SFATURI ANTHONY WILLIAMS PENTRU DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEMIA (PARTEA 1)

SFATURI ANTHONY WILLIAMS PENTRU DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEMIA (PARTEA 1)

Combustibilul principal al corpului nostru este glucoza, un zahăr care oferă tuturor celulelor energia de care au nevoie pentru a funcționa, a se vindeca, a crește și a se dezvolta. Glucoza ne menține în mișcare și ne menține în viață. Sistemul nervos central, precum și fiecare organ al corpului, inclusiv inima, lucrează cu el. Glucoza este ceea ce folosim pentru a construi și menține mușchii și pentru a îndeplini funcții vitale, cum ar fi repararea țesuturilor și celulelor deteriorate.

Când mănânci alimente, corpul tău descompune zaharurile din ea în glucoză și o introduce în sânge, astfel încât să poată ajunge la toate celulele tale. Cu toate acestea, celulele dumneavoastră nu au acces direct la toată glucoza. Au nevoie de ajutor din partea pancreasului, care este o glandă endocrină mare situată în spatele stomacului. Cât de mult ajutor au nevoie celulele tale depinde de combinațiile de alimente pe care le consumi.

Pancreasul monitorizează constant fluxul sanguin. Când detectează o creștere a nivelului de glucoză, acesta răspunde producând un hormon numit insulină. Insulina se leagă de celulele tale și le semnalează să se deschidă și să absoarbă glucoza din sânge. În acest fel, insulina permite celulelor să obțină energia de care au nevoie și asigură niveluri stabile de glucoză din sânge.

Dacă există mai multă glucoză în sânge decât poate folosi celulele tale - de exemplu, dacă ai mâncat o masă deosebit de grea (cum ar fi coaste de porc unse în sos de grătar siropos; cu alte cuvinte, multă grăsime combinată cu zahăr) - insulina direcționează glucoză suplimentară pentru a fi stocată în ficat. Mai târziu, când nivelul de glucoză scade - de exemplu, între mese sau în timpul unei activități fizice intense - ficatul va elibera glucoza stocată pentru a fi folosită de celulele tale. Acest lucru se întâmplă dacă ficatul este puternic și funcționează normal.

Acesta este de obicei sistemul eficient pentru utilizarea optimă a glucozei. Cu toate acestea, începe să se încurce dacă pancreasul nu poate produce suficientă insulină atunci când este nevoie. Devine confuz și dacă unele dintre celulele tale refuză să permită insulinei să se atașeze și să deschidă celulele pentru a accepta glucoza, deoarece există prea multă grăsime în sânge care interferează cu acest proces - aceasta este cauza reală a rezistenței la insulină. Un alt element care poate merge prost este dacă ficatul devine stagnant, lent și disfuncțional, ceea ce înseamnă că nu mai poate stoca glucoza sau elibera în mod corespunzător.

Când apar oricare sau toate aceste probleme, celulele nu elimină suficientă glucoză din sânge. Corpul va scăpa de o parte din excesul de glucoză din urină, ceea ce vă poate face să urinați mai des și, de asemenea, să vă deshidratați și să vă fie sete. Nu este vina zahărului (glucoza ta). Acesta este rezultatul cantității de grăsime în sânge. Deși zahărul este excretat și expulzat prin urină, tehnic setea se datorează grăsimilor din sânge care provoacă deshidratare. De asemenea, în majoritatea cazurilor când grăsimea este consumată cu zaharuri, aceasta este însoțită de exces de sare, iar sarea joacă și ea un rol în procesul de deshidratare.

Dacă pancreasul dumneavoastră nu produce suficientă insulină atunci când corpul dumneavoastră are nevoie de ea și/sau dacă aveți rezistență la insulină și dacă aceste probleme duc la niveluri extrem de ridicate ale glucozei din sânge, sunteți expus riscului de diabet de tip 2. Deși cercetarea medicală și știința sunt conștiente de pre-diabet, care precede diabetul de tip 2, ei nu știu că există nici măcar stadii mai timpurii: pre-diabet, pre-pre-diabet și chiar pre-pre-pre-diabet. Aceste versiuni anterioare ale prediabetului apar deoarece ficatul începe să stagneze și să încetinească de la o dietă bogată în grăsimi și nu poate stoca glucoza așa cum ar trebui. În același timp, se poate observa și apariția unei stări prediabetice a ficatului. Stadiile incipiente ale diabetului zaharat și ale ficatului gras pot trece neobservate.

Medicii nu știu de ce apare diabetul de tip 2. Acest lucru este evident din dietele pe care medicii și nutriționiștii le recomandă diabeticilor. Dacă ar ști ce se întâmplă cu adevărat în corpurile acestor pacienți, ar oferi sfaturi nutriționale complet diferite. În timp ce medicii înțeleg corect unele elemente ale tratamentului, ei nu sunt în măsură să ofere o înțelegere a modului sau de ce începe această boală.

În cele două părți ale acestui articol, veți afla ce cauzează exact diabetul de tip 2. De asemenea, va explica cum apare rezistența la insulină, precum și ce este hipoglicemia și cum să vă reechilibrați sistemul, astfel încât organismul să aibă posibilitatea de a se vindeca.

Simptomele diabetului de tip 2

Dacă aveți diabet de tip 2, este posibil să aveți unul sau mai multe dintre următoarele simptome. (Rețineți că este posibil să fiți în stadiile incipiente ale diabetului și să nu experimentați niciun simptom.)

  • Sete neobișnuită, gură uscată, urinare frecventă: acest lucru se datorează faptului că organismul este supraîncărcat cu grăsimi. Prea multă grăsime care plutește liber este reținută în ficat, sistemul limfatic și circulație dintr-o dietă prelungită bogată în grăsimi. Grăsimea din sânge împiedică absorbția cu ușurință a apei în ea și să devină utilă. Un alt motiv este că, din cauza rezistenței la insulină, care împiedică zahărul să pătrundă în celule, corpul tău folosește apă pentru a elimina excesul de glucoză prin urină. Aceste efecte ale unei diete bogate în grăsimi pot provoca sete, gură uscată și urinare frecventă. (Consumul excesiv de sare însoțește, de obicei, consumul de grăsimi, deși aceste simptome pot apărea fără sare.)
  • Vedere încețoșată: sistemul nervos central are nevoie de glucoză pentru a funcționa optim. Dacă rezistența la insulină persistă datorită unei diete bogate în grăsimi, vederea încețoșată poate apărea intermitent sau permanent. Nu ajută că, în cazul deshidratării, apa se poate îndepărta de lentilele ochilor pentru a ajuta la eliminarea excesului de glucoză.
  • Foame neobișnuită: aceasta se datorează faptului că celulele tale nu primesc toată glucoza de care au nevoie pentru a se hrăni, deoarece grăsimea împiedică glucoza să pătrundă în celule.
  • Oboseală și iritabilitate: Acest lucru se datorează faptului că nu obțineți energia pe care o obțineți în mod normal atunci când celulele sunt complet încărcate cu glucoză. Fiți conștienți de faptul că poate exista o altă afecțiune, cum ar fi o infecție virală de grad scăzut, care provoacă oboseală pe lângă rezistența la insulină, prediabet sau diabet de tip 2.
  • Probleme digestive: pancreasul nu numai că produce insulină, ci și enzime care ajută organismul să descompună alimentele. Dacă pancreasul nu funcționează suficient de bine, duce nu numai la o lipsă de insulină, ci și de enzime, ceea ce îngreunează digestia. De obicei, deficitul de enzime nu este cel mai rău lucru. Este mai dificil atunci când ficatul este slab, congestionat sau lent și nu produce suficientă bilă pentru a descompune grăsimea. Acest lucru stresează glandele stomacului, determinându-le să producă în exces acid clorhidric, care poate slăbi glandele. Când ficatul este mai puternic și mai sănătos, pune mai puțină presiune asupra pancreasului.
  • Hipoglicemie: Aceste scăderi de energie - scăderi ale zahărului din sânge care apar la fiecare două ore - rezultă din cauza ficatului slab și a glandelor suprarenale insuficiente. Când ficatul este stagnant și lent, poate ajunge la un punct în care nu mai poate stoca glucoză, ceea ce înseamnă că nu poate elibera glucoză în fluxul sanguin atunci când scade glicemia. În schimb, glandele suprarenale trebuie să compenseze în exces pentru scăderea zahărului din sânge – atunci când glicemia scade, adrenalina crește pentru a o înlocui ca combustibil, ceea ce în timp face ca glandele suprarenale să slăbească. Oamenii care postesc incorect intermitent ajung să-și distrugă și să-și slăbească glandele suprarenale deoarece funcționează cu adrenalină în loc de glucoză. (Citiți mai multe despre postul intermitent în Cleanse for Health )

Vezi continuarea articolului din „Sfaturile lui Anthony William pentru diabetul de tip 2 și hipoglicemia (partea 2)” .

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.