Dacă simți că îți lipsește magia, reîntâlnește-te cu mierea. Mierea crudă, în forma sa vie și neprelucrată, este un mare miracol de la Dumnezeu și de la Mama Pământ. A salvat vieți în perioade de foamete și va continua să fie un aliment vital pentru supraviețuirea noastră în viitor. Cu toate acestea, nu trebuie să fii într-o situație dificilă pentru a beneficia de ea. Gândește-te pentru o clipă ce este cu adevărat mierea. Este nectar. Aur lichid care îți poate transforma viața.
Pentru cei care se tem că mierea este doar zahăr pur și ar trebui evitată, lăsați grijile deoparte. Dacă întoarceți spatele mierii, veți pierde beneficiile sale incredibile pentru sănătate. Zahărul din miere nu are nicio legătură cu zahărul rafinat - nu-l confundați cu zahărul de masă sau cu siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Dimpotrivă - deoarece albinele adună polen de la o varietate de specii de plante, fructoza și glucoza din miere sunt încărcate cu peste 200.000 de fitochimicale și compuși nedescoperiți, inclusiv antipatogeni, fitochimicale cu efect de protecție împotriva radiațiilor și fitochimicale anticancerigene. Când pătrund în tumorile și chisturile canceroase, aceste din urmă fitochimicale opresc procesul cancerigen - ceea ce înseamnă că mierea crudă poate opri cancerul în mod constant.
Zaharurile extrem de digerabile și coenzimele B12 din miere o fac unul dintre cele mai puternice alimente pentru creier ale timpului nostru. Mierea crudă repară, de asemenea, ADN-ul și este extrem de bogată în minerale precum calciu, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, crom, molibden și mangan. Sistemul nostru imunitar se adaptează constant la microorganismele pe care le întâlnim - motiv pentru care mierea crudă, unul dintre cele mai adaptogene alimente de pe planetă, produsă de albine, una dintre cele mai adaptogene creaturi de pe planetă, este atât de importantă pentru menținerea imunității. Mierea crudă este o armă secretă împotriva bolilor infecțioase.
Când ai un sistem imunitar slăbit și te simți deosebit de susceptibil la răceli, gripă și infecții stomacale precum norovirusul, mierea crudă ajută organismul să construiască o linie de apărare puternică prin stimularea neutrofilelor și macrofagelor, astfel încât acestea să poată lupta împotriva agenților patogeni. (Medicina nu a descoperit încă faptul că acestea și alte leucocite se hrănesc cu fitochimicale care stimulează imunitatea.) Aceste proprietăți fac, de asemenea, mierea crudă antiinflamatoare - deoarece previne multiplicarea agenților patogeni și aceștia nu pot elibera toxine care cresc inflamația. Mierea este un medicament universal pentru toată lumea.
CONDIȚII
Dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, consumați miere crudă:
infecții sinusale, infecții ale urechii, diabet, hipoglicemie, tulburare de stres posttraumatic (PTSD), alergii, infertilitate, infecții oculare, stafilococ rezistent la meticilină, infecții cu stafilococ, infertilitate misterioasă, suprapopulare bacteriană la nivelul intestinului subțire (SIBO) , dificultăți de concepție, insomnie, oboseală suprarenală, răceli, gripă, norovirus, toate tipurile de cancer, tulburare bipolară, tulburare de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), boala Alzheimer, demență, toate bolile și tulburările autoimune, paraziți, toxiinfecții alimentare, infecții respiratorii, bronșită, laringită, candidoză.
SIMPTOME
Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, consumați miere crudă:
inflamație, afte, tulburări de somn, infecții bacteriene la nivelul intestinelor, toate simptomele neurologice (inclusiv furnicături, amorțeală, crampe, tremor, dureri nervoase și senzație de apăsare în piept), miros corporal, piele uscată, chisturi, ochi uscați, amețeli, dureri de urechi, vedere încețoșată, febră, dureri de cap, bufeuri, dureri articulare, lipsă de energie, pierderea libidoului, oboseală, probleme de memorie, pierderi de memorie, probleme ale sinusurilor, dificultăți de respirație, dureri de stomac.
SPRIJIN EMOȚIONAL
Natura lipicioasă a mierii nu este doar o trăsătură fizică, ci se manifestă și la nivel emoțional. Dacă mierea este în viața ta, atunci când experimentezi ceva bun - ceva care te înalță și îți hrănește sufletul - acea amintire îți rămâne în minte și nu o pierzi printre experiențele negative care amenință să te distragă.
LECȚII SPIRITUALE
Dacă ați putea urmări arborele genealogic până la începuturile sale, ați găsi strămoși care trăiau în principal cu miere. Mierea crudă nu era un aliment de supraviețuire în sensul că oferea pur și simplu hrană până când apărea ceva mai bun. Mai degrabă, era (și încă este) un aliment vindecător incredibil. Mierea este înscrisă în linia noastră genealogică. Cine suntem - sufletele noastre, ADN-ul nostru - într-un fel provine din miere. Aceasta înseamnă că, dacă evităm mierea, închidem o parte din noi înșine care ne conectează la zorii umanității. Înțelegerile moderne care ne izolează de miere sunt doar un semn al cât de mult am pierdut legătura cu esența noastră ca oameni. Legătura cu mierea ne aduce înapoi la noi înșine. Ne face să ne întrebăm de ce altceva ne-am înstrăinat care ne-a adus în acest punct. Ce altceva merită reevaluat?
SFATURI
Adăugați miere crudă în apa cu lămâie pentru a stimula bioflavonoidele din miere și a conferi băuturii calități suplimentare de stimulare a sistemului imunitar.
Dacă simți că te îmbolnăvești, ia o linguriță de miere crudă înainte de culcare. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să dormi mai bine.
Folosește miere crudă în loc de zaharuri procesate și alți îndulcitori pe care îi folosești în mod normal. Caută miere din flori sălbatice, dacă este posibil.
Aplicată extern, mierea este excelentă pentru vindecarea rănilor minore și revitalizarea pielii. Încercați-o pe cicatricile unde doriți să accelerați procesul de vindecare.
Consumul de miere înainte de meditație întărește mintea și ne umple de fericire.
ÎNGHEȚATĂ CU MIERE ȘI NUCĂ DE COCOS
Atenție: Această rețetă de înghețată este periculos de delicioasă! Durează doar câteva minute să o prepari cu un aparat de înghețată și, în mai puțin de o oră, poți avea o înghețată mai sănătoasă și mult mai gustoasă decât orice poți cumpăra din magazin. Ca bonus, vei avea lapte de migdale rămas pe care îl poți folosi în smoothie-uri sau îl poți bea rece din frigider.
Ingrediente:
- 1 cană de migdale;
- 2 curmale, fără sâmburi;
- Bucăți de semințe de vanilie de 1 cm, tăiate pe lungime;
- 1 1/2 căni de cremă de cocos (din aproximativ 2 conserve de lapte de cocos integral rece);
- 1/8 linguriță sare de mare ;
- 1/8 cană de miere crudă;
- 1/4 cană migdale zdrobite (opțional)
Metodă de preparare:
Mai întâi, preparați laptele de migdale mixând migdalele, curmalele și semințele de vanilie cu 2 căni de apă într- un blender de mare viteză până la omogenizare. Strecurați amestecul printr-un plic de lapte de nucă sau printr-un tifon și dați-l deoparte. Apoi, deschideți conservele de lapte de cocos, având grijă să nu le agitați. Scoateți smântâna groasă din fiecare conservă. Într-un bol mediu, combinați crema de cocos cu 1 cană de lapte de migdale, sarea de mare și mierea crudă. Turnați amestecul în bolul unui aparat de înghețată și urmați instrucțiunile de utilizare. Serviți, acoperit cu migdale tocate, dacă doriți, și cu un strop de miere crudă.
Fără aparat de înghețată, congelați amestecul într-un bol și amestecați la fiecare 30 de minute până se întărește.
Porție pentru 2-4 persoane.
Articolul folosește materiale din cartea lui Anthony William "Alimente care îți pot schimba viața în bine".