Scleroza multiplă (SM) este o etichetă învăluită în mister și confuzie care poate fi un diagnostic copleșitor. Pacienții cu SM experimentează o serie de simptome dureroase care le pot schimba complet viața. Din fericire, această afecțiune nu este o boală incurabilă în care sistemul imunitar atacă zone ale tecii nervoase, așa cum cred mulți experți bine intenționați. Adevărul este că virușii agresivi și cofactorii lor sunt cei care provoacă multe dintre simptomele SM. Odată ce înțelegeți ce se află cu adevărat în spatele SM, puteți lua măsuri pentru a o vindeca.

Adevărata naștere a diagnosticului de SM

În trecut, afecțiunile neurologice erau adesea luate în serios de către profesioniștii medicali numai dacă medicul putea vedea afecțiunea cu propriii ochi. De exemplu, un medic ar putea vedea cu ușurință când cineva suferea de tremor sau spasme autonome involuntare și a considerat aceste probleme ca fiind neurologice. Cu toate acestea, dacă problemele neurologice ale unei femei, cum ar fi oboseala severă sau orbirea crescută, nu sunt vizibile, simptomele pe care le împărtășește nu sunt adesea crezute sau luate în serios. Descrierile femeilor au fost întâmpinate în mod greșit cu dispreț și neîncredere.

Deși femeile au vorbit despre problemele lor de sănătate, abia când bărbații au început să se plângă de probleme neurologice similare, profesioniștii medicali au început să acorde o atenție deosebită acestor simptome. După ce bărbații (care erau considerați onești și demni de încredere într-o societate patriarhală) s-au plâns de astfel de simptome, medicii au început să ia în serios aceste probleme de sănătate. Citiți despre istoria SM și aflați mai multe despre acest diagnostic în cartea The Healing Medium .

Este o boală virală

Când au fost făcute primele diagnostice adevărate de SM, opțiunile de tratament disponibile au fost limitate, nepotrivite și au cauzat de fapt multor oameni suferințe inutile.

Adevărul care nu este cunoscut de știința și cercetarea medicală este că aproape fiecare simptom neurologic provine dintr-un grup de viruși - familia virusului herpes . Există anumite tipuri de bacterii care pot provoca umflarea și inflamația imediată a creierului, dar problema care apare este izbitor de diferită de simptomele neurologice pe care persoanele cu SM, ALS , boala Lyme etc. trebuie să îndure. Aflați mai multe despre familia virusului herpes aici .

Virusul Epstein-Barr aparține familiei virusului herpes și este vinovat care este adesea responsabil pentru SM. Cu toate acestea, sunt implicați de obicei alți cofactori, inclusiv metale grele toxice, cum ar fi mercurul, cuprul, aluminiul, plumbul, nichelul, arsenul, cadmiul, cromul, aliajele și oțelurile sau substanțele chimice periculoase precum pesticidele, erbicidele, fungicidele, rodenticidele și DDT. . Aceste toxine pot hrăni și menține numeroasele tulpini de Epstein-Barr și alți virusuri herpetice care provoacă simptome neurologice. Știința și cercetarea medicală încă nu știu că există peste 60 de tulpini de virus Epstein-Barr singur , fapt despre care este discutat în detaliu în cartea Thyroid Healing .

Cicatrici pe creier

O leziune a creierului este adesea observată pe o scanare RMN sau CT a unei persoane care a fost diagnosticată cu SM. Este important de menționat că milioane de oameni care nu sunt diagnosticați cu SM își trăiesc viața cu cicatrici inofensive pe creier pe care nici măcar nu știu că le au. Aceste modificări pot fi cauzate de o serie de lucruri care nu sunt problematice și nu cauzează nicio problemă, inclusiv cristalizarea, calcificarea sau cicatricile de la o lovitură la cap cu mulți ani în urmă, care s-ar putea să nu vă provoace probleme.

Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu rigiditate, slăbiciune, amorțeală, vedere încețoșată sau un alt simptom legat de SM, este posibil să fiți diagnosticat greșit cu SM. Este obișnuit să aveți cicatrici inofensive pe creier. Aparatele RMN de azi nici măcar nu pot ridica toate marcajele pe care le avem - vor trece 20-30 de ani până când aceste aparate vor putea scana creierul cu precizia necesară.

Dacă aveți vreodată o scanare RMN sau CT cu contrast, asigurați-vă că rămâneți hidratat și adăugați puțină apă de lămâie sau lime în rutina zilnică pentru o perioadă de timp. Contrastul conține metale grele și este important să eliminați aceste toxine din sânge și din organe. Puteți lua în considerare și să beți zilnic un smoothie de detoxifiere cu metale grele .

Chiar dacă nu aveți simptome, vi se poate spune în mod eronat că aveți SM dacă o scanare arată cicatrici vizibile pe creier. Aceste semne (pe care le puteți avea de la naștere sau din copilărie și pot fi depozite de metale grele sau glutamat monosodic) sunt rareori asociate cu SM. Există cazuri unice în care inflamația virală duce la formarea de pungi și leziuni severe în creier, împreună cu învelișurile nervoase și terminațiile nervoase deteriorate, toate acestea putând provoca simptome legate de SM. Dar aceste cazuri sunt rare.

Dacă suferiți de simptome de SM, este posibil ca virusul Epstein-Barr să elibereze o cantitate mare de neurotoxine. Neurotoxinele sunt un produs secundar dăunător care este creat atunci când un virus se hrănește cu o toxină, cum ar fi un metal greu. Acest produs secundar dăunător poate perturba capacitatea sistemului neurologic de a funcționa și poate provoca simptome de SM. Acest lucru se poate întâmpla dacă aveți leziuni sau cicatrici pe creier.

La unii oameni, simptomele SM sunt cauzate de o combinație de viruși, cum ar fi tulpina Epstein-Barr, herpes zoster și HHV-6. Alți factori care pot contribui la aceasta sunt deficiența de B-12 și problemele de metilare. Indiferent de combinația specifică de viruși și probleme cu care te confrunți, probabil că ai o mulțime de neurotoxine care curg prin corpul tău care fac ravagii. Puteți afla mai multe despre modul în care virușii afectează organismul și creează multe boli misterioase în cartea Thyroid Healing .

Tendința bolii Lyme

Astăzi, din ce în ce mai puține persoane sunt diagnosticate cu SM, sau dacă au fost diagnosticați cu SM în trecut, acum este schimbată cu un alt diagnostic. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că o gamă largă de simptome sunt acum diagnosticate greșit ca boala Lyme. Numărul de noi diagnostice de SM este în scădere, în timp ce numărul diagnosticelor de boala Lyme continuă să crească, iar această tendință va continua de ceva timp.

Deoarece mulți oameni care au simptome de SM pot fi, de asemenea, diagnosticați cu boala Lyme sau pot fi diagnosticați cu boala Lyme în viitor, este important să cunoaștem adevărul despre boala Lyme. Există atât de multă dezinformare în jurul acestei boli.

În preajma nașterii diagnosticului bolii Lyme, un număr de medici uimitori au recunoscut în unanimitate și exactitate că este virală. Cu toate acestea, la începutul anilor 1970, nu existau medicamente antivirale care să trateze virusurile. Cu toate acestea, existau steroizi și antibiotice, așa că, după ce specialiștii au fost ținuți la concepția greșită că boala Lyme este bacteriană, pacienții au început să primească rețete care nu vizau de fapt cauza reală a acestei boli - virușii.

Medicii străluciți care le-au spus pacienților lor adevărul că boala Lyme este o boală virală nu aveau leac de oferit. Dacă pacientul i-ar fi sugerat unuia dintre acești medici să-și trateze boala virală cu antibiotice, medicul s-ar fi opus probabil, susținând că tratarea unei infecții virale cu un antibiotic ar înrăutăți pacientul.

Această informație este și astăzi adevărată și este unul dintre motivele pentru care aproape 85% dintre persoanele cu boala Lyme se agravează atunci când își tratează boala virală cu antibiotice. Restul de 15% dintre bolnavi se pot îmbunătăți, dar acest lucru se datorează probabil tratamentelor alternative pe care le includ în planul lor de tratament, cum ar fi terapia intravenoasă cu vitamina C și unele suplimente nutritive benefice, cum ar fi gheara de pisică .

În ultimele trei decenii, valoarea suplimentelor nutritive precum gheara de pisică a fost susținută în mod repetat de numeroși medici din Lyme, iar această informație începe în sfârșit să se răspândească în domeniu. Există numeroase cazuri de bolnavi de boala Lyme ale căror vieți s-au întors după ce au încetat să mai ia antibiotice și au început un adevărat protocol antiviral. Deoarece SM, ca și boala Lyme, este cauzată de viruși care fac ravagii în organism, antibioticele ar trebui evitate și trebuie implementat un protocol antiviral. Aflați mai multe în capitolul despre boala Lyme al cărții Healing Medium .

Pași de făcut

Cantitatea imensă de neurotoxine din organism poate duce la atât de multă inflamație a nervilor încât aceștia se usucă și se crăpă. Dacă sistemul nervos al cuiva se află într-o stare de dezordine completă și dacă nu furnizează organismului său alimente și suplimente care să-l ajute să lupte împotriva invadatorilor și a toxinelor care cauzează problemele, se pot găsi într-o poziție de mare suferință. și să li se prescrie medicamente imunosupresoare.

Medicamentele imunosupresoare distrug sistemul imunitar, așa că dacă cineva ia unele dintre aceste medicamente, este extrem de important să luați anumite alimente și suplimente nutritive care întăresc sistemul imunitar. Dacă cineva suferă de atacuri acute, medicul lui va prescrie probabil un steroid pentru a reduce inflamația, dar furnizorul nu va putea împărtăși informațiile care vor permite cuiva să depășească aceste atacuri definitiv.

Suplimente nutritive și ceaiuri utile 

Când vine vorba de tratarea SM, există anumite suplimente nutritive care ajută la combaterea și eradicarea virușilor din organism. Două dintre ele sunt extrem de importante:

Suplimentele suplimentare recomandate includ:

Suplimentele suplimentare de luat în considerare sunt:

Dacă sunteți interesat de suplimentele și ceaiurile specifice pe care Anthony William le recomandă, consultați blogul la prividnik.com sau citiți cărțile Healer Medium .

Mancare sanatoasa 

Asigurarea că dieta ta include o mulțime de alimente dătătoare de viață și care luptă împotriva bolilor este o altă componentă importantă a tratarii SM.

Afinele sălbatice sunt un aliment de bază pe care ar trebui să îl consumați în timp ce sunteți tratat pentru SM. Acestea conțin o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv de refacere și calmare a nervilor. Afinele sălbatice împreună cu spirulina și pudra de suc de iarbă de orz sunt trei dintre cele mai puternice cinci alimente care ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Includerea în mod regulat a tuturor celor cinci alimente de detoxifiere cu metale grele poate fi incredibil de utilă pentru oricine se recuperează de SM. Bea zilnic un smoothie de detoxifiere cu metale grele este o modalitate de a realiza acest lucru.

Alte alimente sănătoase care trebuie incluse sunt fructele de pădure, verdeața de păpădie, spanacul, cimbru, salata verde, turmeric, rădăcina de brusture, avocado, semințele de cânepă și nucile (dar păstrați-vă dieta săracă în grăsimi). De asemenea, încercați să gustați din când în când un pumn de semințe de pepene verde decojite și uscate pentru un sprijin puternic de vindecare.

O masă delicioasă și hrănitoare poate fi puțin guacamole învelit în salată verde. O altă opțiune simplă, de susținere, este supa de cartofi sau cartofi dulci. Adăugați morcovi, ceapă, usturoi, țelină și orice legume sau ierburi gustoase vă plac. Puteți obține o mulțime de beneficii consumând această supă zilnic.

De asemenea, începeți să consumați sucuri precum sucul de tulpină de țelină, ghimbir de turmeric și sucul de iarbă de grâu. Este util să urmați regimul de dimineață care ajută la ficatul descris de Anthony William în Helping the Liver every day .

Alimente de evitat 

Eliminarea alimentelor din dieta dumneavoastră care alimentează viruși precum Epstein-Barr poate fi o parte importantă a unei recuperări complete de SM. Unele dintre cele mai importante alimente de evitat sunt:

  • ouă
  • Lactate
  • Gluten
  • Porumb
  • Ulei de rapita
  • Glutamat monosodic, arome naturale și acid citric

Dacă ați fost diagnosticat cu SM, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o mulțime de proteine, deoarece susține puterea musculară. Dar este extrem de important să înțelegeți că este mai important să consumați o mulțime de carbohidrați curați (despre care veți găsi mai multe în Helping Your Liver ), mai degrabă decât proteine, și vă va ajuta de fapt să vă construiți masa musculară. Pe măsură ce lucrați la recuperarea SM, mâncați multe fructe și legume bogate în carbohidrați, precum și multe legume cu frunze verzi, pentru a vă menține puterea și a vă vindeca. În același timp, limitați proteinele animale la o dată pe zi sau mai puțin ori de câte ori este posibil. În timp ce lucrați pentru a vindeca simptomele neurologice severe, este ideal să reduceți proteinele animale și să mâncați mai multe fructe vindecătoare, verdețuri cu frunze și legume. O curățare 3:6:9 ar fi grozavă pentru a sprijini acest lucru.

Cum să mergi înainte

De-a lungul anilor, Anthony William a ajutat mulți oameni să depășească scleroza multiplă și simptomele neurologice de tot felul. Chiar dacă suferi de mulți ani, este crucial să păstrezi încrederea în capacitatea corpului tău de a se vindeca singur. Puteți depăși durerea cronică, tremor, slăbiciune, oboseală și orice alte simptome cu care vă luptați.

Pe măsură ce te lupți zi de zi și implementezi un plan de vindecare de suplimente nutritive benefice, antivirale și sucuri și mese hrănitoare, încearcă să păstrezi credința. Sărbătorește pe măsură ce fiecare simptom se atenuează și se vindecă și știi că aceste informații sunt întotdeauna aici pentru a te referi și a găsi încurajare. Vindecarea nu este întotdeauna o cale scurtă și ușoară. Este adesea trei pași înainte și doi pași înapoi. Deși recuperarea nu este o relație liniară, veți merge mai departe pe măsură ce învățați și aplicați informațiile partajate aici.

Publicații similare

[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.