Când ați avut ultima dată simptome de răceală sau gripă? Unii oameni se infectează cu virusul gripal în fiecare an sau de câteva ori pe an. Fie că este vorba despre o durere în gât, o infecție a sinusurilor, bronșită sau pneumonie, virusul gripal poate provoca o mulțime de simptome și afecțiuni nedorite și chiar care pun viața în pericol. În acest articol, veți afla cum să ajutați la prevenirea gripei, ce suplimente nutriționale și alimente să includeți în dieta dvs. și ce măsuri puteți lua pentru a vă recupera dacă vă îmbolnăviți de gripă.
Răceli
Rinovirusurile, care au provocat răceala obișnuită, au fost înlocuite de virușii gripali, care sunt mult mai puternici. Astăzi, este posibil ca cineva care se confruntă cu simptome asemănătoare răcelii să aibă de fapt o formă ușoară de gripă. Un alt motiv pentru care cineva ar putea avea simptome asemănătoare răcelii este că corpul său face o treabă uimitoare de a lupta împotriva oricărui virus care încearcă să intre în corp. Strănutul, adulmecarea sau gâtul care gâdilă sunt de obicei semne ale unei tulpini de gripă.
Sezonul gripei
De obicei, gripa este cea mai răspândită toamna și iarna, dar acum există valuri de gripă care apar pe tot parcursul anului - chiar și vara. În aceste luni mai calde, oamenii încă se confruntă cu semne ale virusului gripal, inclusiv infecții ale sinusurilor, arsuri la stomac și bronșită, așa că este important să luați măsuri de protecție pe tot parcursul anului.
Un motiv pentru acest sezon de gripă fără sfârșit este creșterea călătoriilor internaționale. Când este iarnă într-o parte a lumii și gripa este răspândită, oamenii se urcă în avioane și călătoresc în locuri unde este vară, purtând cu ei virusurile gripale.
În loc să vă gândiți la anotimpuri, gândiți-vă la virusurile gripei ca la cicluri. De obicei, o nouă gripă apare la orizont la fiecare șase săptămâni.
Tipuri de gripă
Fiecare reacționează diferit la gripă. Unii oameni fac febră foarte mare și delir, în timp ce alții au febră scăzută și își desfășoară viața fără prea multe perturbări. Un motiv pentru aceste reacții diferite poate fi numeroasele tulpini de gripă pe care oamenii le contractează. Tulpini diferite cauzează probleme diferite. Un alt factor este puterea sistemului imunitar al unei persoane.
Secreții, bronșită și pneumonie
Oamenii confundă adesea o acumulare semnificativă de secreții (mucus) în corpul lor cu gripa stomacală. În aceste cazuri, oamenii suferă adesea de gripă, care este legată în primul rând de sinusuri, iar problemele lor stomacale sunt de la înghițirea involuntară a atâtor secreții. Ca urmare, aceștia pot prezenta balonare severă, pierderea poftei de mâncare și/sau tuse sau vărsături asociate cu secrețiile.
Virușii gripei creează secreții care curg cel mai mult noaptea. În funcție de tulpina gripei, este posibil să nu aveți tuse inițial. Dar pentru că secrețiile se scurg în piept și se acumulează în plămâni, există șanse mari să dezvolți una. După câteva zile, secrețiile pot începe să se descompună sau pot apărea probleme suplimentare ale sinusurilor, ceea ce duce la scurgerea și mai multe secreții în piept.
Când aceste secreții rămân în piept prea mult timp, bacteriile pot începe să crească, ducând la bronșită. Ei vă pot spune că aceste bacterii sunt pneumonie bacteriană, dar acest lucru nu este adevărat. Pneumonia bacteriană este pur și simplu diagnosticul pe care comunitatea medicală l-a dat afecțiunii, deoarece această bacterie este încă un mister pentru știința și cercetarea medicală.
Bacteriile problematice sunt de fapt una sau mai multe dintre zecile de soiuri de bacterii streptococice sau chlamidiene nedescoperite. Ea este cea care provoacă simptomele bronșitei și pneumoniei. Fiecare persoană are diferite soiuri ale acestei bacterii de pneumonie în corpul său. Bacteriile Chlamydia sunt de obicei inofensive, dar pot cauza probleme dacă aveți o deficiență severă de zinc , faceți în mod constant alegeri alimentare proaste, sunteți supus mult stresului sau nu aveți grijă de dvs.
Infecții ale sinusurilor
Nu toate infecțiile sinusurilor sunt legate de virusul gripal. Adesea, infecțiile cronice ale sinusurilor sunt asociate cu infecții cronice cu streptococ de grad scăzut. Dacă aveți acest tip de infecție streptococică și obțineți virusul gripal, veți simți că sinusurile dumneavoastră se înrăutățesc pentru o perioadă de timp înainte de a reveni la nivelul obișnuit de durere.
Durere de gât
Ca și infecțiile sinusurilor, durerile de gât nu sunt întotdeauna asociate cu gripa. O durere în gât se poate datora faringitei streptococi cronice, de grad scăzut. Din păcate, o cultură a gâtului nu poate determina întotdeauna cu exactitate dacă o durere în gât este legată de streptococi. Un copil sau un adult tânăr cu un caz foarte grav de faringitis streptococi poate avea pete albe pe spatele gâtului sau amigdalele care pot fi tamponate și identificate cu precizie ca streptococi .
Deseori, însă, odată ce streptococii au progresat dincolo de stadiile incipiente, luarea unui tampon nu determină cu exactitate dacă cineva are bacteria. Adesea, streptococul cronic poate intra în sistemul limfatic și poate provoca dureri în gât. În acest caz, este puțin probabil ca streptococii să se găsească în secrețiile gâtului. Puteți afla mai multe despre streptococi în cartea „Ajutor pentru ficat” .
Virusul Epstein-Barr poate provoca, de asemenea, dureri în gât. Dacă aveți Epstein-Barr în corp, acesta poate călători prin sistemul limfatic și poate apărea în gât. Acest lucru este posibil mai ales dacă corpul tău este epuizat. Virusul poate provoca roșeață și durere care de obicei apare doar pe o parte a gâtului, dar în cazuri rare pot apărea pe ambele părți. Deși gâtul vă poate fi incredibil de dureros, nu veți dezvolta tuse, febră, scurgere sau sinuzită. Puteți afla mai multe despre virusul Epstein-Barr în cărțile „The Healing Medium - Revised and Expanded Edition” și „Healing the Thyroid Gland” .
Măsuri preventive
Dacă bănuiți că aveți virusul gripal, luați în considerare unii dintre acești pași pentru a trata virusul înainte ca acesta să vă afecteze grav:
- Dacă observați că vă simțiți epuizat, obosit, nervos sau stresat, aveți grijă de voi și acordați o atenție deosebită somnului.
- Păstrați întotdeauna o sticlă de sulfat de zinc lichid de înaltă calitate la îndemână. Dacă aveți chiar și cel mai mic indiciu de simptome, picurați zinc lichid direct pe gât și lăsați-l să acopere zona. Dacă sunteți sensibil la zinc, utilizați doar câteva picături. Citiți mai multe despre terapia cu șoc cu zinc .
- Aveți grijă de igiena mâinilor și spălați-le în mod regulat pe tot parcursul zilei. Strângerea mâinii, împingerea cărucioarelor de cumpărături și deschiderea ușilor sunt printre modalitățile prin care mâinile tale intră în contact cu microbii. Țineți degetele și mâinile departe de ochi și față (unde virușii pot pătrunde în corp) ori de câte ori este posibil.
- Poartă cu tine batiste când ești afară. (Puteți folosi șervețele pe bază de alcool sau fără alcool). Când vă aflați la restaurant, ștergeți-vă mâinile înainte de a mânca. Dacă vă urcați într-un avion, ștergeți-vă scaunul și cotiera. Puteți purta și o mască de față.
- Când luați masa în oraș, alegeți mâncăruri calde în loc de mâncăruri crude precum salatele. Căldura de la felul de mâncare foarte fierbinte poate ajuta la distrugerea virusului gripal care ar putea să vă fi contaminat alimentele.
- Luați pe tot parcursul anului suplimente nutritive care vă întăresc sistemul imunitar. Acest lucru vă poate ajuta să preveniți îmbolnăvirea și să vă grăbiți timpul de recuperare dacă vă îmbolnăviți. Dacă nu puteți lua aceste suplimente pe tot parcursul anului, luați-le înainte de perioadele în care știți că veți fi ocupat, stresat sau că veți călători și înainte de perioadele în care vă așteptați să aveți un risc mai mare de gripă. Suplimentele nutritive importante pentru întărirea sistemului imunitar sunt: sulfatul de zinc lichid , gheara de pisică , vitamina C , melisa de lămâie , L-lizină , Vitamina B12 cu adenozilcobalamină și metilcobalamină , precum și spirulina și chaga .
Pentru a citi lista completă a protocoalelor de vindecare Healing Medium pentru a întări sistemul imunitar, citiți articolul „Healer Medium Shock Therapies” de pe blogul nostru.
De asemenea, nu uitați că puteți descărca „Manualul Răceala și Gripa” al lui Anthony William tradus în bulgară complet gratuit.
Ce alimente alimentează gripa?
Alimentele pe care le consumi pot fie să prevină virușii, fie să hrănească și să susțină acești viruși, inclusiv gripa. Cercetarea medicală și știința încă nu știu că virușii se hrănesc cu anumite surse de hrană și se înmulțesc. Puteți găsi mai multe despre acest lucru în cartea „Vindecarea glandei tiroide” . Elimina aceste alimente din dieta ta pentru a te proteja:
- Produse lactate. S-ar putea să te simți bine după ce ai mâncat o bucată de brânză sau după ce ai băut un pahar de lapte, dar aceste produse lactate pot face ravagii în tăcere hrănind fiecare virus, inclusiv virusul gripal, virusul Epstein-Barr , citomegalovirusul, unele dintre HHV (aflați mai multe despre virusurile herpetice aici) ; bacterii, cum ar fi streptococii , Escherichia coli sau Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA); si paraziti sau viermi. Dacă doriți să evitați problemele de sănătate, inclusiv virusul gripal, eliminați laptele, brânza, untul, chefirul, iaurtul, ghee și alte produse lactate. Dacă aveți deja gripă, eliminarea produselor lactate vă poate reduce simptomele.
- Ouăle adăpostesc și agenți patogeni. Dacă sunteți reticent să renunțați la ouă, includeți o mulțime de usturoi crud în dietă. Deși ouăle hrănesc virusul gripal, usturoiul crud va ajuta la combaterea acestuia.
- Carne de pui. S-ar putea să vă întrebați ce e în neregulă cu puiul. Răspunsul are legătură cu gripa aviară.
Gripa aviara (gripa aviara)
Virușii gripali pot fi hrăniți de păsări și le place în special puiul. Virușii gripei aviare se hrănesc de obicei cu glandele suprarenale și celulele musculare ale păsărilor, ducând adesea la consecințe periculoase și dăunătoare.
Nu este nevoie să excludeți puiul din dieta dvs. dacă: vă place foarte mult să îl mâncați, nu vă confruntați cu nicio problemă de sănătate și includeți o mulțime de verdețuri cu frunze, fructe și legume în meniu împreună cu carnea de pasăre. Cu toate acestea, dacă faci tot ce poți pentru a evita gripa, eliminarea puiului poate ajuta.
Dezavantajele supei de pui
Dacă puiul hrănește virusuri gripale, ar trebui să mănânci supă de pui, care este cea mai bună hrană pentru răceli și gripă? Din păcate, răspunsul este „nu”. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți complet la supă. Scoateți puiul și umpleți supa cu multe alimente antivirale și antigripale, de exemplu: ceapă, usturoi, ierburi – cimbru, rozmarin și oregano; legume – telina, morcovi, varza, broccoli, conopida, dovlecel, ardei si ciuperci. Dacă doriți cu adevărat să păstrați puiul, adăugați și mai multă ceapă, usturoi, ierburi și legume pentru a spori proprietățile nutritive și antivirale. Încercați rețeta de bulion vindecător bogat în minerale.
Un alt motiv pentru a evita puiul este legat de conținutul de grăsimi. Ați făcut vreodată supă de pui și apoi ați lăsat-o la frigider peste noapte? Data viitoare când ați decis să reîncălziți supa, s-ar putea să fi observat un strat gros de grăsime coagulată deasupra. Această grăsime poate prelua oxigen din sânge; încetinirea funcției hepatice; împiedică oxigenul să ajungă la sistemul imunitar, ficatul și inima; și acționează împotriva sistemului imunitar atunci când încearcă să lupte împotriva virușilor sau bacteriilor.
Terapia cu soc cu zinc
În urmă cu câțiva ani, într-una dintre călătoriile sale, Anthony William își amintește că a coincis cu apogeul sezonului gripal. În jurul lui erau nenumărate persoane care sufereau de tuse, febră, probleme cu sinusurile etc. Obosit de călătoriile constante și de somnul insuficient, Anthony se simțea epuizat.
La început, Anthony a observat o ușoară gâdilatură în gât. Și-a dat seama că suferea de gripă și Spiritul Compasiunii l-a instruit să administreze „terapie cu șoc cu zinc”. Și-a pus imediat patru picături de sulfat de zinc lichid direct în gât. A lăsat zincul să stea în gât și două ore mai târziu i-a mai administrat o doză. Câteva ore mai târziu, i-a mai administrat o doză. A doua zi dimineața, semnele subtile ale unei boli incipiente dispăruseră complet! Această doză poate fi prea puternică pentru unii oameni, dar este posibil să doriți totuși să țineți cont de acest protocol de tratament sau să îl discutați cu medicul dumneavoastră de familie sau cu specialistul.
Plante medicinale și suplimente alimentare
Există multe suplimente nutritive puternice pe care le puteți folosi ca armă împotriva virusului gripal. Păstrați-le la îndemână, astfel încât, dacă simptomele apar din senin, puteți rezolva imediat problema:
Frunza de măslin este un supliment zilnic excelent dacă aveți simptome sau afecțiuni legate de Epstein-Barr . De asemenea, este util dacă începeți să vă simțiți rău cu simptome asemănătoare gripei (caz în care, creșteți doza).
Echinacea și focul de aur ajută la combaterea gripei. Dacă te lupți cu faringele streptococi, faringite streptococi, amigdalita sau cu infecții ale sinusurilor asociate cu streptococul, s-ar putea, de asemenea, să beneficiezi de utilizarea lor periodică.
Siropul de soc este un alt supliment uimitor pentru combaterea gripei.
Rădăcina de loquat poate ajuta cu simptomele gripei, bronșitei, pneumoniei, problemelor sinusurilor, febrei și multe altele.
Eyebright este uimitor la combaterea gripei și a streptococilor .
Coaja de cirese ajuta la tuse.
Frunza de dud este un extract incredibil pentru simptomele si afectiunile legate de zona zoster . De asemenea, este excelent pentru combaterea gripei, infecțiilor sinusurilor, bronșitei și problemelor pulmonare.
Propolisul poate fi un instrument puternic pentru susținerea sistemului imunitar.
Micro-C și gheara de pisică sunt excelente pentru consumul zilnic. Dacă începeți să vă simțiți rău, creșteți cantitatea.
Rădăcina roșie poate fi un alt supliment alimentar util.
Când cumpărați suplimente, căutați capsule sau tincturi de înaltă calitate fără alcool. Pagina pentru suplimentele nutritive preferate de la Healer Medium poate fi găsită pe site-ul său.
Ceaiul de măceșe cu o cantitate suficientă de suc de lămâie adăugată este util pentru simptomele gripei, în special durerile de gât. Multe alte ceaiuri sunt, de asemenea, utile pentru simptomele gripei. Nu uitați să adăugați suc de lămâie pentru mai multe beneficii medicinale.
Dacă doriți să vă ajutați copiii să se protejeze de gripă, utilizați suplimente în doze mai mici și luați în considerare consultarea unui medic pentru a determina cantitatea ideală pentru copilul dumneavoastră.
Alimente medicinale
Rețeta de bulion de vindecare este excelentă pentru combaterea gripei. Chiar dacă nu aveți gripă, bulionul de vindecare poate fi hrănitor, susținător și protector.
Vezi rețeta de shot-uri de turmeric și ghimbir din cartea „Cele mai sănătoase alimente”. Acest tonic al sistemului imunitar este puternic, dar poate fi prea puternic pentru unii oameni. Dacă este prea tare, încercați să faceți ceai de turmeric și ghimbir prin înmuierea bucăților de ghimbir și turmeric în apă clocotită. Consumul acestui lichid liniștitor pe tot parcursul zilei poate scurta durata gripei și vă poate proteja de dezvoltarea bronșitei sau pneumoniei.
Include multă apă cu lămâie/lime în dieta ta; apă sau ceai de ghimbir; suc de telina ; suc de castraveți; miere crudă; sucuri proaspete de fructe și legume, cum ar fi sucul de mere/castraveți, suc de portocale și sucuri verzi; bulion medicinal și ceaiuri din plante fără cofeină. Aportul crescut de lichide în timpul gripei vă va ajuta să vă recuperați cât mai repede posibil.
Cum să mergi înainte
Probabil că porniți și încărcați telefonul sau computerul în fiecare zi. Data viitoare când porniți dispozitivul, întrebați-vă cum vă puteți încărca în mod regulat și sistemul imunitar. Cu cât folosiți mai mult echipament de protecție și vă întăriți sistemul imunitar, cu atât este mai probabil să evitați următoarea gripă urâtă care va apărea în jurul vostru.