Daca simptomele si semnele suplimentare descrise in articolul anterior despre „Oboseala suprarenala” te fac sa crezi ca suferi de aceasta afectiune, nu dispera. Pentru a vă vindeca glandele suprarenale și a le readuce la funcționarea optimă, puteți face o serie de pași specifici pe care îi vom descrie în acest articol.

Dacă vă angajați să învățați informațiile de la Mediul de vindecare și să personalizați instrumentele sale pentru a crea un protocol care funcționează pentru dvs., veți vedea rezultate. Nenumărați oameni au folosit informațiile din cărțile sale pentru a se vindeca. Unele mai repede, iar altele pot dura mai mult. Programul dvs. individual depinde în parte de cât de mult din aceste informații puteți utiliza chiar acum și de starea în care vă aflați când ați început. Alți factori care pot afecta această perioadă includ sănătatea ta generală și ceea ce se întâmplă în viața ta – de exemplu, dacă te afli într-o criză care continuă să-ți streseze glandele suprarenale, va dura mult mai mult să te vindeci.

Dar orice te-ar costa, cu cât acționezi mai devreme asupra lui, cu atât te vei bucura mai repede de o îmbunătățire și, după ceva timp, de o recuperare completă a glandelor suprarenale.

Corpul tău este de partea ta

Glandele tale suprarenale se susțin reciproc. Se bazează unul pe altul. Acest lucru se datorează faptului că glandele suprarenale nu slăbesc niciodată în mod egal. O glandă suprarenală este întotdeauna puțin mai vulnerabilă sau mai sensibilă decât cealaltă. Aceasta înseamnă că celălalt este întotdeauna puțin mai puternic.

Când o glandă suprarenală suferă, cealaltă preia controlul. De exemplu, dacă o glandă suprarenală slăbește mai repede, cea mai puternică va compensa, astfel încât cea mai slabă să aibă șansa de a se recupera - în speranța că, dacă într-o zi, glanda mai puternică începe să se clatine, cealaltă va putea ajuta. ea se va recupera în timpul ei de nevoie. Acesta este un mecanism încorporat al sistemului nostru endocrin, care este încă necunoscut cercetării medicale și științei.

Ori de câte ori suntem provocați emoțional, un anumit loc din centrul emoțional al creierului va semnala unei glande suprarenale să elibereze mai multă adrenalină decât cealaltă. Acesta este ceea ce determină dacă glanda suprarenală stângă sau dreaptă este utilizată mai mult în timpul unei situații dificile. Acesta este un mecanism natural de apărare al organismului nostru care împiedică ambele glande suprarenale să fie chemate să elibereze cantități mari de adrenalină în același timp.

(Cofeina ocolește acest mecanism de apărare. Stimulează ambele glande suprarenale în același timp.)

Cortizol extern – Doar în situații de urgență

Într-o criză, puteți lua un medicament pe bază de cortizol, care vă va oferi organismului hormonii lipsă pe care glandele suprarenale nu reușesc să îi genereze.

Deși preferată de medici, nu este soluția ideală la problemă. Pentru a face față diferitelor situații de-a lungul zilei, corpul dumneavoastră are nevoie de diferite tipuri și cantități de hormoni suprarenaliali. Pastila pe care o luați dimineața nu poate înlocui funcția glandelor suprarenale, care răspund activ la nevoile organismului în orice moment.

În plus, medicamentele cu cortizol sunt imunosupresoare care slăbesc sistemul imunitar și te fac vulnerabil la o serie de alte probleme.

În cel mai bun caz, ele remediază lucrurile doar temporar... oferindu-ți ocazia să-ți vindeci cu adevărat suprarenalele cu tehnicile descrise mai jos.

Mănâncă ceva la fiecare oră și jumătate sau două

Cei mai mulți dintre noi mănâncă trei mese decente pe zi, luând pauze lungi între mese. Acest lucru pune sub tensiune glandele suprarenale, deoarece la aproximativ o oră și jumătate până la două ore după masă, nivelul glicemiei scade, ceea ce înseamnă că ați epuizat zahărul pe care l-ați consumat. Odată ce zahărul din sânge scade, glandele suprarenale sunt forțate să producă hormoni precum cortizolul pentru a-ți „ține” nivelul de energie. Astfel, dacă nu mănânci nimic între mese ore întregi, supuși glandele suprarenale la o încărcare constantă fără a le oferi șansa de a se odihni.

De aceea, cel mai bun mod de a vă vindeca suprarenalele este să mâncați o masă ușoară și echilibrată la fiecare 90 de minute până la două ore. Acest lucru este extrem de important de știut, deoarece tendințele dietei îi îndreaptă pe oameni în direcția opusă. Urmărirea modului de a sări peste mese vă va răpi oportunitatea de a vă vindeca oboseala suprarenală.

De exemplu, tendința de post intermitent îi determină pe oameni să sară peste mese pentru jumătate din zi sau chiar mai mult. Susținătorii postului intermitent susțin că le oferă mai multă energie. De fapt, majoritatea celor care postesc intermitent consumă băuturi cu cofeină pentru a înlocui energia din mese. Dacă elimini cofeina, vei simți efectele reale ale scăderii zahărului din sânge, care este opusul de a avea energie. Dacă cineva are energie în timpul postului intermitent fără cofeină, se datorează faptului că, atunci când rețineți mineralele și glucoza pentru prea mult timp, glandele suprarenale preiau și eliberează adrenalină pentru a înlocui zahărul din sânge ca mecanism de apărare al organismului pentru a vă alimenta pe parcursul zilei. Acest sentiment momentan de energie vine cu prețul stresului glandelor suprarenale, ceea ce te poate afecta pe drum. Adevăratul motiv pentru care postul intermitent poate oferi beneficii temporare este că îi obligă pe oameni să evite alimentele bogate în grăsimi (ceea ce Anthony William numește grăsimi radicale) dimineața sau chiar în cea mai mare parte a zilei. Evitarea alimentelor dimineata precum ouale, bacon, branza, unt, lapte, carne, avocado, uleiuri de nuci etc. poate fi foarte util. Totuși, asta nu înseamnă că postul intermitent ne va aduce multe beneficii. Veți afla mai multe despre subiect din articolul „Anthony William dezvăluie adevărul despre postul intermitent” .

Tehnica de gustare frecventă funcționează pentru că mesele dese mențin glicemia stabilă pe tot parcursul zilei, iar atâta timp cât glucoza nu scade, glandele suprarenale nu trebuie să intervină. Oferind glandelor suprarenale multă odihnă, le permite să dedice energie vindecării și recuperării.

În mod ideal, fiecare masă ar trebui să conțină o combinație echilibrată de potasiu, sodiu și zahăr. Rețineți, totuși, că acesta este zahăr natural din fructe care conține minerale și substanțe nutritive vitale, spre deosebire de zahărul de masă sau de lactoza care se găsește în produsele lactate. Iată câteva alimente care au un mare efect de vindecare asupra glandelor suprarenale:

  • O curmale (potasiu), două tulpini de țelină (sodiu) și un măr (zahăr)
  • Banană (potasiu), spanac (sodiu) și o portocală (zahăr)
  • Cartofi dulci (potasiu), pătrunjel (sodiu) și roșii (zahăr)

Ca să fim clari, vă puteți hrăni cu cantități mai mari de alimente. Exemplele de mai sus nu ar trebui să înlocuiască micul dejun, prânzul și cina, ci mai degrabă pot servi la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil între aceste mese mai mari.

De asemenea, vă puteți concentra pe oricare dintre aceste opțiuni și puteți evita mesele mai mari, mai ales dimineața. Începerea zilei cu apă de lămâie (500 ml - 1 L) urmată 15 până la 30 de minute mai târziu de suc de tulpini de țelină (500 ml - 1 L) este o tehnică foarte utilă deoarece atât lămâia, cât și țelina oferă o doză mare de săruri minerale care susțin glandele suprarenale chiar de la început.

Opțiunile de smoothie cu fructe sunt de asemenea favorabile. Smoothie de detoxifiere cu metale grele, de exemplu, oferă o combinație benefică de potasiu, sodiu, zahăr natural și oligominerale pentru a susține glandele suprarenale.

Pe lângă mesele ușoare frecvente, există alimente specifice pe care le puteți mânca pentru a vă reface glandele suprarenale.

Alimente medicinale

Anumite fructe, legume, verdeață cu frunze, ierburi proaspete și alimente sălbatice ajută la protejarea glandelor suprarenale sau accelerează recuperarea acestora prin întărirea sistemului nervos, reducând inflamația datorită compușilor lor antivirali și antibacterieni, ameliorând stresul și oferind nutrienți importanți pentru funcția suprarenală. Următoarele alimente sunt printre cele mai bune pentru recuperarea din oboseala suprarenală: muguri, sparanghel, afine sălbatice, banane, cartofi, papaya, roșii, mango, coriandru, spanac, usturoi, broccoli, varză, zmeură, mure, salată romană și mere roșii. . Includeți cât mai multe dintre aceste alimente posibil în dieta dumneavoastră.

Ce să nu mănânci

Dacă aveți oboseală suprarenală ușoară, urmați restul sfaturilor din acest articol poate fi suficient pentru dvs. Cu toate acestea, dacă aveți un caz sever de această afecțiune, poate fi necesar să eliminați alimentele care stresează glandele suprarenale și să le împiedice să se refacă, cel puțin până când vă stabilizați. Să știți că mulți nutriționiști recomandă un consum crescut de grăsimi animale. Fie nu realizează că nici cea mai fragedă carne conține multă grăsime, fie cred că grăsimea este un lucru bun. Argumentele lor pot suna destul de convingătoare, așa că atenție: grăsimile animale nu sunt bune pentru nimeni, în special pentru persoanele cu oboseală suprarenală. Cantități mari de grăsime stresează pancreasul și ficatul și în cele din urmă duc la rezistența la insulină, unde organismul are dificultăți în menținerea unui nivel stabil de glucoză. Acest lucru la rândul său pune o presiune uriașă asupra glandelor suprarenale, care încearcă să compenseze producând cantități suplimentare de hormoni. A fi pe bază de plante sau vegan nu îți dă imunitate. Dacă dieta ta este alcătuită în principal din alimente bogate în grăsimi, cum ar fi avocado, unt de migdale, unt de arahide, nuci, semințe, soia, ulei de cocos și alte uleiuri mai sănătoase, ea pune totuși o presiune asupra pancreasului și ficatului.

Specialiștii în nutriție sfătuiesc adesea oamenii să elimine complet carbohidrații din dieta lor. Acest lucru din nou nu este bun și poate duce la oboseală, deoarece corpul tău are nevoie de carbohidrați pentru energie. Urmărirea acestor tendințe alimentare vă va încetini și vă va împiedica să vă vindecați oboseala suprarenală.

Plante medicinale și suplimente nutritive

Protocol de tratament cu suplimente nutritive de Healer Medium pentru oboseala suprarenală:

Publicații similare

[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.