Cu toții putem fi prinși de subiectul a ceea ce mâncăm. Mâncăm prea mult? Mâncăm prea puțin? Mâncăm când nu ne este foame? Mâncăm atât de mult încât ne îmbolnăvim? Ne controlăm porțiile? Ne controlăm dieta zilnică? Ne amăgim că mâncăm cu moderație sau echilibru? Ne spunem că nu avem nevoie de multă mâncare? Mâncăm lucruri greșite? Ne pedepsim pe noi înșine pentru că mâncăm necorespunzător? Mâncăm lucruri greșite pentru a ne răsplăti pe noi înșine? Ce s-a întâmplat"? Cine are dreptate și cine greșește?

Tulburările de alimentație sunt larg răspândite și se pot întâmpla oricui dintre noi. Cu toții suntem obsedați de mâncare. Și nu se poate altfel, pentru că toți suntem extrem de legați de mâncare. Așa trăim, muncim, ne jucăm, funcționăm - dacă mâncarea nu intră în corpurile noastre, în cele din urmă vom înceta să mai existe. A făcut întotdeauna parte din istoria noastră ca oameni. Ceea ce dă naștere tulburărilor de alimentație în aceste zile este prezența unor condiții nesănătoase în jurul nostru, combinate cu nenumărați poluanți. Ceea ce trebuie să facem este să învățăm să mâncăm corect pentru a scăpa de tulburările de alimentație.

Dieta sanatoasa

„A mânca corect” poate avea mai multe semnificații: a mânca pentru a vindeca; a mânca pentru a trăi, a supraviețui; a hrăni pentru a prospera; mănâncă pentru a funcționa; mănâncă pentru a reuși.

Concentrarea pe mâncare nu este nesănătoasă în sine. Adesea, când încercăm să avem grijă de noi înșine în mod holistic și să tratăm simptome și afecțiuni - cumpărând alimentele potrivite, mâncând fructe și legume, mâncând alimente mai puțin procesate - ne putem simți prinși, singuri și îngrijorați de mâncare în bula propriei noastre lumi. dacă nu găsim pe alții ca noi. Chiar și atunci când o facem corect, viața noastră devine despre ce să mâncăm, cât de sănătos este, unde să-l găsim. Ne putem pierde întrebându-ne: mai face cineva griji pentru toate acestea?

Da, fiecare persoană de pe planetă ar trebui să fie preocupată de mâncarea lor. Acest lucru este firesc.

Când încercați să vindecați anumite afecțiuni, boli, afecțiuni și simptome, acest lucru este deosebit de natural. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce mănânci. Dacă această atenție la mâncare se manifestă în mod greșit, poate contribui la o tulburare de alimentație. Dacă este făcut în mod corect, poate corecta o tulburare de alimentație și vă poate învăța cum să mâncați corect.

Consumul alimentelor potrivite la momentul potrivit poate arăta ca o tulburare de alimentație din cauza modului în care o percep alții. Când încerci să mănânci sănătos, alții văd adesea că este prea strict. Ei o pot defini chiar ca ortorexie, despre care veți citi într-un articol special la care vă puteți aștepta în curând pe blogul nostru. Ei te pot acuza că mănânci „prea multe fructe”, „nu suficiente proteine”, „prea mulți carbohidrați”. Lista este nesfârșită. Să-ți aduci propria mâncare în sărbători, să refuzi să mănânci la evenimentele în care meniul nu ți se potrivește, să împachetezi constant gustări, să-ți orientezi viața în jurul pieței fermierilor sau să faci cereri speciale la restaurante nu trebuie considerate o tulburare de alimentație, când ceea ce ceea ce faci este să mănânci pentru a te vindeca cu adevărat.

Nu vrem să ne simțim normali? Hai să ieșim și să bem pizza, prăjeli, mac cu brânză, un burger sau poate sushi. Să mergem acasă la un prieten și să mâncăm orice ne servește, apoi să mâncăm înghețată. Să mănânci orice se află pe masa de sărbători în familie fără să ne facem griji cu privire la modul în care ne vor afecta balonarea, crampele stomacale, gastrita, diareea, constipația, refluxul de acid, indigestia și acneea. Cu toții vrem să ne simțim normali. Ironia este că toți oamenii care par normali normalizează de fapt alimentația disfuncțională și au ei înșiși tulburări de alimentație. Ei nu mănâncă corect. Nimeni nu a fost niciodată învățat de ce are nevoie creierul și corpul nostru, de ce alimente au nevoie organele noastre, de ce alimente să mănânce pentru sănătatea noastră fizică, spirituală, emoțională și mentală. Suntem lăsați la propria noastră distrugere.

Pentru a te vindeca, trebuie să fii conștient de ce să mănânci. Trebuie să-ți alegi alimentele și să le aranjezi. Atunci când alimentele nu sunt în ordine, atunci apare o tulburare de alimentație. Toată lumea a fost în această poziție – se întrebă ce să mănânce și toată lumea ghicește.

În multe cazuri, mâncarea contribuie la a vă face să vă simțiți rău. Consumul de alimente care nu sunt adecvate din punct de vedere medical poate contribui la dezvoltarea unei afecțiuni, boli sau boli. Deci, ceea ce părea normal – să mănânci normal, să te comporți normal, să fii normal cu mâncarea – nu a fost bine „normal”. S-ar putea să fi părut bine „normal” pentru că erai cu familia și prietenii. Poate părea normal pentru că mâncarea era delicioasă și sățioasă. Poate părea normal pentru că era confortabil. S-ar putea să fi părut o normalitate bună pentru că oferea senzații reconfortante care te legau de amintirile vieții trecute. Cu toate acestea, nu a fost bine din alte motive.

Oamenii care încearcă să folosească alimente pentru a se vindeca, în special tinerii, sunt adesea acuzați că au mâncat greșit. În vremuri mai vechi, acest lucru era și mai comun. Mai ales dacă era un tânăr care încerca să se vindece de o boală cronică mâncând fructe și legume, ar fi putut fi dus la o clinică și hrănit forțat, îndemnat de membrii familiei bine intenționați care de fapt erau cei cu tulburări de alimentație sau erau foarte speriat pentru că dieta tânărului era atât de diferită de ceea ce credeau ei că este normal.

Acum ne aflăm într-un loc mai bun și mai sigur în ceea ce privește hrana decât eram acum două decenii. Consumul mai multor alimente pe bază de plante este mai acceptabil – nu complet, dar devine mai acceptabil. Există încă multă confuzie în legătură cu tulburările de alimentație și alimentația sănătoasă, și pe bună dreptate. Există multe tendințe în materie de sănătate care nu sunt potrivite pentru organism și pot anula câștigurile bune din abordările corecte în sănătatea holistică. Unii profesioniști din domeniul sănătății devin nesăbuiți și ajunge să arate rău pentru toată lumea din domeniul sănătății alternative. Persoanele care se angajează în anumite curățări, anumite programe de detoxifiere și anumite diete au deja tulburări de alimentație. Și când fac aceste diete și curățări nesăbuite, le agravează tulburările alimentare, creând și mai multă confuzie, frică și frustrare. Acest lucru poate da un nume prost alimentației sănătoase și chiar poate începe o nouă tulburare de alimentație, deoarece creatorii acestor diete și programe nu au idee de ce cineva este bolnav în primul rând, așa că informațiile pe care le oferă altora sunt greșite.

Alimentație necorespunzătoare

Există diferite niveluri de tulburări de alimentație. Să nu mănânci toată ziua, să supraviețuiești doar cu cafea și apoi să mănânci mai ales seara - acestea sunt tulburări de alimentație. Mâncare excesivă la fiecare masă, indiferent dacă vă simțiți inconfortabil sau dacă mâncați în timp ce abia respiri: aceasta este o tulburare de alimentație. Încercarea de a-ți controla porțiile la fiecare masă fără a lua în considerare foamea ta: aceasta este o tulburare de alimentație. Numărarea fiecărei calorii și eliminarea alimentelor sănătoase din cauza numărului de calorii este o tulburare de alimentație. Să te înscrii în programe de dietă la modă și să urmezi toate regulile fără a ține cont de felul în care te simți este o tulburare de alimentație. Sa te injectezi cu hormoni moderni sau sa iei pastile cu hormoni in timp ce mananci 500 de calorii pe zi este o tulburare de alimentatie. O curățare radicală, în care mănânci și nu bei aproape nimic timp de săptămâni sau chiar o lună, este o tulburare de alimentație.

Există și forme mai puțin evidente. Încercarea de a-i face pe ceilalți să mănânce alimente mai puțin bune, pentru că nu vrei să te simți rău că mănânci acele alimente este o tulburare de alimentație. Consumul de alimente în fața celor dragi despre care știi că îi va tenta și le va derai planurile alimentare sănătoase: aceasta este o tulburare de alimentație. Consumul regulat de sifon dietetic: aceasta este o tulburare de alimentație. A te gândi în mod constant la mâncare este o tulburare de alimentație. Să nu te gândești la mâncare – să te prefaci că nu ai nevoie de ea, să-ți lași glicemia să scadă, să nu planifici ce vei mânca – și asta este o tulburare de alimentație. Dacă mâncarea nu este exact ceea ce ați comandat și duce la o topire - aceasta este o tulburare de alimentație. A mânca orice îți aruncă cineva în fața ta este o tulburare de alimentație. A mânca numai în timpul conducerii este o tulburare de alimentație. A sta mereu la masă pentru a mânca este o tulburare de alimentație. A mânca numai în picioare este o tulburare de alimentație. A înghiți mâncarea și a curăța farfuria în timp record este o tulburare de alimentație. Lista este nesfârșită.

Obiceiuri alimentare

Care sunt cauzele acestor tulburări alimentare zilnice? De multe ori acestea sunt condițiile. De exemplu, atunci când copiii merg în tabără, în internat sau în casa unui prieten, de obicei se aplică multe reguli despre alimentație. La anumite ore de masă, când numai ceea ce este servit este permis să fie mâncat și nu există acces ușor la mâncare în afara acestor ore, este obișnuit să vă obișnuiți să adunați mâncăruri precum bomboane și chipsuri - un obicei care poate pentru a continua mai târziu în viață, chiar și atunci când aceleași restricții nu mai sunt în vigoare.

Un alt exemplu este o persoană care a crescut într-o familie în care era o cantitate limitată de mâncare pe masă la fiecare masă, așa că dacă nu lupți pentru tine și înghiți ce poți, nu vei primi mâncare. Cu cât mănânci mai repede, cu atât este mai probabil să primești o porție suplimentară.

Acestea sunt doar două exemple. Există sute de moduri în care ne putem descrie prin obiceiurile noastre alimentare. Chiar dacă circumstanțele se schimbă, frica și obiceiurile pot rămâne.

În astfel de condiții, creierul tău primește mesaje că nu vei putea să mănânci ce vrei, atunci când vrei, să găsești mâncarea pe care o dorești cu adevărat sau să găsești deloc mâncare. Și ulterior, aceste mesaje adesea nu se schimbă ani de zile. La urma urmei, la vârsta adultă, oamenii încă trăiesc cu acest sentiment copilăresc că s-ar putea să nu poată obține suficientă hrană. E ca și cum ai fi ars de o sobă încinsă. Odată ce înveți acea lecție timpurie că poți fi rănit de o suprafață fierbinte, ești întotdeauna precaut în privința uneia. Dacă în tinerețe te culcai adesea flămând, este ca și cum te-ai arde. Creierul tău a stocat aceste informații, așa că apropierea de masă poate avea aceeași sarcină ca și apropierea de un aragaz — îți poate ascuți atenția și îți poate oferi același sentiment de precauție pe care îl vei purta de-a lungul vieții.

Doar dacă nu o recunoști și îți reconectați creierul. În timp ce amintirea acelei răni va fi mereu acolo, puteți construi o nouă bază de date, o nouă bază în jurul nutriției.

Gust alterat

Iată un alt factor care contribuie la tulburările zilnice de alimentație: gustul. Când doi oameni mănâncă aceeași mâncare, ei tind să creadă că experimentează același lucru. Dar nu este așa. Când vă așezați lângă cineva și mâncați aceleași macaroane și brânză, același biscuit sau aceeași supă - chiar și atunci când amândoi vă plac acele feluri de mâncare - ceea ce fiecare dintre voi percepe ca un gust este complet diferit. Papilele noastre gustative și palatul sunt controlate de sistemul nostru nervos central. Aceasta înseamnă că creierul nostru ne controlează senzațiile gustative. Limba este doar un instrument.

Oamenii cred adesea că gura controlează gustul. Acest lucru nu este chiar adevărat. Dacă îți pui în gură o picătură de tuse sau o gumă, acesta va schimba după aceea gustul a tot ceea ce mănânci. Papilele gustative se pot satura cu ceva toxic, înțepător, picant sau acid și îți poate schimba gustul. Țigările, de exemplu, pot altera senzațiile gustative, la fel ca și aromele artificiale. Este o poluare a gustului care vine prin gură și chiar prin nas.

Lăsând deoparte acest tip de contaminare a gustului, creierul ne controlează simțul gustului și al aromei. Semnalele circulă înainte și înapoi între gură și creier prin nervii hipoglos și glosofaringieni, care ies din trunchiul cerebral. Aceste mesaje neuronale din creier determină cu adevărat percepția unei persoane despre amărăciune, de exemplu. Acesta este o parte din motivul pentru care oamenii au anumite preferințe alimentare: creierul îi face pe oameni să perceapă experiența de a mânca alimente într-un anumit fel. Orice interferență cu creierul la orice nivel – precum toxinele din creier – poate schimba modul în care percepem gusturile din gură, deoarece fie nervii cranieni sunt afectați de toxine, fie neuronii care trimit mesaje către acești nervi sunt afectați. Deci, dacă creierul are solvenți, glutamat monosodic, metale grele toxice, petrochimice, pesticide, erbicide, alte substanțe chimice toxice sau neurotoxine virale acumulate în țesutul creierului, poate afecta dacă cuiva îi plac sau nu îi plac anumite alimente și băuturi. De exemplu, atunci când cineva are niveluri ridicate de mercur sau alte metale grele toxice în creier sau trunchi cerebral, coriandru nu va avea gust bun. În schimb, această persoană nu va tolera coriandru și chiar îl va găsi respingător. Pe măsură ce curăță metalele grele toxice la minimum, gustul coriandrului se schimbă și devine tolerabil, chiar plăcut.

Nu e vorba doar de gust. Dacă oamenilor le plac sau nu anumite texturi alimentare depinde de ce dăunători și-au instalat reședința în creier și unde. De exemplu, veți auzi oamenii spunând: „Nu-mi place textura avocado”, „Nu-mi place nimic moale”, „Îmi plac doar lucrurile crocante” sau „Îmi place ceva ce pot să-mi scufund dinții. în" - asta din cauza a ceea ce se întâmplă în creier.

Adesea, toxinele din creier și obiceiurile alimentare timpurii merg mână în mână pentru a modela percepțiile noastre despre alimente. Când ți se spune în copilărie că trebuie să mănânci ceva sau când ai o experiență proastă cu o anumită mâncare acasă la un prieten, poate duce la o aversiune de durată. De exemplu, dacă stai la masa prietenului tău în timp ce părinții lui îl fac să-și curețe farfuria și să-și mănânce toată carnea înainte de a primi desertul, acest lucru ar putea duce la o tulburare de alimentație. Adăugați la asta orice toxine din creier care îi contaminează mesajele către limbă și nas și vedem cum fiecare persoană ajunge să aibă variații unice ale gustului pentru mâncare.

Te-ai întrebat vreodată de ce unui membru al familiei nu îi place mâncarea pe care o iubești? Sau de ce un prieten găsește gustul unui fel de mâncare atât de uimitor încât nu se poate sătura de el, iar tu îl încerci și spui: „Bine. Nu e rău”? Cum este posibil ca o persoană să găsească o mâncare atât de delicioasă, reconfortantă și bună, în timp ce părintelui, fratele, partenerul, iubitul sau iubita nu îi place? Pentru că încearcă din nou două lucruri diferite. Poate că unul dintre degustători a avut o experiență proastă, cum ar fi toxiinfecțiile alimentare și nu se va mai apropia de un anumit tip de mâncare. Este o rană emoțională și fizică a creierului. Nu este atât de simplu ca „O, oamenii au gusturi diferite” sau „Doar că avem gusturi diferite”. Este mult mai mult decât atât; totul tine de creier. Este „Uau, această persoană ar putea avea multe niveluri diferite de contaminare a creierului” sau „Stai puțin, aș putea avea contaminare”. Este „Acest tip ar putea avea cicatrici emoționale” sau „Stai, s-ar putea să am cicatrici de la creștere”.

Apeluri de trezire

Uneori, un eveniment din viața ta te trezește din tulburarea ta zilnică de alimentație. De exemplu, ce se întâmplă când mergi la medic și din senin îți spune: „Sunteți diabetic de tip 2”? Adesea, experiența va speria persoana și o va determina să înceapă să mănânce alimente noi, pe care poate nu le-a încercat niciodată înainte, dintr-o anumită zonă de confort. În loc să bei doar cafea toată dimineața, să te saturi cu un cheeseburger dublu și o băutură răcoritoare la prânz și să comanzi mâncare grasă la cină, să fii zguduit de amenințarea acestui diagnostic te ajută să faci o altă alegere. E ca și cum șocul medicului tău care ți-a dat veștile proaste te-a ajutat să-ți distrugi tulburarea de alimentație.

Uneori, asta nu va ajuta. Unii oameni li se spune că au diabet de tip 2 sau că sunt pre-diabetici, dar pur și simplu nu își pot schimba dieta chiar dacă au mijloacele și în schimb vor orice medicamente pe care le pot pentru a compensa. Ce cale este aleasă depinde de cât de gravă este tulburarea de alimentație, cât de adânc este înrădăcinată în sistemul nervos central și de stilul tău de viață. Depinde de ce s-a întâmplat pe parcurs - ce abuzuri și greutăți - și cât de saturat este creierul cu toxine.

Indiferent de tulburarea alimentară cu care te confrunți zilnic, fie că este vorba despre o aversiune față de alimentele despre care știi că te-ar ajuta să te vindeci, un tipar de alimentație care nu îți este de folos sau o luptă similară, o poți schimba, dacă îți detoxifiezi. creier. Pe măsură ce oamenii încep să elimine metalele grele toxice și alte substanțe care dăunează creierului din corpul lor, încep să le placă diferite alimente și să se simtă mai bine zi de zi.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.