CE ALIMENTE DE EVITAT CU BOLILE GLANDEI TIROIDE

CE ALIMENTE DE EVITAT CU BOLILE GLANDEI TIROIDE

Indiferent ce fel de dietă urmați - bogată în proteine, vegetariană sau similară - este o idee bună să eliminați ouăle, lactatele, glutenul, uleiul de canola, soia, porumbul și carnea de porc din alimentație în timp ce aveți probleme cu tiroida. Nu este că aceste alimente provoacă inflamație, ceea ce este o teorie pe care poate ați auzit-o. Mai degrabă, aceste alimente hrănesc EBV - virusul tiroidian - care apoi creează inflamație. Cu aceste alimente în dieta ta, virusul poate continua să crească și să se dezvolte, ceea ce înseamnă că simptomele și virușii pot continua să persistă. (Pentru mai multe informații despre ceea ce face ca aceste alimente să fie problematice pentru o persoană cu simptome sau boli cronice, consultați cărțile lui Anthony William din seria Healing Medium ).

La un ou distanță

Știi cât de delicios este un ou prăjit. Așa crede și EBV . Ouăle sunt cel mai important aliment de evitat cu EBV, deoarece sunt sursa de hrană numărul unu pentru virus. Dacă spargi un ou într-o cutie Petri și apoi introduci celule active EBV, virusul se va înmulți rapid. Nu contează dacă sunt ouă organice de crescătorie în aer liber - sunt la fel de problematice dacă aveți EBV. Și nu vă lăsați păcăliți de etichetele care susțin că ouăle sunt fără hormoni. Aceasta înseamnă doar că nu conțin hormoni suplimentari; sunt încă pline de hormoni naturali pe care EBV îi iubește.

Dacă cineva se află în stadiul unu al virusului, o singură omletă sau o omletă mai poate fi suficientă pentru a trage EBV în mononucleoză în stadiul doi. Acest lucru se aplică fiecărei etape a virusului. În orice moment, cineva poate fi la doar un ou distanță de următoarea fază a unui atac EBV.

Știm foarte bine cât de tentante sunt ouăle și câte surse vă vor spune că sunt un aliment perfect. Din nou, nu este vorba despre un sistem de credințe despre mâncare. Nu suntem împotriva ouălor în sens general. Au o dietă care funcționează bine pentru unii oameni. Doar că, atunci când ai de-a face cu un fel de boală tiroidiană sau altă problemă virală, aspectele problematice ale ouălor depășesc beneficiile și vor funcționa împotriva oricăror alte măsuri pe care le faci pentru a încerca să te vindeci. Când ezitați să vă răsfățați cu asta, amintiți-vă că ouăle fac parte din motivul pentru care EBV a devenit atât de puternic și larg răspândit în populație. În timp ce lucrați pentru a vă restabili sănătatea, stați departe de ei.

Sari peste brânză, te rog

Proteinele din lapte sunt a doua parte favorită a dietei EBV . Dacă vă confruntați cu simptomele sau condițiile pe care le-am discutat în articolele despre bolile tiroidiene , cel mai bine este să evitați toate produsele lactate în timp ce încercați să vă vindecați. Aceasta include brânză, lapte, unt, iaurt, smântână, chefir, ghee etc. Ne-am dori să putem spune contrariul, pentru că știm cât de mult sunt preferate produsele lactate. Ne-am dori să vă putem spune că pizza cu brânză și un ou prăjit deasupra este cel mai bun lucru pe care îl puteți mânca pentru tiroida. Dar ceea ce este mai important pentru noi este vindecarea ta. Misiunea noastră este să vă menținem în siguranță, așa că trebuie să vă spunem adevărul, și anume că și produsele lactate de cea mai înaltă calitate de la cele mai fericite vaci crescute la pășune și hrănite cu iarbă vă vor împiedica dacă încercați să vă vindecați de EBV. și boala tiroidiană.

Chinurile misterioase ale glutenului

Din fericire, oamenii își dau seama că glutenul este un aliment cu probleme pentru persoanele cu afecțiuni cronice de sănătate. Există multe mai multe produse și rețete fără gluten disponibile astăzi decât erau acum câțiva ani și nu mai este atât de rar să auzi de cineva care evită grâul. Cu toate acestea, motivul pentru care glutenul dispare din meniuri și liste de ingrediente nu este pentru că ce este în neregulă cu el este înțeles pe scară largă. Mai degrabă, procesul de eliminare a arătat multor medici și pacienți că a trăi fără grâu în dieta nutrițională poate îmbunătăți foarte mult sănătatea cuiva.

Motivul pentru a evita glutenul de grâu atunci când aveți oricare dintre problemele cronice descrise în articolele despre bolile tiroidiene nu este pentru că glutenul conține micotoxine sau este pur și simplu un aliment inflamator, după cum spun teoriile. Mai degrabă, ca și în cazul celorlalte alimente de pe această listă, motivul este că glutenul hrănește agenți patogeni, inclusiv EBV . ( Când glutenul este din grâu OMG, este și mai rău. ) Când aveți o infecție cu EBV și mâncați o bucată de pâine, EBV este dornic să se hrănească, eliberând un produs rezidual de neurotoxine și provocând simptome precum furnicături și amorțeală, dureri de cap, migrene, oboseală, ceață cerebrală , vedere încețoșată, durere și modificări ale dispoziției. Eliminarea glutenului este unul dintre pașii pentru EBV de post, motiv pentru care vei observa atât de multe îmbunătățiri ale sănătății tale atunci când îl eviți.

Fara rapita in musli

Acesta este un alt declanșator, iar problema specială aici este că este adesea prezentat ca un aliment sănătos. Probabil ați auzit afirmațiile că canola este bună pentru dvs. Știți că dacă aveți EBV , canola vă va afecta negativ. Nu numai că ar trebui să-l eliminați din propria bucătărie, ci și să aveți grijă când mâncați afară pentru a vă asigura că mâncarea nu este făcută cu canola sau un amestec de ulei de canola. De asemenea, verificați etichetele alimentelor ambalate și lăsați-le pe raft pe cele care conțin canola. În caz contrar, riscați să vă deteriorați sistemul imunitar, organele și membranele mucoase, deoarece canola hrănește EBV.

Jocuri cu porumb și

La început, porumbul era prietenul nostru. Ea a fost o sursă sănătoasă, uimitoare de hrană pentru noi. Apoi, la sfârșitul anilor 1930 și 1940, utilizarea pesticidelor, erbicidelor și fungicidelor pe culturile de porumb a crescut într-un ritm alarmant. După cum am discutat deja în articolele despre bolile tiroidiene , aceste tipuri de soluții chimice alimentează EBV , iar când oamenii au început să mănânce porumb care a fost împletit cu substanțe toxice precum DDT, acesta a început să hrănească EBV. Pe măsură ce porumbul continuă să fie tratat cu cantități masive de aceste substanțe chimice, EBV a început să identifice porumbul însuși cu aceste toxine, deoarece acestea au mers mână în mână tot timpul.

Acest lucru a durat zeci de ani, când porumbul cultivat industrial a fost hrănit cu EBV... și apoi a apărut porumbul OMG. Atunci încep cu adevărat jocurile cu porumb, cu modificarea genetică modificând porumbul într-un mod care este potrivit pentru viruși. Din păcate, în prezent, chiar și porumbul organic cultivat din semințe non-OMG este probabil să fie contaminat și poate provoca în continuare afecțiuni de sănătate.

Nu trebuie să vă fie frică de porumb. Doar fiți precaut și luați în considerare unde vă aflați cu simptomele și condițiile când vi se oferă porumb și alimente făcute cu ulei de porumb, făină de porumb și altele asemenea. Evitați pe cât puteți porumbul în diferitele sale forme, spunând întotdeauna nu porumbului industrial și sărind peste ingredientele ascunse precum acidul citric, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză și alcoolul de cereale (un conservant comun în tincturile din plante ) . Când nu te lupți cu boala, este în regulă să te bucuri de porumb organic pe știulete, dar să-l consumi cu moderație. Dacă doriți, îl puteți consuma împreună cu unele dintre alimentele vindecătoare din articolul „Powerful Healing Foods for the Thyroid Gland” pentru a contracara eventualele efecte negative.

Soia nu este ceea ce crezi

În trecut, soia era, de asemenea, un aliment relativ sănătos – nu la fel de sănătos ca odinioară porumbul, deși oferea și multe beneficii. Din nou, utilizarea excesivă a pesticidelor și erbicidelor, precum și manipularea OMG-urilor, fac culturile de soia instabile. Soia de astăzi nu mai este ceea ce a fost cândva. Acum s-a schimbat și este un produs secundar care se hrănește cu agenți patogeni. În timp ce soia nu hrănește viruși și bacterii la aceeași scară ca porumbul, ea are potențialul de a deveni un aliment la fel de dăunător.

Una dintre principalele probleme ale soiei este conținutul relativ mare de grăsimi, care ascunde informații despre OMG și concentrații mari de pesticide și erbicide. Soia organică, nemodificată este ceea ce vrei să cauți, deși nu există garanții că va fi pură. Dacă vă place soia, încercați să nu o lăsați să vă domine dieta și, în schimb, consumați-o cu moderație. Ori de câte ori este posibil, alegeți boabele de soia încolțite, care au un conținut mai scăzut de grăsimi și, prin urmare, au o concentrație mai mică de substanțe chimice toxice.

Carnea de porc nu este perfectă

Una dintre problemele produselor din carne de porc este că acestea tind să aibă mai multe grăsimi decât orice alt produs animal, chiar dacă carnea de porc este „curată”. Cealaltă problemă este tipul de grăsime pe care îl conține carnea de porc. Deși arată ca o grăsime animală tipică, de fapt se disipează în fluxul sanguin mult după ce este consumată - de obicei, 12 până la 16 ore, în comparație cu cele 3 până la 6 ore în care sunt necesare altor grăsimi animale pentru a se disipa.

Din cauza perioadei lungi de care este nevoie ca untura să-ți părăsească circulația, dacă mănânci pizza cu cârnați la cină și slănină a doua zi dimineața, untura de cu o seară înainte nu a avut șansa să-ți părăsească circulația înainte ca micul dejun să-ți mai dea o doză. Aceasta înseamnă că sângele tău nu are șansa de a se oxigena între mese. Pentru alte surse de grăsime, cum ar fi alte proteine ​​animale, timpul dintre cină și micul dejun este suficient pentru a oferi corpului tău măcar o pauză.

Oxigenul este cheia. Când aveți de-a face cu o boală tiroidiană sau o altă afecțiune de sănătate, nu doriți ca sângele să fie bogat în grăsimi, mai ales pentru perioade lungi de timp. Cu cât este mai mare nivelul de grăsime din sânge, cu atât va avea mai puțin oxigen, iar oxigenul vă ajută să ucideți bacteriile și virușii precum EBV . Conținut mai mare de grăsimi și mai puțin oxigen înseamnă mai multe șanse pentru EBV și agenții patogeni ai săi de a se dezvolta pe cheltuiala dumneavoastră. Mai puține grăsimi și mai mult oxigen înseamnă că corpul dumneavoastră este mai capabil să lupte împotriva EBV.

Grăsimea de porc pune, de asemenea, o presiune asupra ficatului, făcând aproape imposibil ca metalele grele, pesticidele, celulele EBV sau deșeurile virale să vă părăsească corpul. În schimb, aceste toxine sunt absorbite înapoi în organele tale, ceea ce, la rândul său, poate îngreuna funcțiile corpului, cum ar fi conversia hormonilor tiroidieni în ficat.

Dacă vrei să oferi corpului tău cea mai bună șansă de a se recupera în timp ce te vindeci, stai departe de slănină, cârnați, șuncă, coji de porc, friptură de porc, coaste de porc, cotlete de porc, muschi de porc, carne de porc, produse procesate din carne de porc și slănină, ca delicioase cum sunt.

ZI DE ZI

Poate fi copleșitor să renunți la confortul anumitor alimente în timp ce lucrezi la recuperare. Rețineți că nu trebuie să renunțați la sandvișurile cu șuncă și brânză ( sau la oricare dintre celelalte alimente de pe această listă ). Renunțați puțin câte puțin la alimentele cu probleme. Pune pe frigider o listă cu ceea ce încerci să eviți pentru a-ți aminti ție și celor care locuiesc cu tine. Începeți cu una sau două rețete noi din cartea lui Anthony William The Healing Medium: Thyroid Healing pentru a vedea cum se va schimba viața dumneavoastră fără aceste alimente.

Una dintre cele mai bune moduri de a merge mai departe este să-ți umpli viața cu atât de multe dintre alimentele vindecătoare pe care le vom acoperi în articolul Power Thyroid Healing Foods, încât pur și simplu nu ai loc în frigider sau în farfurie pentru cele care au folosit. pentru a fi o parte mai regulată a dietei tale. Atât de mulți oameni au experimentat efectele benefice ale concentrării asupra acestor alimente și absența vechilor preferate dispare rapid. Dacă totuși simți această lipsă și dorința de a te întoarce la alimentele tale preferate, s-ar putea să găsești mângâiere în capitolul „Food for the Soul” din cartea lui Anthony William The Healing Medium: The Best Foods .

Mai presus de toate, știi că nu ești singur când faci aceste schimbări în viața ta. Credem în tine 100%. Suntem împreună în această luptă. Te poți descurca. Nu eşti singur!

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„"Teste de ghicire" pentru glanda tiroidă" ;
„Anthony William despre medicamentele tiroidiene” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

 

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.