AR trebui să avem grijă unii de alții (PARTEA 2)

AR trebui să avem grijă unii de alții (PARTEA 2)

Continuarea articolului „Trebuie să avem grijă unii de alții (partea 1)

CÂND TOTUL SE SCHIMBA

În fiecare zi, mulți dintre cei „nu atât de bolnavi” pierd lupta și devin „bolnavi cronic”. Apoi, de obicei, vine conștientizarea. Căderea pe care o experimentează îi conduce la o nouă trezire a modului în care au perceput lumea.

Până în acest moment, cei „nu atât de bolnavi” se simt încrezători și calmi cu privire la modul în care și-au gestionat sau rezolvat simptomele minore sau temporare. Se simt încrezători pentru că cred că au găsit ajutor sub forma unui medic sau specialist convențional sau a unui chiropractician care pretinde că este un specialist în îngrijirea sănătății naturale mai avansate. Când îi găsesc pe acești practicieni din domeniul sănătății, oamenii „nu atât de bolnavi” se află la începutul curbei de conștientizare și ceea ce învață de la medicul sau de la medicul lor este nou pentru ei. Ei nu sunt încă suficient de bolnavi pentru a realiza că acestea ar putea să nu fie răspunsurile pe care le caută, deoarece problemele cu care se confruntă în această etapă sunt suficient de blânde pentru a părea parțial sau chiar temporar rezolvate prin ceea ce pare a fi o gândire inteligentă și de ultimă oră. domeniul sănătății alternative.

S-ar putea să-ți spună: „Iată un produs pentru microbiomul tău, pentru că totul vine din intestin” sau „Iată un medicament și o pudră, o multivitamină, un complex de ierburi, toate în conformitate cu o dietă fără zahăr. Concentrează-te pe proteine ​​și urmați o dietă ceto." sau "Vom lua câteva mostre de scaun și vă vom verifica echilibrul intestinal. Iată un probiotic" sau "Vom face niște analize de sânge, uitați-vă la profilul dvs. nutrițional, vedeți unde aveți deficiențele sunt.”

Când auzi lucruri ca acestea pentru prima dată, poți simți un sentiment de satisfacție din cauza sfatului pe care îl primești. Te simți orientat. Găsești determinarea că poți face mici schimbări care ar putea fi benefice. Toate acestea îți sporesc stima de sine pentru că nu ești atât de bolnav. Încă poți să faci exerciții. Puteți consuma în continuare cofeină. Nu ești un canar. Ești puternic și acum te simți ca un expert în sănătate.

Unii dintre cei „nu atât de bolnavi” de astăzi cred cu adevărat că sunt experți în tot ceea ce au experimentat cu sănătatea lor. Au avut o problemă sau o afecțiune acută sau simptome intermitente care i-au derutat, au primit ajutor, au învățat ceea ce se simte ca informații de ultimă oră, par că au depășit-o sau s-au confruntat cu ea, iar acum, brusc Sunteți experți în sănătate. Ei dau sfaturi pe rețelele de socializare, oferă îndrumări altor persoane care sunt mult mai bolnave.

Când „nu ești atât de bolnav” te poți distra în lumea citirii de noi teorii sau încercând noi suplimente nutritive din medicina alternativă sau citind despre tehnici vechi care există în ultimul deceniu sau două. Nu-ți trece niciodată prin cap că aceste teorii, suplimente nutriționale și tehnici vechi sunt exact ceea ce „bolnavii cronici” au încercat deja. Produse moderne, tehnologii moderne - „bolnavii cronici” le-au încercat pe toate și doar s-au înrăutățit. Între timp, cei „nu atât de bolnavi” se pot juca în aceste locuri la modă și chiar pot reînvia tehnici și teorii vechi pentru ca alți oameni „nu atât de bolnavi” să se distreze, făcându-i din nou populari. „Cei care nu sunt atât de bolnavi” nu-și dau seama că atunci când încep să se deterioreze pentru că balanța sănătății lor s-a înclinat în cele din urmă în sens invers, abordările pe care le-au încercat pentru sănătatea lor se vor dovedi inutile. Ceea ce au crezut sau i-au îndrumat pe alții nu a fost de ajutor în cele din urmă.

Nu este nevoie de mult pentru ca o persoană „nu atât de bolnavă” să simtă beneficiul unei anumite tehnici de vindecare înainte de a veni momentul în care sănătatea sa se va deteriora cu adevărat. Mulți dintre acești oameni sunt bolnavi doar intermitent, cu simptome ușoare care vin și pleacă de la sine, părând să se amelioreze cu puțin somn, un nou protocol de vitamine, o dietă nutrițională, post intermitent, masaj limfatic, tratamente la saună, tehnici de respirație sau antrenament fizic. . Lumea medicinei alternative este plină de multe posibilități moderne. „Cei care nu sunt atât de bolnavi” au libertatea de a se juca în această lume, de a vorbește, de a se apuca de ceva interesant despre care să le spună altora și de a rămâne total izolați de diferența dintre a fi „nu atât de bolnav” și a fi tu. sunt „bolnavi cronici”.

A fi „bolnav cronic” este o cu totul altă realitate. „Pacienții cronici” s-au terminat cu lumea jocurilor. Au acumulat experiență. Au luat deja probiotice, ulei de pește, pudră de proteine ​​din zer și alte pudre proteice, cărbune, extracție de ulei, ulei de neem, L-carnitină, chlorella, pământ de diatomee, bicarbonat de sodiu, pulbere intestinală, argilă bentonită și alte argile, zeolit, acid fulvic , coarne, colostru, colagen, shake-uri proteice, ulei MCT, kombucha, ciocolată, ceai verde, oțet de mere, clorofilă, mașini cu apă ionizată alcalină și alte zeci. „Bolnavii cronici” au căpătat experiență și vizitând zeci de medici și încercând totul, inclusiv transplanturi de fecale, terapie cu înțepături de albine, terapie cu urină, clisme cu cafea, aparate Rife, terapie cu celule stem, iradiere cu sânge UV, ozon, terapie la rece etc. „Bărbații cronici” experimentați au încercat totul.

„Cei care nu sunt atât de bolnavi” atunci când au primele simptome pot crede că lumea sănătății este la îndemâna lor, deoarece întâlnesc remediu după remediu cu medici încrezători care, de asemenea, nu s-au confruntat cu o problemă serioasă de sănătate . Găsirea unei modalități de a ne vindeca pe noi înșine începe la cel mai elementar nivel. Cu cât te îmbolnăvești mai mult, cu atât mai mult vezi ceea ce este oferit pentru tratament.

Cei „nu atât de bolnavi” cred adesea că le este imposibil să se îmbolnăvească vreodată de o boală cronică. Nici măcar nu vor să creadă că ar putea ajunge vreodată acolo pentru că este înfricoșător și abordarea lor privind sănătatea ar trebui să fie răspunsul. Încă își fac antrenamentele, mai au „zilele de cheat” (zile murdare), simt că își mențin echilibrul, practică moderația, își trăiesc viața intuitiv. Cred că această persoană, „bolnavul cronic”, nu este ei. .Nu vor fi ei.

În momentul în care te confrunți cu o boală cronică, totul se schimbă. Aceasta este o altă lume, o lume a supraviețuirii. Obiectivele tale sunt diferite de obiectivele celor „nu atât de bolnavi”. Lucrurile din viața ta se schimbă. Chiar și relațiile se pot schimba. Este o cu totul altă lume a înțelegerii sănătății.

POZIȚIE PRIVILEGIATĂ

Când cineva trece linia de la „nu atât de bolnav” la „bolnav cronic”, devine o provocare nu numai pentru el. Este, de asemenea, o provocare pentru oamenii din jurul pacientului. O boală cronică poate uza persoana care suferă de ea. În același timp, poate obosi rapid oamenii din jur.

Este diferit când este o mamă preocupată de copilul ei. O mamă va face orice pentru a lupta pentru micuțul ei. Mamele au capacitatea de a se reprograma în fiecare dimineață ca și cum ar fi o zi cu totul nouă, cu toate posibilitățile și șansele pe față. Majoritatea mamelor se vor lupta pentru copiii lor neobosit, cu spirit si energie.

Când ești o persoană în vârstă care se îmbolnăvește, poate fi mai greu să găsești în jurul tău oameni care să aibă răbdare cu asta. Lupta și efortul de a supraviețui ca persoană „bolnavă cronică” este foarte dificilă pentru „nu atât de bolnav”. Unii dintre ei sunt suficient de umili și respectuoși încât să creadă că ceea ce trec alții este real. Cu toate acestea, alții se distanțează de oamenii bolnavi din viața lor din cauza emoțiilor precum incertitudinea, frica și disconfortul pe care le creează boala. În astfel de cazuri, unii dintre acești oameni „nu atât de bolnavi” ar putea să-și înțeleagă greșit norocul și privilegiul că nu au contractat încă destui agenți patogeni sau că nu au fost complet absorbiți de toxine în viața lor de zi cu zi. Unii dintre ei confundă această simplă circumstanță de sănătate mai bună cu excelență. Chiar îi face pe unii oameni care nu sunt bolnavi să se simtă privilegiați. Cumva, ei nu se văd ca fiind susceptibili la aceleași amenințări care creează boli cronice la alții și în schimb presupun că sunt mai buni, mai „colectați”, mai motivați, mai buni în a avea grijă de ei înșiși.

Privilegiul de a fi „nu atât de bolnav” îi face chiar pe unii să simtă că au dreptul de a judeca dacă poveștile altora despre suferință și vindecare sunt legitime sau nu. Uneori, cei „nu prea bolnavi” simt că simptomele ușoare sau temporare pe care le experimentează sunt la același nivel cu cei „bolnavi cronici” și nu înțeleg când cei „bolnavi cronici” nu își revin așa cum o fac. . ceea ce ei înșiși au făcut. De exemplu, o persoană „nu atât de bolnavă” are dureri de cap ușoare din când în când. Dacă cineva îi spune că suferă de dureri de cap cronice, constante, „omul nu atât de bolnav” poate crede că îl înțelege, că ceea ce a trăit este la fel. Dar persoana „nu atât de bolnavă” va înțelege cu greu de ce persoana cu cefalee cronică nu se alina de la diferitele terapii și tehnici – pentru că nu a înțeles profunzimea a ceea ce trăiește persoana „bolnavă cronică” zi de zi. Persoana „nu atât de bolnavă” poate începe să creadă că durerea „bolnavilor cronici” este imaginară.

Oamenii „nu prea bolnavi” care ocupă această „poziție privilegiată” o folosesc ca măsură a faptului dacă experiența altcuiva se potrivește cu a lor. Dacă povestea cuiva nu se potrivește cu propria experiență, este greu pentru acești oameni să o creadă sau să o legitimeze. Unii dintre „nu atât de bolnavi” poartă în sine o credință, o încredere că au mai mult succes în a descoperi darurile și secretele vieții, spiritual și medical, decât „bolnavii cronici”. Se crede că lumea ar trebui să devină mai plină de compasiune față de „bolnavii cronici”, mai înțelegătoare. Mai degrabă, este opusul. Lipsa de compasiune față de „bolnavii cronici” este o tendință care de fapt este în creștere.

Pentru articol au fost folosite materiale din cartea lui Anthony William „Brain Saver” (netradusă încă în bulgară).

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.