BOALA CROHN, COLITA SI SINDROMUL CESTULUI IRITABIL

BOALA CROHN, COLITA SI SINDROMUL CESTULUI IRITABIL

Dacă te-ai luptat vreodată cu o afecțiune precum boala Crohn, colita sau sindromul intestinului iritabil (IBS), probabil că ai suferit enorm. Aceste afecțiuni nu sunt doar dureroase, dar uneori îți pot elimina părți întregi din viața ta, pentru că simți că trebuie să-ți structurezi ziua în jurul vizitelor la toaletă, a atacurilor de durere, a disconfortului și a balonării care ți-au putut chiar afecta. dormi. Din păcate, toate acestea pot interfera cu capacitatea ta de a lucra și de a-ți îndeplini sarcinile zilnice. Aceste afecțiuni pot afecta toți oamenii, indiferent de vârstă, condiție fizică și nivelul de activitate sau sex.

Din păcate, există o mulțime de informații greșite despre boala Crohn, colită și IBS care derutează oamenii și împiedică vindecarea adevărată. Aceste afecțiuni sunt încă un mister pentru medicină. Medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății nu pot explica exact de ce apar simptomele. Adesea, cel mai bun răspuns pe care un profesionist din domeniul sănătății îl are pentru cineva este că are inflamație în colon și propriul sistem imunitar atacă intestinul. Uneori se dau vina pe anumite alimente sau ceva din ele, cum ar fi glutenul sau lectinele, dar inflamația și aceste alimente nu sunt cauza (aflați adevărul despre lectine în podcastul în limba engleză al lui Anthony William - The Truth About Lectins ) . Mai este ceva care provoacă inflamația despre care comunitatea medicală încă nu știe.

De ce dietele bogate în grăsimi sunt problematice

Există atât de multe diete la modă care pretind că revoluționează modul în care mâncăm și cât de sănătoși putem fi. Cu toate acestea, dacă aruncăm o privire mai atentă, veți observa că aproape toate aceste diete sunt în esență același lucru, cu o ușoară întorsătură. Majoritatea dietelor moderne prezentate astăzi sunt extrem de bogate în grăsimi, fie că este vorba de o dietă bazată pe proteine ​​animale, de o dietă vegană sau de una vegetariană. Ceea ce au toate în comun este că sunt bogate în grăsimi. Ușoarele diferențe dintre toate aceste diete pot fi o vitamină pe care o promovează sau un accent mai mare pe un anumit aliment, dar sunt foarte asemănătoare. Deoarece aceste diete moderne elimină în mod corespunzător alimentele foarte procesate și includ mai multe legume, unii oameni experimentează beneficii la început. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să ne gândim la ce fel de dietă a venit cineva pentru a experimenta o astfel de schimbare. Poate că indigestia s-a îmbunătățit ușor, ți-ai luat rămas bun de la un nas care curge sau ai slăbit puțin. Cu toate acestea, aceste diete bogate în grăsimi la modă nu vă vor ajuta să vă vindecați cu adevărat pe termen lung atunci când aveți de-a face cu o boală cronică. Ele oferă doar îmbunătățiri temporare.

Cel mai mare motiv pentru care dietele moderne bogate în grăsimi nu funcționează pentru bolile cronice profunde este că pur și simplu nu conțin suficiente fructe. De fapt, toate aceste diete sunt unanim anti-fructe, chiar dacă fructele sunt cel mai important aliment pentru o persoană care încearcă să se vindece de o boală cronică, inclusiv boala Crohn, colita sau IBS. Acest atac asupra fructelor a făcut ca mulți oameni să aibă acum frică de fructe, crezând că a mânca mai multe fructe, cum ar fi o mână de fructe de pădure sau un măr verde, este nesănătos sau neînțelept. Pentru a afla mai multe despre cum a apărut această frică de fructe și de ce este atât de dăunător pentru sănătatea ta și a celor dragi, poți citi în cartea lui Anthony William „The Healthiest Foods . Știința și cercetarea abia au zgâriat suprafața puterilor vindecătoare ale fructelor pentru că pur și simplu nu există atât de mult de câștigat din ele.

Dacă tu sau cineva drag suferi de probleme digestive cronice severe și ai încercat absolut totul și nimic nu a funcționat, iată răspunsurile pentru tine. Sunt șanse, dacă ați încercat una dintre dietele bogate în grăsimi și proteine ​​​​animale de astăzi, simptomele dumneavoastră să fi persistat într-o oarecare măsură, chiar dacă inițial s-au îmbunătățit de la eliminarea alimentelor procesate. Același lucru ar fi adevărat dacă țineți o dietă vegetariană sau vegană, dar obțineți majoritatea caloriilor din alimente bogate în grăsimi precum ouăle, lactatele, uleiurile, soia, nucile și semințele. Dietele bogate în grăsimi de orice fel sunt extrem de solicitante pentru ficat și cei mai mulți dintre noi venim pe această lume cu ficat deja împovărat (puteți afla mai multe despre acest lucru în Ajutor pentru ficat ) . Prima ta întrebare poate fi, de ce discutăm despre ficat când simptomele tale sunt în intestin. Răspunsul este că boala Crohn, colita și IBD încep toate în ficat. Știința medicală și cercetarea nu sunt conștiente de acest adevăr. Dacă doriți să ajungeți la rădăcina problemelor intestinale și digestive, este important să vă îndreptați atenția asupra ficatului și să învățați cum să susțineți cu adevărat acest organ uimitor și muncitor. Pentru informații mai aprofundate despre funcția încă necunoscută a ficatului și pașii importanți necesari pentru recuperare, consultați cartea Helping the Liver .

Puteți începe să vă uitați la modul în care corpul nostru este conceput să mănânce uitându-vă la macronutrienții din laptele matern. Laptele matern este alimentul ideal pentru bebeluși, precum și un indicator excelent al modului în care ar trebui să mâncăm pentru tot restul vieții. Laptele matern constă aproape în întregime din zahăr cu un procent foarte mic de grăsimi și proteine. Există atât de mulți carbohidrați uimitori în laptele matern pe care știința și cercetarea nu au descoperit sau abordat încă. Înțelegerea cheie aici este că laptele matern este extrem de sărac în grăsimi. Când copiii devin adulți și, pe măsură ce îmbătrânesc, încep să consume din ce în ce mai multe grăsimi de-a lungul vieții, încep problemele. Și totul începe cu ficatul.

Alimentele obișnuite la copii sunt brânza, ouăle, carnea de porc, prăjelile, puiul, carnea de vită, șunca, laptele, iaurtul, hot-dog-urile, baconul și alimentele gătite în ulei - toate acestea fiind extrem de bogate în grăsimi și duc la o povară tot mai mare asupra ficatul. Atunci când există prea multă grăsime în ficat, se pregătește scena pentru boala Crohn, colita și IBS, precum și constipația, balonarea și creșterea excesivă a bacteriilor intestinale subțiri (SIBO). De asemenea, oferă un mediu excelent pentru ca agenții patogeni să prospere. Când ficatul este supraîncărcat cu grăsimi, nu poate produce cantitatea sau calitatea necesară de suc biliar. Acest lucru este important de înțeles deoarece ficatul trebuie să continue să producă bilă puternică pentru a ucide și a conține agenții patogeni pe care inevitabil îi moștenim sau contractăm în timpul vieții noastre. Dacă cantitatea și calitatea sucului biliar este afectată, acest lucru vă va afecta și sănătatea și va continua să se deterioreze în timp, dacă nu luați măsurile adecvate pentru detoxifierea și vindecarea ficatului.

Boala Crohn, colita și IBD încep în ficat

Agenții patogeni din corpul nostru fie sunt moșteniți de la părinții noștri, bunici, străbunici și nu numai, fie sunt preluați de contactul nostru cu mediul exterior. Virușii și bacteriile pătrund în ficat, care încearcă să le rețină și să le distrugă cu ajutorul propriului său puternic sistem imunitar, despre care știința și cercetarea medicală încă nu știe că există, pentru a ne proteja de ele. Cu toate acestea, dacă ficatul nu poate face acest lucru deoarece este suprasolicitat, agenții patogeni pot pătrunde în intestine și pot provoca simptomele bolii Crohn, colitei și IBS. În dietele bogate în grăsimi, producția de suc biliar în ficat este drastic slăbită, astfel încât acesta nu poate face față sarcinii sale de a distruge virușii sau bacteriile înainte ca acestea să ajungă în intestine și să se stabilească acolo. De fapt, ficatul se poate sufoca chiar și la copiii mici din cauza metalelor grele toxice moștenite care se află în ficat și interferează cu producția de bilă. Cartea Ajutor la ficat abordează aceasta și multe alte probleme care duc la suprasolicitarea ficatului.

Atunci când ficatul este congestionat din cauza unei diete bogate în grăsimi, împreună cu nevoia de a adăposti alte toxine periculoase la care ai fost expus, acidul clorhidric din stomac este, de asemenea, slăbit, deoarece stomacul se bazează pe ficat pentru a produce bilă, pentru a o menține și a opri. agenții patogeni de la mutarea în sus în stomac. Acidul clorhidric din stomac este esențial în discutarea acestor afecțiuni, deoarece amestecul special cu șapte componente pe care Anthony William îl descrie în cartea sa „ The Healing Medium” și pe care știința și cercetarea încă nu l-au descoperit este capabil să omoare agenții patogeni pe măsură ce intră în stomac. din gură sau în sus din intestine. Aceasta înseamnă că agenții patogeni nu pot călători înapoi în tractul intestinal și colonul din nou. Prin uciderea agenților patogeni înainte ca aceștia să ajungă în colon sau intestinul subțire, acidul clorhidric previne colita și, respectiv, boala Crohn. Când ficatul nu își face treaba pentru că este epuizat, agentul patogen nu se deplasează doar în intestine și apoi trece prin ele. Are posibilitatea să se așeze și să facă un fel de cuib în mucoasele. Este încă în viață, dar poate deveni activ sau poate provoca simptome doar într-o etapă ulterioară. De aceea, uneori, boala Crohn, colita și IBS nu apar la cineva până la o anumită vârstă.

Încă un motiv pentru a evita dietele bogate în grăsimi

După ce am înțeles că dietele bogate în grăsimi, numite și bogate în proteine, interferează cu producția de suc biliar în ficat, precum și cu sucurile gastrice și cu acidul clorhidric, trebuie să discutăm și despre modul în care grăsimea există în tractul intestinal însuși. Microorganismele patogene nu sunt distruse și astfel au posibilitatea să se cuibărească în mucoasa intestinală. Aceasta este ceea ce provoacă inflamația, mai ales când virușii și bacteriile încep să treacă prin diferitele sale stadii și să producă neurotoxine. Știința medicală nu înțelege încă cum funcționează virușii, așa că nu veți găsi aceste informații nicăieri altundeva, așa că este extrem de important să vă familiarizați cu informațiile pe care Anthony William le împărtășește în articolele sale, podcast-urile și în cărțile sale, pentru a putea ajuta pe ei înșiși și pe cei dragi să se vindece. Grăsimea joacă un rol foarte specific în acest scenariu. Grăsimile pe care le consumăm, în special cele din proteine ​​animale, sunt destul de greu de digerat la început, darămite atunci când consumăm cantități atât de nenatural de mari din ele. Mucoasa intestinelor este acoperită cu straturi groase de grăsime care se întăresc și în cele din urmă se acru, făcându-le o casă ideală pentru agenții patogeni. Microorganismele patogene preferă să se ascundă în intestinele saturate de grăsimi, deoarece pot să se afunde adânc și să rămână acolo mult timp. Când intestinul nu este saturat cu grăsimi, este mult mai greu pentru agenții patogeni să se blocheze și să provoace probleme.

Virușii și bacteriile se hrănesc

Ceva care este încă necunoscut științei și cercetării medicale este adevărul important că agenții patogeni se hrănesc de fapt cu alimente și există unele alimente pe care agenții patogeni le plac mai mult decât altele. Acest lucru este esențial, deoarece atunci când știți cu ce le place agenților patogeni să se hrănească, puteți începe să îi privați de alimentele lor preferate, ceea ce îi va priva de capacitatea lor de a crește și de a se reproduce. În timp ce se crede că anumite alimente, cum ar fi glutenul și lactatele, provoacă inflamație, aceste alimente hrănesc de fapt agenții patogeni care apoi provoacă inflamația. Aceasta este o diferență semnificativă care este important de înțeles. Unele dintre alimentele care hrănesc agenți patogeni sunt gluten, ouă, toate formele de lactate, porumb, soia, ulei de canola, precum și metale grele toxice și alte toxine. Lista completă o puteți citi în cartea Thyroid Healing or Liver Help .Evitați glutenul, ouăle și lactatele dacă suferiți de boala Crohn, colită și IBS.Ar fi, de asemenea, de mare ajutor să includeți cele cinci alimente pentru detoxifierea cu metale grele pe care Anthony William recomandă în alimentația sa zilnică: coriandru, afine sălbatice , dulce de Atlantic , spirulina și praf de suc de iarbă de orz . Aceste cinci alimente lucrează împreună în sinergie pentru singura detoxifiere cu adevărat eficientă a metalelor grele. Dacă doriți să aflați mai multe despre alimentele de detoxifiere cu metale grele, precum și încercați o rețetă de smoothie care le include pe toate cele cinci, consultați Smoothies de detoxifiere cu metale grele .

Adevărul despre mașini

Deși nu toate cazurile de colită sunt la fel, aceasta este de fapt cauzată de o boală virală de care atât comunitățile medicale, cât și cele alternative nu sunt conștiente. De fapt, termenul de colită este adesea folosit atunci când medicii nu sunt siguri cum să diagnosticheze anumite simptome. Pentru ei, colita este practic un termen care înseamnă că colonul tău este în criză. Este destul de obișnuit în zilele noastre ca profesioniștii din domeniul sănătății să dea vina pentru problemele de colon pe teoria autoimună, care este corpul tău care se atacă singur. Cu toate acestea, această teorie autoimună este doar asta - o teorie și una defectuoasă. Colita nu este cauzată de atacul corpului dumneavoastră. Este o boală virală nedetectată. Mai exact, colita este cauzată de virusul herpesului , una dintre cele 31 de soiuri nedescoperite ale familiei herpes zoster care sunt descrise în cartea The Healing Medium . Acest virus se cuibărește în colon și se hrănește cu alimente precum gluten, ouă, lactate, soia, porumb și ulei de canola, ascunzându-se în spatele grăsimii corodate din mucoasa intestinului. Virusul herpes zoster trece apoi la o etapă ulterioară de deteriorare, în care eliberează neurotoxine care, de asemenea, rămân prinse în grăsime, iritând și inflamând colonul. Chiar și atunci când grăsimea se desprinde și părăsește intestinul, mucoasa colonului este atât de inflamată și iritată încât virusul însuși poate mânca celulele intestinale. Atunci poate apărea sângerare.

Adevărul despre boala Crohn

La fel ca colita, nu toate cazurile de boala Crohn sunt la fel. De fapt, există și mai multe posibilități de a răspunde la întrebarea despre starea fiecărei persoane. Boala Crohn poate fi virală, bacteriană sau ambele. Dacă afecțiunea este virală, poate fi cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV) . Dacă afecțiunea este bacteriană, bacteria specifică este streptococul . În special în boala Crohn, există o cantitate mare de metale grele toxice în intestinul subțire, în special mercur. Agenții patogeni sau metalele grele toxice, sau o combinație a tuturor acestor factori, creează o inflamație cronică care este foarte neplăcută și adesea dureroasă. Cu toate acestea, indiferent de varietatea specială de boală Crohn, colită sau IBS cu care aveți de-a face, planul de atac pentru vindecare este în esență același.

Adevărul despre DRU

Sindromul intestinului iritabil este un diagnostic comun pe care mulți îl primesc de la medici și profesioniști din domeniul sănătății atunci când vin la ei cu aproape orice simptome legate de intestin, cum ar fi indigestie, durere în intestinul gros sau subțire, balonare, constipație, diaree etc. În realitate, IBS apare atunci când colonul este copleșit de produse reziduale de la agenți patogeni precum streptococul și Escherichia coli, alimente putrezite care nu au fost digerate corespunzător din cauza producției scăzute de bilă și acid clorhidric și gaze de amoniac. Pentru mai multe informații despre gazul amoniac, citiți „Mediul de vindecare” . Cu cât sunt mai multe alimente grase și nesănătoase în dietă, cu atât simptomele CHD vor fi mai severe.

Pentru o explicație mai detaliată a fiecăreia dintre aceste afecțiuni misterioase, inclusiv cum să le vindeci, consultați cartea Ajutor pentru ficat .

Ce zici de intestinul permeabil?

Este destul de popular să vorbim despre sindromul intestinului permeabil în zilele noastre, dar este și o afecțiune misterioasă și neînțeleasă. Dacă cineva are într-adevăr intestin permeabil, asta este. perforarea peretelui intestinal, ar suferi grav. Ar avea febră mare și ar fi internat din cauza unei infecții grave. Nu vă lăsați păcăliți de articolele de pe internet care încearcă să vă convingă că aveți sindromul intestinului permeabil. Dacă aveți probleme digestive, concentrați-vă pe sfaturile oferite aici. Ceea ce se află de fapt în spatele multor cazuri de intestin permeabil diagnosticate greșit este permeabilitatea amoniacului.

Cum să te vindeci de boala Crohn, colită și IBS

Primul lucru de făcut atunci când tratați oricare dintre aceste afecțiuni este să reduceți aportul de grăsimi. Reducerea grăsimilor din dieta dvs., indiferent de tipul de dietă pe care o urmați (fie că vă plac proteinele animale, dacă sunteți vegetarian sau preferați o dietă pe bază de plante), le va oferi agenților patogeni mai puține șanse de a se înmulți și veți avea o sanse mai mari de vindecare. Dacă consumați proteine ​​de origine animală, încercați să le reduceți la o dată pe zi, pur și simplu pentru că este în mod inerent foarte bogat în grăsimi. Chiar și pieptul de pui, care este adesea prezentat ca o carne slabă, este plin de grăsime și trebuie redus sau consumat minim sau evitat în timpul tratamentului. Carnea de porc, ouăle și lactatele ar trebui evitate complet, așa cum explic în cărțile mele. Dacă țineți o dietă vegană, reduceți cantitatea de nuci, avocado, uleiuri și nucă de cocos pe care o consumați, deoarece aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în grăsimi.

Acum că sunteți conștient de cât de mare este rolul ficatului în aceste condiții, vă puteți concentra pe creșterea puterii ficatului și a rezervelor de bilă. Sucul de țelină este un adevărat miracol atunci când vine vorba de vindecarea bolii Crohn, a colitei și a IBS, deoarece acumulează săruri biliare care servesc la distrugerea agenților patogeni care cauzează afecțiunea în primul rând. Sărurile de grup din sucul de țelină fac, de asemenea, minuni în eliminarea toxinelor create de agenți patogeni, legându-le sistemic și trăgându-le din tractul intestinal. Aceste săruri sunt o binefacere pentru tine și o otravă pentru agenții patogeni, deoarece îndepărtează scutul membranei agentului patogen. Citiți mai multe despre sucul de țelină pe blogul lui Anthony William - https://www.medicalmedium.com/medical-medium-blog 

Bananele sunt un alt aliment miracol și ar trebui consumate din abundență atunci când se tratează boala Crohn, colita sau IBS. Deși unii profesioniști din domeniul sănătății vă vor sfătui să stați departe de banane cu totul, vă oferă informații greșite. Bananele, când sunt bine coapte, fără verde pe deasupra și câteva pete maro, au proprietăți antipatogene puternice care vă pot ajuta enorm la vindecare. Papaya Maradol este un alt fruct puternic care poate fi extrem de benefic pentru cei care suferă. Dacă nu vă place papaya, probabil că nu ați mâncat o papaya bună. Întrebați oamenii care sunt specializați în vânzarea de fructe și legume cum să aleagă un papaya bun și când este cel mai bun moment pentru a-l mânca. Dacă nu găsiți papaya bună la un supermarket obișnuit, încercați să căutați un magazin alimentar din Asia. Aceste magazine au adesea o abundență de fructe bune, care nu ajung niciodată în magazinele obișnuite.

De asemenea, dacă vi s-a spus că aveți o alergie sau intoleranță la fructe sau dacă simțiți disconfort când mâncați fructe, ascultați podcastul Fear of Fruit al lui Anthony William pentru a afla mai multe. De fapt, fructele sunt alimentul numărul unu pe care trebuie să-l mănânci atunci când suferi de afecțiuni digestive cronice. Ar fi păcat să suferi în continuare evitând fructele atunci când acest aliment este de fapt sigur și sănătos de consumat.

Alți pași pe care îi puteți lua includ să faceți zilnic apă de aloe vera, răzuind gelul de pe frunze și amestecându-l cu apă. Puteți lua în considerare, de asemenea, să luați suplimente nutritive antivirale și antibacteriene, cum ar fi gheara de pisică fără alcool , rădăcina de lemn dulce sau ceaiul de lemn dulce și melisa de lămâie , pentru a oferi sistemului imunitar un plus de stimulare în lupta împotriva agenților patogeni. De asemenea, încercați să beți apă de nucă de cocos de înaltă calitate , includeți castraveți în dieta dvs. și încercați cartofi aburiți sau cartofi dulci pentru cină. Acestea sunt alimente simple, dar vindecătoare, care vă ajută să începeți să vă vindecați. De asemenea, asigurați-vă că citiți Vindecarea tiroidei și Ajutor pentru ficat pentru mai multe informații care vă pot ajuta să înțelegeți starea dumneavoastră și cum să vă vindecați.

Cum să mergi înainte

Dacă ai găsit acest articol și acum știi că starea ta cronică este de fapt legată de patogeni și de un ficat supraîncărcat, te afli deja la jumătatea obiectivului tău de vindecare adevărată. Acum că înțelegeți mai bine starea dumneavoastră, puteți începe să reduceți grăsimea și să beți suc de țelină pur pentru a vă întări ficatul. Puteți include din ce în ce mai multe fructe în dieta dvs. în timp ce mâncați din ce în ce mai puțin gluten, ouă, lactate, porumb, soia, ulei de canola și carne de porc. Treziți-vă în fiecare zi cu hotărârea de a face cel puțin o alegere sănătoasă care vă va aduce mai aproape de recuperare.

Publicații similare

[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.