea salatei cu dulce kelp nu are nimic de-a face cu adăugarea de sare în mâncare în fiecare zi. Conținutul de sare al unei felii de alge marine nu poate fi comparat cu cel al unei felii de pizza care este făcută cu brânză sărată, sos și aluat.

De aceea este o idee bună să stai departe de sare adăugată atunci când încerci să cureți. Atenție la sare în condimente și fii precaut în restaurante, cerând ca mâncarea să fie pregătită fără sare. Când iei măsuri serioase pentru a te vindeca, nu există niciun motiv să te sabotezi continuând să exagerezi cu sare.

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.