AR TREBUI PĂSĂ UNUL DE ALTUL (PARTEA 3)

AR TREBUI PĂSĂ UNUL DE ALTUL (PARTEA 3)
Continuarea articolului „Trebuie să avem grijă unii de alții (partea 1)
și
„Trebuie să avem grijă unul de celălalt (partea a 2-a)

MINCIUNI POPULARE

A fost o vreme când cei „nu atât de bolnavi” au recunoscut rar că au un simptom sau o problemă de sănătate. Ascunderea a fost mai ușor, deoarece simptomul nu a interferat complet cu viața lor. Nu a afectat calitatea vieții lor. Cele mai multe dintre simptomele celor „nu atât de bolnavi” nu erau vizibile pentru alții, așa că au putut să le acopere. Acest lucru a fost în interesul lor, deoarece boala nu este ceva frumos, la modă sau acceptat. Bolnavii erau priviți cu dispreț.

În acele zile, „bolnavii cronici” încercau și ei să-și ascundă simptomele și stările. Acest lucru a fost mai dificil deoarece problemele lor de sănătate le interferează cu viața și le afectează calitatea vieții. Chiar dacă afecțiunea era vizibilă sau evidentă, suferinții au încercat cu orice preț să minimizeze, să subministreze sau să ascundă ceea ce trăiesc, pentru că altfel nu ar fi primit respect. Statu quo-ul a fost de a acoperi orice problemă de sănătate, dacă este posibil.

În zilele noastre, devine popular în rândul celor „nu atât de bolnavi” să vorbească despre sănătate. Există chiar și un fenomen în care cineva „nu atât de bolnav” poate pretinde drept „realizare” „vindecarea” simptomului său, după tot ce a aflat de la medicul său, de la specialist sau de la internet, și să se laude cu sănătatea aparent bună pe rețelele sociale. rețelele media. Acești creatori de platforme vorbesc despre simptomul pe care l-au depășit ca dovadă că sunt o autoritate în medicina alternativă, dovadă că au direcție și răspunsuri. În acest fel, ei câștigă interesul persoanelor care încă se luptă cu simptomele lor. Acest lucru creează o valuri de atenție. Creatorii unor astfel de platforme primesc rapid valuri de popularitate în creștere și își transformă sfaturile într-un mod de viață și un stil de viață profesional.

În lumea rețelelor de socializare, pentru a-i menține pe toată lumea interesată, trebuie să le oferi urmăritorilor din ce în ce mai mult. Acest impuls îi face să devină mincinoși populari. Disperați de conținut, unii creatori de platforme „nu atât de bolnavi” vor primi idei despre boli și simptome de la persoanele „bolnavi cronici” pe care îi urmăresc sau de la care citesc comentarii. Acești influenți vor începe apoi să inventeze povești despre modul în care au experimentat aceleași simptome, astfel încât să poată profita de pe urma presupus că au răspunsurile. Spectacolul trebuie să continue. Acest lucru poate fi înșelător pentru persoana „bolnavă cronică” care simte că ar fi găsit pe cineva care este la fel ca ei. Îi încurajează pe „bolnavii cronici” să cumpere ceea ce promovează sau vinde creatorul platformei „nu atât de bolnav”.

Acest nou fenomen social media este nedrept pentru persoana „bolnavă cronică” care suferă cu adevărat cu simptome multiple, se luptă în timp ce caută o alinare, o direcție sau un tratament. Aceasta este manipulare pentru a împinge opinii și bunuri. Aceasta este o nouă exploatare a luptei de decenii a „bolnavilor cronici” pentru a fi recunoscuți, de încredere și luați în serios.

Dacă te lupți cu adevărat cu simptomele și condițiile, este posibil să fi întâlnit aceste capcane în care cineva împinge o tendință, acționând ca și cum ar fi trecut prin ceva similar cu tine. Este important să fim conștienți de diferența dintre „nu atât de bolnav” și „bolnav cronic”, astfel încât acestea din urmă să nu fie folosite chiar mai mult decât sunt deja. În zilele noastre nu este ușor să citești și să descifrezi dacă ceea ce vezi este un stil de viață al „nu atât de bolnavi” cultivat să te atragă și să te umple. Realizarea faptului că acest lucru se întâmplă mai des și a deveni mai populară vă va oferi o anumită protecție împotriva înșelătoriei. „Bonanii cronici” nu au energie sau timp pentru a juca. Cursurile lor nu sunt pline de o mulțime de timp de joacă și sesiuni de îngrijire personală care sunt distractive. „Bonanii cronici” trebuie să-și folosească timpul cu înțelepciune, să realizeze ce pot, unde pot. A fi ademenit și păcălit să se implice în ceva care nu este în interesul lor: acest lucru nu este productiv și încă se întâmplă, așa că fii atent.

CĂUTAREA PENTRU ATLANTIS

Unul dintre motivele pentru care „nu prea bolnavi” au dificultăți în înțelegerea „bolnavilor cronici” este că, deși s-au confruntat cu limitările medicinei convenționale, ei nu s-au confruntat încă cu limitările medicinei alternative, funcționale, integrative și holistice. .medicina.

De exemplu, cei „nu atât de bolnavi” pot ști că antiacidul pe care le-a dat medicul lor convențional este limitat și nu funcționează atunci când aud sfatul alternativ pe care un ACV (oțet de cidru de mere) îl injectează, eliminând anumite alimente procesate sau un mic post intermitent. vor rezolva problema, ei tind să creadă. Dacă nu au fost martorii suferinței unei persoane dragi, ei sunt încă verzi. Sunt începători. Ei sară pe internet, își caută răspunsurile de medicină alternativă și simt că au descoperit Atlantida, prosperând sub o cupolă de pe fundul oceanului.

Acești oameni „nu atât de bolnavi” au deplină încredere că sistemul de credință al medicinei alternative este un panaceu pentru răspunsuri și rezolvarea problemelor. O persoană „nu atât de bolnavă” poate simți că este un sacrilegiu să audă un „bolnav cronic” susținând că nu a primit beneficiile dorite de la medicina alternativă și că aceasta are limitele ei. De asemenea, această persoană „nu atât de bolnavă” nu își dă seama că, deși are experiență în medicina alternativă, asta nu înseamnă că medicul lor are instrumentele și toate cunoștințele pentru a trata afecțiunile cronice.

Unii oameni „nu atât de bolnavi” pot fi foarte stricti cu privire la medicamentele lor, chiar răzbunătoare. Ei pot ridiculiza rapid orice nu pare a face parte din normele medicinei alternative. Acest lucru transformă uneori medicina alternativă într-un fel de cult - toată lumea face același lucru, toată lumea spune același lucru, toate sistemele de credințe sunt interconectate. Chiar dacă există subgrupuri în care o tabără crede într-o dietă pe bază de plante, iar cealaltă în proteine ​​animale, acestea sunt încă legate de aceleași concepte sectare. Această mentalitate îi poate determina pe unii dintre cei „nu atât de bolnavi” să pună la îndoială, să ridiculizeze și chiar să agreseze pe cineva „bolnav cronic” care este experimentat și jucat, cineva care face ceva în afara sistemului obișnuit de credință de cult al medicinei alternative.

Unii dintre cei care elogiază medicina alternativă „nu atât de bolnavi” tind să creadă că, dacă lumea medicinei alternative îi eșuează, cu siguranță medicina convențională le va ispăși și va fi acolo pentru a le prinde căderea. Ei cred acest lucru chiar și după ce au avut probleme cu medicina convențională care nu a reușit să-și rezolve problema nu atât de gravă.

Toată lumea caută răspunsuri. Cei „nu atât de bolnavi” pot participa la tendințele trecute, prezente și viitoare. De obicei, nu își dau seama că lucrurile nu se îmbunătățesc și nu fac progrese reale, deoarece nu se află într-o situație disperată. Se află într-o situație de joc care este adesea intrigantă și înșelătoare în același timp. „Cei nu prea bolnavi” mai au rezerve și o sănătate fizică suficient de bună pentru a învinge și a lupta cu capcanele populare care nu prea ajută și nu împiedică.

Când „nu atât de bolnav” nu realizează că tendințele îi interferează cu sănătatea, este pentru că joacă jocul negării. Lucrul bun pe care îl fac cu dietele lor este că își ajută corpul și rezervele deja puternice, oferindu-le suficient pentru a depăși tendințele dăunătoare pe care le consideră bune. De fapt, persoana „nu atât de bolnavă” este complet pierdută și habar nu are că este complet pierdută, pentru că încă trăiește în lumea rezervelor puternice, a sănătății și a sensibilității suficient de bune pentru a sta departe de obiceiurile mai teribile care afectează. sănătate. Ei învață să evite unele dintre amenințările comune la adresa sănătății, cu care realizează un echilibru comparativ, deși nu își dau seama că acest echilibru este vulnerabil. Corpul lor luptă cu toate forțele și rezervele disponibile pentru a-i menține la nivel, în timp ce acești oameni continuă să urmeze tendințele dăunătoare.

„Bonavul cronic a trecut deja prin asta. Mulți dintre ei au trecut prin aceiași pași. Când iau oțet de mere sau beau ceai de kombucha, se îmbolnăvesc îngrozitor. Nu există unde să te joci cu tendințe alternative toxice sau neproductive atunci când corpul tău are rezerve foarte scăzute și sistemul imunitar este slab și organele sunt epuizate și sistemul nervos este slăbit și chiar lupți pentru sănătatea ta. Aceștia sunt oamenii care spun: „Obișnuiam să ținem o dietă keto. Aproape că m-a omorât” sau „Am încercat ACV (oțet de mere) și mi-a stricat stomacul” sau „Am încercat ceaiul kombucha și mi-a făcut rău. .” sau „Am înghițit bicarbonat de sodiu și intestinul nu mi-a mai revenit” sau „Am încercat truse pentru microbiomul scaunului și testarea alergiilor alimentare, iar tratamentul mi-a înrăutățit simptomele” sau „Am făcut peste 50 de ședințe de terapie cu oxigen hiperbaric și plămânii se simt inflamați cronic și, în plus, sunt încă bolnav cronic”. Bolnavii nu au rezerve să se înșele și să improvizeze cu ei înșiși. Jocul lor este supraviețuirea.

ESTI ADEVĂRATUL EXPERT

Când o persoană care nu este atât de bolnavă începe pentru prima dată să exploreze medicina alternativă, unul dintre motivele pentru care pare un panaceu este că provine direct din practicile convenționale. Este posibil să urmeze o dietă globală standard, bazându-se pe alimente procesate și să nu ia niciodată un supliment nutritiv în viața lui. Când părăsește medicina convențională după ce s-a bazat pe uleiuri, grăsimi, sare, cofeină, cereale și lactate și apelează la un tip de medicină alternativă, poate beneficia. Acest lucru nu trebuie confundat cu vindecarea la nivel fundamental.

Atâția oameni care sunt cu adevărat bolnavi au făcut deja toate acestea. Au trecut de la medicina convențională la medicina alternativă și sunt încă bolnavi. Chiar dacă au experimentat o oarecare îmbunătățire de la abordările alternative, suficient pentru a face față vieții lor de zi cu zi, ei încă se luptă cu simptomele lor, încă suferă și încă suferă. Healer Metode medii de vindecare, cum ar fi Smoothie de detoxifiere cu metale grele , suc de tulpină de țelină , curățare monoalimentară, curățare de dimineață, terapii cu șoc , terapie cu injecție pe creier , protocoale pentru suplimente nutriționale, meditații și multe altele sunt cele care oferă îmbunătățiri substanțiale atunci când nimic altceva nu poate ajuta, deoarece aceste protocoale au ca scop vindecarea la un nivel fundamental.

Cei „nu atât de bolnavi” se pot dedica antrenamentului, rutinelor de saună, stilului lor de viață normal, apoi sunt de obicei mai relaxați în privința alimentelor și dietelor lor. Își pot număra caloriile, dar vor avea totuși o noapte de înșelăciune, vor bea niște alcool, vor mânca sushi sau tacos. S-ar putea să rămână de bază, mâncăruri populare despre care au auzit că sunt sănătoase, cum ar fi fulgii de ovăz cu unt de arahide sau pâine prăjită cu avocado, dar totuși se vor răsfăța. Ei pot bea suc proaspăt stors, dar vor consuma și cafea, frappes, alte băuturi cu cofeină, ciocolată sau pizza vineri seara. Cei „nu atât de bolnavi” au libertatea de a fi mai devotați micilor plăceri și fericirii.

„Bonanii cronici” sunt mai hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru a găsi un răspuns. Ei sunt cei care, în cele din urmă, ridică o carte Healer Medium, în ciuda dezamătorilor care ar putea încerca să o saboteze, cei care se dedică să țină seama de instrucțiuni. „Bonanii cronici” sunt cei care învață să nu adauge din greșeală lămâie, colagen, ACV, cuburi de gheață sau apă în sucul lor de țelină, spre deosebire de persoana „nu atât de bolnavă” care încearcă sucul de țelină de la băcănie pentru alimente sănătoase care nu este proaspăt. Sau cumpără suc de țelină pasteurizat, care și-a pierdut proprietățile vindecătoare. Sau faceți suc de țelină acasă pentru doar o săptămână și stoarceți suc de lămâie în el sau amestecați pudră de colagen sau pudră de proteine. Sau pur și simplu ascunde că bea suc de țelină. Sau nu înțelege dedesubturile sau indicațiile pentru când să bea suc de țelină pentru că nu este obișnuit să urmeze instrucțiunile reale, deoarece nu este atât de bolnav.

Cei „nu atât de bolnavi” au propriii parametri de autogratificare. Cei care beau suc de țelină doar pentru scurt timp sau fac un smoothie de detoxifiere cu metale grele cu doar două dintre ingredientele enumerate de Healing Medium probabil că nu vor observa o mare diferență. Probabil că nu au luat cofeină, nu au fost atât de bolnavi în general și au folosit greșit protocoalele Healing Medium.

„Bolnavul cronic” are mai multe șanse să devină expert în sănătate. Doar pentru că cineva nu și-a revenit încă nu înseamnă că nu a câștigat o mulțime de experiență. Persoanele care suferă de boli cronice au încercat mult mai multe metode, protocoale și medicină alternativă modernă. O persoană bolnavă cronică care se angajează să respecte liniile directoare și protocoalele Mediului Vindecătorului se predă complet. Deși nu este încă complet recuperat, începe să-și revină pentru prima dată în ultimii ani și este mai mult un expert decât cineva „nu atât de bolnav” care practică medicina alternativă, își trăiește viața, face ce vrea și joacă în echilibru. și moderație. Bolnavul cronic este adevăratul expert și lucrează din greu pentru a se recupera. Aceasta este persoana care știe că detaliile contează și trebuie aplicate pentru a funcționa corect și a-și schimba cu adevărat viața.

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.