Partea emoțională a epurării (partea a 2-a)

Partea emoțională a epurării (partea a 2-a)

Continuarea articolului „Latura emoțională a curățării (partea 1)” .

Grasimi si sentimente

După o perioadă lungă de curățare, în care nu ai consumat grăsimi radicale, poate fi dificil să revii la ele. Principalul motiv pentru care reducem sau eliminăm grăsimile radicale este acela de a ușura povara asupra ficatului. În esență, mâncăm pentru ca ficatul să servească creierul și restul corpului și, așa cum am stabilit bine, hrana și nutriția afectează și latura emoțională a fiecăruia dintre noi. Multe dintre problemele pe care le avem sunt legate de alimente, iar nevoia de a ne abține de la alimentele care au un efect liniștitor asupra noastră poate duce la diverse emoții negative. Să ne uităm mai precis la emoțiile care sunt asociate cu grăsimile radicale.

Revenirea la un stil de viață normal

Ce se întâmplă după curățare când începem să ne diversificăm din nou hrana? Atunci pot apărea și emoțiile. Acest lucru se datorează faptului că la sfârșitul curățării simțim adesea un sentiment de satisfacție și ne simțim puternici din punct de vedere emoțional. Uneori suntem atât de entuziasmați încât nici măcar nu suntem siguri dacă suntem gata să revenim la viața normală. Deci, după ce curățarea s-a terminat, dacă suntem sub stres sau presiune emoțională și ne strigă un aliment de la băcănie și decidem să-l mâncăm, chiar dacă este un aliment sănătos precum tahini sau avocado, s-ar putea să ne simțim puțin vinovat. Poate că va apărea un sentiment de înfrângere sau eșec. Putem simți că am rupt, inversat sau încetinit procesul de vindecare. Chiar dacă inițial simțim așa, nu putem privi așa. În schimb, trebuie să vedem că am reușit. Indiferent dacă am renunțat complet la grăsimile radicale sau pur și simplu am trecut la o dietă săracă în grăsimi, faptul că am făcut-o deloc este o realizare majoră pentru ficat și ne duce mai departe procesul de vindecare.

Senzații fizice

Revenirea la grăsimile radicale după o curățare poate afecta nu numai modul în care te simți emoțional, ci și fizic. Tocmai ai devenit fara grasime pentru prima data in viata ta. Pe lângă tot ce ai făcut în numele curățării, chiar și doar a lua alimente și băuturi speciale în anumite momente este excepțional în sine. Dacă apoi reveniți imediat la mâncarea cantității obișnuite de grăsime, este foarte posibil să apară o senzație neplăcută de disconfort. Un motiv este că forțați organismul să producă multă bilă imediat după pauza de grăsimi radicale. Celălalt motiv este că cu siguranță te va face să realizezi ce cantități mari de grăsimi ai mai mâncat înainte.

Există aici o diferență cheie între ceea ce are nevoie corpul tău și ceea ce crezi că are nevoie. Un exemplu izbitor al faptului că am pierdut legătura cu cunoașterea nevoilor sale este atunci când spunem: „Corpul meu are nevoie de ouă. Mă simt bine când consum ouă.” Adevărul este că ouăle hrănesc fiecare agent patogen cunoscut (și necunoscut) din corpul nostru. Când încetăm să consumăm ouă și alte alimente problematice pentru o perioadă, intuiția noastră se îmbunătățește semnificativ. După curățare, când ne întoarcem să mâncăm din nou grăsimi radicale (dacă vrem), vom fi mai înclinați să preferăm niște tahini sau avocado în salată decât două ouă fierte tari sau ceva mai dăunător.

Mai multe secrete ale curățării virușilor

Când a existat activitate virală în corpul nostru de ani de zile - de exemplu, EBV sau herpes simplex, s-a acumulat și o cantitate semnificativă de neurotoxine, ceea ce cel mai probabil a dus la simptome neplăcute. În curățare, pe măsură ce celulele adipoase sunt drenate, neurotoxinele și chiar dermatotoxinele sunt, de asemenea, returnate în circulație, fiind purtate prin corp înainte de a fi expulzate. Ele conțin informații care pot fi extrem de îndepărtate și vaste, foarte greu de identificat. Cu toate acestea, se pot experimenta senzațiile asociate cu acesta, deși abia perceptibile.

Informațiile despre neurotoxine și dermatotoxine depind de istoricul tulpinii de virus care le-a produs. Înainte să intre în tine, virusul era în altcineva, și altcineva înainte de asta și altcineva înainte de asta. Și, ca orice tulpină virală, atunci când este transmisă de la persoană la persoană, colectează date. Când te-ai infectat, virusul conținea deja mai multe niveluri de informații emoționale și fizice despre experiențele oamenilor în care fusese deja. Când a pătruns în tine, a adunat informații, iar apoi neurotoxinele și dermatotoxinele pe care le-a produs conțineau acea informație. Scăpându-vă de acești agenți patogeni, puteți experimenta în mod inconștient unele dintre emoțiile asociate cu informațiile despre purtătorii anteriori și momentele în care au contractat sau au transmis acești viruși.

Când trăiești astfel de emoții neclare, nu te învinovăți. Este mai bine să realizezi că este vorba despre ceva mult mai mare decât tine și că nu e vina ta pentru că nu tu ai provocat-o. În astfel de momente, este important să te distanțezi de aceste sentimente. În schimb, amintește-ți cel mai important lucru - vor trece și nu ai de ce să te învinovățiți. Nu are rost să te judeci pentru sentimente pe care nu le înțelegi. Doar să știi că starea ta se îmbunătățește, că te vindeci și că treptat vei experimenta din ce în ce mai puțină durere emoțională. Pe măsură ce neurotoxinele și dermatotoxinele produse de acești virusuri pleacă, condiții precum depresia și anxietatea vor începe să dispară.

Mai multe secrete de adrenalină

Când vorbim despre epurare, adrenalina merită o atenție specială. În primul rând, trebuie să clarificăm că, în orice situație de viață, glandele suprarenale eliberează un amestec specific de hormoni asociați cu acel eveniment. Când experiența este intensă, amestecul de adrenalină este mai puternic, iar acest lucru atât te protejează - dându-ți puterea de a o depăși - și te dăunează datorită puterii sale. Amestecul hormonal pe care glandele suprarenale îl pompează conține și informații care sunt asociate cu experiența momentului. Această adrenalină se acumulează apoi în țesuturi și organe. Când este separat de celule, țesuturi și grăsime acumulată, emoțiile experienței se pot manifesta.

Aceste tipuri de supraîncărcare constantă de adrenalină vă pot afecta negativ sănătatea dacă adrenalina nu părăsește corpul cu ușurință – iar unul dintre motivele pentru care adrenalina nu părăsește corpul cu ușurință este dacă mâncăm alimente care nu sunt bune sau sunt în mod inerent toxice. Acest lucru este valabil mai ales pentru alimentele bogate în grăsimi, a căror aport regulat duce la acumularea de celule adipoase în ficat și în alte locuri ale corpului. Aceste celule adipoase devin saturate cu adrenalină. Lăsând deoparte grăsimea, celulele organelor noastre devin saturate cu adrenalină – adânc în ficat, de exemplu, ai fi putut stoca adrenalină fără grăsime.

În multe cazuri, alimentele pe care le consumăm în timpul unei crize împiedică adrenalina să părăsească organismul. Adesea mâncăm alimente pentru a amorți durerea. Nu este că ar trebui să ne simțim vinovați sau rușinați pentru asta - este firesc să ajungem la mâncare în momente dificile, deoarece creierul și corpul nostru au nevoie de combustibil pentru a face față. Nu suntem învățați ce alimente ne pot ajuta cu adevărat, așa că nu facem cele mai bune alegeri și nu ajungem la cele care ne umplu de adrenalină eliberată în organism în același timp. Aceasta înseamnă că adrenalina poate fi stocată mai ușor și mai adânc în corp, în loc să o lase în mod natural așa cum a fost prevăzut. Când nu mâncăm în situații de criză, adrenalina pleacă de fapt din organism mai repede, dar asta nu înseamnă că este util să mori de foame! În ambele cazuri, ajunge în ficat și în alte părți ale corpului și se acumulează acolo dacă nu luăm măsuri active de curățare.

Suflete pereche în vindecare

Toată lumea are o experiență de viață unică. Unii oameni se confruntă cu mult mai multe greutăți, pierderi și despărțiri în timpul căutării iubirii, alții au avut o serie de relații de afaceri neplăcute. În timp ce își caută calea și chemarea și se recuperează dintr-o încercare pentru care s-au învinovățit, ei tratează diferit amintirile dificile, eliberându-le pe cele pe care le pot, în timp ce alții rămân îngropați adânc în subconștient. În timp ce experiențele noastre diferă, ele ne aduc și mai aproape.

Bolnavii cronici se simt adesea mai puternici atunci când sunt împreună și își pot împărtăși suferința. Chiar dacă simptomele lor fizice nu sunt aceleași, ei simt o apropiere și asta îi aduce împreună. Mai mult decât atât, aproape că nu există nicio experiență emoțională atât de unică încât nimeni altcineva din această lume să nu fi trăit-o. Cu toții cunoaștem sentimentul de încredere trădată. Cu toții am avut relații cu prieteni, rude, parteneri sau alte persoane care s-au deteriorat sau chiar ne-au devenit dăunătoare. Mulți oameni au suferit traume fizice. Am fost cu toții dezamăgiți.

Atât fizic, cât și emoțional, chiar și atunci când detaliile diferă, asemănările în suferință sunt suficiente pentru a ne face să ne recunoaștem. Atâta timp cât, desigur, nu suntem izolați de cei care au trecut prin crize similare. Uneori ne simțim singuri, mai ales când experții la care căutăm pentru ajutor sau oamenii din jurul nostru ne sugerează sau ne spun direct că ne imaginăm că suntem bolnavi sau că ne-am îmbolnăvit noi înșine. Boala cronică este încă văzută ca ceva de care să-ți fie rușine, așa că este greu să găsești ajutor de la cineva care știe cu adevărat despre ce este vorba. Ia-o mai ușor - chiar dacă ești convins că ești singurul care știe cum e să lupți pentru viața ta, în timp ce alții sunt sceptici cu privire la crampele musculare, gândirea ceață sau oboseala de care te plângi, sunt alții care au suferit cam la fel ca tine. Nu eşti singur. Legătura ta cu acești oameni atunci când îi vei găsi va fi puternică.

Pentru mai multe detalii, citiți Capitolul 25 „Latura emoțională a curățării” din cartea lui Anthony William Cleansing for Health .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.