Fiecare dintre aceste 10 alimente este o alegere excelentă pentru a vă ajuta să vă recuperați după o răceală sau gripă. Și dacă le includeți în dieta dvs. pe tot parcursul anului sau în perioadele de expunere crescută la viruși, ele vor ajuta la prevenirea răcelilor și gripei.
Când simțiți primele semne de răceală sau gripă, încercați să vă concentrați dieta în primul rând pe aceste 10 alimente. O dietă care constă în totalitate sau în mare parte lichide vindecătoare, cum ar fi sucurile proaspete de fructe și legume, te va ajuta să te vindeci cât mai repede posibil, mai ales dacă ai febră.
Aceste alimente sunt importante nu doar pentru prevenirea și recuperarea după răceli și gripă, ci și pentru întărirea și construirea sistemului imunitar, pentru tratarea bolilor și simptomelor cronice, pentru detoxifierea organismului și multe altele. Cu cât le încorporezi în mod regulat, cu atât te vei vindeca mai mult și te vei simți mai bine în timp!
Sucul de tulpină de țelină ucide microorganismele patogene, inclusiv virusurile gripale. Forma unică de vitamina C din ea nu are nevoie de conversie de către ficat, ceea ce înseamnă că întărește imediat sistemul imunitar. Bea o halbă sau mai mult de suc limpede de țelină pe stomacul gol. Citiți „Suc de țelină mediu medical” (nu este încă tradus în bulgară), pentru mai multe informații despre cum să utilizați acest medicament pe bază de plante pentru tratament. ( Dacă engleza este o problemă pentru tine, poți citi toate articolele despre sucul de tulpini de țelină pe care le-am tradus pe blogul nostru. )
Sucul de castraveți are compuși și agenți antiinflamatori care ajută la calmarea temperaturii, cum ar fi turnarea apei pe foc. De asemenea, este profund întineritor și hidratant. Bea o jumătate de litru sau mai mult de suc pur de castraveți pe stomacul gol. Sau bea-l oricând ai febră. ( Puteți citi mai multe despre acest subiect în articolul: „Suc de castraveți” .)
Apa cu lamaie este excelenta pentru sistemul imunitar, detoxifiaza ficatul si organismul, rehidrateaza si chiar ajuta la greata. Stoarceți o jumătate de lămâie în jumătate de litru de apă în fiecare dimineață. Faceți mai mult de băut pe tot parcursul zilei. ( Puteți citi mai multe despre subiect în articolul: „Apă cu lămâie” .)
Apa cu ghimbir ajută la prevenirea răcelilor și gripei și ameliorează oboseala, greața și durerile de gât. Ghimbirul are, de asemenea, propria sa formă de vitamina C și ajută la scoaterea organismului dintr-o stare reactivă atunci când ești bolnav. ( Puteți citi mai multe despre acest subiect în articolul: „Apa de ghimbir” .)
Ceaiul de cimbru și apa sunt antivirale și ajută la calmarea tusei, la scăderea febrei și la combaterea răcelilor și a infecțiilor. Pentru mai multe informații, consultați articolul: „Terapia de șoc cu ceai de cimbru” .
Injecțiile cu turmeric și ghimbir sunt o combinație puternică care poate fi doar turmeric proaspăt și suc de ghimbir sau poate adăuga portocale și usturoi la rețetă. Aceste injecții întăresc sistemul imunitar și pot fi băute pe tot parcursul zilei atunci când sunteți răcit sau gripat sau în orice moment al anului. (Veți afla mai multe despre aceste shot-uri din articolul: „Shots cu turmeric și ghimbir” .)
Fructele proaspete, frunzele verzi și sucurile de legume oferă o varietate de nutrienți și antioxidanți diferiți de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a se vindeca singur. Sub formă de sucuri, ele permit organismului să se vindece cât mai ușor. Încercați să dați suc de mere, portocale, castraveți, sparanghel, pepene galben, pere, țelină, coriandru, pătrunjel, păpădie, spanac, kale, ridiche și multe altele.
Bulionul medicinal este în același timp vindecător, purificator și hrănitor. Este bogat în minerale care trebuie completate atunci când sunteți răcit sau gripat. Vezi articolul „Culion medicinal” de pe blogul nostru. Cel mai bine este să strecori legumele și să bei doar bulionul când ai febră.
Usturoiul crud este antiviral și antibacterian, ucigând doar bacteriile neproductive. De asemenea, întărește sistemul imunitar. Dacă simți că te irită ceva în gât și poate că ai o durere în gât, o răceală sau gripă, zdrobește un cățel de usturoi crud și mănâncă-l cu jumătate de avocado, o banană sau un cartof fiert. Repetați acest lucru de trei ori pe zi până când vă simțiți mai bine.
Mierea crudă vă ajută corpul să mențină o primă linie de apărare puternică prin întărirea neutrofilelor și macrofagelor pentru a lupta împotriva agenților patogeni. Dacă simțiți că începeți să vă îmbolnăviți, luați o linguriță de miere crudă înainte de culcare. Adăugați miere crudă în apa cu lămâie pentru a stimula bioflavonoidele mierii și pentru a da băuturii un plus de imunitate.
Pentru asistență suplimentară, consultați unele dintre cele mai bune plante și suplimente pentru răceală și gripă din articolul Top 9 plante și suplimente pentru răceală și gripă . Vezi și „12 suplimente alimentare pentru a susține sistemul imunitar” .