Cofeina are două efecte care sunt contraindicate în timpul unei curățări. În primul rând, deshidratează organismul, ceea ce este caracteristic tuturor alimentelor problematice. În al doilea rând, stimulează glandele suprarenale să pompeze cantități inutile de adrenalină în fluxul sanguin, care dăunează creierului, ficatului și rinichilor în diferite moduri.

Cofeina dă glandelor suprarenale un sentiment de situație critică, fără ca una să existe. Acest răspuns ne oferă alegeri atunci când ne confruntăm cu stres, pierderi sau confruntări. În aceste situații critice, din glandele suprarenale sunt eliberate amestecuri complexe de hormoni salvatori, amestecuri pe care cercetarea medicală și știința încă nici nu le înțeleg. Sunt concepute pentru momente de nevoie când trebuie să fim capabili să gândim și să acționăm rapid pentru a supraviețui.

Când consumăm cofeină, creăm o situație de alarmă falsă – precum copilul care apasă butonul de alarmă de incendiu când nu există foc. Dacă consumi cofeină toată ziua, îi spui constant organismului tău că există o criză, care determină glandele suprarenale să răspundă pe tot parcursul zilei. Este posibil ca acest lucru să provoace o pierdere a sensibilității, iar atunci când apare o criză reală, nu reacționăm așa cum ar trebui, pentru că practic am devenit rezistenți la acțiunea adrenalinei. Iar amestecul specific de adrenalină care este declanșat de o situație critică reală poate fi extrem de toxic pentru organism deoarece este foarte acid și corodează sistemul nervos și organele. Acest tip de eliberare de adrenalină nu este menit să fie folosit în fiecare zi, cu atât mai puțin de mai multe ori pe zi. În timp, acest amestec de adrenalină poate afecta ficatul, care îl absoarbe pentru a ne proteja.

Cofeina ne face să ne simțim bine. El ne face să ne ridicăm și să ne mișcăm. Ne pune suprarenalele în mișcare, ne dă acel impuls, ne ridică și dansăm pe muzică, gata și pompați să ne mișcăm, să începem ziua și să ne apucăm de treabă. Plătim pentru dependența noastră de cofeină. Toată această strângere suprarenală ar trebui să fie rezervată pentru situații speciale care o necesită. Când are loc un eveniment cu adevărat stresant, corpul nostru are nevoie de un răspuns imediat. Cu toate acestea, reacția poate fi întârziată sau absentă deoarece creierul nostru este obișnuit cu adrenalină a dependenței de cofeină și va avea mai greu să proceseze o situație care ne impune să luăm o decizie sau să sfătuim pe cineva drag. Este posibil ca creierul să nu răspundă suficient de repede.

Când luăm o decizie, sub influența dependenței de cofeină, putem face o greșeală care ne complică viața. Pentru a ne face să ne simțim mai bine atunci când nu ne place rezultatul acelei greșeli, ne putem spune: „A fost menit să fie” sau „Aceasta este o lecție pe care a trebuit să o înveți” sau „Acesta te va ajuta să crești ." . Avem încredere în aceste clișee spirituale moderne în loc să ne trezim la realitatea că dependența noastră de cofeină ne-a împiedicat. Cum înveți adevărata lecție dacă nu poți vedea că o situație nu a ieșit în bine pentru că ai oprit tot ce făceai și ai spus: „Trebuie să merg să iau cafea”? Sau pentru că într-un moment crucial ți-ai spus: „Nu pot începe asta până nu am băut ceaiul meu matcha” și, ca urmare, ai ratat o ocazie? Când ceva are o putere atât de puternică asupra vieții noastre, nu mai este o chestiune de plăcere - ne ia ceva pe care nici măcar nu îl bănuim.

Acesta este motivul pe termen lung pentru a lua în considerare reducerea consumului de cofeină. Pe termen mai scurt, în timpul curățării, veți beneficia de evitarea totală a cofeinei pentru a oferi suprarenalelor și ficatului o pauză atât de necesară de toată anxietatea falsă.

A trăi fără să ne dependem de stimulenți este minunat și ne ajută să ne îmbunătățim atât fizic, cât și spiritual. În ultimii ani, am fost făcuți să credem că consumul zilnic de ceai matcha și ciocolată de înaltă calitate este sănătos. De fapt, consumul zilnic al acestor forme de cofeină contribuie la deteriorarea sănătății noastre. Ne dă aceleași reacții pe care le-au experimentat consumatorii obișnuiți de cafea și ceai negru de-a lungul deceniilor – dezechilibre ale zahărului din sânge, dureri de cap, insomnie, anxietate, tristețe inexplicabilă, depersonalizare, deshidratare cronică, pietre la rinichi, creștere în greutate pe termen lung, îmbătrânire prematură a pielii. , oboseala suprarenală și chiar cazuri de cădere a părului la femei.

Studiile plătite vor susține beneficiile pentru sănătate promovate pentru ciocolata de înaltă calitate și ceaiul matcha, la fel cum au făcut-o pentru ceaiul negru și cafeaua. Acestea sunt profituri garantate pentru industrii, deoarece creează dependență. Sunt pariuri sigure pentru investitori. Nimeni nu poate renunța cu ușurință la dependența de cofeină. Oamenii sunt mai predispuși să-și pună sănătatea pe seama singurului fruct pe care au mâncat-o în timpul săptămânii decât pe ciocolata sau ceaiul matcha pe care îl mănâncă sau îl beau în fiecare zi. Țineți cont de acest lucru dacă încercați să vă recuperați după o boală cronică. Nu lăsa cofeina să fie factorul care te împiedică.

Puteți citi informații suplimentare despre cofeină într-un alt articol pe care l-am publicat pe baza materialului din cărțile lui Anthony William - „Adevărul despre cafeină” .

Publicații similare

[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.