PROPRIETĂȚI MEDICINALE ALE TURMERICULUI ȘI CURCUMINEI

PROPRIETĂȚI MEDICINALE ALE TURMERICULUI ȘI CURCUMINEI

Turmericul este o minune naturală în lumea vindecătoare și a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un puternic antiinflamator, antioxidant, antiseptic și antidepresiv. Componenta principală din turmeric, curcumina, are proprietăți anticancerigene fenomenale și este cunoscută că ajută la suprimarea cancerelor de prostată, piele, colon, gură, esofag, plămân, stomac, pancreas, ficat și sân.

Turmericul este, de asemenea, un purificator de sânge cunoscut și ajută la calmarea afecțiunilor respiratorii , la îmbunătățirea funcției hepatice, la susținerea sistemului circulator, la reglarea ciclului menstrual, la prevenirea bolilor cognitive precum Alzheimer și la tratarea tulburărilor gastrointestinale. Turmericul crește aprovizionarea cu sânge în zonele corpului care au nevoie de o circulație crescută, făcându-l ideal pentru cei care au reacții cronice de histamină sau sânge toxic din cauza ficatului stagnant sau a circulației deficitare. Turmericul reduce semnificativ inflamația din cauza artritei și a altor boli autoimune, cum ar fi lupusul, sindromul colonului iritabil , fibromialgia etc.

Este util în encefalomielita mialgică/sindromul de oboseală cronică (ME/SFC) și encefalita nediagnosticată, care poate duce la presiune misterioasă în cap, vertij , cefalee profundă și vedere încețoșată (care nu poate fi corectată cu ochelari), confuzie, anxietate severă și panică.

Turmericul ajută, de asemenea, organismul să digere proteinele și grăsimile și să regleze glicemia la diabetici. Conținutul ridicat de mangan din turmeric, combinat cu curcumină, îl face excelent pentru sistemul cardiovascular - scade colesterolul rău și crește colesterolul bun . Proprietățile antioxidante ale turmericului au un efect anti-îmbătrânire benefic, iar proprietățile sale antifungice, antibacteriene și antimicrobiene ajută la vindecarea rănilor și abraziunilor pielii, precum și a iritațiilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczema.

Mod de utilizare:

Turmericul poate fi smuls proaspăt cu alte ingrediente, ras peste salate sau legume fierte la abur sau adăugat la orice rețetă doriți. De asemenea, este minunat ca un adaos la bulionul de vindecare de la Healer Medium . Puteți obține beneficii mai intense din turmeric și ca supliment alimentar curcumină cu turmeric . Turmericul este disponibil sub formă de pulbere , capsule , tinctură, ceai, condimente și/sau unguent.

Dacă aveți de-a face cu nasul care curge, tuse, dureri în gât, răceală, gripă și/sau probleme ale sinusurilor , încercați să stoarceți turmeric proaspăt și ghimbir împreună pentru a face o doză mică de ser concentrat - vedeți rețeta de shot-uri cu ghimbir cu turmeric. Mediu de vindecare . Sorbiți în înghițituri mici periodic pe parcursul zilei. Sucul va acționa ca un expectorant și va ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Adăugarea de turmeric în dieta ta va aduce beneficii întregului organism și este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru prevenire, recuperare și longevitate.

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.