Viața noastră este o serie de reacții la diferite situații. Începem ziua cu anumite obiective, dar brusc primim un apel legat de o sarcină urgentă, un electrocasnic se defectează, sau un client ne sună cu o solicitare urgentă. Și intrăm instantaneu în modul de urgență și este posibil să nu ieșim din el până la sfârșitul zilei, pentru că pe măsură ce o problemă este rezolvată, în locul ei apare alta. Toată ziua, în fiecare zi, stingem focuri mici și mari. Este această reactivitate de care avem nevoie pentru a supraviețui în dezvoltarea hiper-accelerată a mediului nostru. În același timp, dacă nu ne relaxăm, riscăm să dezvoltăm o stare de hiperreactivitate - ca atunci când ești blocat în trafic și deja întârzii să-ți ridici copilul de la antrenamentele de fotbal, fără să stai pe gânduri, dai claxonul pentru că mașina în fața ta se oprește la un semafor galben.

Ghimbirul este unul dintre cele mai importante mijloace de a ne acorda o pauza de la reactivitatea situatiilor de criza in care intram zilnic. Când ai muncit din greu toată ziua și în sfârșit începi să te relaxezi mental și emoțional, ești adesea lăsat într-o stare reactivă, agitată, tensionată doar fizic. În acest fel, apar boli legate de stres precum oboseala suprarenală, refluxul acid , apneea în somn, vezica urinară spastică, insomnia , problemele digestive precum colita spastică, gastrita și durerile musculare cronice . Ghimbirul este cel mai bun antispastic. O ceașcă de ceai de ghimbir poate calma durerile de stomac și ameliora tensiunea, cu efecte care durează până la 12 ore. În loc să acționeze asupra nervilor, afectează organele și mușchii, spunând corpului că se poate relaxa, că totul este sub control.

Dacă mușchii gâtului sunt încordați din cauza prea multă vorbire sau strigăt, sau pentru că a trebuit să păstrați ceva liniștit, ghimbirul are un efect foarte relaxant asupra zonei respective. De asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de cap și la îndepărtarea excesului de acid lactic din țesutul muscular și la eliminarea acestuia din organism. Rețineți că nu numai antrenamentele intense duc la eliberarea acidului lactic, ci și stresul. Daca stai la birou toata ziua si din cauza stresului nivelul de acid lactic din corpul tau a crescut, acesta trebuie expulzat deoarece procesele naturale de excretie a acestuia sunt ingreunate de imobilitate.

Proprietățile antispastice ale ghimbirului se datorează celor peste 60 de oligominerale, peste 30 de aminoacizi (mulți dintre ei nedescoperiți) și peste 500 de enzime și coenzime care lucrează împreună pentru a calma reactivitatea. Ghimbirul este un agent antiviral, antibacterian și antiparazitar care merită pe deplin recunoașterea pe care a primit-o ca un puternic imunostimulator. Este un ajutor ideal pentru stres, repararea ADN-ului, îmbunătățirea producției de vitamina B12 în organism și multe altele. Va dura un secol până când oamenii de știință să-i descopere toate proprietățile benefice.

Condiții

Dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, consumați ghimbir:

Pancreatită, calculi biliari, oboseală suprarenală, colită spastică, apnee în somn, vezică spastică, insomnie , laringită, răceală, gripă, hernie hiatală, virusul Epstein-Barr/mononucleoză, migrenă, creșterea bacteriană intestinală subțire , tiroidita , salpingita virusului uman 6 , eczema , psoriazis , anxietate , scleroza laterala amiotrofica , fasciita plantara, sindromul Raynaud, expunerea la radiatii, toate tipurile de cancer (in special tiroida si pancreas), boala celiaca, sinuzita cronica, infectii ale urechii, infectii cu drojdie, papilom cronic, virus limfem lupus, artrita reumatoida, artrita psoriazica, herpes zoster .

Simptome

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, consumați ghimbir:

Spasme musculare, crampe musculare, chisturi ganglionare, rigiditate musculară, dureri musculare, tulburări ale articulațiilor temporomandibulare, anxietate , gastrită, balonare , crampe de stomac, dureri de stomac, afte , reflux acid , stomac deranjat, cefalee, spasme vezicii biliare, dureri pelvine, dureri de spate , vertij , amețeli, dureri de sinusuri, congestie (în special a pieptului și/sau sinusurilor), tuse, urinare frecventă, incontinență (scurgere de urină), retenție (reținerea urinei), creștere în greutate, alergii alimentare, rezultate neobișnuite ale testului Papanicolau, deficiență de minerale , intoleranțe alimentare, eructații, diaree, ceață cerebrală , greață cronică, spasme de colon, tulburări digestive, colesterol ridicat , tulburări de somn, oboseală.

Suport emotional

Ghimbirul este ideal pentru cei care se simt adesea obligați să rămână tăcuți. Uneori nu avem voie să vorbim și singura soluție corectă este să ridicăm vocea. În alte cazuri, simțim că oricât de întemeiată este opinia noastră, exprimarea acesteia nu va face decât să înrăutățească situația. Ghimbirul este conceput pentru aceste cazuri. Deoarece vă rețineți adevăratele sentimente și vă păstrați opiniile liniștite, vă poate umple de un sentiment de sufocare și restricție și poate provoca chiar spasme musculare. Tocmai de aceea este atât de important să renunți la toată această tensiune. Ginger face treaba asta perfect.

Lecții spirituale

Ghimbirul ne învață că nu trebuie să avem întotdeauna o epifanie, o descoperire importantă sau o decizie de a ne elibera de ceea ce ne îngreunează. Nu trebuie să analizăm fiecare lucru sau să ne stresăm retrăindu-l. Nu trebuie să fim copleșiți emoțional. Trecem prin destule alte situatii, de ce sa cream mai multe?La fel cum ne putem baza pe ghimbir pentru a calma tensiunea musculara si pentru a ne calma stomacul, la fel ne putem baza pe proprietatile sale antispastice care ne actioneaza asupra sufletului, vindecandu-l de durerile emotionale si ranile provocate. Ni se cere doar să-l lăsăm să-și facă treaba.

SFATURI:

  • Puteți face ceai cu aceeași bucată de ghimbir pe tot parcursul zilei.
  • Consumul de ceai de ghimbir în timpul lunii pline crește proprietățile sale vindecătoare cu 50%.
  • Consumă ghimbir cu puțin timp înainte sau într-un moment în care trebuie să iei o decizie importantă în viață.
  • Înainte de a face o baie relaxantă, bea apă de ghimbir sau ceai pentru a crește proprietățile vindecătoare ale băii.


LIMONADA DE CASA CU LIM SI GIMBIR

Această limonada de casă cu lime și ghimbir este o băutură extrem de răcoritoare. Va fi util în special pentru oricine încearcă să renunțe la băuturile energizante care conțin cofeină. Sensul delicat de picant de la ghimbirul proaspăt te va încânta și te va face să vrei să-l sorbi din nou și din nou.

Ingrediente:

  • 1/4 cană miere
  • 4 pahare separate cu apă
  • 1 lingura. suc de ghimbir (obținut dintr-o bucată de 7-8 cm)
  • 1 cană suc de lamaie (de la aproximativ 10 lime)
  • 1/4 cană frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, încălziți mierea și 1 cană de apă și amestecați până când mierea se dizolvă complet. Se lasa la racit.

Se toarnă ghimbirul și limele într-o cană mare. Se amestecă cu 3 căni de apă. Adăugați apa răcită cu miere și frunzele de mentă și amestecați. Răciți la frigider.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.