Cofeina este cunoscută din cele mai vechi timpuri prin diverse surse vegetale, dar modul în care este folosită are acum o istorie mai lungă. Dependența pe care o avem de cofeină nu mai este doar o ceremonie așa cum a fost de sute de ani în întreaga lume. În zilele noastre îl folosim ca un stimulent doar pentru a trece prin viața noastră de zi cu zi, deoarece oamenii nu se simt bine și se luptă cu probleme de concentrare și de concentrare, ceață cerebrală, oboseală, lipsă de energie, uitare, somnolență și disconfort fizic . Acum îl folosim pentru a ne masca simptomele zilnice. Desigur, oamenii care se simt bine consumă și cofeină, dar tot mai mulți oameni care nu se simt bine o consumă pentru a supraviețui și a-și trece ziua.

Relația dintre produsele cu cofeină precum cafeaua, ceaiul matcha, ciocolata, ceaiul cu cofeină sau băuturile energizante și persoana care le consumă nu este egală. De-a lungul timpului, cofeina poate provoca simptome și afecțiuni care rezultă din arderea glandelor suprarenale și ficatul slăbit, care pot include rărirea părului, căderea părului, deficiențe de nutrienți, îmbătrânire accelerată, creștere în greutate, pierderea libidoului și multe altele.

Lupta sau zbor

„Luptă sau fugi” este un reflex înnăscut al corpului; este o putere si un dar ascuns care iti protejeaza corpul in situatii compromitatoare sau stresante. Când consumați cofeină, aceasta pune glandele suprarenale în acest mod de luptă sau fugi în fiecare zi și le poate priva de vitalitate. Cofeina devine ciobanul mincinos. Când glandele suprarenale sunt în mod constant de luptă sau de zbor din cauza consumului zilnic de cofeină, creierul devine amorțit de ceea ce se întâmplă, așa că atunci când apare o problemă reală, este probabil ca creierul tău să răspundă lent.

Rărirea părului și căderea părului

Numărul femeilor care se confruntă cu rărirea părului și căderea părului la o vârstă fragedă crește dramatic. Necunoscută cercetării și științei medicale, cofeina poate arde un hormon specific, vital, nedescoperit pe care îl produc glandele suprarenale. Acest hormon ajută la menținerea foliculilor de păr în viață și acționează ca un lipici care menține părul pe capul unei femei. Deoarece glandele suprarenale sunt menținute în mod constant de luptă sau fugi prin consumul de cofeină, acest hormon începe să se uzeze în timp și poate duce la slăbirea foliculilor de păr, rărirea părului și eventual căderea părului.

Cofeina și ficatul

Ficatul are multe sarcini, dintre care una este să proceseze și să transforme orice nutrient care intră în organism și să-l folosească. Cofeina poate șoca, stresa și slăbi ficatul, afectând capacitatea acestuia de a procesa și converti nutrienții în mod corespunzător, ceea ce poate duce la deficiențe de nutrienți. Atunci când organismul se află în mod constant de luptă sau fugi, care poate fi declanșat de cofeină, adrenalina este eliberată și absorbită direct în ficat, ceea ce poate provoca leziuni celulare și poate slăbi sistemul imunitar al ficatului.

Cofeina și îmbătrânirea

Mulți oameni sunt făcuți să creadă că produsele cu cofeină precum ceaiul matcha, cafeaua sau ciocolata sunt sănătoase, anti-îmbătrânire și pot chiar ajuta o persoană să trăiască mai mult, ducând la creșterea consumului de cofeină. De fapt, produsele cu cofeină pot accelera îmbătrânirea, iar acest consum crescut de cofeină este motivul pentru care unii bărbați și femei încep să îmbătrânească mai devreme în viață.

Unul dintre motivele pentru care cofeina poate îmbătrâni organismul este deshidratarea cronică pe termen lung. Cafeaua, ceaiul matcha, ceaiurile cu cofeină și ciocolata sunt diuretice care împing hidratarea necesară din celulele vii din organism, privând în esență celulele de ceea ce au nevoie. Cofeina este o toxină, o otravă de grad scăzut care vă face corpul să vrea să scape de ea. Din păcate, pe măsură ce corpul tău încearcă să scape de această toxină, elimină toxina împreună cu nutrienți importanți, oligoelemente, substanțe fitochimice, enzime și antioxidanți necesare. În încercarea de a scăpa de cofeină, corpul tău nu are de ales decât să scape și de alți nutrienți importanți. Această deshidratare cronică și eliminarea nutrienților importanți pot determina o persoană să îmbătrânească cu mult înainte de vreme.

Renunțarea la cofeină

Ca și în cazul oricărei substanțe care dă dependență, procesul de renunțare la cofeină poate fi dificil și este un factor de descurajare pentru mulți oameni. Neuronii din creier devin saturați cu cofeină și adrenalină din răspunsul constant al corpului de „luptă sau fugă”, iar atunci când cofeina și adrenalina părăsesc neuronii, pot apărea șocuri și căderea emoțională.

Când oamenii folosesc băuturi cu cofeină pentru a se ajuta pe ei înșiși să ia decizii, creierul lor și neuronii săi încetează să facă treaba pentru ei înșiși, făcându-i leneși și dependenți. Când cofeina este îndepărtată, neuronii, neurotransmițătorii și impulsurile electrice trebuie să repornească motorul și să treacă din modul automat în modul manual. Această schimbare și retragerea cofeinei pot provoca rau creierului și pot declanșa migrene, precum și alte simptome.

Compușii chimici care creează dependență provoacă dependență în centrul emoțional al creierului, lucru necunoscut cercetării și științei. Substanțele pentru a te simți bine, cum ar fi cafeaua, ceaiurile cu cofeină și ciocolata pot crea o legătură emoțională cu acea cofeină din centrul emoțional al creierului, făcând și mai greu să renunți. Această relație poate duce la emoții sporite atunci când această substanță este retrasă.

Remedii

Renunțarea la cofeină poate fi dificil pentru mulți oameni. Următoarele remedii pot ajuta la accelerarea recuperării după sevraj și permit creierului să se reseteze fără cofeină și adrenalină.

Restaurarea neurotransmițătorilor este un pas important în tratamentul sevrajului de cofeină, iar acest lucru se face cel mai bine cu ajutorul electroliților. Încorporarea a aproximativ 2 litri de apă de cocos pe zi timp de o săptămână poate aduce beneficii creierului și hidratează organismul în timpul retragerii cofeinei. Sucul de țelină , singurul electrolit complet de pe planetă, ar fi, de asemenea, benefic de inclus pentru a ajuta la hidratarea și restabilirea neurotransmițătorilor, restabilirea neuronilor și îndepărtarea în siguranță a cofeinei. În timpul sevrajului, cel mai bine este să consumați jumătate până la un litru de suc de tulpină de țelină de două ori pe zi timp de o săptămână.

Micronutrienții sunt lipiciul care permite comunicarea între diferiții centri ai creierului, care sunt epuizați în timp prin consumul de cofeină. Consumul mai multor micronutrienți va ajuta la vindecare în timpul retragerii cofeinei. Surse excelente de oligoelemente sunt: ​​supa de spanac Healer Medium , apa de cocos , sucul de tulpină de țelină și bulionul de vindecare Healer Medium .

Glucoza reface rezervele de glicogen epuizate ale creierului, pe care adrenalina indusă de cofeină le arde. Includerea mai multor glucoză în dieta ta este un instrument puternic atunci când elimini cofeina și poate restabili neuronii și impulsurile electrice din creier. O opțiune excelentă este să consumi două mango zilnic timp de o săptămână sau mai mult. Poate fi util atunci când vă planificați detoxifierea să aveți la dispoziție mango proaspăt sau congelat.

Bea un litru de apă cu lămâie de două ori pe zi timp de două săptămâni face minuni pentru hidratare, care este crucială în timpul retragerii cofeinei. Apa cu lămâie este, de asemenea, apă vie, care este un mijloc puternic de a elimina cofeina pe termen lung acumulată în țesuturi, organe, celule și creier.

Plante medicinale și suplimente nutritive

În timpul retragerii cofeinei, totul în creier încearcă să se reajusteze și să-și găsească din nou locul. Melatonina poate fi un instrument util în calmarea neuronilor și a impulsurilor electrice, deoarece creierul încearcă să-și restabilească echilibrul adecvat.

Balsamul de lămâie calmează și întărește sistemul nervos central, ajutând cu anxietatea, depresia și nervozitatea care pot apărea atunci când renunțați la cofeină și treceți prin sevraj. În timp, sistemul nervos central devine dependent de cofeină, iar balsamul de lămâie acționează ca un balsam liniștitor, oferind sistemului nervos o șansă mai bună de a trece mai ușor de la cofeină.

Mușchii pot deveni dependenți de cofeină și adrenalină și se pot contracta atunci când aceste substanțe sunt retrase. Glicinatul de magneziu ajută la spasmele musculare care apar adesea odată cu retragerea cofeinei.

Consultați Cleanse for Health pentru asistență suplimentară în tratamentul dependenței.

Cum să mergi înainte

Preluarea controlului asupra sănătății tale este un proces cu mai multe fațete și este greu când ți se spune că ceva este bun pentru tine când nu este. Cunoașterea adevărului despre cofeină poate fi un început excelent pentru a prelua controlul asupra sănătății tale.

Vezi videoclipul lui Anthony William în care face ceai de ciuperci chaga și reishi și vorbește despre proprietățile vindecătoare ale acestei băuturi, precum și despre efectele nocive ale cofeinei asupra sistemului nostru imunitar : vezi videoclipul aici .

Publicații similare

[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
În acest videoclip, Anthony William face ceai din ciuperci reishi și chaga, vorbește despre proprietățile medicinale ale acestei băuturi și
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.