Cimbrul are capacitatea puternică de a ucide bacteriile și virușii și trebuie luat la primul semn de răceală sau gripă. Este o sursă bogată de mai multe vitamine esențiale, cum ar fi vitaminele A, E, C, K, complexul B și acid folic și este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de calciu, fier, mangan, seleniu și potasiu. Cimbrul are proprietăți antiseptice, antivirale, antibacteriene, carminative, diaforetice și expectorante care ajută la vindecarea întregului organism.

Cimbrul este vital pentru stimularea memoriei, prevenirea coșmarurilor și melancoliei, ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii musculare, calmarea tusei, ameliorarea febrei și combaterea răcelilor și infecțiilor. De asemenea, conține un compus numit carvacrol, care este un excelent sedativ natural și are un efect tonic asupra întregului sistem nervos. Cimbrul este o sursă bună de piridoxină, despre care se știe că joacă un rol important în producerea acidului gamma-aminobutiric (GABA) în creier, ajutând la reglarea somnului și favorizând funcția neurotransmițătorilor din creier. Acidul gamma-aminobutiric (GABA) este, de asemenea, una dintre cele mai bune apărări ale naturii împotriva daunelor cauzate de stres.

Cimbrul este o plantă excelentă de curățare a tractului digestiv și s-a descoperit că ucide unele tenia intestinale și alți paraziți, ajutând la digestia alimentelor grele sau grase. Cimbrul are unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre ierburi. Este plin de bioflavonoide precum luteina, zeaxantina și naringenina, care s-a dovedit a avea un efect puternic asupra eliminării radicalilor liberi și a altor substanțe care cauzează boli din organism.

Uleiul de cimbru a fost folosit ca agent topic antiseptic si antimicrobian inca din cele mai vechi timpuri si este extrem de util pentru sustinerea sistemului imunitar si pentru ameliorarea oboselii si oboselii dupa boala. Uleiul de cimbru poate ajuta, de asemenea, la stoparea căderii părului, îmbunătățind fluxul de sânge către scalp și hrănind rădăcinile părului. Începeți să utilizați mai mult cimbru proaspăt în mâncare, adăugându-l în supe, salate, guacamole, legume, cartofi, orez și multe altele. Din cimbru proaspăt se prepară și băuturi tari și foarte vindecătoare, despre care am scris deja pe blogul nostru - vezi rețeta „Ceai și apă cu cimbru” .

Produse din articol

Gaba, 60 capsule, Vimergy®
Recomandat de Anthony William
pret habitual
76.49 лв.
Pret promotional
76.49 лв.
pret habitual
89.99 лв.
Translation missing: ro.products.product.discount_percent
Pret unitar
pentru 
Epuizat

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.