Când vine vorba de colesterol, precum și de tensiune arterială, ne gândim adesea că totul este despre inimă și sistemul cardiovascular. Cunoaștem termenii HDL (lipoproteine ​​cu densitate mare), LDL (lipoproteine ​​cu densitate scăzută), VLDL (lipoproteine ​​cu densitate foarte scăzută), deși există mult mai multe varietăți de proteine, trigliceride și lipoproteine ​​pe care cercetarea medicală și știința nu le-au descoperit încă. . . Ne imaginăm întărirea arterelor și a plăcii din valvele cardiace și pe bună dreptate.

Cum începe asta? Nu se poate forma de la sine din nimic. Nu te trezești într-o dimineață cu colesterolul crescut pentru că zâna colesterolului te-a vizitat noaptea și în loc să-ți înlocuiască dintele cu o monedă, ți-a înlocuit liniștea cu o rețetă de statine. Colesterolul rau ridicat sau chiar colesterolul bun scazut trebuie sa vina de undeva.

Studiile medicale și știința explică misterul afirmând că, pe lângă alimentele bogate în colesterol pe care le consumăm, corpul nostru creează și acest colesterol problematic. Aceasta este o explicație simplă care ar trebui să ne liniștească. Este adevărat că consumul mai puțin de prăjeli, uleiuri și cheeseburgeri vă va îmbunătăți viața și colesterolul. În același timp, nivelurile ridicate inexplicabile ale colesterolului sunt o problemă mult mai mare și mai complexă decât își dă seama comunitatea medicală.

ROLUL FICATULUI PENTRU COLESTEROL

Colesterolul crescut are o relație directă cu ficatul, organul responsabil de echilibrarea, reglarea, stocarea, organizarea și alte procese importante. Știi deja că, oricât de mult ar munci, se epuizează având grijă de noi non-stop dacă nu are șanse să-și revină. Una dintre victime este reglarea colesterolului. Funcția chimică remarcabilă a ficatului de a produce așa-numita colesterolul bun (HDL) începe să scadă. Organismul devine supraîncărcat cu grăsimi, fie din surse sănătoase sau nesănătoase, nu își mai poate susține funcțiile de producere a colesterolului bun. Nici nu poate face față așa-numitului colesterol rău (LDL).

Imaginează-ți că ai plecat într-o călătorie lungă și, după ce ai condus toată ziua și toată noaptea, ești epuizat și nu mai poți continua. Disperat, începi să cauți un stand pe marginea drumului care este încă deschis. La 3 a.m. când în sfârșit îl găsești și tragi în parcare, vezi că luminile dinăuntru se sting. Stai în mașină, obosit și uzat, dar decizi că tot merită să încerci. La uşă, chelneriţa întoarce semnul „ÎNCHIS” cu o notă dedesubt: „Mâine vom deschide până târziu”.

Bati pentru orice eventualitate și ea deschide ușa spunând:

– Îmi pare rău, dar bucătăria este închisă noaptea.
Te uiți în spate, vezi angajați înăuntru care fac curățenie și fac ordine pentru a doua zi.
– Oamenii încă lucrează. Chiar nu-mi poți oferi nimic?

La fel ca tura de noapte de la acest restaurant care mătură podeaua, ridică gunoiul, șterge geamurile, se asigură că există suficient ulei pentru ziua de mâine și curăță toaletele murdare, ficatul tău este prea ocupat să regleze și să rețină colesterolul rău care ar fi altfel. incepe sa se acumuleze.satura sangele si sistemul cardiovascular. El este consumat de curățare, depozitare și reorganizare în nevoia lui disperată de a te proteja. Ani de zile și chiar decenii, a luptat astfel pentru a controla colesterolul rău. Nu primește niciodată o palmă pe spate și niște laudă: "Hei, ficat prieten, treabă bună!". Nu primește niciodată recunoaștere, laudă sau medalie pentru realizarea sa. Este forțat să ne suporte să nu-i înțelegem limitele și să ajungem. noi înșine marginea noastră, făcându-l să muncească și mai mult. Ficatul este ca chelnerița care se face milă de noi după lunga noastră călătorie și promite că ne găsește o pâine cu unt după terminarea treburilor la restaurant.

Atunci când alegem alimente care cresc colesterolul bun, ficatul își stochează componentele, știind că cel mai probabil se va confrunta cu o serie de zile în care vom alege alimente bogate în grăsimi care îl vor împovăra și îl vor slăbi, distruge funcțiile chimice de bază ale colesterolul bun, care va permite colesterolului rău să preia controlul. Când consumăm alimente bogate în colesterol rău, ficatul nostru încearcă mai întâi să-l neutralizeze fără a-l elimina complet, deoarece colesterolul rău din sânge nu provoacă daune atâta timp cât se mișcă liber - nu este cauza bolilor de inimă. Ficatul preferă să-l elibereze în tot corpul ca un semnal de avertizare sau un mesaj scris pe peretele unei piramide antice pe care s-ar putea să încetăm într-o zi să o interpretăm greșit și, în schimb, să-i decodificăm adevăratul sens: „AJUTOR”. Cu toate acestea, ficatul are responsabilitatea de a încerca să facă față cantității excesive de colesterol rău, așa că, în timp ce eliberează mult din acesta în sânge, o altă parte îl reține, depozitându-l în speranța că într-o zi va putea aruncați-l din organism prin sânge, rinichi sau tractul intestinal.

Cu toții avem visele și aspirațiile noastre – la fel și ficatul. Visul lui este să ne țină în siguranță. El știe că acest vis s-ar putea să nu devină realitate. Cu toate acestea, el continuă să lupte. Dacă ficatul devine stagnant, împovărat de invazia de toxine, viruși și/sau bacterii , acesta nu poate elibera micile depozite grase de colesterol rău. Visul este pe moarte. În schimb, aceste depozite de colesterol se unesc cu toate celelalte depozite de celule adipoase din și în jurul ficatului. Acestea sunt depozite de grăsime care provin dintr-o dietă bogată în grăsimi - din nou, fie că este vorba de grăsimi bune sau de grăsimi rele. Dacă crezi că dieta ta nu este, permiteți-mi să vă reamintesc că „bogat în grăsimi” este echivalent cu „bogat în proteine”. Acum poate că se va ivi la voi. Indiferent ce spune antrenorul tău, oricât de sănătoasă este dieta ta, proteinele bogate se transformă în grăsimi, ceea ce va duce încet, încet, la un ficat gras (care poate trece ușor neobservat), din care vei crește și colesterolul.

Nivelurile de colesterol nu sunt determinate de greutate, ele depind de dacă ficatul este într-o stare de funcționare redusă sau steatoză. Acesta este un alt exemplu de persoană în formă bună, având grijă de sănătatea sa fizică, alegând alimente aparent sănătoase și totuși având un nivel ridicat de colesterol rău sau un nivel scăzut de colesterol bun. Este posibil ca o persoană să fie slabă și rezultatele să arate un nivel ridicat de colesterol. Dacă ea sau el are un ficat gras plin de toxine și agenți patogeni care s-au acumulat în el de-a lungul timpului, indiferent de greutatea acelei persoane, ficatul va ajunge într-un punct în care nu mai poate stoca colesterolul și alte grăsimi - bune sau rele și nu va putea produce colesterol bun. Astfel, excesul de colesterol rău va continua să fie transportat în sânge neutralizat, dezorganizat și fără încotro. În cele din urmă, se va acumula în locuri precum inima și arterele și va cauza problemele pe care le asociem cu colesterolul ridicat.

Acest lucru nu înseamnă că medicamentele, cum ar fi o statină, sunt soluția. Deși statina a reușit să reducă colesterolul rău din sânge, problema ficatului a rămas nerezolvată. Statinele sunt cei mai buni creatori de efecte false care uneori apar și alteori nu, pur și simplu nu vă ajută. Luați în considerare unul dintre principiile focalizării - nimic nu dispare cu adevărat. Deci, atunci când o statină face ca colesterolul rău să pară să dispară, nu dispare cu adevărat. Unde a plecat? Medicamentul forțează colesterolul să înceapă să se lipească rapid de inimă și pereții vaselor. Este mai bine dacă rămâne în liberă mișcare ca semn de avertizare că se dezvoltă o problemă hepatică care poate duce la boli cardiovasculare.

Ficatul știe că, dacă colesterolul rău nu poate fi controlat, este mai bine să rămână în flux liber decât să se îndrepte către inimă și artere. Numai creșterea cantității de colesterol din sânge nu duce la accident vascular cerebral și atac de cord, așa cum consideră comunitatea medicală. Adevărul este că acestea sunt rezultatul unui nivel ridicat de grăsimi din sânge dintr-o dietă bogată în grăsimi și proteine, insuficienta acizi grași omega-3 și antioxidanți combinați cu prea mulți acizi grași omega-6 și verii lor disfuncționali (acizi grași amestecați cu ingredientele necorespunzătoare tratate termic la temperatură ridicată și mutate prin tehnici de gătit precum prăjirea). Aceste grăsimi și acizi grași se lipesc de pereții sistemului cardiovascular și se acumulează acolo, în timp ce ficatul devine mai slab și produce mai puțină bilă, care altfel ar descompune grăsimea. Nivelurile mai mari de grăsime în sânge îngreunează fluxul normal, așa că atunci când cineva face o infecție virală sau bacteriană mică, simplă în sânge, nu există suficient spațiu în vasele de sânge pentru ca aceasta să se limpezească în mod natural. Ca urmare, se pot dezvolta cheaguri sau infecții mai mari din cauza lipsei de oxigen, care pot călători apoi mai departe, în unele cazuri până la creier. Statinele captează colesterolul care plutește liber care nu se atașează de pereții sistemului cardiovascular și îi determină să se amestece cu grăsimile radicale. Combinația dintre acestea creează plăci în aceste locuri și accelerează dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Drumul spre ÎMBUNĂTĂȚIRE

Cu mult înainte să apară semne vizibile de placă sau întărire a arterelor, se dezvoltă starea ficatului care le provoacă în cele din urmă. Aceasta înseamnă că puteți opri o problemă cu colesterolul cu mult înainte de a începe. A te proteja de colesterolul ridicat înseamnă să înveți să ai grijă de tine și de ficatul tău. Este mai bine să nu trebuiască să bati la ușa ficatului după oprire pentru a-i cere să facă ceva în plus. Trebuie să fii activ și moderat pentru a te bucura de o viață lungă. Dacă ați fost deja diagnosticat cu o problemă cu colesterolul sau placa, nu vă fie teamă - tratamentul este foarte ușor. Încorporarea alimentelor potrivite și a îngrijirii ficatului cu alte tehnici, cum ar fi protocoalele de suplimente nutritive, poate îmbunătăți aceste probleme.

PROTOCOL SUPLIMENT MEDIU HEALER PENTRU COLESTEROL MARE

Cauza reală: Un ficat stagnant și gras de la multiple toxine și agenți patogeni, precum și o dietă prelungită bogată în grăsimi și proteine, determină organul să-și piardă capacitatea de a produce colesterol bun și de a stoca colesterolul rău.

Articolul este un extras din cartea lui Anthony William Liver Help , iar protocolul suplimentelor nutritive este din Cleanse for Health . Veți găsi informații mai detaliate despre aceasta și alte probleme și condiții în cărțile pe care le puteți cumpăra de pe prividnik.com

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.