Ciuperca chaga (din punct de vedere tehnic nu este o ciupercă, ci mai degrabă o pre-creștere) este o ciupercă medicinală incredibil de puternică, foarte căutată pentru proprietățile sale medicinale și conținutul de antioxidanți extrem de ridicat. Chaga este bogat în vitaminele A, C, B, D și E și în minerale precum mangan, fier, calciu, zinc și seleniu. Are proprietăți puternice antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, antimicrobiene, antifungice, anti-candida și anti-parazitare.

Ciuperca Chaga medicinală este una dintre cele mai bune surse de acid betulinic, despre care se știe că ucide celulele canceroase la contact. Din acest motiv, ciuperca chaga este adesea citată drept unul dintre cele mai bune alimente anticancerigene și antitumorale și este foarte apreciată și utilizată în diferite protocoale naturale de tratament și prevenire a cancerului. Cercetările arată că chaga este deosebit de benefică pentru cancerul de colon, stomac, uter, plămân, sân și prostată.

Chaga este, de asemenea, bogat în beta-glucani, care pot întări și întări semnificativ sistemul imunitar. Acest lucru îl face o alegere ideală pentru persoanele care suferă de boli autoimune, cum ar fi sindromul de oboseală cronică, artrita reumatoidă, lupusul, fibromialgia, sindromul intestinului iritabil (IBS), boala Crohn, limfomul, bursita, herpes zoster și sindromul ovarului polichistic (PCOS).

Această ciupercă este, de asemenea, foarte benefică pentru persoanele cu virusul HIV (virusul imunodeficienței umane) și s-a dovedit că reduce diferite simptome și boli secundare cauzate de HIV. Chaga conține cel mai înalt nivel de superoxid dismutază (SOD) din lume. Este o enzimă care ajută la descompunerea radicalilor liberi și și-a dovedit eficacitatea în tratamentul bolii Parkinson , bolii Alzheimer, SLA (scleroza laterală amiotrofică), gutei, sclerodermiei, osteoartritei și cataractei.

Proprietățile sale antiinflamatorii îl fac un ajutor ideal pentru persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS), artrită, colită, cistită, tendinită, edem, astm, boala celiacă și acnee. Gama largă de beneficii medicinale găsite în chaga îl face unul dintre cele mai importante și esențiale alimente medicinale care ar trebui incluse în regimul de sănătate al fiecăruia.

Ciupercile Chaga cresc in armonie cu mesteacanii si pot fi gasite in regiunile de nord ale Statelor Unite si in padurile din Muntii Appalachi. Se găsesc și în pădurile temperate din Europa, Canada, China, Rusia și Coreea, unde sunt numite „dar de la Dumnezeu”.

Ciuperca Chaga pentru a stimula imunitatea

Ciuperca chaga este asociată cu construirea imunității, ceva de care toți avem nevoie în viața noastră. Chaga are substanțe nutritive care întăresc sistemul imunitar și cresc numărul de globule albe prin creșterea producției de limfocite, monocite, neutrofile, bazofile și eozinofile, astfel încât organismul tău să poată lupta împotriva invadatorilor precum toxinele și agenții patogeni, precum și ciupercile precum drojdiile. și mucegaiuri.

Această hrană sălbatică uimitoare susține, de asemenea, nivelurile normale de celule roșii din sânge și masa osoasă, echilibrează trombocitele și previne furtunile de citokine care rezultă din reacția excesivă a organismului la un agent patogen sau toxină. Acest tip de reacție excesivă apare deoarece sistemul imunitar intră în exces pentru a lupta împotriva mai multor infecții. Furtunile de citokine pot duce la dilatarea vaselor de sânge (care poate duce la hemoragie), urticarie, erupții cutanate și febră.

Cu ajutorul ciupercii chaga, organismul este mult mai bine pregătit să facă față agenților patogeni și toxinelor. Chaga este unul dintre cei mai vindecatori și tonici agenți folosiți în ultimele decenii. Substanțele fitochimice din chaga sunt extrem de bune în prevenirea cancerului, reglarea zahărului din sânge, stimularea glandelor suprarenale în timp ce reglează restul sistemului endocrin, descompun, dizolvă și distrug ciupercile neproductive din tractul gastrointestinal.

Există o concepție greșită populară că ciupercile comestibile sunt dăunătoare pentru noi, deoarece ingerarea lor duce la creșterea excesivă a ciupercilor în organism. Această afirmație nu poate fi mai departe de adevăr. Ciupercile comestibile, inclusiv ciupercile chaga, sunt unii dintre cei mai buni luptători și dușmani ai ciupercilor neproductive pe care îi avem.

Mod de utilizare:

Puteți adăuga pudră organică de chaga la smoothie-uri sau puteți face un ceai sau un latte din ea. Vezi aici retetele pentru prepararea lor.

Pentru mai multe informații despre proprietățile vindecătoare ale chaga și despre simptomele și condițiile cu care poate ajuta, consultați bestsellerul New York Times The Healing Medium: The Most Helpful Foods . Vindecă-te pe tine și pe cei dragi cu puterile ascunse de vindecare ale fructelor și legumelor, precum și cu ajutorul celorlalte cărți din seria „Mediul vindecător” .

Vezi videoclipul lui Anthony William în care face ceai de ciuperci chaga și reishi și vorbește despre proprietățile vindecătoare ale acestei băuturi, precum și despre efectele nocive ale cofeinei asupra sistemului nostru imunitar : vezi videoclipul aici .

Publicații similare

[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
În acest videoclip, Anthony William face ceai din ciuperci reishi și chaga, vorbește despre proprietățile medicinale ale acestei băuturi și
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.