ANTHONY WILLIAMS VORBEȘTE DESPRE ARTRITĂ REUMATOIDĂ (PARTEA 1)

ANTHONY WILLIAMS VORBEȘTE DESPRE ARTRITĂ REUMATOIDĂ (PARTEA 1)

În mediile medicale, termenul de artrită reumatoidă (AR) este folosit ca diagnostic pentru o boală care inflamează cronic și dureros articulațiile. Un termen mai potrivit ar fi boala articulațiilor umflate , sau boala care provoacă dureri articulare , sau tulburare de durere inexplicabilă . Pentru că să fim sinceri: dacă cercetările medicale nu au găsit explicația pentru anumite seturi de simptome, iar în cazul poliartritei reumatoide încă nu au găsit-o, atunci este mai bine să-i spunem așa cum știu medicii că este. Folosirea tot felul de nume răsucite nu ajută pe nimeni, mai puțin pe pacienți.

RA afectează cel mai frecvent articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor. De asemenea, poate afecta genunchii, coatele și alte articulații mari. Artrita reumatoidă poate afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi nervii, pielea, gura, ochii, plămânii și/sau inima. Durerea și umflarea articulațiilor sunt cele mai vizibile rezultate ale acestei boli – în timp, pot apărea leziuni articulare și osoase și/sau deformări.

Comunitatea medicală nu știe că numărul real de persoane afectate de RA este mai mare decât arată statisticile la nivel mondial. Vârsta lor variază foarte mult - de la 15 la 60 de ani. Boala afectează de cinci ori mai multe femei decât bărbați.

Comunitatea medicală consideră că artrita reumatoidă este o boală autoimună – adică. o afecțiune în care un sistem imunitar confuz confundă părți ale corpului tău drept invadatori și răspunde atacându-le constant. Înseamnă că corpul tău se întoarce împotriva ta fără ca tu să ai un cuvânt de spus.

Instituțiile medicale instruiesc medicii să folosească explicații similare pentru boli misterioase în toate cazurile de boli inexplicabile. Astfel, le oferă pacienților un fals sentiment de siguranță și îi fac să se simtă ca și cum furnizorii lor de asistență medicală înțeleg ce li se întâmplă și de ce li se întâmplă, să simtă că au un anumit control asupra a ceea ce se întâmplă. Această explicație a unei boli autoimune nu îi ajută deloc pe cei care suferă. Când pacientul își construiește imaginea mentală a celulelor care se întorc unele asupra altora, transmite un mesaj greșit – el rămâne cu atitudinea că corpul lui l-a trădat și că nu poate fi de încredere că se va vindeca singur.

Este extrem de important să știm că organismul nostru nu se atacă singur. Iată adevărul: inflamația articulațiilor are loc pentru a te proteja de atacul unui virus deosebit de comun. Corpul tău lucrează din greu pentru a împiedica agenții patogeni să pătrundă mai adânc în articulații și în țesutul din jurul lor. Când inflamația devine de lungă durată și cronică, atunci devine o problemă cunoscută sub numele de artrită reumatoidă (AR) - dar corpul tău încă lucrează pentru a se proteja de daune virale.

Medicii încă cred că nu există nici un tratament pentru artrita reumatoidă. Ei greșesc și în acest sens.

În cele două părți ale acestui articol, vă vom explica ce este cu adevărat artrita reumatoidă... și cum puteți prelua controlul și vă recăpătați sănătatea.

Cum să recunoști artrita reumatoidă

Dacă aveți artrită reumatoidă, probabil că suferiți de un anumit set de simptome și există un motiv întemeiat pentru asta. Aceste simptome sunt rezultatul utilizării corpului tău de apărare pentru a se proteja de agentul patogen viral comun:

 • Dureri articulare – mai ales la incheieturile mainilor si degetelor, genunchi si/sau degetele de la picioare, dar in general, orice articulatie poate fi afectata.
 • Inflamația articulațiilor.
 • Rigiditate la nivelul articulațiilor, în special dimineața, care poate dura ore întregi.
 • Furnituri și/sau amorțeală, în special la nivelul mâinilor și/sau picioarelor.
 • Acumulare de lichid, mai ales la nivelul gleznelor sau în spatele genunchilor.
 • Oboseală, febră și alte simptome intermitente asemănătoare gripei.
 • Palpitații cardiace.
 • Arsuri sau mâncărimi ale pielii.
 • Durere arzătoare plutitoare.
 • Durerile nevralgice.

Medicii folosesc anumite metode pentru a încerca să identifice RA, dar niciuna dintre ele nu este complet definitivă. Mai jos este o listă cu testele specifice pe care le folosesc. Rețineți că nu sunt infailibile, deoarece nu sunt concepute pentru a căuta adevărata cauză principală a artritei reumatoide. Aceste teste nu detectează agentul patogen viral care provoacă RA. Mai degrabă, ele pot servi drept ghid pentru cât de multă inflamație este prezentă în organism și, chiar și atunci, aceste ghiduri nu sunt întotdeauna precise în ceea ce privește gradul de inflamație din organism.

 • Test de sânge cu factor reumatoid: Acesta verifică prezența anticorpilor pe care medicii îi asociază cu RA. Cu toate acestea, acest test poate da un rezultat pozitiv la persoanele perfect sănătoase sau la persoanele care au o boală fără legătură, cum ar fi lupusul. În același timp, poate da un rezultat negativ la persoanele care au efectiv simptome de artrită reumatoidă. Prin urmare, nu este foarte util.
 • Test de sânge cu peptidă citrulinată anticiclică (anti-CCP): acest test de anticorpi mai nou este mai bun la identificarea cazurilor de inflamație a artritei reumatoide decât testul factorului reumatoid, dar este încă departe de a fi definitiv. Întrebarea este, ce descoperă el de fapt? Pentru că nu uitați, ei nu știu cauza RA.
 • Test de sânge pentru viteza de sedimentare a eritrocitelor: acesta verifică pentru niveluri ridicate de inflamație. Există multe cauze ale inflamației, așa că acest test nu determină cu exactitate artrita reumatoidă. Cu toate acestea, poate fi folosit pentru a înțelege cât de gravă este inflamația; deci, dacă aveți RA, acest lucru vă poate ajuta să-i evaluați agresivitatea. Pe de altă parte, cineva poate avea niveluri mai mari de inflamație fără a avea simptome.
 • Test de sânge cu proteina C reactivă: teste pentru niveluri ridicate ale unei proteine ​​asociate cu inflamația activă. Cu toate acestea, această proteină este formată și de alți factori, inclusiv obezitatea. Din nou, inflamația singură nu determină cauza, cum ar fi artrita reumatoidă.
 • Ultrasunete și RMN: acestea pot fi utilizate pentru a urmări activitatea inflamatorie care a cauzat leziuni osoase în timp.
 • Testul de mutație genetică MTHFR: este utilizat deoarece identifică o problemă cu o mutație genetică care poate fi cauza unui număr de simptome ale oricărui tip de boală despre care se crede că este cauzată de inflamație. Acest test este departe de a fi concludent. Oferă rezultate false pozitive pentru mutațiile genetice, când în realitate acționează doar ca un test pentru inflamație - la fel ca celelalte de pe această listă. Practic, oricine are inflamație va testa pozitiv pentru o mutație a genei MTHFR. Este un test de inflamație lăudat cu terminologie genetică atașată. (Partea pozitivă a acestui test este că arată că există încă o căutare de răspunsuri. În timp ce mutațiile genei MTHFR nu sunt răspunsurile potrivite - nu sunt motivul pentru care oamenii sunt bolnavi - noi aplaudăm comunitatea medicală pentru căutarea continuă de a găsi cauzele care îmbolnăvesc oamenii).

O altă modalitate de a determina dacă aveți artrită reumatoidă este să aflați adevărul despre ce este cu adevărat această boală.

Așteptați-vă la o continuare în partea a doua a articolului „Anthony William vorbește despre artrita reumatoidă (partea 2)” .

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.