Melisa de lămâie (Melissa officinalis) este cunoscută și sub denumirea de melisa de lămâie pentru mirosul său de citrice sau lemn dulce pentru florile sale care atrag albinele. De aici provine numele de familie „Melissa”, care înseamnă albină în greacă. Melisa de lămâie este o plantă esențială pentru calmarea nervilor, în special a celor implicați în digestie. Mulți oameni suferă de o serie de afecțiuni de sensibilitate intestinală și primesc diagnostice greșite complexe și confuze. La rădăcina acestor probleme se află adesea terminațiile nervoase din apropierea organelor digestive care au devenit hipersensibile. Nervii sunt implicați în multe dintre tulburările digestive cu care ne luptăm astăzi. De exemplu, uneori, cauza constă în inflamația nervului frenic (care controlează diafragma și astfel afectează stomacul) sau a nervului vag (care trece prin diafragmă și afectează stomacul și digestia), sau nervii care leagă coloana vertebrală și tractului digestiv.

Când stomacul sau intestinele sunt iritate fără un motiv aparent, de obicei se datorează nervilor sensibili. Se întâmplă adesea ca alimentele (chiar și foarte ușor de digerat) să se frece de membrana mucoasă a tractului intestinal, ceea ce provoacă disconfort la o persoană cu nervi sensibili. Sensibilitatea nervoasă poate provoca, de asemenea, simptome precum greață, pierderea poftei de mâncare și o dorință bruscă de a avea o mișcare intestinală atunci când sunteți nervos. Melisa este un dar de la Dumnezeu și Mama Natură pentru a face față vieții noastre de zi cu zi obositoare. Este un mare ajutor în astfel de situații și ne calmează datorită fitochimicelor sale bioactive precum alcaloizii nedescoperiți care ameliorează receptorii nervoși din tractul digestiv - aceștia devin mai puțin sensibili și inflamația scade. Acesta este motivul pentru care balsamul de lămâie este o plantă valoroasă pentru stres.

Proprietățile benefice ale balsamului de lămâie nu se opresc aici. Este extrem de vindecator si are un efect benefic asupra aproape fiecarei parti a corpului. Melisa este o sursă bogată de oligoelemente precum bor, mangan, cupru, crom, molibden, seleniu și fier și de macroelement siliciu. Este, de asemenea, o plantă care economisește vitamina B12 – adică păstrează rezervele acestei vitamine, prevenind epuizarea lor completă. Are efecte antiparazitare, antivirale și antibacteriene și luptă împotriva virusului Epstein-Barr , a herpesului zoster și a altor virusuri herpetice , cum ar fi virusul herpes uman 6 (HHV-6). Este o plantă uimitoare pentru tratarea amigdalitei, o inflamație a amigdalelor care este cauzată de bacteriile streptococice. Curăță ficatul, splina și rinichii și ameliorează inflamația vezicii urinare, făcându-l un remediu ideal pentru cistita interstițială și infecțiile tractului urinar (ITU).

Melisa de lămâie este, de asemenea, benefică pentru tulburările gastrointestinale cronice, inclusiv indigestie, sindromul colonului iritabil, colită și reflux acid. Promovează sănătatea și echilibrul sistemelor imunitar și endocrin, ceea ce este foarte benefic pentru afecțiuni precum sindromul de oboseală cronică, oboseala suprarenală, scleroza multiplă și vertijul. De asemenea, este util în tratamentul tensiunii nervoase, insomniei și a altor tulburări de somn, calmând organismul și îmbunătățind somnul.

Melisa conține un compus numit terpenă care are capacitatea de a ajuta la ameliorarea anxietății, stresului, hipertensiunii, depresiei, spasmelor musculare, palpitațiilor, durerilor de cap intense, problemelor circulatorii și tulburărilor cognitive, cum ar fi tulburarea de deficit de atenție și boala Alzheimer.

Taninurile polifenolice conținute în melisa îi conferă proprietăți antivirale, ceea ce o face deosebit de utilă în tratamentul răcelilor, gripei, bronșitei și oricăror infecții virale. Local, balsamul de lămâie poate fi aplicat sub formă de cremă sau compresă pentru a ajuta la vindecare și pentru a ajuta la ameliorarea herpesului bucal și a erupțiilor cutanate cauzate de zona zoster, precum și a tăieturilor și rănilor. În general, balsamul de lămâie este o plantă „cura-toate” și și-a câștigat pe bună dreptate reputația de „elixir al vieții”.

BOLI

Dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, consumați balsam de lămâie :

Probleme digestive, laringită, cistita interstițială, infecții fungice, infecții ale tractului urinar, vezicii urinare și rinichilor, amigdalita, hipertensiune arterială, virusul Epstein-Barr / mononucleoza, herpes zoster, virusul herpes uman 6, atac ischemic tranzitoriu (AIT), infecții cu stafilococi, Infecții cu Helicobacter pylori, proliferare bacteriană intestinală subțire (SIBO), infecții ale urechii și alte probleme ale urechii, hernie hiatală, neuropatie, tenia, anxietate, depresie, boli tiroidiene, oboseală suprarenală, migrenă, sindrom de deficiență tulburare de atenție/hiperactivitate (ADHD), streptococ gât, autism, osteofit (pinteni osoși), noduli glandulari, boala Lyme, scleroză laterală amiotrofică (ALS), herpes simplex 1 (HSV-1), herpes simplex 2 (HSV-2), rozacee, osteopenie, sindromul ovarului polichistic (PCOS) ), Boala Meniere.

SIMPTOME

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, consumați balsam de lămâie :

Pierderea poftei de mâncare, probleme cu somnul, anxietate, stomac deranjat, stomac sensibil, palpitații, bufeuri, transpirații nocturne, sindromul umărului înghețat, dureri de stomac, gastrită, dureri abdominale, balonare, gaze, nervozitate, oboseală, diaree, nevoie urgentă de a urina, urinare frecventă, creștere în greutate, slăbiciune a membrelor, indigestie, deficiențe de micronutrienți, dureri de dinți, febră, convulsii, sângerări nazale, inflamații, reacții histaminice, inflamații ale creierului.

SUPORT EMOTIONAL

Stresul și incertitudinea ne fac adesea să ne temem de viitor. Se întâmplă să mințim noaptea și să ne întrebăm ce se va întâmpla cu noi și cu cei dragi. Dacă ești îngrijorat de viitorul tău, balsamul de lămâie îți va risipi anxietatea și îți va aduce pacea interioară.

LECȚII SPIRITUALE

Balsamul de lamaie este practic universal si ne invata ca noi, ca si ea, suntem completi. Nu am venit în această lume fiecare cu un singur scop, dar avem multe scopuri într-o singură viață. Nu trebuie să ne concentrăm eforturile într-o singură direcție - avem ocazia de a explora diferite daruri și de a atinge mai multe obiective. Unele dintre ele le vom descoperi pe parcurs, iar altele le vom experimenta fără să ne dăm seama ce schimbare am provocat.

SFATURI

Anthony William recomandă utilizarea extractului de balsam de lămâie nealcoolic de înaltă calitate Vimergy® , precum și un ceai puternic (cu două pliculețe de ceai sau două linguri de plantă liberă) de melisa de lămâie. Iată și alte sfaturi pentru a lua balsam de lămâie pe care le oferă:

* Pregătiți ceai de soare cu balsam proaspăt de lămâie, înmuiindu-l într-un ulcior cu apă timp de câteva ore în lumina puternică, directă a soarelui. Soarele extrage și îmbunătățește proprietățile terapeutice ale plantei, sporindu-i profilul nutrițional pentru a vă ajuta să vă vindecați.

* Folositi cantitati mici de frunze de melisa pentru gatit. Creșteți-l într-o oală pe pervazul ferestrei, astfel încât să fie întotdeauna la îndemână pentru a fi adăugat la salate pentru aromă și sănătate.

* Luând balsam de lămâie înainte de a merge la culcare noaptea îți va calma nervii și va promova un somn sănătos.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.