PROTOCOLUL SUPLIMENTARELOR MEDICINALE ȘI AL SUPLIMENTULUI DIABET

PROTOCOLUL SUPLIMENTARELOR MEDICINALE ȘI AL SUPLIMENTULUI DIABET

Se crede că principala cauză a diabetului este zahărul, ceea ce duce la recomandări de a urma o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și de a evita zahărul, inclusiv fructele, cu orice preț. Zahărul și carbohidrații nesănătoși din alimente precum dulciurile, prăjiturile, biscuiții, gogoșile și bomboanele sunt cu adevărat dăunătoare pentru noi și ar trebui evitate. Cu toate acestea, pentru a funcționa, corpul nostru are nevoie de carbohidrați sănătoși, care se găsesc în alimente precum dovleac, cartofi dulci, morcovi, linte, fasole neagră, fructe de pădure, mere și alte fructe.

Când mâncăm carbohidrați (indiferent de sursa lor), corpul nostru îi descompune în glucoză (zahăr din sânge), care devine combustibilul care ne menține în mișcare și în viață. Când nivelul de glucoză crește, pancreasul eliberează hormonul insulină. Insulina ajută la mutarea glucozei din sânge în celule, unde poate fi folosită pentru energie și menține nivelurile de zahăr din sânge stabile. Cu toate acestea, acest proces poate merge prost dacă pancreasul nu produce suficientă insulină sau dacă unele dintre celulele dumneavoastră nu mai răspund la insulină, ceea ce se numește rezistență la insulină. În ambele cazuri , nivelurile de zahăr din sânge rămân ridicate, expunându-vă la risc de diabet de tip 2 .

Rolul grăsimii

Contrar credinței populare, unul dintre factorii care este mult mai probabil să vă expună riscului de rezistență la insulină și diabet decât carbohidrații sănătoși pe care i-am enumerat mai sus este o dietă bogată în grăsimi. Există mai multe motive pentru aceasta. În primul rând, nivelurile ridicate de grăsimi din sânge exercită o presiune semnificativă asupra ficatului, pancreasului și glandelor suprarenale, care lucrează împreună pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge. Ficatul trebuie să-și asume povara procesării grăsimilor pe care le ingerați, astfel încât o dietă bogată în grăsimi poate face ficatul să devină lent și să nu poată stoca și elibera glucoza așa cum ar trebui. Excesul de grăsime pune stres asupra pancreasului, deoarece trebuie să elibereze enzime pentru a ajuta la digerarea grăsimilor.

De asemenea, atunci când nivelul grăsimilor din sânge este ridicat, glandele suprarenale inundă corpul cu adrenalină. În timp ce acest lucru crește puterea digestivă pentru a ajuta la deplasarea grăsimilor prin sistem, excesul de adrenalină poate epuiza pancreasul, reducând capacitatea acestuia de a produce suficientă insulină pentru a menține nivelurile normale de glucoză. În cele din urmă, nivelurile ridicate de grăsimi din sânge pot împiedica intrarea glucozei în celule. Acest lucru nu înseamnă că toate grăsimile, chiar și cele sănătoase precum nucile, semințele și avocado, sunt dăunătoare pentru noi și ar trebui eliminate complet.

Indiferent de dieta pe care o alegeți, aportul de grăsimi trebuie doar să fie moderat pentru a evita nivelurile excesiv de mari ale grăsimilor din sânge atunci când aveți de-a face cu prediabet sau diabet de tip 2. De exemplu, dacă urmați o dietă vegană, reduceți cantitatea de grăsimi pe care o aveți. obțineți din nuci, uleiuri de nuci, semințe, uleiuri, avocado etc. Dacă sunteți ovo-lacto vegetarian, reduceți consumul de ouă, lactate, nuci, semințe, uleiuri, avocado etc. Dacă dieta ta include proteine ​​animale, reduceți cantitatea de carne la o porție pe zi (chiar și carnea slabă conține cantități semnificative de grăsime).

Reducerea grăsimilor în acest fel ajută la ameliorarea stresului asupra pancreasului, ficatului și glandelor suprarenale, ceea ce este foarte important în prevenirea și/sau vindecarea diabetului. Dacă alegeți să urmați o dietă bogată în grăsimi (care poate normaliza nivelul A1C pe termen scurt), devine deosebit de important să vă limitați aportul de carbohidrați, deoarece o dietă bogată în grăsimi și carbohidrați va pune și mai mult stres asupra organismului. sisteme . În cele din urmă, reducerea grăsimilor din dietă și includerea carbohidraților sănătoși din cei enumerați mai sus vă va ajuta să aveți cele mai bune șanse de a vindeca diabetul și de a vă menține nivelurile de A1C într-un interval sănătos pentru mai mult timp.

Rolul adrenalinei

Un precursor al diabetului de tip 2 este hipoglicemia (atunci când nivelul de glucoză scade sub normal), care se datorează congestiei, leneței, ficatului supraîncărcat sau slăbit și disfuncției glandelor suprarenale. De fapt, atât diabetul de tip 2, cât și hipoglicemia încep de obicei cu funcționarea defectuoasă a glandelor suprarenale. Când te confrunți cu stres cronic, de exemplu, glandele suprarenale eliberează cantități mari de adrenalină, care este foarte dăunătoare pentru pancreas. Hipoglicemia poate apărea și dacă nu mănânci cel puțin un mic dejun ușor și echilibrat - cum ar fi un fruct (pentru zahăr și potasiu) și o legume (pentru sodiu) - la fiecare două ore.

Săritul peste mese obligă corpul să consume rezervele de glucoză din ficat, determinând organismul să consume adrenalină, ceea ce vă poate deteriora pancreasul și duce la rezistența la insulină. Prea puțină adrenalină vă poate deteriora și pancreasul, deoarece îl forțează să lucreze peste orele pentru a compensa. Oboseala suprarenală, în care glandele suprarenale instabile alternează între producerea prea multă și prea puțină adrenalină, poate dăuna și pancreasului, deoarece încearcă să compenseze perioadele de lipsă de adrenalină și apoi se arde de la producerea excesivă a acesteia. (pentru mai multe despre oboseala suprarenală faceți clic aici)

Alimente medicinale

Pe lângă reducerea aportului de grăsimi, este important să includeți carbohidrați sănătoși în dieta dumneavoastră. Carbohidrații sănătoși precum dovleacul, cartofii dulci, alte rădăcinoase și fructele conțin nutrienți importanți pentru o sănătate optimă, iar atunci când zaharurile naturale din acești carbohidrați sănătoși se leagă de acești nutrienți, ei nu provoacă ravagii asupra nivelului de zahăr din sânge. face.

Afinele sălbatice, papaya, murele, merele și zmeura sunt cele mai bune fructe de consumat dacă aveți diabet zaharat de tip 2 sau hipoglicemie. Legumele pe care să se concentreze includ spanacul, țelina, varza, varza și sparanghelul. Aceste alimente ajută la detoxifierea ficatului, la întărirea nivelului de glucoză, susțin pancreasul, stimulează glandele suprarenale și stabilizează insulina. Pentru a ține sub control grăsimea din sânge, cel mai bine este să evitați brânza, laptele, smântâna, untul, ouăle, uleiurile procesate și toate zaharurile, cu excepția mierii crude și a fructelor.

Deși aceste recomandări contravin strategiilor tradiționale de prevenire și gestionare a diabetului de tip 2, accentuarea fructelor și legumelor bogate în nutriție și reducerea grăsimilor din dietă ușurează sarcina asupra ficatului, pancreasului și glandelor suprarenale, ajutându-le să își îndeplinească sarcinile, inclusiv păstrarea zahărul din sânge cât mai stabil posibil. Fă-ți prieteni cu carbohidrați și fructe sănătoase, reduce-ți aportul de grăsimi și redă viața sănătoasă pe care o trăiai!

Suplimente alimentare pentru diabet (tip 1, tip 1.5 (LADA) și tip 2), prediabet, hipoglicemie și dezechilibru de zahăr din sânge

Cauză reală: diabetul de tip 1 și tip 1.5 (cel din urmă este cunoscut și sub numele de diabet autoimun latent la adulți (LADA)) este cauzat de deteriorarea pancreasului, de obicei de către un agent patogen, cum ar fi un virus sau o bacterie, și uneori chiar de traume fizice. . Severitatea agentului patogen și starea pancreasului determină severitatea cazului individual de diabet. Uneori, afectarea patogenă este lentă sau apare mai târziu în viață, ducând la diabet de tip 1.5 (LADA). Alături de diabetul de tip 1 sau 1,5, este posibil să aveți un ficat lent, congestionat și o dietă prea bogată în grăsimi, provocând probleme cu rezistența la insulină.

Diabetul de tip 2 este cauzat de un ficat lent, stagnant, plin cu diverse toxine, inclusiv toxine virale dintr-un virus, cum ar fi una dintre cele peste 60 de soiuri ale virusului Epstein- Barr . În același timp, ficatul și-a pierdut depozitele de glicogen, astfel încât pancreasul trebuie să muncească mai mult, supraîncărcându-se din cauza problemelor constante de rezistență la insulină care apar ca urmare a unei diete de lungă durată, bogată în grăsimi și proteine.

Protocolul lui Anthony William privind suplimentele alimentare pentru diabet, prediabet și afecțiuni diabetice:

Produse din articol

100% apa de cocos, 1,25 l.
pret habitual
9.50 лв.
Pret promotional
9.50 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
100% apă de cocos, 300 ml.
pret habitual
3.78 лв.
Pret promotional
3.78 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
100% suc de mango cu bucatele de fructe, 1,25 l.
pret habitual
9.99 лв.
Pret promotional
9.99 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
100% suc de pomelo cu bucati de fructe, 1,25 l.
pret habitual
9.99 лв.
Pret promotional
9.99 лв.
pret habitual
Pret unitar
pentru 
Epuizat
5-MTCHF, 60 capsule, Vimergy®
Recomandat de Anthony William
pret habitual
101.99 лв.
Pret promotional
101.99 лв.
pret habitual
119.99 лв.
Translation missing: ro.products.product.discount_percent
Pret unitar
pentru 
Epuizat

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.