De ce peștele și fructele de mare sunt un aliment cu probleme

De ce peștele și fructele de mare sunt un aliment cu probleme

Toate peștele și fructele de mare (cu excepția somonului, păstrăvului și sardinelor)

După cum am menționat deja, există varietăți de pești care conțin niveluri mai scăzute de metale grele toxice, cum ar fi mercurul. Cu toate acestea, există și alte toxine în fructele de mare la care ar trebui să fim atenți și să le prevenim să se acumuleze în organism - mai ales în timpul curățării. Cu toate acestea, nu vrem să sabotăm detoxifierea prin adăugarea de noi toxine.

Care sunt aceste alte toxine? Primele pe listă sunt dioxinele: un deșeu industrial cunoscut de mult timp. Dioxinele sunt deja conținute în orice, iar urmele lor (uneori în cantități cât mai mici) se găsesc în toate alimentele. La pești se observă cantități mai mari de dioxine. Motivul pentru care ar trebui să fim îngrijorați este că dioxinele ne scad sistemul imunitar, deoarece o mare parte a sistemului nostru imunitar este localizat în sistemul limfatic și acolo se acumulează și se adună dioxinele atunci când intră prima dată în corpul nostru. Acolo, dioxinele ajung să îngreuneze funcționarea limfocitelor noastre; dioxinele acționează ca o cortină de fum sau o furtună de zăpadă care încetinește și slăbește limfocitele din sistemul nostru limfatic. Sunt, de asemenea, un tip agresiv de radicali liberi care sunt distructivi pentru celulele din corpul nostru.

Peștele se întâmplă să fie bogat în dioxine, deoarece oceanul și sursele de apă dulce sunt locul în care plutesc majoritatea dioxinelor. Nu vom ajuta la curățare dacă încărcăm sângele cu aceste toxine. După cum știți deja, sistemul imunitar trebuie să fie puternic și de încredere în timpul curățării.

Dioxinele sunt cancerigene deoarece hrănesc viruși agresivi care se pot transforma în celule canceroase. Acesta este un alt motiv pentru a evita majoritatea peștilor și a altor fructe de mare atunci când încercați să curățați și să vă vindecați.

Somonul, păstrăvul și sardinele diferă parțial pentru că sunt mai mari în micronutrienți decât alți pești. Asta nu înseamnă că ar trebui să mănânci somon, păstrăv sau sardine în fiecare zi, cu excepția cazului în care ești cu adevărat pasionat de pește. Dacă te bazezi pe ea, acestea trei sunt cele mai bune. Pe de altă parte, dacă mănânci doar pește pentru acizii grași benefici, îi poți obține cu alge marine.

Un alt motiv pentru a alege somonul, păstrăvul și sardinele în detrimentul altor pești și fructe de mare este că au un conținut mai scăzut de mercur, în special sardine. Acest lucru nu înseamnă că nu conțin mercur. Să nu credeți că somonul este crescut în fermă, nu conține mercur, dioxine sau radiații din ocean. Peștele de crescătorie are alte preocupări, cum ar fi antibioticele și antifungicele folosite pentru a proteja peștii de dezvoltarea infecțiilor fungice și bacteriene, deci nu este mai sigur. Dacă este posibil, mai bine alegeți somonul, păstrăvul și sardinele sălbatice - astfel veți evita reziduurile de antibiotice și antifungice, care pot conține și metale grele toxice.

Și, în sfârșit, deșeurile nucleare și apele uzate de la centralele nucleare poluează oceanele și râurile de zeci de ani. Sardinele, somonul și păstrăvul sunt opțiuni mai bune decât alți pești și fructe de mare, deoarece au mai puține radiații - în special sardinele, din cauza dimensiunii lor.

Acest lucru nu înseamnă automat că toți puieții de pești sunt mai puțin poluați. Unii pești mici, cum ar fi macroul, sunt mai grasi și pot conține mai mult mercur. De ce peștele gras și mercurul merg împreună? Din același motiv pentru care celulele adipoase din corpul nostru devin intoxicate și încărcate cu metale grele precum mercurul. Ceva care este încă necunoscut cercetării medicale și științei este că metalele grele toxice precum mercurul se dizolvă și se dispersează în grăsime. Acest lucru se întâmplă deoarece acizii din grăsime provoacă un proces rapid de oxidare a mercurului și, la rândul său, metalul se extinde și saturează întreaga celulă de grăsime, făcând-o și mai toxică. Deși somonul poate fi gras și mai mare, nu este cel mai gras și este unul dintre cele mai sănătoase pe care oceanul le are de oferit datorită micronutrienților săi. Dacă doriți să mâncați niște pește în timp ce încercați să vă curățați, lăsați-l să fie somon prins sălbatic, sardine sau păstrăv de apă dulce.

Când vine vorba de suplimente cu ulei de pește, nu vă lăsați păcăliți de reclamele care spun „fără mercur”. Această afirmație este falsă. Nu există nicio tehnologie care să poată elimina complet uleiul de pește de reziduurile de mercur. Esența mercurului rămâne încă în așa-numitul ulei de pește pur și poate fi chiar mai toxic decât consumul unei conserve de ton. Procesul de îndepărtare creează o puternică încărcătură homeopatică în esența de mercur care rămâne în uleiul de pește. Acum este într-o stare mult mai metilată și acest metilmercur poate călători mai adânc în țesutul celular al întregului corp. Ca alternativă, Anthony William recomandă suplimentul alimentar Vegan Omega 3 (EPA și DHA) , care nu conține produse din pește.

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.