Mulți oameni suferă de reflux acid sau arsuri la stomac de-a lungul vieții și nu înțeleg de ce experimentează acea senzație de arsură care ajunge prin piept până în gât. Profesioniștii din domeniul medical explică refluxul acid ca acizii din stomac și acidul clorhidric ajungând în esofag. Cu toate acestea, această teorie a cauzei este nefondată și limitată în înțelegerea ei, așa cum vom explica în acest articol. Sistemul digestiv este un mister atât de mare încât de cele mai multe ori când medicii tratează pacienții pentru boli, cunoștințele lor se bazează exclusiv pe teorie. De fapt, chiar și factorul enzimatic este doar o teorie. Deși enzimele există, tot ce poate face știința și cercetarea în acest moment este să teoretizeze ce fac și cum cooperează cu procesul digestiv. Nimeni nu înțelege cu adevărat enzimele. Nimeni nu înțelege cu adevărat ce se întâmplă atunci când alimentele intră în stomac. De exemplu, este posibil să aveți dureri de gaze până la gât și umeri, ceea ce vă poate părea nedumerit, deoarece vă puteți întreba cum poate călători gazele în acea zonă a corpului (aflați mai multe despre acest lucru în cartea lui Anthony William The Healer Medium” , unde ia în considerare permeabilitatea amoniacului). Știința și cercetarea digestivă au încă atât de multe de descoperit, care este unul dintre motivele pentru care există atât de puține informații utile despre înțelegerea și tratarea cu adevărat a refluxului acid o dată pentru totdeauna.

Ce este refluxul acid?

Refluxul acid, deși este de fapt legat de arsurile la stomac, nu este cauzat de acidul din stomac sau acidul clorhidric din stomac. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți experimentați în mod regulat reflux acid, acidul provine fie de la bacterii, fie de la toxine din ficat și chiar din intestinul subțire, deși cea mai frecventă cauză este bacteriană. Comunitatea medicală habar nu are că asta este de fapt ceea ce se află în spatele acestei stări neplăcute. Există cazuri de reflux acid în care există o îndoitură sau hernie intestinală reală. Cu toate acestea, dacă cauza nu este vizibilă, este direct legată de slăbirea ficatului și dezvoltarea bacteriilor. Această bacterie produce un acid care imită acidul din stomac și îl păcălește pe doctor să creadă că este, când de fapt nu este acid produs de glandele stomacului.

Când dezvoltați bacterii și toxine pe bază de acid care provoacă reflux acid sau arsuri la stomac, înseamnă că aveți de fapt o lipsă de acid clorhidric în stomac. Acidul clorhidric este tipul bun de acid care de fapt ucide bacteriile, care la rândul său previne refluxul de acid. Cu alte cuvinte, dacă ai arsuri la stomac rău, înseamnă că nu ai destule arsuri la stomac.

Refluxul acid este, de asemenea, asociat cu un ficat slăbit. Indigestia este de obicei cauzată de un ficat suprasolicitat care nu poate produce bilă suficient de puternică, care apoi obligă stomacul să producă acid hiperclorhidric pentru a compensa. Acest lucru este extrem de solicitant pentru ambele organe și poate duce la reflux acid. Dacă tu sau cineva drag suferi de reflux acid, este foarte important să înțelegi cum funcționează de fapt ficatul tău și cum să ai grijă de el. Anthony William acoperă acest lucru în detaliu în Helping the Liver . Bacteriile se acumulează, uneori în duoden și alteori în partea inferioară a pungii stomacului și nu există suficient acid clorhidric pentru a le combate. Acidul clorhidric din stomac este de fapt un amestec complex de șapte acizi diferiți care nu au fost încă descoperiți. În prezent, comunitatea medicală crede în mod eronat că acidul clorhidric este doar un acid (puteți citi mai multe despre acest lucru în cartea The Healing Medium . Dacă cineva are deficit de trei din cei șapte acizi din acidul clorhidric, medicul sau profesionistul din sănătate nu va fi capabil să sesizeze problema deoarece adevărul este necunoscut în știința și cercetarea medicală.

Cele trei obiective ale tratării refluxului acid

Tratamentul pentru refluxul acid nu este despre a lua o pastilă magică. La fel ca și în cazul celorlalte condiții pe care Anthony William le-a explicat în cărțile sale, adevărata vindecare a refluxului de acid necesită o schimbare a stilului de viață pentru a vindeca adevărata problemă de bază. Există trei obiective în tratarea refluxului acid: acumularea acidului clorhidric, uciderea bacteriilor neproductive precum streptococul sau Escherichia coli și întărirea ficatului. După cum vom discuta mai jos, toate cele trei pot fi obținute cu unele modificări ale dietei. Există, de asemenea, câteva suplimente nutritive cu adevărat utile care pot fi luate, care luptă puternic împotriva bacteriilor. Cu toate acestea, principala schimbare va veni odată cu dieta.

Alimente de evitat

Cele mai importante patru alimente pe care trebuie să le evitați atunci când tratați refluxul acid sunt glutenul, lactatele, ouăle și poate fi, de asemenea, foarte util să reduceți sau să eliminați proteinele animale în timp ce sunteți tratat. Glutenul, produsele lactate (lapte, unt, brânză, smântână, iaurt, chefir de lapte) și ouăle sunt o sursă de hrană preferată pentru bacterii și va fi foarte dificil să vindeci refluxul de acid dacă încă le consumi. Dacă păstrați credința că iaurtul sau chefirul de lapte vindecă tractul digestiv datorită naturii sale probiotice, este important să înțelegeți că restul din care sunt făcute iaurtul și chefirul de lapte încă hrănește toate soiurile nefolositoare de bacterii. Microorganismele patogene se hrănesc cu alimente și, dacă elimini glutenul, lactatele și ouăle din propria ta dietă, elimini alimentele pentru bacterii și previi supurarea acestora. Chiar dacă obțineți un ou organic de cea mai înaltă calitate de la o găină din curte, acel ou va hrăni în continuare bacteriile cu care încercați să le combateți. Este regretabil că atât de mulți oameni și medici bine intenționați încă consideră ouăle ca fiind hrana perfectă a naturii. De fapt, ei hrănesc agenți patogeni despre care comunitatea medicală nu știe că se află în spatele multor boli cronice de astăzi. Pentru a afla mai multe despre agenții patogeni și despre modul în care aceștia provoacă probleme, puteți citi cărțile Cele mai bune alimente și vindecarea tiroidei .

Este util să reduceți sau să eliminați proteinele animale în timpul tratamentului datorită conținutului lor inerent ridicat de grăsimi. Toate cărnurile de animale sunt bogate în grăsimi, chiar dacă sunt fără piele și nu sunt prăjite. Acest lucru poate fi surprinzător pentru că s-ar putea să ți se spună de multă vreme că consumul de piept de pui fără piele sau bucăți de carne „curate” te va ajuta să slăbești, deoarece este alcătuit în mare parte din proteine. Cu toate acestea, acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Grăsimea este peste tot în pieptul de pui și în alte cărnuri „curate”, chiar dacă le gătiți cât mai curat. Reducend grăsimea prin reducerea proteinelor animale, veți oferi ficatului dumneavoastră odihna pe care o merită. Prelucrarea alimentelor bogate în grăsimi și proteine ​​pe tot parcursul zilei este extrem de solicitantă pentru ficat și obligă stomacul să producă acid hiperclorhidric pentru a compensa. Acesta nu este un atac părtinitor asupra consumului de proteine ​​animale. De exemplu, dacă urmați o dietă vegetariană sau pe bază de plante și aveți reflux acid, asigurați-vă că reduceți aportul de grăsimi reducând cantitatea de nuci, uleiuri și alte alimente bogate în grăsimi pe care le consumați. Reducerea grăsimilor, indiferent de dietă, este un pas important atunci când vrei să vindeci refluxul acid. În cartea sa Helping the Liver , Anthony William discută despre impactul adevărat necunoscut al grăsimilor pe care le consumăm asupra sănătății noastre și despre modul în care funcționează și răspunde ficatul.

Ce să mănânce

Când tratați refluxul de acid, concentrați-vă pe consumul de carbohidrați sănătoși din fructe, cartofi, cartofi dulci și dovlecei de iarnă. S-ar putea să ți s-a spus de către experți, cei dragi sau prieteni să eviți aceste alimente, dar fructele și cartofii sunt de fapt luptători extraordinari împotriva bolilor. Fructele sunt deosebit de puternice în uciderea bacteriilor. Dacă ești îngrijorat că fructele au prea mult zahăr sau ți-e frică să le mănânci pentru că ți s-a spus că nu este bine pentru tine, nu îți putem spune cât de greșit este acest mit. Zahărul din fructe nu este același lucru cu zaharurile procesate. Este esențial pentru sănătatea ta și a celor dragi să înțelegi acest lucru. Știu că poate fi greu să renunți la ceea ce ți s-a spus înainte, dar fructele au mai multe de oferit ție și sănătății tale decât îți poți imagina. Pentru a afla mai multe despre de ce fructele sunt atât de importante și de ce au obținut o reputație atât de proastă, puteți citi articolul nostru Adevărul despre fructe , precum și cărțile Mediul de vindecare și Curățirea sănătății .

De asemenea, este util să mănânci multe salate cu castraveți și roșii. Roșiile au de fapt propriul lor tip special de vitamina C care poate salva sistemul imunitar al cuiva și îi poate oferi un sprijin suplimentar în lupta împotriva agenților patogeni. Adăugați spanac, cimbru, salată verde sau alte verdețuri cu frunze la alegere. Germeni și microverde sunt un plus deosebit de uimitor. Puneți niște ceapă crudă și usturoi crud în salate, care sunt puternice ucigatoare de bacterii, și mâncați cât mai mult cimbru proaspăt, oregano, rozmarin și salvie pentru ajutorul lor uimitor în tratarea problemelor bacteriene. Dacă vă place avocado, puteți adăuga și câteva felii din el. Puteți citi despre beneficiile nedescoperite de vindecare fizică, spirituală și emoțională ale fiecăruia dintre aceste alimente puternice în Cele mai bune alimente , care include și 50 de rețete minunate de vindecare.

Cel mai miraculos aliment care poate fi inclus în lupta împotriva refluxului de acid este sucul de tulpină de țelină, despre care poți afla mai multe în articolele noastre: „Suc de tulpină de țelină” , „Suc de tulpină de țelină – întrebări frecvente” , Cum se prepară țelină suc de tulpină" , "Suc de tulpină de țelină pentru afecțiuni autoimune și neurologice" , "De ce ar trebui să bem o jumătate de litru de suc de tulpină de țelină zilnic?" și „Cum vă ajută să vă vindecați sărurile de sodiu din sucul de țelină” . Dacă bei o jumătate de litru de suc pur din tulpini de țelină (nu adăugați nimic altceva la el pentru cele mai bune rezultate) în fiecare dimineață, pe stomacul gol, reface glandele din stomac care produc acidul clorhidric cu șapte componente. Există subgrupuri nedescoperite de săruri minerale în sucul de tulpini de țelină care contribuie la acest proces și asigură producerea de acid clorhidric. Chiar și bea 100-200 ml. Sucul de tulpini de țelină în fiecare dimineață poate face minuni în tratarea refluxului acid. Dacă aveți reflux acid sever, puteți bea chiar și o jumătate de litru de suc pur de țelină de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată după-amiaza sau înainte de cină.

Agenți antibacterieni

Respectarea unei diete pline de fructe și legume vă va ajuta în mod natural să luptați împotriva bacteriilor care provoacă refluxul acid. De fapt, fructele sunt cel mai uimitor aliment antibacterian și sănătos pentru ficat pe care îl avem. Cu toate acestea, există lucruri suplimentare pe care le putem face pentru a combate agentul patogen, cum ar fi includerea următoarelor suplimente nutritive. Hydrastis , siropul de soc , gheara de pisică și uleiul de oregano sunt antibacteriene uimitoare care pot fi incluse în mod regulat sau ocazional. Puteți adăuga, de asemenea, rădăcină de lemn dulce și extract de frunze de măslin în mâncare , deoarece aceste plante luptă împotriva bacteriilor și ajută la eliminarea gazelor pe care le produc bacteriile despre care comunitatea medicală nu știe. Un alt agent antibacterian excelent este aloe vera. Puteți face apă de aloe vera , care este cel mai puternic mod de a consuma aloe vera, sau puteți bea suc de aloe vera, sau puteți chiar tăia o frunză de aloe vera, îndepărtați gelul și mâncați-l direct.

De asemenea, luați în considerare adăugarea de ceaiuri din plante precum cimbru proaspăt, mentă, fructe de soc și balsam de lămâie la regimul dumneavoastră zilnic. Aceste ceaiuri din plante sunt agenți antibacterieni puternici și nu trebuie subestimate. După cum vă sfătuim întotdeauna, consultați-vă medicul înainte de a începe un protocol de supliment pentru a discuta dozele potrivite pentru dvs. Pentru a afla mai multe despre aceste suplimente și multe altele pe care Anthony William le recomandă și le utilizează, vizitați secțiunea Suplimente a site-ului său: https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements 

Cum să mergi înainte

Acum că știți adevărul despre ce se află în spatele refluxului acid și arsurilor la stomac, puteți lua măsurile necesare pentru a reduce și vindeca aceste afecțiuni. Dacă reușiți să faceți un lucru pentru a vă îmbunătăți sănătatea astăzi, sărbătoriți acel succes și așteptați cu nerăbdare ziua de mâine când puteți face un alt pas spre vindecare. Concentrează-te pe reducerea aportului de grăsimi și bea suc de tulpini de țelină în fiecare dimineață, când poți. Includeți suplimentele nutritive pe care Anthony William le recomandă dacă sunteți pregătit pentru ele. Savurați o mulțime de fructe proaspete, tămăduitoare și salate delicioase. De-a lungul anilor, mulți oameni s-au recuperat de refluxul acid și arsurile la stomac cu aceste schimbări simple ale stilului de viață, iar și tu poți experimenta vindecarea și ușurarea acestei afecțiuni.

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.