Oricât de populare și celebre ar fi dietele, curățările și detoxările pe care le întreprindem, trebuie să acordăm o atenție deosebită posibilelor efecte secundare care pot să nu fie în totalitate benefice, și în unele cazuri, chiar dăunătoare. Curățarea ficatului este un exemplu excelent în acest sens: se presupune că sunt bune pentru ficat. Sună puțin ciudat, nu-i așa? Când faci o curățare a ficatului, ai crede în mod natural că este bună pentru ficat?! Este normal să credem că odată ce termenul „ficat” este folosit, înseamnă automat că este sigur pentru organ. Adevărul este că nu trebuie! În spatele numelui „curățarea ficatului” se află mult mai mult. Când efectuați o astfel de curățare, trebuie să aveți grijă nu numai de ficat și de nevoile acestuia, ci și de o altă parte critică a corpului: glandele suprarenale.

Povestea lui Anthony William

În acest fragment din cartea sa Liver Help , Anthony William spune următoarea poveste:

„Îmi amintesc că am văzut odată un prieten cu iarbă în grădina lui. În timp ce stăteam în apropiere, mi s-a plâns că în ultima lună a fost atât de ocupat încât nu a putut să aibă grijă de curtea lui. Buruienile erau peste tot. În genunchi, a îndepărtat plantele nocive, apropiindu-se din ce în ce mai mult de paturile de ardei pe care le plantase. În solul fertilizat din jurul lor, buruienile păreau deosebit de groase și puternice. Prietenul meu a abordat un ciulin uriaș de măgar.

— Ești sigur că vrei să-l smulgi? L-am întrebat. "Dacă o tăiați la bază, ca să nu faceți rău pământului din jurul ardeilor? La urma urmei, ei sunt cei care vă câștigă premii la piața fermierilor în fiecare an?"

„Da”, a răspuns prietenul meu, „am câștigat trei ani la rând. Dar trebuie să scot acest ciulin pentru că altfel îi va lipsi de nutrienți”.

Așa că a tras și a tras și a tras în timp ce eu stăteam și râdeam. Părea că a încercat să fie cât mai atent posibil la început, deși a devenit rapid nervos și furios. În cele din urmă, și-a valorificat toată puterea și a smuls ciulinii dintr-o singură tragere puternică – dar nu a fost tot ce a smuls. Odată cu ciulinul măgarului, o serie de plante de ardei au fost acum smulse în patul grădinii, împreună cu ciulini și mult pământ. Prietenul meu s-a ocupat imediat de plantele lui preferate. Le-a transplantat cu grijă și a făcut tot posibilul să-și corecteze greșeala, udându-le cu grijă, hrănindu-le cu propriile sale poțiuni misterioase de nutrienți, precum și cu unele noi pe care nu le încercase până acum. În ciuda tuturor măsurilor de precauție suplimentare, știa în inima lui că luase o decizie greșită în a se încurca cu ciulinul măgarului. Unii dintre ardeii pe care ii smulsese erau deteriorati definitiv.

Ardeii în cauză au avut nevoie de o lună întreagă pentru a-și reveni și prietenul meu nu și-a revenit niciodată cu adevărat. Deși ardeii au devenit în cele din urmă roșii și a putut să-i folosească în bucătărie și să-i adauge în salate, ei nu au atins niciodată dimensiunea cerută - prea mici pentru a intra în competiția anuală de pe piața fermierilor. Oamenii îl întrebau ce s-a întâmplat, iar el le spunea că trebuia să părăsească grădina pentru un timp pentru a se ocupa de alte lucrări. Data viitoare când l-am văzut, el a spus: „Ar fi trebuit să tai ciulinii la bază, să adaug compost bogat în jurul ardeilor și să merg cu planul. Aș fi avut ardeii pe care mi-am dorit și poate mai bine”.

Rolul glandelor suprarenale în curățare

Când încercăm să curățăm otrăvurile din ficat și ne curățăm prea repede, încercând să scăpăm de toate odată, suntem ca și cum am încerca să eradicăm prea mult. Multe dintre curățările pe care le putem întâlni creează o furtună în ficat – ne afectează și centrul emoțional, creând o fixare frenetică care ne determină să ne curățăm frenetic ficatul până la extreme. În acest proces de curățare excesivă, glandele suprarenale sunt cele care iau grea.

Așa este – glandele suprarenale sunt ca ardeii din poveste de la o vreme în urmă, deoarece generează o căldură serioasă. Ai ieșit vreodată afară în frig fără jachetă? Începeți să vă mișcați degetele de la picioare sau să alergați pe loc și asta vă ajută, deoarece vă face să funcționeze suprarenalele. Când vă mișcați mușchii, aceste glande producătoare de căldură trimit adrenalină în corp pentru a vă face să vă simțiți bine și cald. Este o concepție greșită că doar circulația crescută este ceea ce te încălzește atunci când te miști. De fapt, efectul de încălzire se datorează adrenalinei care (1) vă face inima să pompeze să înceapă să pompeze mai repede, astfel încât (2) sângele dumneavoastră să transporte mai repede acea adrenalină suplimentară, ceea ce asigură acel efect de încălzire. Așa cum trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu unele soiuri de ardei iute care generează o mulțime de unități de căldură, la fel trebuie să avem grijă cu glandele suprarenale. Trebuie să fim blânzi cu ei.

Cu o curățare necorespunzătoare, nu numai ficatul este supraîncărcat, ci și glandele suprarenale pot avea de suferit. Pentru început, ar trebui să fie deja stresați și slăbiți. Persoanele cu probleme de sănătate au de obicei glande suprarenale care sunt compromise și nu funcționează cel mai bine. Mulți experimentează crize recurente de oboseală suprarenală sau oboseală suprarenală persistentă, cronică. Când curățați ficatul, glandele suprarenale au o responsabilitate despre care nimeni nu știe - de a combina materialele toxice eliberate de ficat cu suficientă adrenalină pentru a crea un val care acționează ca un mecanism de curățare. Aceasta înseamnă că pentru fiecare parte de otravă pe care ficatul o detoxifică, glandele suprarenale trebuie să emită două părți de adrenalină. Acesta este un tip de adrenalină mai prietenos cu ficatul decât cel coroziv, deși are și ea influența asupra acestui organ important. Cercetarea medicală și știința încă nu pot măsura cantitatea de toxine eliberate de ficat la un moment dat, mai ales în timpul unei curățări și nici măcar nu sunt conștiente de această legătură dintre otrăvuri și adrenalină.

Când curățarea are loc fără probleme, se folosește cea mai mică cantitate necesară de adrenalină, deoarece toxinele sunt eliberate corect și uniform, fără a declanșa alarme în organism. Pe de altă parte, atunci când ficatul este forțat să se curețe mai repede decât ar trebui, deoarece otrăvurile inundă fluxul sanguin, semnalele de alarmă se declanșează în tot corpul.

Ficatul însuși trimite și el un avertisment. Imaginați-vă că aveți sarcina de a rostogoli pietre din vârful unui deal. Maistrul te obligă să ridici o piatră prea grea și primul tău instinct este să încerci să o ții, deoarece este foarte greu de manevrat. Nu te descurci mult timp și simți că se îndepărtează de tine. Piatra începe să se rostogolească pe deal, în afara drumului, direct către un coleg de-al tău. Ce faci? Începi să strigi la el: „Dă-te din drum!”. La fel și ficatul tău, când este forțat să elibereze otrăvuri în cantități prea mari și într-un ritm prea rapid, trimite compuși chimici pentru a alerta sistemul nervos central că detoxifierea este iminentă.

Sistemul nervos alertează imediat glandele suprarenale pentru a salva ziua eliberând adrenalină pentru a proteja organismul în acel moment. În acest caz, adrenalina acționează ca un compus steroid pentru a împiedica organismul să reacționeze la orice otrăvuri cât mai repede posibil. Este încă eliberat într-un raport de două părți adrenalină la o parte otravă - care adaugă până la două părți adrenalină foarte mult dacă există o mulțime de părți otravă. În multe cazuri, această adrenalină poate duce la un sentiment de euforie. Apare o intoxicație de curățare, iar pentru cei cu un sistem nervos puternic și ficatul și glandele suprarenale mai sănătoase, intoxicația euforică poate dura zile și chiar săptămâni, împiedicându-i să experimenteze dezavantajele acestui proces.

În multe cazuri, când cineva ține o dietă extremă și începe să se simtă rău, i se va explica că aceasta este o reacție de vindecare. Deși este adevărat că în circumstanțe potrivite putem avea reacții naturale de detoxifiere, dacă este o curățare brută, această reacție nu este vindecatoare - este un semn că prea multe otrăvuri inundă corpul deodată. Când ficatul eliberează niveluri mari, excesive de otrăvuri, deoarece cineva ia sfaturi moderne de detoxifiere care nu au drept scop să ajute organismul în mod corect, glandele suprarenale vor continua să pompeze aceste două părți de adrenalină pentru a se potrivi cu toxinele. Pentru o persoană cu glandele suprarenale slăbite, aceasta este o muncă suplimentară de care glandele nu au nevoie. Poate să apară opusul euforiei, cu multe momente de scăderi, deoarece ficatul reabsoarbe în cele din urmă majoritatea otrăvurilor. Nici pentru o persoană cu un sistem nervos sensibil, acest lucru nu este bun - adrenalina în sine, deși este acolo pentru a opri daunele, va începe în timp să afecteze sistemul nervos central. Este posibil să aveți chiar simptome precum tremurături, tremurări ușoare, durere sau amețeli.

(Această conexiune dintre adrenalină și sistemul nervos este o legătură pe care cercetarea medicală și știința au descoperit-o doar la nivel superficial. De exemplu, pentru persoanele care au boala Parkinson, medicii nu recomandă utilizarea autoinjectoarelor cu epinefrină decât dacă injecția este cu adevărat vie. - critică salvarea vieților pentru că au văzut boala Parkinson se agravează cu epinefrina Ei bine, asta pentru că Parkinson este o boală neurologică, iar epinefrina [un alt cuvânt pentru adrenalină] este grea pentru sistemul nervos motiv pentru care oamenii cu orice simptome sau afecțiuni ale sistemului nervos sau doar nervi sensibili nu se descurcă bine sub presiune sau stres, nervii lor sunt atât de sensibili la adrenalină încât acești oameni nu își pot păstra calmul și prezența spiritului.)

Când faci o curățare, aceasta trebuie să fie echilibrată. Veți simți atât explozii de energie, cât și momente de epuizare, dar totul ar trebui să fie cu moderație și în rațiune. Fiecare are probleme de sănătate diferite și răspunde diferit la o curățare. Ceea ce nimeni nu își dorește este o curățare radicală care să te lase complet rău și să te simți mai rău decât atunci când ai început. Aceste cazuri au devenit mai frecvente în ultimul deceniu. În timp ce corpul tău se recuperează după o curățare extremă, s-ar putea să simți că te-ai vindecat, dar, în realitate, corpul se recuperează după curățare în sine. Este doar să încerci să te întorci unde erai înainte de a începe curățarea extremă.

Se așteaptă o recuperare rapidă de la orice curățare. Când ficatul este forțat să facă acest lucru cu viteză mare, glandele suprarenale slăbesc mai repede, ceea ce face recuperarea mai dificilă. Cu cât glandele suprarenale sunt mai slabe, cu atât va dura mai mult. Pe măsură ce adrenalina trece prin organism pentru a face față toxinelor pe care ficatul a fost forțat să le elibereze, somnul normal poate fi, de asemenea, perturbat, stresând și mai mult glandele suprarenale. În timpul unei curățări extreme, oamenii dorm adesea mai puțin decât de obicei, deoarece sunt supraexcitați de adrenalină. După aceea, de multe ori dorm mai mult, deoarece glandele suprarenale trebuie să se refacă.

Trebuie să ne protejăm glandele suprarenale. Nu sunt două la fel - nici măcar în același corp. Este ușor să crezi că sunt identice și pot arăta așa, dar în realitate, la nivel micro, fiecare este unic ca formă și dimensiune. Așa cum ardeii care cresc pe aceeași tulpină au forme și nuanțe diferite de culoare, iute și număr de semințe, tot așa cele două glande suprarenale sunt întotdeauna ușor diferite. Putem examina mii de glande suprarenale și în niciun corp cele două nu sunt de putere egală. Unul este întotdeauna mai slab decât celălalt – sau, dacă preferați să o spuneți altfel – unul este întotdeauna mai puternic decât celălalt. Menționăm acest lucru pentru că este important să știi că atunci când faci o curățare – și orice ar fi, ficatul va fi implicat – glanda suprarenală mai slabă va trebui să lucreze și mai mult pentru a produce cantitatea necesară de adrenalină. De fapt, orice am face, glanda mai slabă va trebui să lucreze puțin mai mult. De aceea este și mai important să ai grijă de perechea ta de glande. Cum să faceți acest lucru, precum și detalii suplimentare, veți găsi în cartea lui Anthony William Help for the Liver .

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.