Proprietățile medicinale ale cimbrului

Лечебни свойства на мащерката

Cimbrul are capacitatea puternică de a ucide bacteriile și virușii și trebuie luat la primul semn de răceală sau gripă. Este o sursă bogată de mai multe vitamine esențiale, cum ar fi vitaminele A, E, C, K, complexul B și acid folic și este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de calciu, fier, mangan, seleniu și potasiu. Cimbrul are proprietăți antiseptice, antivirale, antibacteriene, carminative, diaforetice și expectorante care ajută la vindecarea întregului organism.

Cimbrul este vital pentru stimularea memoriei, prevenirea coșmarurilor și melancoliei, ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii musculare, calmarea tusei, ameliorarea febrei și combaterea răcelilor și infecțiilor. De asemenea, conține un compus numit carvacrol, care este un excelent sedativ natural și are un efect tonic asupra întregului sistem nervos. Cimbrul este o sursă bună de piridoxină, despre care se știe că joacă un rol important în producerea acidului gamma-aminobutiric (GABA) în creier, ajutând la reglarea somnului și favorizând funcția neurotransmițătorilor din creier. Acidul gamma-aminobutiric (GABA) este, de asemenea, una dintre cele mai bune apărări ale naturii împotriva daunelor cauzate de stres.

Cimbrul este o plantă excelentă de curățare a tractului digestiv și s-a descoperit că ucide unele tenia intestinale și alți paraziți, ajutând la digestia alimentelor grele sau grase. Cimbrul are unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre ierburi. Este plin de bioflavonoide precum luteina, zeaxantina și naringenina, care s-a dovedit a avea un efect puternic asupra eliminării radicalilor liberi și a altor substanțe care cauzează boli din organism.

Uleiul de cimbru a fost folosit ca agent topic antiseptic si antimicrobian inca din cele mai vechi timpuri si este extrem de util pentru sustinerea sistemului imunitar si pentru ameliorarea oboselii si oboselii dupa boala. Uleiul de cimbru poate ajuta, de asemenea, la stoparea căderii părului, îmbunătățind fluxul de sânge către scalp și hrănind rădăcinile părului. Începeți să utilizați mai mult cimbru proaspăt în mâncare, adăugându-l în supe, salate, guacamole, legume, cartofi, orez și multe altele. Din cimbru proaspăt se prepară și băuturi tari și foarte vindecătoare, despre care am scris deja pe blogul nostru - vezi rețeta „Ceai și apă cu cimbru” .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Produse din articol

Articole similare

Strugurii susțin rinichii și ficatul

Strugurii sunt unul dintre cele mai hrănitoare și medicinale alimente disponibile din cele mai vechi timpuri. Promovează sănătatea și bunăstarea organismului la cel mai înalt...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale păstârnac

Păstârnacul este o legumă rădăcină dulce, hrănitoare, bogată în antioxidanți și fibre care promovează sănătatea. Sunt o sursă excelentă de vitamine C, E, K și...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale dovleacului

Dovleacul este un aliment extrem de hranitor si alcalin, bogat in fitonutrienti si antioxidanti. În Bulgaria, cele mai respectate tipuri sunt cele obișnuite (ketenka), dovleacul...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale feniculului

Feniculul, sau feniculul sălbatic așa cum este cunoscut în țara noastră, este considerat atât o legumă, cât și o plantă, datorită gamei sale mari de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult