Când ați avut ultima dată simptome de răceală sau gripă? Unii oameni iau virusul gripal în fiecare an sau de câteva ori pe an. Fie că este vorba despre o durere în gât, o infecție a sinusurilor, bronșită sau pneumonie, virusul gripal poate provoca o mulțime de simptome și afecțiuni nedorite și chiar care pun viața în pericol. În acest articol, veți afla cum să ajutați la prevenirea gripei, ce suplimente și alimente să includeți în dieta dvs. și ce pași puteți lua pentru a vă vindeca dacă vă îmbolnăviți de gripă.

Răceli

Rinovirusurile care au provocat răceala au fost înlocuite cu viruși gripali mult mai puternici. Astăzi, este posibil ca cineva care se confruntă cu simptome asemănătoare răcelii să aibă de fapt o formă ușoară de gripă. Un alt motiv pentru care cineva poate avea simptome asemănătoare răcelii este pentru că corpul său face o treabă uimitoare de a lupta împotriva oricărui virus care încearcă să intre în organism. Strănutul, adulmecul sau gâtul sunt de obicei semne ale unei tulpini de gripă.

Sezonul gripei

Gripa este de obicei cea mai răspândită toamna și iarna, dar acum există valuri de gripă care apar pe tot parcursul anului - chiar și vara. În aceste luni mai calde, oamenii încă se confruntă cu semne ale virusului gripal, inclusiv infecții ale sinusurilor, arsuri la stomac și bronșită, așa că este important să luați măsuri de protecție pe tot parcursul anului.

Un motiv pentru acest sezon de gripă fără sfârșit este creșterea călătoriilor internaționale. Când este iarnă într-o parte a lumii și gripa este în preajmă, oamenii se urcă în avioane și călătoresc în locuri unde este vară, aducând cu ei virusurile gripale.

În loc să vă gândiți la anotimpuri, gândiți-vă la virusurile gripei ca la cicluri. De obicei, la fiecare șase săptămâni, o nouă gripă apare la orizont.

Soiuri de gripă

Fiecare reacționează diferit la gripă. Unii oameni dezvoltă febră foarte mare și delir, în timp ce alții au febră scăzută și își desfășoară viața fără prea multe tulburări. Un motiv pentru aceste reacții diferite poate fi numeroasele tulpini de gripă pe care oamenii le contractează. Tulpini diferite cauzează probleme diferite. Un alt factor este puterea sistemului imunitar al unei persoane.

Secreții, bronșită și pneumonie

Oamenii confundă adesea acumularea semnificativă de secreții (mucus) în corpul lor cu gripa stomacală. În aceste cazuri, oamenii suferă adesea de gripă, care este în mare parte legată de sinusuri, iar problemele lor stomacale sunt de la înghițirea involuntară a atâtor secreții. Ca urmare, aceștia pot prezenta balonare abdominală severă, pierderea poftei de mâncare și/sau tuse sau vărsături asociate cu secrețiile.

Virușii gripali creează secreții care se scurg cel mai mult noaptea. În funcție de tulpina gripei, este posibil să nu aveți tuse la început. Dar pentru că secrețiile se scurg în piept și se acumulează în plămâni, există șanse mari să dezvolți una. După câteva zile, secrețiile pot începe să se descompună sau pot apărea probleme suplimentare ale sinusurilor, determinând să curgă și mai multe secreții în piept.

Când aceste secreții stau prea mult în piept, bacteriile pot începe să crească, ducând la bronșită. Vi se poate spune că aceste bacterii sunt pneumonie bacteriană, dar acest lucru nu este adevărat. Pneumonia bacteriană este pur și simplu diagnosticul pe care comunitatea medicală l-a dat afecțiunii, deoarece această bacterie este încă un mister pentru știința și cercetarea medicală.

Bacteriile problematice sunt de fapt una sau mai multe dintre cele douăzeci de soiuri de bacterii streptococi sau chlamydia nedescoperite. Ea este cea care provoacă simptomele bronșitei și pneumoniei. Fiecare persoană are diferite soiuri ale acestei bacterii de pneumonie în corpul său. Bacteriile Chlamydia sunt de obicei inofensive, dar pot cauza probleme dacă aveți o deficiență severă de zinc , faceți în mod constant alegeri alimentare proaste, sunteți supus mult stresului sau nu aveți grijă de dvs.

Infecții ale sinusurilor

Nu toate infecțiile sinusurilor sunt legate de virusul gripal. Adesea, infecțiile cronice ale sinusurilor sunt asociate cu infecții cronice cu streptococ de grad scăzut . Dacă aveți acest tip de infecție streptococică și obțineți virusul gripal, veți simți că sinusurile se înrăutățesc cu adevărat pentru o perioadă de timp înainte de a reveni la nivelul obișnuit de boală.

Durere de gât

Ca și infecțiile sinusurilor, durerile de gât nu sunt întotdeauna legate de gripă. O durere în gât poate fi cauzată de streptococ cronic, de grad scăzut . Din păcate, o cultură a gâtului nu poate determina întotdeauna cu exactitate dacă o durere în gât este asociată cu streptococul. Un copil sau un adult tânăr cu un caz foarte grav de streptococ poate avea pete albe pe spatele gâtului sau amigdalele care pot fi tamponate și identificate ca streptococ .

Adesea, totuși, odată ce streptococul a progresat peste stadiile incipiente, luarea unui tampon nu determină cu exactitate dacă cineva are bacteria. Adesea, streptococul cronic poate ajunge în sistemul limfatic și poate provoca dureri în gât. În acest caz, este puțin probabil ca streptococii să fie găsiți în secrețiile din gât . Puteți afla mai multe despre streptococi în cartea Help for the Liver .

Virusul Epstein-Barr poate provoca, de asemenea, dureri în gât. Dacă aveți Epstein-Barr în corp, acesta poate călători prin sistemul limfatic și poate apărea în gât. Acest lucru este posibil mai ales dacă corpul tău este epuizat. Virusul poate provoca roșeață și durere care apare de obicei doar pe o parte a gâtului, dar în cazuri rare pot apărea pe ambele părți. Deși gâtul îți poate fi incredibil de dureros, nu vei dezvolta tuse, febră, scurgeri sau sinuzită.

Puteți afla mai multe despre virusul Ebstein-Barr în cărțile The Healing Medium - Revised and Expanded Edition și Thyroid Healing .

Măsuri preventive

Dacă bănuiți că aveți virusul gripal, luați în considerare unii dintre acești pași pentru a trata virusul înainte ca acesta să vă afecteze grav:

  • Dacă observi că te simți dezamăgit, obosit, nervos sau stresat, ai grijă de tine și mai ales fii atent la somn.
  • Păstrați întotdeauna la îndemână o sticlă de sulfat de zinc lichid de înaltă calitate . Dacă aveți chiar și cel mai mic indiciu de simptome, aruncați zinc lichid direct pe gât și lăsați-l să acopere zona. Dacă sunteți sensibil la zinc, utilizați doar câteva picături. Citiți mai multe despre terapia cu șoc cu zinc .
  • Aveți grijă de igiena mâinilor și spălați-le în mod regulat pe tot parcursul zilei. Strângerea mâinii, împingerea cărucioarelor de cumpărături și deschiderea ușilor sunt printre modalitățile prin care mâinile tale intră în contact cu microbii. Țineți degetele și mâinile departe de ochi și față (unde virușii pot pătrunde în corp) ori de câte ori este posibil.
  • Purtați șervețele de mână cu dvs. când sunteți afară. (Puteți folosi șervețele pe bază de alcool sau fără alcool). Când vă aflați într-un restaurant, ștergeți-vă mâinile înainte de a mânca. Dacă vă urcați într-un avion, ștergeți-vă scaunul și cotiera. Puteți purta și o mască de față.
  • Când luați masa în oraș, alegeți mâncăruri calde în loc de mâncăruri crude precum salatele. Căldura de la un fel de mâncare foarte fierbinte poate ajuta la uciderea oricărui virus gripal care v-ar fi contaminat alimentele.
  • Luați suplimente nutritive pe tot parcursul anului care vă întăresc sistemul imunitar. Acest lucru poate ajuta la prevenirea bolilor și la accelerarea timpului de recuperare dacă vă îmbolnăviți. Dacă nu puteți lua aceste suplimente pe tot parcursul anului, luați-le înainte de perioadele în care știți că veți fi ocupat, stresat sau că veți călători și înainte de perioadele în care vă așteptați să aveți un risc mai mare de gripă. Suplimentele nutritive importante pentru întărirea sistemului imunitar sunt: ​​sulfatul de zinc lichid , gheara de pisică , vitamina C , melisa de lămâie , L-lizină , vitamina B12 cu adenozilcobalamină și metilcobalamină , precum și spirulina și chaga .

Pentru a citi lista completă a protocoalelor de vindecare Healer Medium pentru stimularea sistemului imunitar, citiți articolul „Healer Medium Shock Therapies” de pe blogul nostru.

Ce alimente alimentează gripa?

Alimentele pe care le consumi pot fie să prevină virușii, fie să hrănească și să susțină acești viruși, inclusiv gripa. Cercetarea medicală și știința încă nu știu că virușii se hrănesc cu anumite surse de hrană și se înmulțesc. Veți găsi mai multe despre acest lucru în cartea Thyroid Healing . Elimina aceste alimente din dieta ta pentru a te proteja:

  • Lactate. S-ar putea să te simți bine după ce ai mâncat o bucată de brânză sau după ce ai băut un pahar de lapte, dar aceste produse lactate pot face ravagii în tăcere hrănind orice virus, inclusiv virusul gripal, virusul Ebstein-Barr, citomegalovirusul, unele dintre HHV (aflați mai multe despre herpes ) . viruși aici) ; bacterii, cum ar fi streptococii , Escherichia coli sau Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA); si paraziti sau viermi. Dacă doriți să evitați problemele de sănătate, inclusiv virusul gripal, eliminați laptele, brânza, untul, chefirul, iaurtul, ghee și alte produse lactate. Dacă aveți deja gripă, eliminarea produselor lactate vă poate reduce simptomele.
  • Ouăle hrănesc, de asemenea, agenți patogeni. Dacă sunteți reticent să renunțați la ouă, includeți o cantitate generoasă de usturoi crud în alimentație. Deși ouăle hrănesc virusul gripal, usturoiul crud va ajuta la combaterea acestuia.
  • Pui. S-ar putea să vă întrebați ce este în neregulă cu puiul. Răspunsul are legătură cu gripa aviară.

Gripa aviara (gripa aviara)

Virușii gripali se pot hrăni cu păsări și le place în special puiul. Virusurile gripei aviare se hrănesc de obicei cu glandele suprarenale și cu celulele de carne ale păsărilor, ducând adesea la consecințe periculoase și dăunătoare.

Nu trebuie să excludeți puiul din alimentație dacă: vă place foarte mult să îl mâncați, nu vă confruntați cu probleme de sănătate și includeți o mulțime de legume cu frunze verzi, fructe și legume în meniu împreună cu carnea de pasăre. Cu toate acestea, dacă faci tot ce poți pentru a evita gripa, tăierea puiului te poate ajuta.

Dezavantajele supei de pui

Dacă puiul hrănește virușii gripei, ar trebui să mănânci supă de pui, hrana pentru răceală și gripă? Din păcate, răspunsul este nu. Totuși, nu trebuie să renunți complet la supă. Scoateți puiul și umpleți supa cu o mulțime de alimente antivirale și antigripale, de exemplu: ceapă, usturoi, ierburi - cimbru, rozmarin și oregano; legume - telina, morcovi, varza, broccoli, conopida, dovlecel, ardei si ciuperci. Dacă doriți cu adevărat să păstrați puiul, adăugați mai multă ceapă, usturoi, ierburi și legume pentru a spori proprietățile nutritive și antivirale. Încercați rețeta de bulion vindecător bogat în minerale .

Un alt motiv pentru a evita puiul are de-a face cu conținutul de grăsime. Ați făcut vreodată supă de pui și apoi ați lăsat-o la frigider peste noapte? Data viitoare când ați decis să reîncălziți supa, este posibil să fi observat un strat gros de grăsime coagulată deasupra. Această grăsime poate fura sângele de oxigen; pentru a încetini activitatea ficatului; pentru a împiedica oxigenul să ajungă la sistemul imunitar, la ficat și la inimă; și acționează împotriva sistemului imunitar atunci când încearcă să lupte împotriva virușilor sau bacteriilor.

Terapia cu soc cu zinc

În urmă cu câțiva ani, într-una dintre călătoriile sale, Anthony William își amintește că a coincis cu apogeul sezonului gripal. În jurul lui erau nenumărate persoane care sufereau de tuse, febră, probleme cu sinusurile etc. Obosit de călătoriile constante și de lipsa somnului, Anthony se simțea epuizat.

La început, Anthony a observat o ușoară gâdilatură în gât. Și-a dat seama că suferea de gripă și Spiritul Compasiunii l-a instruit să administreze „Terapia cu șoc cu zinc” . Și-a pus imediat patru picături de sulfat de zinc lichid direct în gât. A lăsat zincul să stea în gât și două ore mai târziu i-a mai administrat o doză. Câteva ore mai târziu i-a mai administrat o doză. A doua zi dimineața, semnele subtile ale bolii incipiente au dispărut complet!

Această doză poate fi prea puternică pentru unii oameni, dar puteți păstra în continuare acest protocol de tratament sau discutați cu medicul dumneavoastră personal sau specialist.

Plante medicinale și suplimente nutritive

Există multe suplimente nutritive puternice pe care le puteți folosi ca armă împotriva virusului gripal. Păstrați-le la îndemână, astfel încât, dacă simptomele apar din senin, puteți rezolva imediat problema:

Frunza de măslin este un supliment zilnic excelent dacă aveți simptome sau afecțiuni Epstein-Barr . De asemenea, este util dacă începeți să vă simțiți rău cu simptome asemănătoare gripei (în acest caz, creșteți doza).

Echinacea și hydrastis ajută la combaterea gripei. Dacă vă confruntați cu faringele streptococice, faringitia streptococică, amigdalita sau infecțiile sinusurilor asociate cu streptococul, ați putea beneficia și de utilizarea periodică a acestora.

Siropul de soc este un alt supliment uimitor de combatere a gripei.

Rădăcina de lomatium poate ajuta cu simptomele gripei, bronșită, pneumonie, probleme ale sinusurilor, febră și multe altele.

Ochanka este uimitor în a doborî gripa și streptococul .

Scoarța de cireșe ajută la tuse.

Frunza de dud este un extract uimitor pentru simptomele si afectiunile asociate cu herpesul zoster . De asemenea, este excelent pentru combaterea gripei, infecțiilor sinusurilor, bronșitei și problemelor pulmonare.

Propolisul poate fi un puternic stimulator al sistemului imunitar.

Micro-C și gheara de pisică sunt excelente pentru aportul zilnic. Dacă începeți să vă simțiți rău, creșteți cantitatea.

Rădăcina roșie poate fi un alt supliment alimentar util.

Când cumpărați suplimente, căutați capsule sau tincturi de înaltă calitate fără alcool. Pagina de suplimente nutritive preferate de Healer Medium poate fi găsită pe site-ul său.

Ceaiul de măceșe cu suficient suc de lămâie adăugat este util pentru simptomele gripei, în special durerile de gât. Multe alte ceaiuri sunt, de asemenea, utile pentru simptomele gripei. Nu uitați să adăugați suc de lămâie pentru mai multe beneficii vindecătoare.

Dacă doriți să vă ajutați copiii să se protejeze de gripă, utilizați suplimente nutritive în doze mai mici și luați în considerare consultarea unui medic pentru a determina cantitatea ideală pentru copilul dumneavoastră.

Alimente medicinale

Această rețetă de bulion medicamentos este excelentă pentru combaterea gripei. Chiar dacă nu aveți gripă, bulionul de vindecare poate fi hrănitor, susținător și protector.

Vezi rețeta de shot-uri cu turmeric și ghimbir din cartea „Cele mai utile alimente” . Acest tonic pentru stimularea sistemului imunitar este puternic, dar poate fi prea puternic pentru unii oameni. Dacă este prea tare, încercați să faceți ceai de turmeric și ghimbir prin înmuierea bucăților de ghimbir și turmeric în apă clocotită. Consumul acestui lichid liniștitor pe tot parcursul zilei poate scurta durata gripei și vă poate împiedica să dezvoltați bronșită sau pneumonie.

Includeți o mulțime de apă cu lămâie/lime în dieta dumneavoastră; apă sau ceai de ghimbir; suc de tulpini de telina ; suc de castraveți; miere crudă; sucuri proaspete de fructe și legume, cum ar fi sucul de mere/castraveți, suc de portocale și sucuri verzi; bulion medicamentos și ceaiuri din plante fără cofeină. Aportul crescut de lichide în timpul gripei vă va ajuta să vă vindecați cât mai repede posibil.

Cum să mergi înainte

Probabil că porniți și încărcați telefonul sau computerul în fiecare zi. Data viitoare când porniți dispozitivul, întrebați-vă cum vă puteți reîncărca regulat și sistemul imunitar. Cu cât vă protejați mai mult și vă întăriți sistemul imunitar, cu atât este mai probabil să evitați următoarea gripă urâtă care vă iese în cale.

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.