Carnea de porc încarcă serios pancreasul, inima și ficatul. Când o persoană consumă slănină de porc, cârnați, șuncă, fripturi, coaste, piele, slănină și altele, sângele se îngroașă foarte mult. Acest grad de îngroșare diferă de cel obținut prin consumul unui avocado, a unui pumn de nuci sau a somonului. Varietatea grăsimilor din produsele din carne de porc, consistența și natura lor grea saturează sângele ca nimic altceva. Chiar dacă crezi că friptura ta aproape nu are grăsime pentru că ai tăiat grăsimea, totuși iei mai multă grăsime decât poate suporta corpul tău, deoarece se află în carnea însăși. Sângele îngroșat de untură este atât de dur asupra pancreasului încât forțează glanda să utilizeze o mare parte din depozitele sale de insulină și enzime pentru a preveni dezastrul. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor iau și zahăr în același timp sau la scurt timp după ce au mâncat carne de porc - cu sos de grătar, pâine sau desert. Deci, în timp ce nivelul ridicat de grăsime din carnea de porc este încă în sângele nostru, pancreasul eliberează insulină pentru a face față nivelului ridicat de zahăr, iar această grăsime este cea care intervine în calea zahărului care supraîncărcă pancreasul, care pentru pentru a economisi rezervele secretate de insulină și enzime luni de zile într-o singură zi. În cele din urmă, poate ajunge la punctul de epuizare. Apoi o persoană ajunge în spital cu pancreatită și nimeni nu va ști care este motivul real.
De asemenea, untura interferează cu detoxifierea și curățarea. Când sângele este atât de grăsime, nu poate elimina agenții patogeni și toxinele din anumite organe, cum ar fi ficatul. Ficatul este epuizat, producând cantități mari de bilă pentru a descompune grăsimea și a menține sângele suficient de subțire, astfel încât inima să nu fie nevoită să lucreze la fel de greu pentru a pompa sângele prin venele înfundate cu grăsime. Când fluxul de sânge este atât de ocupat, înseamnă că creierul practic nu este purificat. Deseori vorbim despre limpezirea minții. Când mâncăm carne de porc, lucrăm împotriva acestui lucru pentru că nu curățăm creierul. Vasele de sânge pline cu niveluri mai mari de grăsime transportă mai puțin oxigen care ajunge la celulele creierului. De asemenea, înseamnă că mai puține fitochimice vindecătoare din alimentele pe care le consumați (inclusiv sucul de tulpini de țelină) ajung la celulele creierului. Sângele gros face inima să pompeze mai greu, ceea ce înseamnă o presiune crescută în vasele de sânge atunci când sângele intră în sfârșit în creier. Deși această presiune este cea mai ușoară, este totuși presiunea care pune presiune în cele din urmă asupra țesutului creierului. Este o presiune care împinge toxinele mai adânc în celulele creierului, în loc să le permită să plece, astfel încât toxinele ajung să se acumuleze în creier.
După cum am menționat de mai multe ori în articolele noastre de curățare, veți descoperi că fiecare curățare se concentrează pe pierderea grăsimilor. Un motiv este subțierea sângelui. Atunci când subțiezi sângele, otrăvurile iese cu ușurință în celule și țesuturi și intră liber în fluxul sanguin, astfel încât să poată părăsi în sfârșit corpul tău. Evitarea produselor din carne de porc este o parte importantă în a vă oferi șansa de a vă scăpa de toxine, astfel încât corpul și mintea să se poată vindeca.