Virusul Epstein-Barr (EBV) a devenit o epidemie ascunsă. Astăzi, majoritatea populației lumii trăiește cu una sau mai multe dintre numeroasele mutații ale acestui virus.

Virusul Epstein-Barr este responsabil pentru simptome, afecțiuni, tulburări și boli de toate categoriile. La unii oameni, provoacă oboseală și dureri care sunt atribuite bolii Lyme sau rămân inexplicabile. În altele, simptomele îi determină pe medici să prescrie tratamente ineficiente, cum ar fi terapia de substituție hormonală. Un număr mare de persoane cu EBV sunt diagnosticate greșit și cred că au altceva.

Printre motivele acestui boom EBV este faptul că se cunosc foarte puține lucruri despre virus. Cercetarea medicală și știința cunosc doar una dintre soiurile sale, iar numărul este de fapt peste 60. EBV se află în spatele unora dintre cele mai debilitante boli care îi deranjează pe medici. După cum sa arătat clar în introducere, este cea mai inexplicabilă dintre toate bolile inexplicabile.

Oamenii de știință nu au idee ce daune provoacă pe termen lung și câte probleme poate cauza. Adevărul este că acest virus este sursa a nenumărate probleme de sănătate care sunt considerate acum a fi autoimune, cum ar fi fibromialgia și sindromul de oboseală cronică, precum și unele boli majore pe care medicina crede că le cunoaște, dar de fapt nu le cunoaște - precum bolile tiroidiene. , lupus, vertij (amețeli) și tinitus (țiuit în urechi).

În acest articol, vom explica când a apărut virusul Epstein-Barr, cum este transmis, ravagiile inimaginabile pe care le provoacă în diferitele sale etape strategice despre care nimeni nu a auzit și, de asemenea, vom dezvălui (pentru prima dată) pași pe care îi poți face pentru a-l învinge.distruge și recâștigă sănătatea.

Originea și răspândirea virusului Epstein-Barr

Virusul Epstein-Barr a fost descoperit în 1964 de doi oameni de știință străluciți, dar în practică a apărut cu aproape jumătate de secol înainte, la începutul secolului al XX-lea. Soiurile sale originale, care se găsesc încă, se dezvoltă relativ lent și produc simptome vizibile numai atunci când o persoană ajunge la bătrânețe. Dar chiar și atunci, aceste simptome sunt aproape inofensive. Există încă oameni care poartă aceste tulpini neagresive timpurii de EBV.

Din păcate, de-a lungul deceniilor, EBV a evoluat, iar fiecare nouă generație este mai distructivă decât ultima.

Până la publicarea cărții „The Healing Medium” de Anthony William , persoanele cu EBV au suferit de virus pentru tot restul vieții. Medicii recunosc rareori EBV ca fiind cauza numeroaselor probleme de sănătate pe care le provoacă și, chiar și atunci când o fac, nu știu cum să-l trateze.

Există multe modalități de a obține EBV. De exemplu, l-ai putea prinde de copil dacă unul dintre părinții tăi este purtător. Este posibil să primiți o transfuzie de sânge infectat. Spitalele nu testează virusul, așa că orice transfuzie de sânge vă pune în pericol. Îl poți prinde chiar și când mănânci afară! Motivul este că bucătarii se grăbesc mereu să pregătească rapid mâncărurile, ajung adesea să se taie, apoi pun un pic de bandă pe rană și continuă să lucreze. Deci sângele lor poate ajunge în mâncarea ta... și dacă se întâmplă să aibă EBV în faza contagioasă, ți-l pot transmite.

Transmiterea virusului are loc și prin schimbul de alte fluide corporale, de exemplu în timpul actului sexual. În unele cazuri, chiar și un sărut este suficient. Rețineți acest lucru dacă sunteți în căutarea unui partener cu care să vă petreceți viața - aproape sigur veți întâlni diferiți agenți patogeni, cum ar fi EBV, pe măsură ce treceți prin această perioadă.

Chiar dacă aveți deja EBV, puteți lua tulpini noi, diferite ale virusului. Puteți chiar să vă vindecați și să treceți peste EBV pe care îl aveți deja, apoi să obțineți o altă tulpină de EBV, să dezvoltați simptome și să vă gândiți că este problema inițială care a revenit. Dacă vi se întâmplă acest lucru, informațiile din cartea „The Healing Medium” vă vor fi mereu la dispoziție.

Toată lumea are agenți patogeni. Într-un fel sau altul, oamenii cu care intri în contact au unul sau mai multe organisme patogene care trăiesc în ele. Oricât de atenți suntem să ne protejăm pe noi înșine și familiile noastre – și ar trebui să fim atenți – nu avem întotdeauna control complet asupra transmiterii agenților patogeni. Aceasta este una dintre legile naturale ale naturii. De aceea este esențial să ai instrumentele de care ai nevoie pentru a te proteja și a merge mai departe.

Purtătorii virusului nu sunt tot timpul sursa de infecție. EBV se răspândește mai ales atunci când este în a doua fază. Acest lucru ridică întrebarea despre altceva care nu se știa până acum, și anume că dezvoltarea EBV trece prin patru faze.

Prima fază a EBV

Dacă contractați EBV, virusul trece inițial printr-o perioadă latentă în care pur și simplu plutește în sânge și se reproduce încet, așteptând o oportunitate de a se manifesta într-o infecție mai directă.

Dacă, de exemplu, vă epuizați fizic săptămâni întregi fără a vă oferi șansa de a vă recupera complet sau vă privați corpul de nutrienți esențiali precum zincul sau vitamina B12 sau experimentați o separare dureroasă sau moartea unei persoane dragi, virusul va detecta prezența adrenalinei induse de stres în corpul tău, care poate scădea sistemul imunitar și poate permite virusului să atace.

EBV poate fi adesea activat și atunci când treceți în mod natural prin modificări ale sistemului imunitar legate de modificările hormonale. În timpul menstruației, accentul este pus pe sistemul reproducător, cu 80% din apărarea imunitară dedicată acestui lucru și doar 20% din ea rămasă pentru a monitoriza restul corpului. În timpul ovulației, 40% din sistemul imunitar veghează asupra sistemului reproducător, lăsând 60% să aibă grijă de restul corpului. Și în timpul sarcinii, 50% din sistemul imunitar are grijă de sistemul reproducător și de copil, în timp ce celelalte 50% se ocupă de restul corpului. Aceste momente de schimbare pot duce la oportunitatea ca EBV să se dezvolte în prima etapă.

În timpul nașterii, peste 90% din sistemul imunitar al femeii este îndreptat către sistemul reproducător, lăsând mai puțin de 10% din apărarea ei naturală pentru restul corpului în această perioadă. (După naștere, acest raport se modifică în următoarele trei zile, pe măsură ce sistemul imunitar al femeii își schimbă atenția în jurul laptelui matern și începe să se reechilibreze în întregul corp.) După naștere, unele femei pot prezenta o varietate de simptome, inclusiv oboseală, creier . ceață , dureri și depresie. Simptomele pot dura luni de zile și pot duce adesea la termenul comun de depresie postpartum. Este un progres uriaș pentru femei faptul că această afecțiune este acum mai larg recunoscută și despre provocările postpartum se vorbește mai larg și mai deschis. De asemenea, trebuie să fim conștienți de faptul că sub suprafață se întâmplă mai mult. EBV reactivat este cauza comună a simptomelor postpartum. Pe lângă schimbarea sistemului imunitar la naștere, există și eliberarea unui nivel obositor de adrenalină. Această mare val de adrenalină poate fi o sursă de hrană pentru EBV, mai ales dacă nașterea a fost dificilă.

EBV este extrem de răbdător. În funcție de diverși factori, prima fază în care se consolidează și așteaptă oportunitatea ideală de a se manifesta poate dura săptămâni, luni sau chiar mai mult de un deceniu. Rețineți că oricare dintre condițiile enumerate mai sus poate determina, de asemenea, EBV deja în organism să treacă la următoarea fază, despre care veți citi mai târziu în articol.

Virusul este deosebit de vulnerabil în această primă fază, dar pentru că nu provoacă niciun simptom, nu poate fi detectat prin teste și, de obicei, o persoană nu știe că este purtător.

A doua fază a EBV

La sfârșitul primei faze, EBV este gata să vă atace corpul. Atunci își face cunoscută prezența pentru prima dată... transformându-se în mononucleoză.Este infama „boala sărutului” pe care mii de studenți o contractă în fiecare an, în timp ce scot o noapte de la studii.

Medicina modernă nu știe că fiecare caz de mononucleoză este doar a doua fază a lui Epstein-Barr.

Aceasta este cea mai contagioasă fază a virusului. Prin urmare, este indicat să evitați contactul prin sânge, saliva și alte fluide corporale cu o persoană care suferă de mononucleoză... și, de asemenea, să nu puneți în pericol pe alții în cazul în care dumneavoastră înșivă suferiți de această boală.

În a doua fază a dezvoltării virusului, organismul începe să lupte cu acesta. Ea trimite celule care „identifică” virusul ca invadator prin atașarea unui anumit tip de hormon. Apoi trimite celule de soldați să caute și să distrugă agenții patogeni marcați. Astfel, puternicul sistem imunitar este mobilizat în apărarea ta.

Cât de grea va fi această bătălie depinde de persoana însăși, precum și de tulpina de EBV cu care este infectată. Unele pot avea o ușoară deficiență de zinc , în timp ce altele pot avea o deficiență acută a acestui mineral. Aceste diferențe sunt de mare importanță. Cineva poate avea deja un sistem imunitar slăbit de la alți agenți patogeni pe care i-a întâlnit deja sau pe care îi ține sub control. (De exemplu: Helicobacter pylori, streptococi , stafilococi, herpes zoster , Escherichia coli, papilomavirus uman (HPV) și mulți alți agenți patogeni diferiți). Cineva se poate confrunta cu o perioadă extrem de emoțională care provoacă stări emoționale extreme și eliberarea de adrenalină foarte corozivă, împingând sistemul nervos și imunitar la pragul prag. Dependența de cofeină, care pune foarte multă presiune asupra sistemului imunitar, îi poate slăbi răspunsurile imunitare. Gama activității virale la diferite persoane poate fi explicată la fel de simplu ca și alimentele din dieta lor. De exemplu, ouăle hrănesc viruși, așa că sunt ca un catalizator pentru EBV. Dacă o persoană mănâncă ouă în mod regulat, iar alta le consumă rar, acest lucru poate fi de mare importanță. Mononucleoza dumneavoastră poate dura doar o săptămână sau două și să fie însoțită de o ușoară durere în gât și oboseală. În acest caz, cu greu vei realiza ce se întâmplă și, cel mai probabil, nu vei merge la medic pentru un test de sânge.

Apoi ești lovit din nou de oboseală, dureri în gât, febră, dureri de cap, erupții cutanate și alte simptome care durează câteva luni. Apoi te duci deja la medicul care iti face un test de sange – iar virusul Epstein-Barr se manifesta sub forma de mononucleoza... in majoritatea cazurilor.

În această fază, virusul se pregătește deja să provoace leziuni pe termen lung unuia sau mai multor organe vitale - de obicei ficatul și/sau splina. Acest virus îi place să se stabilească acolo unde se depun de obicei mercur, dioxine și alte toxine, ceea ce este un mediu ideal pentru el.

Un alt secret despre EBV este că cel mai bun prieten al său este bacteria streptococică . În acest caz, corpul tău se luptă nu numai cu virusul, ci și cu ei; iar acest lucru încurcă și mai mult sistemul imunitar, deoarece bacteriile provoacă simptome suplimentare. Sunt cofactorul numărul unu al virusului Epstein-Barr.

În a doua fază a EBV, streptococul poate provoca dureri în gât și/sau infecta sinusurile, nasul sau gura. Pot coborî și mai în jos, spre căile urinare; vaginul, rinichii sau vezica urinară... și în cele din urmă provoacă cistita.

A treia fază a EBV

Odată ce se instalează în ficat, splină și/sau alte organe, virusul își instalează reședința acolo.

Din acel moment, când medicul efectuează un test EBV, el găsește prezența anticorpilor despre care crede că sunt dovezi ale unei infecții anterioare care datează de când EBV era în faza de mononucleoză. Medicul nu va detecta urme de EBV activ în sângele dumneavoastră. Și va face una dintre cele mai grave greșeli din istoria medicinei: va lăsa virusul să treacă printre picături. Dacă nu ați urmat pașii de eradicare pe care Anthony William îi prezintă în cartea sa The Healing Medium , virusul este efectiv încă în viață și provoacă noi simptome... continuând să eludeze testarea. Motivul pentru aceasta este că trăiește deja în ficat, splină sau alte organe și nu au fost încă inventate teste pentru a-l detecta acolo.

Și pentru că virusul rămâne nedetectat în organele tale, corpul decide că a câștigat războiul împotriva lui și a distrus invadatorul. Sistemul tău imunitar a revenit la normal, mononucleoza a dispărut și medicul tău spune că ești sănătos.

Din păcate, virusul Epstein-Barr abia își începe călătoria prin corpul tău.

Dacă ați contractat soiul tipic, EBV poate rămâne latentă ani de zile - poate decenii - fără să știți vreodată despre asta. Cu toate acestea, în cazurile unei tulpini deosebit de agresive, EBV vă poate cauza probleme serioase chiar dacă se reproduce.

De exemplu, se poate adăposti adânc în ficat și splină, provocând inflamarea și mărirea acestor organe. Încă o dată, subliniez că medicul nu va face o legătură între faptul că ați fost infectat cu EBV și activitatea curentă în organe. Acum având aceste informații, medicii încep să acorde atenție faptului că există activitate post-mononucleoză care creează noi simptome.

În plus, virusul creează trei tipuri de otravă:

  • EBV eliberează un deșeu toxic sau un produs secundar viral. Acest lucru este extrem de important, deoarece pe măsură ce se reproduce, crește numărul armatei sale, începe să se hrănească mai intens și, prin urmare, crește și cantitatea de produs secundar toxic eliberat de acesta. Acest deșeu este adesea identificat ca spirochete, care la rândul lor pot testa pozitiv pentru boala Lyme și, astfel, pot duce la un diagnostic greșit.
  • Când celula-virus încetează să mai existe - ceea ce se întâmplă des, deoarece ciclul său de viață durează 6 săptămâni - rămășițele sale sunt, de asemenea, toxice și devin o povară suplimentară pentru organism. Adaugă la imagine produsul secundar viral al armatei în creștere a EBV, iar situația se înrăutățește și oboseala se instalează ca urmare.
  • Otrava pe care o creează EBV prin aceste două procese are capacitatea de a genera o neurotoxină, o otravă care perturbă funcția nervoasă și derutează sistemul imunitar. Această toxină specifică este eliberată în momente strategice în timpul fazei a treia și în mod constant în timpul celei de-a patra și împiedică sistemul imunitar să detecteze și să atace virusul.

Ca urmare a unei tulpini agresive de EBV care prinde rădăcini într-unul dintre organele dumneavoastră, pot apărea următoarele probleme:

  • Ficatul începe să lucreze la viteze atât de mici încât nu poate elimina toxinele din organism. Un ficat lent afectează aproape toată lumea astăzi. Este extrem de important să înțelegeți cum să vă întrețineți corect ficatul. Anthony William împărtășește exact cum să faci acest lucru în The Healing Medium: Help for the Liver .
  • Hepatita C (de fapt, EBV este principala cauză a hepatitei C. Pentru mai multe informații despre cum se dezvoltă această afecțiune, puteți citi în „Mediul de vindecare: ajutor pentru ficat” )
  • Activitatea lentă a ficatului duce la niveluri mai scăzute de acid clorhidric (clorhidric) în stomac și, prin urmare, la otrăvirea mediului gastric. Astfel, unele alimente rămân incomplet digerate și încep să putrezească în tractul digestiv, provocând balonare și gaze și/sau constipație. Supraîncărcarea ficatului poate duce, de asemenea, la o scădere a rezervelor de bilă, ceea ce face ca grăsimile din alimente să nu mai fie descompuse sau descompuse, făcându-le să devină râncezite.
  • Se pregătește terenul pentru dezvoltarea endometriozei, a PCOS (Sindromul ovarului polichistic), a fibroamelor, a chisturilor ovariene sau a prostatei mărite.
  • Deveniți sensibil la alimente care nu v-au cauzat niciodată probleme înainte. Apare atunci când virusul consumă alimente care îi plac - de exemplu, brânza, pe care o transformă într-o masă de nerecunoscut pentru organism.
  • Virusul se îmblânzește până când simte prezența hormonilor de stres, indicând că te afli într-o stare deosebit de vulnerabilă, de exemplu după epuizare fizică completă, o lovitură emoțională severă sau un șoc brusc (cum ar fi un accident de mașină) sau când simte o schimbare hormonală bruscă în organism, cum ar fi în timpul sarcinii și menopauzei.

Simțind că este timpul să se manifeste, începe să secrete o neurotoxină și complică și mai mult activitatea organismului, care se luptă deja să facă față produsului secundar al EBV și al celulelor moarte. Toate aceste otrăvuri ajung să alarmeze sistemul imunitar și, în același timp, să-l încurce pentru că habar nu are de unde provin.

Este important de subliniat că, pentru ca virusul să înceapă să crească, înseamnă că cel mai probabil ați întâlnit un catalizator viral foarte recent sau într-o perioadă de până la câteva luni. Printre exemple se numără tipurile de provocări pe care tocmai le-am discutat: evenimente extrem de stresante, circumstanțe dificile, stări emoționale precum strângerea inimii sau trădarea, încercări fizice precum nașterea. Se întâmplă și atunci când sistemul imunitar este scăzut din cauza deficiențelor continue ale anumitor minerale sau ale anumitor alimente din dieta ta care stimulează mai mult virusul decât antiviral. Chiar și vicii, cum ar fi cofeina excesivă din băuturile obișnuite, afectează negativ glandele suprarenale și ficatul. Alți factori declanșatori pot include expunerea la mucegaiuri; odorizante, lumanari parfumate, apa de colonie sau parfum; tratarea gazonului cu substanțe chimice; îndepărtarea obturațiilor dentare cu amalgam de mercur; expunerea la pesticide sau erbicide; sau expunerea la agenți patogeni suplimentari, cum ar fi COVID-ul sau gripa . Aceasta nu este o listă exhaustivă a factorilor declanșatori care, atunci când apar în viața unei persoane, pot începe următoarea fază a EBV, ci doar câțiva dintre cei obișnuiți. Toți acești factori declanșatori au potențialul de a reduce temporar sistemul imunitar.

lupus

Reacția sistemului imunitar pe care tocmai am descris-o se manifestă prin simptome inexplicabile pe care medicii le diagnostichează ca fiind lupus. Ceea ce comunitatea medicală nu realizează este că lupusul este pur și simplu modul de reacție al organismului la neurotoxine și subprodusul EBV. Este reacția alergică a organismului la neurotoxine care crește nivelurile de markeri inflamatori pe care medicii îi folosesc pentru a identifica și diagnostica lupusul. Lupusul este de fapt doar o infecție cu virusul Epstein-Barr.

Hipotiroidismul și alte tulburări tiroidiene

În timp ce sistemul imunitar se întreabă ce se întâmplă, EBV profită de haos, părăsește organele unde și-a stabilit reședința și alege o altă țintă - în acest caz, glanda tiroidă!

Medicina modernă încă nu știe că EBV este adevărata cauză a majorității tulburărilor și bolilor tiroidiene - în special boala Hashimoto, dar și boala Graves, cancerul tiroidian și alte boli tiroidiene. (Boala tiroidiană apare uneori ca urmare a expunerii la radiații, dar EBV este principalul vinovat în 95% din cazuri.) Cercetările medicale nu au descoperit încă adevărata cauză a tulburărilor tiroidiene și este puțin probabil să o facă în deceniile următoare. de fapt EBV. Dacă medicul dumneavoastră vă pune diagnosticul cu Hashimoto, înseamnă cu adevărat că el sau ea nu știe ce este în neregulă cu dvs. Afirmația că corpul dumneavoastră vă atacă glanda tiroidă este greșită. În practică, nu corpul, ci EBV atacă glanda.

Odată intrat în glanda tiroidă, EBV începe să pătrundă în țesutul său.Particulele de virus se răsucesc și se rotesc literalmente ca niște burghie pentru a pătrunde adânc în țesutul tiroidian, ucidendu-i celulele și rănind organul. Astfel, EBV dă naștere la diferite forme - de la foarte uşoară la extrem de severă - de hipotiroidism ascuns, de care suferă milioane de femei din întreaga lume. Sistemul tău imunitar observă acest lucru și încearcă să intervină provocând inflamație, dar neurotoxinele și produsele secundare ale EBV, precum și celulele moarte toxice, îl confundă și nu poate identifica amenințarea care vine de fapt din virusul ascuns în glanda tiroidă.

Chiar dacă acest lucru vă sună îngrijorător, nu vă temeți: glanda tiroidă are capacitatea de a se reînnoi și de a se vindeca atunci când îi oferi ceea ce are nevoie. Și nu subestima niciodată puterea sistemului tău imunitar, care până la sfârșitul acestui capitol va fi activată prin însuși faptul că ai aflat adevărul.

Opțiunea de rezervă a sistemului imunitar pentru a face față virusului în tiroida este încapsularea acestuia în noduli care depun săruri de calciu. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează EBV. În primul rând, majoritatea celulelor virusului reușesc să evite atacul și să rămână în libertate. În al doilea rând, celulele încapsulate rămân de obicei în viață și se simt confortabil în învelișul de calciu, unde continuă să se hrănească cu țesutul tiroidian, drenându-l de energie.Uneori chiar își transformă închisoarea într-o entitate vie numită chist, care pune și mai mult. stres asupra glandei tiroide.

Între timp, atacurile sistemului imunitar asupra EBV vă pot dăuna dacă nu mâncați suficiente alimente bogate în calciu. Se întâmplă că, dacă sistemul imunitar nu poate obține calciul pentru a încapsula virusul din sânge, îl trage din oase, ceea ce poate duce la osteoporoză.

În același timp, sutele de celule virale care sunt încapsulate în noduli pot slăbi glanda tiroidă și pot reduce producția eficientă de hormoni vitali. Lipsa hormonilor tiroidieni naturali combinată cu toxinele eliberate de EBV poate duce la creșterea în greutate, oboseală, gândire tulbure, pierderea memoriei, depresie, căderea părului, insomnie, unghii fragile, slăbiciune musculară și/sau o serie de alte simptome.

Unele forme rare și deosebit de agresive de EBV merg chiar mai departe. Ele pot duce la cancer tiroidian. Numărul cazurilor de acest tip de cancer în Statele Unite este în creștere rapidă. Medicina modernă nu știe că cauza acestui lucru este soiurile rare și agresive de EBV.

Virusul Epstein-Barr atacă glanda tiroidă cu un scop strategic: să provoace confuzie și stres în sistemul endocrin. Presiunea asupra glandelor suprarenale duce la creșterea producției de adrenalină - un aliment preferat al EBV. Nu toate amestecurile de adrenalină produse de glandele suprarenale vor alimenta EBV pentru perioade scurte. De fapt, starea pe termen lung a tiroidei poate determina glandele suprarenale să elibereze adrenalină suplimentară pentru a compensa pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru pune în cele din urmă glandele suprarenale într-o stare mai dezechilibrată, mai sensibilă, deoarece sunt deja afectate de evenimentele stresante și tulburările emoționale din viața de zi cu zi. Stresul pe termen lung conduce suprarenalele în erupții și potriviri suplimentare și inconsecvență. O tulburare emoțională sau un eveniment stresant, chiar și unul mic, poate șoca glandele suprarenale în starea lor slăbită, determinându-le să producă o varietate mai corozivă de adrenalină, rezervată în mod normal pentru a ne ajuta să supraviețuim momentelor de stări emoționale extreme.

Adrenalina normală de zi cu zi, mai blândă, se amestecă cu aceste mici explozii de amestecuri de adrenalină mai intense și, datorită naturii sale corozive, această adrenalină mai intensă poate pătrunde mai adânc în țesutul corpului unde s-a depus EBV. În fiecare zi, adrenalina mai ușoară nu pătrunde în țesuturi în acest fel și este puțin probabil să ajungă la EBV în locurile sale de cuibărit, cum ar fi glanda tiroidă. Sunt amestecurile corozive de adrenalină care pot pătrunde mai ușor în tot corpul – devenind chiar mai ușor de ajuns pentru EBV prin închisoarea nodulilor tiroidieni. Acestea sunt și amestecurile din care EBV se hrănește și se dezvoltă cel mai mult.

Aceasta nu este întotdeauna o condiție necesară pentru ca EBV să devină mai puternic. Alimente precum ouăle acționează ca un superaliment pentru EBV, determinându-l să se extindă și să crească chiar uneori mai mult decât tipurile corozive de adrenalină. Alimentele confortabile precum brânza și glutenul alimentează și EBV.

Uneori, mâncarea și adrenalina joacă împreună un rol important. Când mănâncă alimente precum ouă, lactate și gluten, EBV are o șansă mai mare de a obține resturile dacă circumstanțele emoționale și adrenalina corozivă fac inima să bată mai repede, împingând acele resturi de alimente (și nutrienții din alte alimente) prin fluxul sanguin. permițând EBV să fie hrănit, întărind astfel și ajutându-l să-și atace ținta finală - sistemul nervos.

A patra fază a EBV

Scopul final al virusului Epstein-Barr este de a părăsi glanda tiroidă și de a ataca sistemul nervos central.

În mod normal, sistemul imunitar nu ar permite acest lucru să se întâmple. Dar dacă EBV a reușit să te epuizeze în timpul celei de-a treia faze, când și-a stabilit reședința în glanda tiroidă și dacă ai experimentat între timp o traumă fizică sau emoțională bruscă, virusul va profita de vulnerabilitatea ta și va începe să provoace numeroase simptome ciudate - de la palpitații și dureri generale până la dureri nevralgice localizate.

Este obișnuit ca o persoană să experimenteze un accident, o intervenție chirurgicală sau alte răni fizice și apoi să se simtă rău pentru mult mai mult timp decât sugerează vătămarea în cauză. Oamenii îl descriu ca „ca și cum ai fi lovit de un camion”.

În astfel de cazuri, analizele de sânge, radiografiile și RMN-urile nu dezvăluie nimic, iar medicii nu înțeleg că virusul inflamează nervii. Prin urmare, a patra fază a EBV este principala sursă de boli inexplicabile - cele care provoacă confuzie în masă în rândul medicilor.

Și în practică se întâmplă următoarele: nervii tăi răniți eliberează un hormon care „alarmă” organismul că nervii sunt în pericol și trebuie să fie restaurați. În a patra fază, EBV detectează prezența hormonului în cauză și atacă nervii afectați.

Un nerv arată ca un fir de fire cu vârfuri: când un nerv este deteriorat, vârfurile cad din învelișul său de mielină. EBV caută astfel de lacune și se strecoară prin ele. Dacă reușește, inflamația poate dura ani de zile. Ca urmare, o vătămare relativ minoră vă poate provoca dureri cronice.

Nu trebuie să aveți o vătămare fizică pentru a dezvolta oricare dintre aceste simptome neurologice cauzate de EBV. Nervii pot deveni încă inflamați din cauza virusului. Deoarece virusul se hrănește cu toxine ușor disponibile (cum ar fi mercur, aluminiu, cupru și alți factori toxici care provoacă probleme, precum și alimente precum ouă, lapte, brânză, unt și gluten), poate elibera neurotoxine care se lipesc de nervi, indiferent de indiferent dacă se găsesc fire de păr din rădăcină, nervi deteriorați sau chiar nedeteriorați. Acest lucru poate provoca diferite tipuri de simptome, fiecare varietate de EBV provocând fiecare simptom individual într-un mod ușor diferit. O varietate de EBV poate avea apetit pentru alimente mai toxice, cum ar fi mercurul, sau poate produce o neurotoxină mai toxică care poate inflama nervii doar prin atingerea lor - fără ca nervii să fie răniți sau rupti.

Problemele care apar ca urmare a infecției virale includ dureri musculare, dureri articulare, părți moi ale corpului, spate, tinitus și/sau amorțeală la mâini și picioare, migrenă, oboseală constantă, amețeli, vedere încețoșată, insomnie, somn agitat. și transpirații nocturne. Pacienții cu astfel de plângeri sunt uneori diagnosticați cu fibromialgie, sindrom de oboseală cronică sau artrită reumatoidă, toate simptome pe care comunitatea medicală recunoaște că nu le înțeleg și pentru care nu au nici un tratament. În aceste cazuri, medicii prescriu pacientului un tratament neadecvat, care nici măcar nu se adresează principalului vinovat, deoarece bolile inexplicabile sunt de fapt a patra fază a EBV.

Una dintre cele mai mari greșeli ale tuturor timpurilor este de a confunda simptomele EBV cu premenopauză sau menopauză. Simptome precum bufeurile, transpirațiile nocturne, palpitațiile, vertijul, depresia, căderea părului și anxietatea au fost și încă sunt adesea interpretate greșit ca modificări hormonale - astfel s-a născut tendința pernicioasă de a folosi terapia de substituție hormonală (HRT).

Să aruncăm acum o privire mai atentă la bolile cronice care rezultă din a patra fază a EBV și care i-au nedumerit pe medici de zeci de ani.

Sindromul oboselii cronice

Din punct de vedere istoric, medicina a negat de mult faptul că suferința femeilor are o cauză reală, fizică. La fel ca persoanele care suferă de fibromialgie (vezi mai jos), femeile cu sindrom de oboseală cronică (SFC), cunoscut și sub denumirea de encefalomielită mielgică/sindrom de oboseală cronică (ME/CFS), sindrom de oboseală cronică și disfuncție imunitară (CSID) și boala sistemică de intoleranță la efort (SED) , sunt adesea numiți mincinoși, leneși, trișori și/sau nebuni. Este o boală care afectează foarte multe femei.

Iar sindromul de oboseală cronică abia acum începe să capete putere.

Este obișnuit ca tinerele studente să vină acasă la jumătatea semestrului, să se culce și să nu se poată ridica din pat. Este îngrozitor la această vârstă fragedă să prinzi sindromul oboselii cronice și să-ți vezi colegii care au relații și locuri de muncă în timp ce tu nu îți poți atinge potențialul maxim.

Femeile care dezvoltă CFS la 30, 40 sau 50 de ani se confruntă cu probleme serioase, deoarece la acea vârstă au deja familii și un cerc social, precum și responsabilități stabilite. Ei încearcă să aibă grijă de tot și de toată lumea, își asumă mai multe responsabilități decât pot face față, iar CFS interferează cu viața lor normală de zi cu zi.

Pe lângă faptul că sunt retrași, aceștia suferă și de vinovăția și frica care însoțesc de obicei diagnosticul lor greșit. Nu am nicio îndoială că, dacă și tu suferi de CFS, nu îți este ușor să auzi: „Dar arăți perfect sănătos”. Este descurajator când nu te simți bine să auzi de la medici, prieteni și familie că nu este nimic în neregulă cu tine.

Sindromul de oboseală cronică este foarte real. Este cauzată de virusul Epidyne-Barr.

După cum a devenit deja clar, cei afectați de CFS au o încărcătură virală mare de EBV, care înrăutățește metodic starea organismului prin neurotoxina care atacă sistemul nervos central. Acest lucru duce la o slăbire a glandelor suprarenale și a sistemului digestiv și creează senzația că „ți-au pierdut bateriile”.

Fibromialgie

Timp de peste șase decenii, medicii au negat că fibromialgia ar fi o problemă reală de sănătate. Acum, pentru prima dată, recunosc că este o condiție reală.

Cu toate acestea, cea mai bună explicație pe care ne-o dau este că fibromialgia este o hiperactivitate a nervilor, care practic se traduce prin... nu avem nicio explicație pentru asta. Dar medicii nu sunt de vină. Ei nu au o carte magică care să le spună ce provoacă durerea pacienților lor și cum să-i ajute.

Medicina este la câțiva ani de a descoperi adevărata cauză a acestei boli, deoarece este cauzată de un virus și se dezvoltă la nivel nervos, iar medicii încă nu au echipamentul necesar pentru a o depista.

Persoanele care suferă de fibromialgie sunt supuse unui atac neobișnuit, debilitant. Este cauzată de EBV, care afectează atât sistemul nervos central, cât și nervii din întregul corp, provocând durere constantă, sensibilitate la atingere, oboseală extremă și o serie de alte probleme. Durerea se poate deplasa și se poate mișca în jurul corpului (ceva Anthony William numește durere de rulare). Disconfortul în anumite zone într-o anumită săptămână se poate muta în alte părți ale corpului o săptămână mai târziu. Sau cineva poate trăi cu fluctuații constante ale durerii, de la ușoare la severe, care rămân în aceleași zone.

Una dintre problemele fibromialgiei - una dintre multele - este modul în care incidentele și acțiunile de zi cu zi pot duce la o durere care se simte mult mai acută și pentru o perioadă mult mai lungă. Lovirea de tocul de ușă, de exemplu, sau lovirea cu piciorul de ceva în timp ce mergeți, sau ridicarea de ceva prea greu sau suprasolicitarea corpului cu exerciții fizice - acestea sunt adesea experiențe dureroase de care cineva le-ar uita în câteva secunde, dacă înregistrează acest tip de durere deloc. Pentru cei care suferă de fibromialgie, durerea pe care o pot provoca aceste incidente este la un cu totul alt nivel.

Tinitus (țiuit în urechi)

Tinitusul , numit și zgomot sau țiuit în urechi, este de obicei cauzat de intrarea EBV într-o parte a urechii interne numită cohlee. Sunetul este rezultatul inflamației și vibrației cohleei și nervului auditiv-vestibular. Forme mai ușoare de tinitus pot apărea, de asemenea, doar din neurotoxinele pe care virusul le elimină - atunci când aceste neurotoxine se adună în jurul labirintului nervilor inflamați.

În tinitus, zgomotele externe, cum ar fi ventilatoarele, aparatele de aer condiționat și mașinile aflate la distanță pot schimba structura unui țiuit sau a unui alt sunet din ureche, făcându-l aproape să danseze și să schimbe tonurile. De asemenea, tinde să se agraveze la sfârșitul zilei și până seara. Tinitusul poate fi foarte dificil pentru oameni, așa că cel mai bine este să vă împrietenești cu el în timp ce lucrezi la depășirea lui. Mulți oameni observă că, cu cât se odihnesc și dorm mai mult, cu atât tinitusul este mai redus după trezire. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât te odihnești mai mult, cu atât canalul nervos din urechea internă are șansa de a se consolida și de a se repara. Dacă nu dormi bine, asta nu înseamnă că nu poți lucra la vindecarea tinitusului. Ori de câte ori reușești să dormi (sau, dacă nu poți dormi, orice timp petrecut odihnindu-te cu ochii închiși) ajută organismul să țină sub control simptomele tinitusului.

Vertij și sindrom Meniere

Medicii atribuie adesea vertijul și sindromul Meniere cristalelor de calciu, sau pietrelor, care se descompun în ureche. Cel mai adesea, însă, cazurile cronice ale acestor boli se datorează de fapt EBV, a cărui neurotoxină inflamează nervul vag (vag).

Acest lucru poate duce la multe varietăți de vertij, de la senzația de a sta pe o barcă în mișcare până la senzația că cadeți la stânga, la dreapta sau înainte în timp ce mergeți, determinându-vă să încercați să nu cădeți la pământ. Vertijul poate fi foarte ușor, în cazul în care vă simțiți amețit după ce ați întors capul foarte repede sau vă este dificil să urmăriți pe cineva sau altceva mișcându-se în jurul vostru, deoarece mișcarea a ceva în viziunea dvs. vă poate face să vă simțiți ușor greață și chiar parțial amețită. Cazurile mai severe de vertij pot duce la incapacitatea de a te ridica din pat sau, dimpotrivă, la incapacitatea de a te întinde în pat, deoarece odată ce faci, capul tău simte că s-ar învârti. Uneori, rotația este circulară, iar uneori este o mișcare repetitivă care trece prin ochii tăi.

Tipul de vertij pe care îl experimentați depinde de locul în care neurotoxina sau virusul însuși atinge nervul vag. Dacă partea inferioară a nervului vag este mai inflamată, atunci greața vă va însoți vertijul. Dacă partea de mijloc a nervului vag este mai inflamată, vei avea o senzație mai puternică că te afli pe o barcă sau că pământul se mișcă sub tine când stai în picioare sau mergi. Dacă partea superioară a nervului vag este inflamată, uneori duce la vertij mai sever - un cap care se rotește care îngreunează mersul oriunde.

Alte simptome

Inflamația nervului vag poate duce, de asemenea, la anxietate, amețeli, apăsare și durere în piept, spasme esofagiene și astm.

Insomnia și amorțeala la nivelul mâinilor și picioarelor pot fi cauzate de inflamația cronică a nervului frenic cauzată de EBV.

Și palpitațiile pot fi rezultatul acumulării de celule moarte și un produs secundar al EBV în valva mitrală a inimii. Acest lucru face ca supapa să se lipească, ceea ce poate cauza probleme de ritm cardiac sau bătăi inexplicabile. Unele tulpini de EBV pot elibera o neurotoxină care crește inflamația în creier, ceea ce poate provoca palpitații sau chiar fibrilație atrială din cauza saturării anumitor neuroni cu neurotoxine care întrerup semnalele trimise de acei neuroni din creier către inimă. Acest lucru poate intra în categoria activității electrice misterioase a inimii care derutează medicii.

Dacă sunteți sau bănuiți că sunteți purtător de EBV, a patra fază a virusului vă poate duce la disperare. Calma. Dacă luați pașii corecti - despre care comunitatea medicală încă nu știe și pe care vă sugerez la sfârșitul acestui capitol - vă puteți vindeca, vă puteți restabili sistemul imunitar și vă puteți recăpăta normalitatea și controlul asupra vieții tale.

Tipuri de EBV

După cum am spus deja, există peste 60 de soiuri ale virusului Epstein-Barr. Numărul lor este atât de mare, deoarece EBV există de peste 100 de ani. De-a lungul generațiilor, a evoluat și a mutat prin diferite forme hibride și tulpini. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei devin din ce în ce mai toxici, ceea ce înseamnă că corpul lor suportă cea mai mare parte a expunerii crescute la dăunătorii toxici care însoțesc stilul de viață modern. EBV s-a adaptat pentru a se hrăni cu această mare varietate de toxine, inclusiv metale grele toxice, pesticide, erbicide, fungicide și produse farmaceutice. Folosind acești dăunători toxici ca surse de combustibil, EBV se răspândește și se mută, cu diferite mutații care dezvoltă puteri și apetite diferite pe parcurs. De-a lungul anilor, EBV a fost provocat să se adapteze de diferite sisteme imunitare, dintre care unele au fost mult mai puternice. Pe măsură ce unele tulpini de EBV au devenit și mai puternice, acestea s-au putut răspândi. Toate aceste tulpini se împart în șase grupuri în funcție de severitatea simptomelor pe care le provoacă, cu aproximativ zece soiuri de virus în fiecare grup.

Mai jos în articol ne vom uita la aceste grupuri EBV în detaliu. În primul rând, este important să ne amintim că mulți oameni au mai mult de o varietate de EBV. Cineva poate avea o tulpină de EBV dintr-un grup și 10 ani mai târziu poate fi expus la o altă tulpină de EBV dintr-un grup diferit. Unii oameni au două până la trei soiuri de EBV. Aceasta înseamnă că o persoană prezintă adesea simptome din diferite grupuri de EBV, indiferent dacă aceste simptome sunt amestecate în același timp sau apar în momente diferite ale vieții sale. Țineți cont de acest lucru în timp ce citiți despre grupurile EBV.

De asemenea, rețineți că există diferite soiuri de EBV în cadrul fiecărui grup. Aceste soiuri diferite au efecte ușor diferite asupra organismului, ceea ce duce la diferențe de simptome într-un anumit grup. De exemplu, o tulpină de EBV poate fi puțin mai agresivă decât alta din același grup sau poate avea un apetit diferit pentru o anumită toxină decât o altă tulpină. Acest lucru duce la diferențe de simptome.

Orice varietate de EBV din orice grup poate crește inflamația. Tipurile EBV de la 3 la 6 pot duce la un diagnostic greșit al bolii Lyme dacă medicul o caută. Acest lucru se datorează faptului că tulpinile EBV 3 până la 6 pot crește inflamația suficient pentru a provoca rezultate fals pozitive la testele pentru boala Lyme.

După cum am spus de multe ori, chiar și doar cunoașterea cauzei bolii vă poate da putere. Citirea acestui capitol și conștientizarea că simptomele și condițiile dumneavoastră misterioase se potrivesc cu modul în care funcționează EBV vă poate atenua teama și îngrijorarea cu privire la ceea ce vi se întâmplă. Aceste descrieri ale grupurilor de EBV vă pot ajuta să navigați într-o anumită varietate sau soiuri de EBV care v-au perturbat viața. Chiar dacă nu poți determina cu ce grup sau grupuri EBV ai de-a face, doar să realizezi că este vorba de EBV te poate ajuta să câștigi un sentiment de pace în timp. Cu aceste cunoștințe, puteți prelua controlul și lucra pentru a scăpa de virus, astfel încât să vă puteți recupera în loc să rămâneți în întuneric despre motivul pentru care ești bolnav.

Primul grup include cele mai vechi și mai ușoare forme de EBV. Le ia ani, chiar decenii, pentru a trece de la o fază la alta. Efectele nu se simt până la vârsta de 70 sau 80 de ani, de obicei sub formă de dureri de spate și alte afecțiuni minore. Virusul poate rămâne în organele tale și nu ajunge niciodată la a treia sau a patra etapă de dezvoltare. Acest grup devine din ce în ce mai rar pe zi ce trece, pe măsură ce generațiile mai în vârstă de oameni trec din această lume. Acest grup de EBV va dispărea cel mai probabil în următorii 30 de ani, deoarece mutațiile mai noi la tinerii depășesc aceste soiuri de grup 1.

Soiurile din al doilea grup de EBV trec de la una la următoarea fază de dezvoltare puțin mai repede decât cele din primul grup. În acest caz, este posibil să aveți simptome când aveți 50 sau 60 de ani. Aceste varietăți de virus pot trăi în glanda tiroidă și pot trimite unele dintre celulele virusului să inflameze ușor nervii. Aceasta, la rândul său, poate duce la versiuni ușoare și/sau intermitente ale unui număr de afecțiuni și diagnostice diferite, cum ar fi fibromialgie, nevralgie, dureri articulare, tendinită, sindrom de tunel carpian, dureri și dureri. Acest grup include, de asemenea, singurele soiuri de EBV cunoscute de comunitatea medicală.

Soiurile din cel de-al treilea grup trec de la o fază la alta mai repede decât cele din al doilea grup, iar simptomele lor apar atunci când o persoană are aproximativ 40 de ani. Se dezvoltă complet până la a patra fază, ceea ce înseamnă că părăsesc complet glanda tiroidă și se lipesc de nervi. Acest grup are un apetit pentru diferite toxine, astfel încât neurotoxinele sale sunt ușor diferite față de grupul anterior. Virușii din acest grup pot provoca o serie de boli, inclusiv dureri articulare, oboseală, palpitații, tinitus și vertij. Tulpinile EBV din grupa 3 pot provoca, de asemenea, boli ale sistemului reproducător. Și dacă există niveluri suficient de mari de miere în ficatul unei persoane, unele specii din acest grup au potențialul de a se hrăni cu acea miere și de a crea dermatotoxine care stau la baza eczemei ​​și psoriazisului. Dacă există suficient aluminiu în ficat, speciile din acest grup au capacitatea de a se hrăni cu acel aluminiu și de a crea dermatotoxinele responsabile de vitiligo.

Tulpinile EBV din grupa 4 provoacă probleme vizibile destul de devreme, încă de la vârsta de 30 de ani. Acțiunile lor agresive împotriva celulelor nervoase se manifestă ca simptome caracteristice fibromialgiei, sindromului de oboseală cronică, ceață cerebrală , confuzie, anxietate, schimbări de dispoziție, precum și toate simptomele cauzate de varietățile de EBV din primele trei grupe. Tulpinile din acest grup pot provoca, de asemenea, simptome ale tulburării de stres post-traumatic, chiar dacă persoana nu a suferit niciodată o leziune traumatică.

Variantele EBV din al cincilea grup creează probleme tangibile deja în tinerețe, când o persoană are aproximativ 20 de ani. Sunt forme deosebit de neplăcute ale virusului deoarece atacă tocmai în momentul în care tânărul este pe cale să înceapă o viață independentă. Ele pot provoca toate problemele caracteristice celui de-al patrulea grup de EBV și se pot hrăni cu emoții negative - cum ar fi frica și anxietatea. Pentru a provoca cele mai multe probleme, acest grup are de-a face cu mercurul de metale grele toxice. În zilele noastre, tinerii tind de fapt să aibă niveluri mai mari de mercur în organele lor decât generațiile mai în vârstă, deși este ușor de gândit că ar trebui să fie invers. Soiurile EBV din acest grup tind, de asemenea, să aibă o poftă de ouă - mercurul și ouăle fiind cele două alimente preferate. Aceasta înseamnă că eliminarea ouălor din dieta dumneavoastră și concentrarea pe eliminarea mercurului sunt două modalități de a obține un anumit control și de a lucra la îmbunătățirea simptomelor și condițiilor asociate cu acest grup de EBV. Medicii nu pot găsi nimic în neregulă și îi percep pe acești pacienți tineri ca fiind perfect sănătoși. De multe ori le spun că „totul e în capul lor” și apoi îi trimit la psihologi pentru a-i convinge că ceea ce se întâmplă în corpul lor nu este de fapt real. Uneori, un pacient dă peste un medic iubitor de Lyme și își părăsește cabinetul cu diagnosticul greșit corespunzător. Pe măsură ce epidemia de boli cronice devine din ce în ce mai greu de negat cu fiecare an care trece, o nouă tendință se instalează în rândul medicilor mai tineri: „Totul e în capul tău” este înlocuit cu „Boala ta este reală, dar tu o provoci”. . Unii medici chiar le spun pacienților: „Ți-ai provocat boala prin gânduri rele”, „gândire proastă” sau „nu ești suficient de pozitiv” sau vor da de înțeles că ești instabil emoțional și de aceea ești bolnav . Sau, mulți medici, atât alternativi, cât și convenționali, îți vor lua simptomele în serios... dar merg în direcția greșită a intestinului permeabil, microbiomul, microflora „disfuncțională”, hormonii, sensibilitățile alimentare sau exagerat de simplist „Poate este doar suprarenalele tale.” Oricât de bine intenționați ar fi acești medici, ei nu vor înțelege că adevărata problemă este o infecție virală de grad scăzut decât dacă sunt medici care au învățat din informațiile Healer Medium de-a lungul anilor. 

Cu toate acestea, cele mai rele soiuri de EBV se încadrează în al șaselea grup. Ei pot doborî serios chiar și copiii mici. Pe lângă toate simptomele pe care le provoacă grupa a cincea a virusului, aici simptomele pot fi atât de severe încât medicii le diagnosticează greșit ca fiind leucemie, meningită virală, lupus sau alte boli grave. Unele soiuri de EBV din acest grup sunt responsabile pentru cauzarea unor simptome care seamănă doar cu leucemia (sau alte afecțiuni grave) și, prin urmare, duc la diagnosticare greșită.

Este o diferență subtilă pe hârtie, dar nu va părea atât de subtilă unei persoane care o experimentează. Iată diferența: o tulpină de grup 6 de EBV poate provoca o infecție virală persistentă care creează ea însăși leucemie la copii și adulți. Pe de altă parte, unele dintre celelalte soiuri de EBV din grupa 6 pot provoca infecții virale acute care au ca rezultat simptome care arată foarte asemănătoare cu leucemia - fără ca afecțiunea în sine să fie leucemia. Între timp, cercetarea medicală și știința nu realizează că EBV se află în spatele fiecăruia dintre ele, astfel încât judecata diagnostică poate fi întunecată. Uneori, medicii bine intenționați greșesc și pun prea repede diagnosticul de „leucemie”, ceea ce schimbă viața pacientului. Ei pot confunda accidental cazul sever de mononucleoză al unui copil cauzat de o tulpină agresivă de EBV (o infecție virală acută) cu leucemie (o infecție virală pe termen lung), fără să-și dea seama că totul este viral.

Zona gri de diagnosticare este foarte asemănătoare în condiții neurologice, cum ar fi SM (scleroza multiplă) și ALS (scleroza laterală amiotrofică) . Rețineți că ați putea fi diagnosticat cu Lupus, ALS sau SM și să nu aveți una dintre tulpinile avansate ale grupului 6 de EBV. S-ar putea să aveți de-a face cu o tulpină mai ușoară a virusului; in zilele noastre, chiar si cele mai usoare simptome neurologice pot duce la un diagnostic, in functie de specialitatea medicului. De exemplu, deși scleroza multiplă - boala care dăunează învelișului de mielină a nervilor din sistemul nervos central - este cauzată de EBV, simptomele care seamănă cu scleroza multiplă sunt, de asemenea, cauzate de aceasta. Pentru ca învelișul de mielină să apară, trebuie să existe o formă avansată de EBV. Cu toate acestea, pentru a accelera dezvoltarea varietății de grup 6 de EBV, este necesar să existe un nivel mai ridicat de metale grele toxice, cum ar fi mercurul și aluminiul. Există oameni cu cea mai ușoară formă de simptome cauzate de soiurile mai ușoare de EBV (nu din grupul 6) care sunt diagnosticați greșit cu SM atunci când nu există o deteriorare reală a tecii de mielină, doar din cauza modului în care unii medici o aruncă în jurul diagnosticelor. Deci, atât cazurile reale de SM, cât și simptomele cronice diagnosticate greșit ca SM sunt cauzate de EBV, medicii neștiind oricum că cauza reală este EBV, cu excepția cazului în care sunt familiarizați cu informațiile Mediului de vindecare.

Unele tulpini din grupul 6 EBV pot crea o cantitate mai mare de tipuri mai puternice de neurotoxine și dermatotoxine, ceea ce explică unele dintre condițiile pe care aceste tulpini le pot provoca. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că unele soiuri din acest grup au un apetit și mai mare pentru metalele grele toxice, cum ar fi mercurul, aluminiul și cuprul. Soiurile din grupa 6 au, de asemenea, un apetit mai mare pentru ouă, lactate și gluten. Foamea lor de ouă suprimă în special sistemul imunitar, deoarece sistemul imunitar luptă constant cu virusul, folosindu-și rezervele pentru a te proteja, iar orice hrănește EBV așa cum o fac ouăle îngreunează aceste lupte. În plus, ele suprimă sistemul imunitar, ceea ce poate duce la o gamă largă de simptome, inclusiv erupții cutanate, slăbiciune la nivelul membrelor și dureri nevralgice severe.


În continuarea acestui articol - „Virusul Epstein-Barr (partea a doua)” , veți găsi următoarele subiecte:

EBV - complicații de la gripă și covid-19;

• tratamentul EBV;

• alimente medicinale;

• plante medicinale și suplimente nutritive.

Au fost folosite informații din ediția actualizată din 2021 a bestsellerului New York Times „The Healer Medium” , care nu a fost încă tradusă în bulgară.

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.