Când cineva este dependent de zahăr rafinat, este un semn al deficienței de glucoză, care se datorează uneori rezistenței la insulină din copilărie. Acest sentiment de disperare pentru zahăr rafinat vine din căutarea celui mai rapid mod de a livra glucoză la creier. Nu este atât de mult o dependență de gustul dulce, ci că creierul caută calea cea mai directă de a se aproviziona cu zahăr pentru a corecta deficiența.

Factorul ascuns

Dacă zahărul a ajuns într-adevăr la creier așa cum s-a intenționat, persoana ar fi mulțumită și nu ar fi înnebunită după zahăr. Zahărul nu este o substanță care dă dependență. Motivul pentru care pare să creeze dependență este că excesul de grăsime în sânge împiedică o mare parte din zahăr să ajungă la creier, ceea ce duce la excesul de zaharuri în vasele de sânge și grăsimea alimentară provocând rezistență la insulină. Este un cerc vicios.

Dacă îl privim doar ca „vârfuri și jgheaburi de zahăr din sânge”, cu siguranță nu sunt suficiente informații pentru a înțelege cum interacționează cu adevărat zahărul cu creierul și corpul. Adevăratul motiv pentru care cineva are glicemia scăzută, devine iritabil sau obosit sau adoarme după un nivel ridicat de zahăr este pentru că se confruntă cu rezistența la insulină din cauza grăsimii din sânge în același timp cu zahărul.

Este foarte rar să consumi zahăr fără o formă de grăsime împreună cu acesta. Prăjituri, prăjituri, cupcakes, înghețată, ciocolată, gogoși - toate conțin grăsimi, chiar dacă sunt versiuni vegane sau mai sănătoase ale deliciilor. Unt de arahide și jeleu, chipsuri făcute cu unt de înaltă calitate, pâine prăjită cu avocado: toate acestea sunt o combinație de grăsime și zahăr. Se întâmplă să mâncăm desert după o masă care a conținut grăsimi alimentare. Sau atunci când consumăm zahăr, mai există grăsimi care plutesc în sângele nostru de la un mic dejun sau o masă anterioară. Învinovățim zahărul rafinat pentru înalte și scăzute, dar adevărata cauză a înalte și scăzute este grăsimea.

Pofta de zahăr nu este o slăbiciune. Este o nevoie umană. Avem întotdeauna nevoie de glucoză pentru creier. Acesta este motivul pentru care toată lumea se confruntă cu pofta de zahăr și de ce o persoană care a încetat să mai ia zahăr ajunge să revină la el. Deși zahărul rafinat nu este modalitatea ideală de a obține glucoză, putem folosi pofta de zahăr ca o fereastră către nevoile creierului. Chiar și în cazul rezistenței la insulină care decurge din grăsimile din sânge, o parte de zahăr trece pentru a oferi primitorului un scurt moment de ușurare, deoarece acea glucoză este absorbită dintr-o lipsă pe termen lung. Este posibil să simți chiar euforie.

Problema este că tratarea deficitului de glucoză cu zahăr rafinat este un tratament greșit. Zahărul rafinat nu ar trebui folosit în acest fel – așa cum am menționat deja, de obicei combinăm zahărul rafinat cu grăsimi sau avem grăsimi în sânge de la începutul zilei. Foarte puțini oameni, dacă există, mănâncă numai zahăr pur și nu au grăsimi în alimentație. Chiar dacă cineva consumă cuburi de zahăr sau pachete simple de zahăr, fie că este vorba de versiunea plină de grăsimi a zahărului brut nerafinat sau a zahărului rafinat, există aproape întotdeauna o implicare evidentă, radicală a grăsimilor – sau în altceva pe care îl mănâncă sau îl bea la în același timp, sau în orice altceva a mâncat sau a băut în acea zi. Există doar o ușurare tentantă a zahărului în creier - cu un moment înainte ca grăsimea să stea în cale. Și din nou vrei mai mult. Ești în captivitatea perpetuă a dependenței de zahăr rafinat. La urma urmei, această dependență nu vine de la ea. Acestea sunt grăsimi care interferează cu zahărul și creează un sentiment de dependență față de acesta.

Dacă cineva a eliminat grăsimea și consumă zahăr rafinat fără a adăuga grăsimi la acesta, nu va deveni dependent de zahăr. Ar fi la fel de fericit să mănânce sirop de arțar pur , miere crudă, fructe sau cartofi dulci și nu ar simți nevoia să caute din nou zahăr proaspăt rafinat. Fără ca grăsimea să stea în cale, creierul nostru poate obține glucoza de care are nevoie, mai ales atunci când îl hrănim cu cele mai bune forme de glucoză. Putem ajunge în siguranță la un punct de saturație. Pe de altă parte, atunci când uleiul, laptele, brânza, untul, ouăle, avocado, nucile, unturile de nuci, cacao și/sau produsele de origine animală sunt prezente în corpul unei persoane, aceste grăsimi modifică dinamica. Dintr-o dată, zahărul rafinat devine o armă și ciclul dependenței poate începe.

Vârfuri și jgheaburi de zahăr din sânge

Când renunți la zahărul foarte rafinat, nu zahărul este cel care provoacă retragerea ta și tentația de a te întoarce la el. Din nou, treci printr-un proces de sevraj din cauza grăsimii care se află în sânge. Grăsimile din sânge fac ca glandele suprarenale să reacționeze, deoarece adrenalina subțiază sângele. Unul dintre rolurile adrenalinei este de a dilua grăsimile din sânge, permițând astfel creierului să primească suficient oxigen și, în mod ideal, glucoză, două resurse care sunt esențiale pentru funcționarea creierului.

Adrenalina este un steroid care poate aduce o senzație plăcută, putere, claritate și/sau energie. Steroizii au, de asemenea, un proces de retragere. Odată ce începeți să reduceți grăsimile pe care le-ați consumat în combinație cu zahăr rafinat, glandele suprarenale eliberează mai puțină adrenalină . Acestea reduc nivelul de adrenalină pentru a face față situațiilor de criză, pe care le-au eliberat pentru a dilua grăsimile din sânge. Atunci s-ar putea să experimentați retragerea adrenalină, care poate duce la tristețe, singurătate, vinovăție, chiar rușine. Aceste sentimente vă pot determina să căutați alimente reconfortante.

Este un cerc vicios care poate duce la o supraalimentare din ce în ce mai mare de zahăr rafinat, care aproape întotdeauna conține un anumit tip de grăsime. Și dacă zahărul rafinat nu este combinat cu grăsimea în ceea ce mănânci, cu siguranță vei mânca grăsimi în aceeași zi, aproape de ziua în care mănânci zahărul, astfel încât grăsimea va intra în sânge, blocând zahărul să intre în celule. și creând rezistență la insulină.

Deși asociem zahărul cu schimbările de dispoziție, este de fapt o eliberare de adrenalină din glandele suprarenale pentru a face față grăsimilor din sânge, plus rezistența la insulină pe care o poate provoca grăsimea. Acesta este de fapt adevărul din spatele senzațiilor și sentimentelor, cum ar fi schimbările de dispoziție și avariile pe care le asociem cu dependența de zahăr rafinat.

Iată o altă informație cheie: atunci când slăbești, grăsimea se dizolvă și trece prin fluxul sanguin la ieșirea din organism. Grăsimile solubile nu sunt convertite și folosite ca combustibil, așa cum cred unii. Grăsimea dizolvată care iese din organe sau de sub derm are o consistență și vâscozitate diferită de grăsimea care plutește în fluxul sanguin din alimentele tocmai consumate. Grăsimea care se dizolvă și părăsește corpul în timpul pierderii în greutate poate crea în continuare rezistență la insulină - o formă mai ușoară de rezistență la insulină, dar posibilitatea încă există.

Rezistența ușoară la insulină din dizolvarea grăsimii corporale poate apărea atunci când cineva începe să reducă grăsimile din dieta sa, deoarece încearcă să slăbească sau să vindece o boală cronică. De aceea, carbohidrații sănătoși și oligomineralele din dieta ta sunt importanți în timp ce te vindeci pentru a-ți menține glicemia stabilă, în timp ce grăsimea părăsește circulația. În cele din urmă, scapi de toată rezistența la insulină.

Pentru asistență specifică cu tulburările de alimentație și alimentație (inclusiv anorexie, bulimie, alimentație excesivă, vărsături și multe altele), consultați capitolul 29 din Anthony William's Cleanse for Health , care se concentrează în întregime pe protocoalele de suplimentare nutriționale pentru diferite afecțiuni și simptome cronice.

Produse din articol

Sirop de artar bio grad A, Smart Organic, 250 ml.
pret habitual
14.99 лв.
Pret promotional
14.99 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
Sirop de artar bio grad C, Smart Organic, 250 ml.
pret habitual
13.99 лв.
Pret promotional
13.99 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
Sirop de artar organic Grad C 250/375 ml.
pret habitual
17.99 лв.
Pret promotional
17.99 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat

Publicații similare

[Video] Anthony William arată cum să faci terapie de șoc cu aloe vera
[Video] Anthony William arată cum să faci terapie de șoc cu aloe vera
În acest videoclip, Anthony William arată cum să consumi aloe în cel mai eficient mod pentru a profita la maximum de acest remediu care schi
Mai multe
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
Ți s-a spus că nu te simți bine pentru că te detoxifiezi?! Ați auzit teoria că detoxifierea prea rapidă este dăunătoare?! Știți de unde înce
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.