Dacă suferi de insomnie sau probleme de somn, știi cât de debilitant poate fi. Somnul prost din nou și din nou te poate face să simți că te vei prăbuși mental și fizic. S-ar putea să ajungi acolo întrebându-te cum vei trece ziua. Înțelegem cu adevărat cât de dificil este să trăiești cu probleme de somn. Chiar dacă nu enumerați insomnia sau tulburările de somn ca una dintre problemele tale cronice, a învăța cum să folosești somnul pentru a fi cât mai vindecator posibil este o parte importantă a îngrijirii sănătății tale acum și în viitor. Din fericire, există răspunsuri pentru tine. Te poți vindeca și dormi din nou liniștit.

Dacă abordați medicina convențională cu întrebări despre insomnie sau alte probleme de somn, vi se pot spune o serie de motive posibile pentru care nu puteți dormi. S-ar putea să existe adevăr în unele dintre ele. Medicul sau profesionistul din domeniul sănătății vă poate spune că cauza problemelor dvs. de somn este durerea, furia, anxietatea, depresia, îngrijorarea, picioarele neliniștite sau durerea cronică sau vă poate spune că aveți apnee în somn. Toate aceste lucruri pot face parte din provocările pe care le aveți. Dar mai sunt multe de înțeles. De exemplu, care este cauza reală a picioarelor tale neliniştite, a depresiei, a anxietăţii şi a durerilor.

În acest articol, vom explica adevărul despre condițiile de somn cronice și misterioase. Există o întreagă secțiune în cartea Thyroid Healing dedicată acestui subiect important, deoarece este atât de important ca tu și cei dragi să obțineți răspunsurile și sprijinul de care aveți nevoie pentru a putea obține somnul profund și vindecator pe care îl meritați.

Stări misterioase de somn

Când anxietatea și depresia ta nu au legătură cu circumstanțele de zi cu zi, poate fi frustrant să nu știi sau să înțelegi ce le cauzează. De asemenea, atunci când întâmpinați probleme cu somnul și nu o puteți fixa, poate fi și mai descurajantă. A sta treaz și a nu avea răspunsuri poate crea și mai multă anxietate și poate face să adormi și mai imposibil. Uneori, o persoană care are probleme cu somnul primește un răspuns de la un expert care o scutește temporar de confuzie. Poate că această persoană va putea chiar să doarmă o săptămână sau mai mult, deoarece provocările legate de somn nu sunt atât de complicate. De multe ori, însă, răspunsurile pe care le primim de la medicina convențională și comunitățile alternative de sănătate nu sunt răspunsurile potrivite și, prin urmare, nu oferă o adevărată soluție de vindecare. În multe cazuri, informațiile greșite pe care le putem primi de la profesioniștii bine intenționați din domeniul sănătății ne pot duce de fapt pe drumul cel bun sau ne pot duce la și mai multă luptă și confuzie. Insomnia este încă unul dintre cele mai mari mistere ale medicinei moderne.

De exemplu, multor persoane cu probleme de somn li se spune că au probleme cu tiroida și acest lucru îi împiedică să doarmă. Adevărul este că o problemă cu tiroida nu te va împiedica să dormi. Dar poți pierde somnul din cauza îngrijorării că ai o problemă cu tiroida. Mulți oameni pierd somnul când sunt diagnosticați pentru prima dată cu tiroidita Hashimoto, hipotiroidism sau hipertiroidism, deoarece li se spune că corpul lor își atacă propria glanda tiroidă. Dar aceasta este o mare greșeală a comunității medicale. Corpul tău nu se atacă niciodată. Te iubește necondiționat și funcționează întotdeauna pentru tine. De asemenea, cineva poate rămâne treaz îngrijorându-se că va avea o operație la tiroida. Dar glanda tiroidă în sine nu vă va da niciodată insomnie. Este imposibil. Din păcate, este foarte frecvent ca oamenilor să li se spună că tulburarea de somn se datorează glandei tiroide.

Diferite tipuri de tulburări de somn

Este extrem de important să înțelegem tulburările de somn și exact ce se întâmplă în organism, astfel încât să putem începe să luăm pași spre vindecare. Trebuie să descoperim scopul înainte de a-l putea urmări. Este aproape imposibil să vindeci eficient și complet un simptom sau o afecțiune fără a o înțelege. Chiar dacă ați vindecat un simptom sau o afecțiune înainte fără a-i cunoaște adevărata cauză, este posibil ca acesta să revină mai târziu în viață sau ca cauza principală necunoscută să creeze un alt simptom despre care nu știți că este de fapt legat de el. De aceea, răspunsurile la problemele noastre de sănătate pe care le primim din știință și cercetare sunt atât de inadecvate - în majoritatea cazurilor ei nu cunosc cauzele reale ale bolilor misterioase cronice, cum ar fi insomnia și alte tulburări de somn, așa că cum ar putea ei să cunoască tratamentul potrivit?

Toată lumea se confruntă cu probleme de somn în moduri foarte diferite. Citiți următoarele descrieri și notați dacă una sau mai multe dintre ele se aplică în cazul dvs.

  1. La început nu poți dormi, apoi în cele din urmă adormi după câteva ore. Când te trezești dimineața, nu te simți bine odihnit pentru că nu ai putut adormi imediat.
  2. Adormi imediat, dar te trezești foarte devreme dimineața, incapabil să adormi din nou înainte de a sosi timpul să te trezești. Obțineți o minte hiperactivă când soarele începe să răsară și vă simțiți anxietate pentru că nu puteți dormi.
  3. La început adormi ușor, dar apoi te trezești în miezul nopții, neputând adormi până dimineața devreme când adormi din nou.
  4. Adormi și te trezești toată noaptea din somn ușor pentru că nu reușești niciodată să intri într-o stare de somn profund. Continuați să aveți un impuls frecvent de a urina, ceea ce vă face să vă ridicați din pat din nou și din nou.
  5. Nu poți dormi toată noaptea, iar când vine dimineața, te simți complet epuizat și te prăbușești în diferite momente ale zilei. Puteți încerca sau nu să faceți un pui de somn rapid ici și colo. Apoi, când este timpul să mergem la culcare, totul o ia de la capăt.
  6. Toată ziua ești epuizat și te lupți cu toate sarcinile și tot ce te gândești este următoarea oportunitate de a te întinde și de a închide ochii. Tot ce vrei este să te duci la culcare. Când se lasă noaptea, te trezești brusc și îți este greu să te calmezi suficient pentru a adormi la timp.
  7. Reușești să adormi și să adormi toată noaptea, doar ca să te trezești simțind că ai nevoie de încă opt ore. Poate că cei dragi vă spun că sforăiți sau că respirați foarte superficial pe tot parcursul nopții; spune că ești trezit de sforăit, ceea ce te face să realizezi că somnul tău a fost tulburat pe tot parcursul nopții.
  8. Când cadeți într-un somn profund, apare o criză. Fie brațul, fie gâtul, fie capul, fie piciorul tremură și te trezește din nou. Uneori îl poți ocoli și adormi. Sau te trezești în miezul nopții pentru a urina, apoi te întorci în pat și nu poți adormi din nou pentru că tremurul revine.
  9. Ești obosit și gata să dormi, dar există un sunet ciudat sau alt simptom care te ține treaz. Poate fi tinitus sau sindromul picioarelor neliniştite sau probleme cu mâncărimi ale pielii sau dureri.

Cauze potențiale ale tulburărilor de somn

În timp ce mulți experți astăzi atribuie cele mai multe dintre aceste tulburări de somn problemelor tiroidiene, aceasta este o capcană modernă de care ar trebui să fii conștient, astfel încât să nu fii victimă și să începi să te confrunți cu o problemă care nici măcar nu există. Problemele de somn nu au nimic de-a face cu glanda tiroidă. Mai jos vom explica cauzele reale ale insomniei și ale altor probleme de somn pe care știința și cercetarea medicală nu le cunosc. Nu există două cauze ale problemelor de somn la fel, la fel cum nici două tulburări de somn nu sunt la fel. Deși problemele de somn ale oamenilor pot fi foarte asemănătoare, ele nu vor fi niciodată identice. Țineți cont de acest lucru pe măsură ce aflați despre propria insomnie sau alte probleme de somn.

Probleme hepatice

Una dintre cauzele posibile este supraîncălzirea, stagnarea sau încetinirea ficatului cauzată de toxine și o dietă bogată în grăsimi sau alimente procesate. Cea mai bună modalitate de a obține o înțelegere completă a ficatului și a modului de îngrijire este să citiți cartea Ajutor pentru ficat . Ficatul poate fi, de asemenea, inflamat deoarece încearcă să lupte cu unul sau mai mulți agenți patogeni (virusuri și bacterii) care s-au depus în ficat de mulți ani, chiar decenii, prin eliberarea de neurotoxine și dermatotoxine. Cercetarea și știința încă nu au descoperit că agenții patogeni care eliberează aceste toxine sunt cauza multor simptome și boli.

Când te culci noaptea, ficatul se oprește și trece pe pilot automat. Pe la trei sau patru dimineața (toată lumea este diferită) ficatul tău începe să se trezească din nou și începe din nou să proceseze otrăvuri, viruși și resturi (cum ar fi celulele moarte, inclusiv globulele roșii moarte). Dacă aveți un ficat lent, atunci când încearcă să-și facă treaba în acel moment, intră într-un spasm subtil. În cele mai multe cazuri, nu este ceva ce poți simți, dar pentru unii oameni este suficient să-i trezești. Așa se explică acele nopți în care adormi în mod normal, apoi te trezești brusc din nou la primele ore ale dimineții și după o perioadă de timp poți să te întorci la culcare. Acest lucru poate explica, de asemenea, acele nopți chinuitoare în care pleci în derivă și te trezești tot timpul.

Problemele de somn cauzate de ceva ce se întâmplă în ficat sunt de obicei prezente la persoanele care au probleme cu tiroida, nu pentru că tiroida cauzează problema, ci pentru că problemele tiroidiene sunt cauzate și de virusul Epstein- Barr .

Probleme cu virusuri

Problemele virale sunt una dintre principalele cauze ale problemelor de somn. Virusul Epstein-Barr , herpes zoster, citomegalovirusul, HHV-6 și chiar unele bacterii ne pot otravi corpul și ne pot ține trează noaptea. Acest lucru se datorează faptului că viruși precum Epstein-Barr eliberează neurotoxine care pot duce la probleme de a nu putea dormi ore în șir sau de a se trezi în miezul nopții și de a nu mai putea adormi. Insomnia cauzată de viruși este adesea confundată cu problemele tiroidiene pentru că, așa cum am spus, insomnia și problemele tiroidiene apar adesea în paralel. Acest lucru nu se datorează faptului că o tiroidă subactivă sau hiperactivă cauzează probleme de somn, în ciuda a ceea ce puteți auzi din alte surse.

Glutamat monosodic (MSG) și metale grele toxice în creier

Dacă cineva are depozite de glutamat monosodic (MSG) sau metale grele toxice în creier, ceea ce este extrem de comun, acestea singure pot împiedica o persoană să obțină un somn de calitate. Depozitele de mercur sunt cauza tulburării obsesiv-compulsive (TOC) , Tourette, anxietate, depresie și multe altele, care atunci când sunt combinate cu un agent patogen precum virusul Epstein-Barr nu pot decât să înrăutățească lucrurile, deoarece virusul se hrănește cu mercur și eliberează mai multe otrăvuri. precum neurotoxinele. Comunitatea medicală nu știe cât de răspândit este acest virus și câte sute de simptome și afecțiuni provoacă. Anthony William împărtășește motivele pentru care cercetarea și știința au omis cât de mult este EBV responsabil în cartea Thyroid Healing . De asemenea, nu știu că virușii se hrănesc cu toxine precum mercurul, permițându-le să se întărească și să prospere și să provoace probleme suplimentare.

Probleme cu tractul digestiv

Unii oameni au sensibilitate la nivelul tractului digestiv , care este de fapt legată de sistemul nervos, deoarece nervii sunt conectați la fiecare parte a colonului. Pe măsură ce alimentele se deplasează prin intestine, afectează acești nervi sensibili pe tot parcursul nopții. Uneori, acest lucru este atât de subtil încât abia se observă, dar poate fi suficient pentru a vă perturba somnul. Chiar dacă nu există dureri sau gaze în intestine, această sensibilitate a tractului digestiv poate fi legată de tulburarea ta de somn și pur și simplu nu-ți dai seama.

Apnee de somn

Apneea în somn poate apărea dacă aveți o problemă cu sinusuri sau picurare postnazală. Poate apărea și dacă sunteți supraponderal și în poziție culcat există o presiune asupra pieptului și gâtului, ceea ce împiedică respirația corectă în timpul somnului. Al treilea tip de apnee în somn este un mister pentru medicina modernă. În acest caz, este vorba despre apneea de somn neurologică în care creierul trimite mesaje incorecte nervului vag folosind impulsuri electrice și neurotransmițători care sunt slăbiți sau perturbați de metale grele toxice sau neurotoxine virale.

Probleme ale glandelor suprarenale

O altă cauză potențială a problemelor de somn este un stil de viață stresat, care pompează adrenalină în fluxul sanguin pe tot parcursul zilei. Adrenalina te ține treaz până târziu, iar când te trezești dimineața, ești deja epuizat. Daca ai probleme cu glandele suprarenale, pe blogul nostru vei gasi o scurta reteta care te va ajuta in aceasta lupta.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care somnul tău poate suferi. Alte cauze posibile includ anxietatea care nu este la fel de înțeleasă pe cât crezi, răni emoționale și alte probleme neurologice.

Propriul cont de somn

Există o credință larg răspândită că, odată ce pierzi o oră de somn, somnul a dispărut și nu-l poți recupera niciodată. Nu o poți recupera niciodată. Acest lucru este fals. Adevărul este că avem o relatare divină a somnului care ni se datorează din momentul nașterii noastre. De fiecare dată când pierdeți un minut, oră, zi sau săptămână de somn, timpul respectiv este înregistrat automat în contul dvs. de somn pentru a fi salvat pentru mai târziu. Nu totul este pierdut. Cele trei ore de somn pe care le-ai pierdut cu o noapte înainte nu s-au dus pentru totdeauna. Ei te așteaptă în propriul tău cont de vis controlat și întreținut de îngeri și într-o zi îi vei primi înapoi. Este o greșeală să crezi că nu poți să ajungi din urmă somnul sau să-l recuperezi. Odată ce puteți viza problema somnului și începeți vindecarea prin restabilirea ficatului, detoxifierea MSG și metalele grele, repararea tractului digestiv, vindecarea suprarenalelor sau eliminarea EBV, fiți gata. Pentru că factura ta de somn te așteaptă și te vei bucura de un somn foarte reparator, vindecator. Este dreptul tău divin și una dintre legile universale necunoscute.

Alimente pentru somn

Există atât de multe lucruri pe care le putem face pentru a vindeca viruși, pentru a lucra la problemele digestive și hepatice și pentru a detoxifia metalele grele, MSG și alte toxine care ar putea contribui la problemele tale de somn. Anthony William analizează în profunzime cauzele problemelor de somn, cum vă puteți vindeca de ele, de ce visele rele sunt benefice, ce alimente și suplimente sunt cele mai utile pentru tratament și multe altele în Vindecarea tiroidei .

Fereastra sacră a somnului

Somnul este atât de important pentru vindecare și, totuși, poate fi imposibil să dormi când ai oricare dintre aceste probleme. Aceasta poate arăta ca o „captură 22”. Acesta este motivul pentru care este atât de important să știți despre Fereastra Sacră a Somnului. Între 22:00 și 2:00, corpul tău își face cea mai mare parte a vindecării. Dacă poți dormi în această perioadă, corpul tău se vindecă într-un ritm accelerat. Chiar dacă reușești să captezi doar 10 minute, acele 10 minute vor fi puternice. Recuperarea pe care o face corpul tău în această perioadă de timp îți va oferi puterea de a-ți continua drumul către vindecare. Dacă nu poți dormi prin această fereastră, chiar dacă stai întins cu ochii închiși, acest lucru va permite corpului tău să continue vindecarea. Acest lucru se datorează faptului că, deși ești încă conștient, o parte a creierului tău a adormit. Dacă lucrați în ture de noapte sau vă este foarte greu să vă culcați în această fereastră, puteți lua un pui de somn sau vă puteți întinde cu ochii închiși între orele 10:00 și 14:00. Această fereastră de patru ore în timpul zilei este echivalentă cu fereastra de recuperare de la 22:00 la 2:00. .

Îngerul somnului

Îngerul somnului este mereu lângă tine dacă ai nevoie de el. Ori de câte ori cauți îndrumări sau mângâiere, rostește-i numele cu voce tare și cere-i ajutor. Te va ajuta pe drumul către un somn mai bun, fie din cauza unei probleme de sănătate, fie din cauza unei încercări emoționale. Îngerul somnului vă va veghea în timp ce călătoriți spre tărâmul subconștientului.

Cum să mergi înainte

Știm cât de frustrante și debilitante pot fi problemele de somn. Avem tendința de a ne bate pe noi înșine atunci când nu putem dormi bine și este foarte ușor să ne învinovățim. Nu-ți pierde încrederea și știi că răspunsurile sunt deja aici pentru tine. Informațiile din articol și din Thyroid Healing sunt aici pentru a vă ajuta să mergeți mai departe și să obțineți în sfârșit somnul pe care îl așteptați. În carte, vei găsi multe alimente și suplimente nutritive care te vor ajuta în lupta ta pentru un somn sănătos.

Rezolvarea unei probleme de somn poate dura timp. Va fi nevoie de timp pentru ca organismul tău să se detoxifice, să se vindece și să se refacă, așa că, între timp, amintește-ți legile somnului: că factura ta de somn te așteaptă indiferent de ce și că meriți un somn vindecator.

Vezi videoclipul lui Anthony William în care vorbește despre Melatonină și probleme de somn: vezi videoclipul aici!

Publicații similare

[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
Ți s-a spus că nu te simți bine pentru că te detoxifiezi?! Ați auzit teoria că detoxifierea prea rapidă este dăunătoare?! Știți de unde înce
Mai multe
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.