Partea emoțională a epurării (Partea 1)

Partea emoțională a epurării (Partea 1)

Epurarea în sine este o întreprindere emoțională. Chiar și simplul gând că ne vom schimba modul obișnuit de a mânca poate provoca emoții. Multor dintre noi nu ne place schimbarea și le este frică să se aventureze în ceva nou. Chiar dacă ești cineva căruia îi place să încerce lucruri noi, inclusiv alimente noi, s-ar putea să descoperi că ideea unei curățări declanșează o reacție emoțională în tine.

Schimbarea a ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm în fiecare zi este o provocare. Multora dintre noi ne place sa mancam orice ne dorim, chiar daca ne tinem de norme relativ sanatoase. Prin definiție, curățările sunt limitative. Curățarea 3:6:9 nu este diferită. Restricțiile din acesta sunt puse în aplicare pentru a ne proteja: pentru a ne asigura că agenții patogeni care trăiesc în interiorul nostru nu se hrănesc, că mor de foame, că combustibilul toxic care îi hrănește este, de asemenea, curățat și că nu murim de foame. acelasi timp.

În același timp, atât de mulți oameni din întreaga lume au agenți patogeni activi în corpul lor, care provoacă simptome și boli și nici medicii, nici nutriționiștii nu înțeleg acest lucru. Dacă vrem să schimbăm acest lucru și să ne vindecăm singuri, trebuie să schimbăm felul în care mâncăm. Informațiile din Mediul de vindecare conțin instrucțiuni specifice pentru situații specifice. Ignorați termenul de dietă echilibrată. Echilibrat pentru cine? Echilibrat pentru ce problemă de sănătate? Cum poate cineva să știe ce să mănânce sau să nu mănânce dacă nu cunoaște motivele reale ale stării sale de sănătate? Toate acestea sunt presupuneri.

Descifrarea poftelor alimentare

Nu trebuie să începi să-ți dorești anumite lucruri în timp ce faci o curățare. Aceste impulsuri depind de persoană și sunt în continuă schimbare. Dacă totuși apar, acest lucru este firesc - și pentru a le depăși, trebuie să înțelegeți care este cauza lor.

Stingerea agenților patogeni

În primul rând, să fim clari că pofta unui cheeseburger cu slănină sau un sandviș cu salam, ou și brânză în timpul curățării nu înseamnă că corpul tău îți spune că ai nevoie de grăsimi sau proteine. Este un semnal care vine din interiorul corpului... dar nu din corpul în sine și nu este menit să te ajute. Când încetăm să mai consumăm alimentele reconfortante cu care suntem obișnuiți, emoțiile ies la suprafață. Unul dintre motivele apariției poftei de mâncare este că atunci când ne abținem de la alimente problematice, virușii și bacteriile neproductive încep să moară de foame. Acești agenți patogeni pe moarte încep să elibereze substanțe chimice de semnalizare care pot pătrunde în creierul nostru și stimulează receptorii foametei care ne fac să tânjim aceste alimente.

Când înțelegi asta, îți va fi mult mai ușor să te distanțezi de dorința de a mânca și să-l lași să treacă - nu vrei să fii la cheremul unor virusuri sau bacterii, nu-i așa? Vrei să controlezi lucrurile, privând agenții patogeni de hrana lor și expulzându-i din corpul tău. Puteți chiar să vă luați apetitul ca pe un semn bun că virușii și bacteriile din corpul dumneavoastră își pierd puterea.

Este destul de normal ca unii oameni să se simtă mai rău la începutul curățării. Acest lucru îi poate afecta emoțional, îi poate surprinde și se poate întreba dacă curățarea a fost o idee bună și dacă ar trebui să revină la obiceiurile lor alimentare normale. Cel puțin, ei pot simți apetitul pentru alimentele lor obișnuite de confort. De aceea este util să știm ce se întâmplă cu adevărat: că avem adesea un virus în corpul nostru pe care nu îl bănuim și că celulele noastre adipoase sunt pline de viruși și neurotoxine și dermatotoxine ale acestora. Aceste celule adipoase ne protejează într-un fel în viața de zi cu zi, făcându-ne să ne simțim mai puțin rău, deoarece acționează ca un tampon.

Când începem să curățăm celulele adipoase, ceea ce înseamnă că virușii și deșeurile virale pe care le-au absorbit sunt eliberate, atunci ne putem simți puțin mai rău pentru o perioadă. Deși acest lucru ne poate face să ne îngrijorăm că ne mișcăm temporar înapoi, este de fapt un semn al curățării noastre care ne va aduce progres.

Eliberarea de adrenalină

Agenții patogeni nu sunt întotdeauna în spatele apetitului nostru atunci când evităm anumite alimente. Pofta are și o componentă emoțională. Oamenii tind să mănânce pentru a-și distrage atenția de la durerea lor. Când ne lipsim de anumite alimente reconfortante, uneori începem să trăim anumite sentimente pe care am încercat să le suprimăm folosind alimente.

Mâncatul suprimă într-adevăr emoțiile? Doar temporar. Și este suprimarea adevăratul scop? Probabil că nu – vindecarea este adevărata suprimare a emoțiilor uneori când ai fost rănit, iar adrenalina care ascunde durerea acelei traume este stocată adânc în neuronii centrilor emoționali ai creierului. Acesta nu este de obicei un lucru rău. De multe ori, insa, durerea revine si cand o simtim, incepem sa avem pofta de anumite alimente. Acest lucru se poate întâmpla în mod repetat dacă nu știm ce alimente sunt de fapt capabile să ajute creierul și corpul să se vindece.

Unul dintre motivele pentru care consumăm alimente reconfortante este acela de a absorbi adrenalina care vine odată cu tulburările emoționale sau conflictele. Alimentele tradiționale de confort sunt de obicei bogate în grăsimi, deoarece absorb adrenalina. După ce grăsimea absoarbe adrenalină, hormonul stresului este prins în celulele noastre adipoase – celulele adipoase care apoi devin parte din noi, pe măsură ce se găsesc în organele noastre. Iată punctul cheie: adrenalina conține informații. În cazul adrenalinei, care a fost eliberată în momente extrem de emoționale, ea conține informații despre frica, durerea, trădarea, rănirea sau suprasolicitarea de stres pe care le trăim în acel moment.

În momentul în care începem să ne lipsim de aceste alimente reconfortante, cum ar fi atunci când întreprindem una dintre curățările Mediului Vindecător, vechile celule adipoase încep să se dizolve și acest lucru eliberează adrenalina care a fost reținută. Emoțiile din trecut legate de adrenalină pot ieși la suprafață și acest lucru ne poate face să ne dorim să ajungem la alimentele pe care le folosim atunci pentru a le suprima.

Excreția de toxine

Adrenalina nu este tot ceea ce este stocat în organele și celulele adipoase. Împreună cu adrenalina, sunt eliberate toxinele din mediu și toxine patogene, precum și toxine din alimentele problematice în sine. Pe măsură ce începem să curățăm, aceste toxine pot începe să iasă la suprafață pe măsură ce călătoresc prin fluxul sanguin în ieșirea din organism și, împreună cu aceasta, pot veni și pofta pentru aceleași alimente care dețin toxinele.

Când foamea apare ca urmare a acestei eliberări de toxine, acesta este un alt semn bun că organismul nostru este curățat. Dacă întrerupeți acest proces ajungând efectiv la cheeseburger, vă veți face eforturile inutile. Cea mai bună modalitate de a încuraja procesul de vindecare este să alegi unul dintre alimentele delicioase de curățare și să-ți reamintești exact de ce o faci.

Separarea fluidului reținut

În timpul curățării, nu numai conținutul celulelor adipoase este îndepărtat, ci și lichidul toxic din sistemul limfatic. Când corpul nostru este supraîncărcat de probleme, limfaticele noastre se umplu cu un nămol galben gros și stagnant, care este încărcat cu otrăvuri și toxine. Oricât de poluat a devenit acest fluid, este un protector; este în sistemul limfatic să mențină toxinele ușor diluate, astfel încât concentrația lor să fie mai puțin agresivă.

Odată cu contaminarea din ce în ce mai mare a lichidului limfatic, începem să reținem apa. Acest lucru ne afectează greutatea, pe care o putem atribui în mod eronat doar grăsimii acumulate.

Când oamenii încep să-și schimbe dieta și să se detoxifice cu una dintre aceste curățări, poate exista o scădere rapidă în greutate la început, deoarece acest nămol poluat părăsește sistemul limfatic și este eliminat prin rinichi și glandele sudoripare. Acesta este un proces sănătos și pozitiv. De asemenea, poate fi însoțit de unele emoții, deoarece lichidul acumulat poate conține adrenalină din situații emoționale trecute, multe produse secundare patogenice (bacteriene și virale) și alte toxine. Când aceste substanțe sunt eliberate, pot apărea valuri de durere, frică, vinovăție, rușine sau confuzie. Ideea este să înfrunți aceste furtuni scurte, temporare, în timp ce totul este eliberat, astfel încât să poți ieși neîmpovărat și mai puternic atunci când valurile se potolesc și totul se calmează.

Cum să faci față

Chiar și cea mai slabă emoție pe care ați experimentat-o ​​vreodată în legătură cu mâncarea poate reveni atunci când începeți Curățarea 3:6:9 sau un alt protocoal al Mediului de Vindecare.

Aceste pofte nu te vor influența, totuși, pentru că iată ce diferențiază curățările medicamentoase de orice altceva despre care ai auzit sau ai încercat înainte: sunt concepute pentru a te hrăni. Ele oferă sprijin emoțional și chiar spiritual în timp ce vindecă la un nivel fizic profund, astfel încât să te poți elibera de controlul poftelor de mâncare pe termen lung.

În timpul unei curățări, este chinuitor să ratezi alimentele care de obicei aduc confort? Cateodata da. Totuși, nu vei avea timp să te gândești la ele, pentru că toată ziua vei bea și vei mânca lucruri care ajută creierul să se recupereze, ajută ficatul și sunt ușoare pentru stomac. Această combinație ne poate aduce o mare ușurare - nu avem idee cât de mult ne pot afecta starea psihică un ficat supraîncălzit, suprasolicitat și tractul digestiv ocupat.

Fii bland cu tine insuti

Ideea de a elimina alimentele din dieta ta, chiar si pentru scurta perioada de mini-curatare, poate fi coplesitoare. În special pentru femei, față de care societatea este deosebit de critică. Trebuie să ai în vedere că nimeni nu te judecă aici. Amintiți-vă acest lucru: atunci când vedeți o recomandare de la un mediu de vindecare pentru a limita sau elimina temporar un anumit aliment, nu este niciodată judecător. Curățările Healing Medium nu au scopul de a rușina pe nimeni pentru obiceiurile alimentare. Scopul lor este vindecarea. Și din punct de vedere medical, rușinea nu este un leac. În schimb, rușinea eliberează adrenalină brută, care este corozivă și abrazivă pentru sistemul nostru nervos și ne poate slăbi sistemul imunitar.

Nu te preface că ești un erou

Un alt mod de a fi înțelegător cu tine însuți este să planifici din timp și să ții cont de adevărul de bază că cineva i se face foame. Foamea este un semn de viață. Nu vei dovedi nimic dacă mergi toată dimineața fără micul dejun sau sărind peste prânz. Așa că nu încercați să fiți un erou nemâncând în timpul curățării! Nu salvează pe nimeni, mai ales pe tine însuți. Tot ce vei face este să mergi cu adrenalină și să te simți obosit, iritabil și înfometat (un lucru obișnuit cu oamenii care postesc intermitent) - și vei ajunge să cedezi tentației. Și va trebui să o iei de la capăt.

Mâncarea nu numai că ne hrănește, ci ne aduce și plăcere.

Rămâneți pe fază pentru continuarea articolului din „Latura emoțională a epurării (Partea 2)”.

Acest articol se bazează pe materialul din capitolul 25 „Latura emoțională a curățării” din cartea lui Anthony William Curățarea pentru sănătate .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.