Studiile medicale și știința nu știu că glandele noastre suprarenale produc de fapt 56 de amestecuri diferite de adrenalină concepute pentru o serie de funcții diferite. Unele dintre aceste amestecuri sunt ușoare – pentru situații precum vorbirea la telefon, ducerea copiilor la școală, verificarea e-mailului, realizarea unei liste de cumpărături și spălarea rufelor. Face o diferență enormă pentru ficat dacă absoarbe acest tip de adrenalină de zi cu zi sau cea mai familiară pe care glandele suprarenale o produc în perioadele de mare stres, efort, îngrijorare și durere.

Când vine vorba de al doilea tip de adrenalină, ficatul face un efort deosebit pentru a ne proteja. Acest amestec de adrenalină este puternic pentru a ne ajuta să supraviețuim trădării, geloziei, durerii, fricii, asaltului, pierderii, confruntării, pierderii încrederii, neglijării și activităților cu adrenalină ridicată, cum ar fi parașutismul, bungee jumping și curățarea extremă . Chiar și un comentariu necugetat de la cineva de la birou ne poate face să fiarbă sângele și să ne zguduie cu o val de adrenalină activată atunci când creierul detectează o amenințare. Rolul ficatului este să curețe după ce s-a întâmplat. Este un proces natural care ne ajută să facem față vicisitudinilor vieții.

În zilele noastre, când informațiile, cerințele și feedback-ul ne vin mai repede ca oricând, experimentăm multe astfel de valuri de adrenalină corozivă - uneori mult mai mult decât ar trebui în mod ideal. Glandele lor suprarenale trebuie să lucreze foarte mult – la fel și ficatul lor. Fiecare ficat merită o medalie de vitejie pentru că își asumă sarcina de a controla adrenalina.

Neutralizarea adrenalinei

Să aruncăm o privire mai atentă la legătura dintre adrenalină și ficat în viața noastră de zi cu zi atunci când nu suntem supuși unei curățări. Ori de câte ori există un exces de adrenalină în sânge, ficatul trebuie să încerce să absoarbă și să neutralizeze hormonul, iar acesta este atât un proces miraculos, cât și o sarcină serioasă care, dacă nu suntem atenți, poate deveni prea gravă.

Deși stresul este considerat în general un lucru rău, o anumită cantitate este de fapt benefică. Ne motivează să mergem înainte și să ne străduim să ne îndeplinim obiectivul important. După cum am menționat deja, în anumite cantități, adrenalina este bună și pentru sănătate. ( Veți găsi informațiile necesare despre cum să folosiți stresul în avantajul dumneavoastră în cartea lui Anthony William „The Most Useful Foods” . ) Cu toate acestea, atunci când organismul este supus la prea mult stres și stimulare, curățare extremă , adrenalină crește de la activități extreme și prea multe pauze lungi între mese, glandele suprarenale eliberează continuu adrenalină, care are un efect toxic și coroziv asupra sistemului nervos și a restului corpului dacă este lăsată necontrolată. ( Glandele suprarenale mai secretă cortizol, care este ca puștiul bun care vine după rău - adrenalina. Când adrenalina este neutralizată și se comportă corect, cortizolul își recăpătă echilibrul și devine mai tolerabil și mai util. Dacă cortizolul se stinge cu adrenalină cu o noapte înainte Halloween, există șanse mari ca cortizolul să urmeze exemplul și să arunce un alt ou și o rolă de hârtie igienică. ) Trebuie să ne amintim întotdeauna că natura toxică și corozivă a adrenalinei necontrolate nu este încercarea corpului de a ne ucide. funcțiile acestui hormon sunt salvatoare. Efectele adverse ale cantităților sale excesive se datorează vieții noastre de zi cu zi agitate.

Celulele imunitare, cum ar fi limfocitele, monocitele, bazofilele și neutrofilele din întregul corp, se bazează pe ficat atunci când adrenalina intră în grabă din glandele suprarenale. Aceste componente ale sistemului imunitar sunt nervoase și aleargă și se ascund pentru că nu vor să fie arse. Ei știu că riscă să fie răniți și schilodiți de adrenalină, așa că se bazează pe ficat pentru a primi lovitura. Se presupune că sistemul imunitar al ficatului este cel mai puternic și mai inteligent din organism, cu celule albe din sânge extrem de inteligente protejate de un scut peliculos produs de o funcție chimică a ficatului care este încă necunoscută cercetării și științei medicale și care utilizează un amino. acid, o sare minerală unică și o proteină a celulelor hepatice pentru a ajuta celulele imunitare să reziste într-o oarecare măsură efectului de ardere al adrenalinei.

Un ficat sănătos poate proteja cu adevărat splina și întregul sistem imunitar. În adrenalină, acest salvator grațios și curajos al corpului acționează ca un burete. Adrenalina intră în aproape toate căile imaginabile, curgând în ficat prin vena portă hepatică și artera hepatică, fiind absorbită prin porii din tot ficatul și pătrunzând din vasele limfatice adiacente. Ficatul absoarbe excesul de hormon pentru a preveni deteriorarea în altă parte. Acesta este un sacrificiu de sine, deoarece adrenalina nu ajută la funcționarea lobulilor ficatului. Excesul de adrenalină pe care ficatul îl absoarbe este, de asemenea, un inamic al sistemului său imunitar personalizat. Se declanșează o alarmă (diferită de alarma când ficatul eliberează prea multe otrăvuri simultan) pentru a alerta organismul că sistemul său imunitar este compromis și că trebuie făcute imediat mai multe sarcini - cum ar fi celulele imune care protejează activele importante. Celulele hepatice merg la lucru și se declanșează o funcție chimică miraculoasă, unde produc un agent natural asemănător solventului care acționează pentru a ne proteja.

Elementele de bază ale acestui compus chimic sunt hormoni vechi, vechi, pe care ficatul i-a colectat, neutralizat și schimbat în timp. Aceștia sunt hormoni normali pe care organismul i-a produs în trecut, cum ar fi hormonii sexuali și hormonii de stres care și-au depășit scopul inițial, precum și hormonii pe care îi obținem din alimente problematice, cum ar fi ouăle și produsele lactate. Ori de câte ori ficatul detectează astfel de hormoni în sânge, celulele sale producătoare de plasmă îi captează, îi neutralizează și îi descompun pentru a le pregăti pentru noua lor sarcină foarte importantă.

La următoarea adrenalină, ei au ocazia să-și îndeplinească această responsabilitate. Când această alarmă se stinge, celulele plasmatice ale ficatului se activează și eliberează vechii hormoni, declanșând reacția chimică care le transformă în această substanță asemănătoare solventului. De exemplu, dacă experimentați o frică intensă sau stres; te îndrăgostești; te îndrăgostești; experimentați furie, trădare, durere, durere, anxietate sau suișuri și coborâșuri ale vieții, fie că sunt bune sau rele. Glandele tale suprarenale vor răspunde prin pomparea multor cortizol și adrenalină pentru a te sprijini cu rezistența la luptă sau fugi. Corpul știe că prețul pe care îl vei plăti pentru acest sprijin este daunele pe care prea mulți dintre acești hormoni îl pot face la nivel fizic, mental sau chiar sufletesc. Dacă adrenalina necontrolată atinge un globule alb valoros din sistemul imunitar al ficatului, o va deteriora. Dacă ajunge la creier sau la mucoasa intestinală, le va deteriora. Dacă pătrunde în oase, acestea pot deveni subțiri și casante. Alopecia - cauzată de slăbirea glandelor suprarenale, un dezechilibru în producția lor de hormoni și producția insuficientă a unui anumit hormon - se poate agrava pe măsură ce un val de adrenalină slăbește și mai mult glandele. Un vârf de adrenalină poate exacerba depresia existentă sau o poate declanșa, de asemenea, poate alimenta agenți patogeni din ficat, inclusiv viruși precum EBV , herpes zoster și HHV-6 . Un nou compus chimic format din hormoni vechi, reconstruiți, poate preveni toate acestea.

Odată eliberat, sarcina acestui agent este să momeze și să prindă excesul de cortizol și adrenalină. Acești hormoni problematici nou produși se simt aproape de cei vechi și sunt atrași de ei cu ideea că împreună vor fi mai puternici. Dacă crezi că hormonii nu pot gândi, te înșeli. Substanțele biochimice precum hormonii conțin date incomensurabile care nu pot fi decodificate de știința sau computerele de astăzi și nu vor fi niciodată. Dacă rasa umană supraviețuiește urii, lăcomiei și invidiei care îi conduc la război și alte acte distructive, iar noi suntem încă peste o mie de ani, ei tot nu le vor fi decodificat. Cantitatea de informații dintr-un hormon este atât de vastă încât este ca propriul său univers. Unele dintre aceste informații direcționează hormonii să fie ghidați de energia corpului și să profite de energia sufletului uman. De aceea, hormonii sunt atât de legați de emoții – și este unul dintre motivele pentru care adrenalina este eliberată de frică.

Când hormonii noi și cei vechi se întâlnesc, cei noi se lipesc de cei vechi și nu mai sunt la fel de rapizi și mobili. Like este tratat cu like - ca atunci când oamenii își curăță fața cu ulei sau folosesc ciuperci pentru a vindeca o problemă fungică. O reacție chimică miraculoasă are loc atunci când noii hormoni de stres eliberați în perioadele de emoție dureroasă, profundă sau alte experiențe extreme și hormonii vechi, stocați și transformați se reunesc. Ei devin una.

Împreună, acești hormoni formează un cuplu minunat. Adrenalina proaspătă și cortizolul dă viață vechilor hormoni, iar vechii hormoni provoacă moartea celor proaspeți prin distrugerea informațiilor despre frică, haos, pierdere, trădare, durere, durere și tensiune. Rezultatul final este că vechii hormoni îi depășesc pe cei noi. Sunt frânele de pe roller coaster. Ei sunt zidul de cărămidă. Conectați unul la altul, se realizează un echilibru. Acum, ficatul, dacă funcționează optim, simte că adrenalina și cortizolul sunt în limite acceptabile, nu mai sunt periculoase și pot fi transmise rinichilor pentru eliminare.

După cum știți deja, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Când ficatul devine supraîncărcat din oricare dintre diferitele motive pe care le-am discutat până acum, capacitatea sa de a neutraliza adrenalina și cortizolul scade. Într-o stare intermediară, ficatul este încă capabil să proceseze o parte din vechiul hormon și este apoi forțat să stocheze restul. Dacă ficatul este mai epuizat, atunci va stoca aproape tot compusul hormonal legat în compartimente speciale în interiorul său. Această depozitare este în speranța că într-o zi ficatul tău va avea o pauză și va avea șansa de a separa compusul pentru eliminare din organism. Când ficatul nu se odihnește, compusul hormonal asociat devine încă un alt deșeu stagnant care ocupă spațiu în organ. După cum sa discutat în alte articole, atunci când ficatul trebuie să depoziteze prea mult, rezultatul este de obicei creșterea în greutate. Când este slăbit, ficatul își poate pierde și capacitatea de a îndeplini sarcina de a neutraliza hormonii. Va continua să ajute la maximum, dar nu se va descurca perfect, iar o parte din adrenalină va fi liberă să provoace daune corozive.

Mulți oameni care se confruntă cu trădare, gelozie, durere, durere, neglijare, tratament iresponsabil sau narcisist sau orice altă ocazie de pompare de adrenalină experimentează oboseală suprarenală după aceea. Sau sistemul digestiv va deveni sensibil, pe măsură ce ficatul slăbește în acest moment, ocupat cu absorbția adrenalinei – ca să nu mai vorbim de faptul că orice adrenalină neutralizată care se strecoară este extrem de corozivă pentru mucoasa intestinală și stomac. Din cauza combustibilului pe care adrenalina necontrolată îl reprezintă pentru agenții patogeni, nu este neobișnuit să fii apatic, obosit și rău - să ai o ușoară mononucleoză de grad scăzut de la EBV trezit sau zona zoster de grad scăzut sau chiar o eczemă ușoară - după o problemă dificilă. situație, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, o inimă frântă sau o despărțire proastă de un prieten sau partener. Sistemul imunitar al ficatului, care în mod normal ține sub control viruși precum EBV , slăbește în aceste momente de stres suprarenal.

În timpul curățării extreme, ficatul trebuie să aleagă dacă să trimită hormoni vechi, stocați, care să se lege cu excesul de adrenalină și să-l neutralizeze, sau nu, deoarece pentru această eliberare, pe care creierul a semnalat-o glandelor suprarenale, există o motiv bun - pentru a proteja organismul de otrăvurile forțate să iasă din ficat. Adrenalina șochează în mod deliberat corpul, la fel cum o injecție de epinefrină după o înțepătură de albină acționează ca un antiinflamator pentru a opri răspunsul organismului la venin. Ficatul știe ce este mai bine în acest caz - să lase adrenalina să-și facă treaba, așa că decide să păstreze hormonii stocați care l-ar neutraliza. Astfel, el este forțat să ia lovitura uriașă atunci când un aflux puternic de adrenalină se repezi prin fluxul sanguin. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu există nicio garanție că o curățare a ficatului va fi benefică pentru aceasta. Dacă o metodă de curățare bazată pe mituri și teorii nefondate determină ficatul să toarne otrăvuri excesive, provocând secreția de două ori mai multă adrenalină, atunci ficatul va lua cea mai mare parte a acesteia, absorbind atât adrenalina activă, cât și otrăvurile pe care le avea anterior. secretat — și acest lucru, fără îndoială, îi este foarte dăunător.

Este ușor să presupunem că alimentele bogate în grăsimi oferă un tampon în sânge pentru a absorbi șocul adrenalinei toxice. Exact opusul. Grăsimea încetinește mișcarea adrenalinei, menținând-o mai mult timp în organism. Fără a putea fi absorbită, neutralizată, stocată sau excretată prin urină așa cum este în mod normal, această adrenalină reține în sine informațiile legate de excreția sa. Asta înseamnă că în cazul ficatului gras sau al funcției hepatice reduse, ceea ce indică faptul că există prea multă grăsime în organism, rămân emoțiile active și puternice, precum acel moment la birou în care ai realizat că nu ai fost chemat la o întâlnire foarte importantă. Acesta este secretul resentimentelor, de care uneori nu ne putem elibera. Curățați ficatul și scăpați de grăsime, astfel încât ficatul să poată procesa în sfârșit adrenalina pentru a vă împiedica să retrăiți momentul din nou și din nou.

Publicații similare

[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.