ANTHONY WILLIAMS SFATURI PENTRU DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEMIA (PARTEA 2)

ANTHONY WILLIAMS SFATURI PENTRU DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEMIA (PARTEA 2)

Continuarea articolului: „Sfaturi ale lui Anthony William pentru diabetul de tip 2 și hipoglicemia (partea 1)” .

Deși comunitatea medicală nu este conștientă de acest lucru, cauzele diabetului de tip 2 și hipoglicemiei încep de obicei la nivelul ficatului și glandelor suprarenale. Când te confrunți cu stres constant și experimentezi încercări dificile și emoționale în viața ta, glandele suprarenale determină să-ți inunde corpul cu adrenalină, un hormon care te energizează pentru situații de urgență. Deși acesta este un răspuns util în situații îngrozitoare, dacă corpul tău se află în mod constant în regim de criză și nu poți din punct de vedere fizic să arzi adrenalina corozivă care saturează țesuturile și glandele organelor tale, atunci adrenalina combinată cu o dietă bogată în grăsimi vă poate satura ficatul și fă-o stagnantă și lent.

În mod normal, pancreasul este neted la suprafață. Dar arderea cronică a adrenalinei bazată pe frică sau alte emoții puternice, plus adrenalina care completează glucoza, vor epuiza pancreasul, creând calusuri care îl fac gros și dur.

Gândește-te astfel: când te naști, pancreasul tău este ca un card de credit nou-nouț. Unii vin cu o superofertă – o limită mare de cheltuieli, o linie de credit generoasă și multe puncte bonus doar pentru înscriere. Alții vin pe lume cu limite de credit mai mici, dobânzi mai mari și bonusuri mai puține din cauza varietății sau nivelului de toxine cu care s-au născut. Oricum, dacă nu ești atent, îți poți folosi limita. Când oamenii trec prin viață epuizați și calmând stresul cu prăjeli sau alimente bogate în grăsimi, înghețată, biscuiți... măresc echilibrul pancreasului și își epuizează limitele. ( Când se întâmplă acest lucru, înseamnă de obicei că ficatul este epuizat și a devenit prea stagnant și lent pentru a se comporta ca fratele mai mare al pancreasului care îl protejează în mod normal. )

De-a lungul timpului, acest stres asupra pancreasului interferează cu capacitatea acestuia de a produce suficientă insulină pentru a furniza glucoză din sânge către organele și glandele care au nevoie de ea. Și doar această eficiență redusă este suficientă pentru a duce la prediabet și diabet de tip 2.

Acesta nu este sfârșitul problemei. Întregul tău corp se confruntă cu creșteri cronice de adrenalină bazate pe emoții puternice stresante. Mai ales dacă mănânci o masă bogată în grăsimi când ești emoționat pentru că treci printr-o perioadă stresantă, pancreasul tău va produce insulină care se amestecă cu adrenalina din sânge, iar acei hormoni se ciocnesc atunci când se amestecă. De-a lungul timpului, acest lucru poate face ca multe dintre celulele tale din corpul tău să fie „alergice” la amestecul de adrenalină și insulină și le poate determina să evite ambii hormoni. Cercetările medicale nu au descoperit încă acest hibrid „Franken-Sulin” (cum îl numește Anthony William) și nici nu a înțeles că fizic organismul este afectat în acest fel. Aceasta este una dintre principalele cauze ale slăbiciunii pancreatice, care duce la reducerea producției de insulină și la neacceptarea glucozei în celulele organismului (rezistență la insulină).

Mâncărurile grele și grase în sine pot declanșa, de asemenea, o supraproducție de adrenalină. Asta pentru că glandele suprarenale sunt ca o stație de pompieri, iar grăsimea declanșează alarma. Atunci când glandele suprarenale primesc un semnal că există un nivel ridicat de grăsime în sânge - și, prin urmare, au potențialul de a pune pancreasul, ficatul și inima în pericol imediat - pompierii (glandele suprarenale) trimite (adrenalină) să se ocupe de situația, acționând ca un diluant de sânge, în timp ce crește ușor ritmul cardiac pentru a atrage grăsimea prin artere și vene, astfel încât sângele să nu stagneze de la conținutul ridicat de grăsimi. Această val de adrenalină mărește, de asemenea, puterea digestiei pentru a ajuta la deplasarea grăsimilor prin tractul intestinal, în speranța de a activa o acțiune peristaltică rapidă, astfel încât să mergeți la baie mai devreme decât în ​​mod normal pentru a elimina cea mai mare parte a grăsimilor prin mișcări intestinale. rămânând în tractul digestiv și fiind absorbit în sânge și ficat. În timp ce aceste funcții ale adrenalinei te protejează de o criză, plătești și un preț, deoarece acest proces poate slăbi ficatul, pancreasul, glandele suprarenale și inima în timp.

Pe de altă parte, glandele suprarenale ar putea să nu funcționeze suficient de bine, de exemplu. pentru a produce prea puțină adrenalină. Acest lucru face ca pancreasul să lucreze peste ore pentru a compensa. Dacă această afecțiune este cronică și aveți o infecție virală de grad scăzut, pancreasul se va inflama sau se va mări și poate începe în cele din urmă să funcționeze mai puțin eficient. Un ficat puternic și un sistem imunitar puternic pot ține agenții patogeni la distanță, astfel încât neurotoxinele sau agenții patogeni să nu ajungă în pancreas, protejându-l astfel de inflamație.

Pe de altă parte, puteți avea oboseală suprarenală, unde glandele suprarenale instabile produc uneori prea puțină adrenalină și alteori prea multă. Acest lucru poate juca un rol în cantitatea de insulină eliberată de pancreas. Neregularitatea eliberării insulinei din pancreas poate apărea atunci când glandele suprarenale sunt neregulate - adică. glandele suprarenale instabile care variază de la subactiv la hiperactiv pot duce pancreasul la o variabilitate similară. „Luptă sau fugi” poate fi ca un comutator pentru producția de insulină. Consumatorii de cofeină acţionează manual comutatorul de luptă sau de zbor zilnic, epuizând în cele din urmă energia pancreatică.

Un precursor al diabetului de tip 2 este un nivel de glucoză fluctuant, dar scăzut, numit hipoglicemie, care indică o problemă serioasă cu capacitatea ficatului de a gestiona corect glucoza. Acest lucru se poate întâmpla dacă capacitatea ficatului de a stoca și elibera glucoză este afectată, deoarece este stagnantă și lent. Acest lucru se poate întâmpla și dacă nu mâncați cel puțin un mic dejun ușor și echilibrat – cum ar fi un fruct (pentru zahăr și potasiu) și o plantă, o legumă cu frunze verzi sau o legume (pentru sodiu) – la fiecare două ore. Omiterea regulată a meselor obligă organismul să utilizeze rezervele prețioase de glucoză din ficat, făcându-l să funcționeze cu adrenalină și, așa cum am menționat anterior, acest lucru poate stresa pancreasul, poate crea rezistență la insulină și poate duce la oboseală suprarenală și creștere în greutate în timp.

( Dacă aveți un ficat puternic și nu aveți de-a face cu niveluri ridicate de agenți patogeni virali și/sau bacterieni, puteți mânca inconsecvent mai mult de câțiva ani și să nu observați efectele decât mai târziu. Dacă sunteți cineva care se luptă cu orice afecțiune de sănătate , este esențial să mănânci micul dejun sau să pășunați sau cel puțin să consumați o formă de sare minerală și carbohidrați - de exemplu, suc de tulpini de țelină , apă de cocos , apă cu lămâie sau un mic dejun echilibrat - în mod regulat pe tot parcursul zilei. O persoană care se luptă cu hipoglicemie , nu ar trebui să desfășoare post intermitent. )

Un alt factor important este tipul de alimente pe care o consumi. Există o concepție greșită larg răspândită că diabetul este cauzat de consumul de prea multe alimente dulci. Cu toate acestea, problema nu este chiar zahărul. Problema este combinația de zahăr și grăsime - în principal grăsimi. De exemplu, ai putea să mănânci fructe toată ziua și în fiecare zi pentru tot restul vieții și să nu faci diabet niciodată. ( De fapt, să mănânci multe fructe este cea mai eficientă modalitate de a adăuga ani vieții tale - poți afla mai multe despre asta în articolul „Adevărul despre fructe” . )

Problema este grasimea. Majoritatea oamenilor care consumă alimente procesate și junk food, cum ar fi prăjituri, prăjituri, gogoși, înghețată etc. sau persoanele care mănâncă un fel principal aparent sănătos, cum ar fi puiul, dar îl urmează cu desert, de obicei mănâncă multă grăsime și mult zahăr în același timp. În timp ce zahărul care nu este legat de nutrienți ( adică care nu provine din surse precum fructe, legume cu frunze verzi, ierburi, mâncăruri sălbatice, legume, miere crudă, sirop pur de arțar sau apă de cocos ) este cu siguranță nesănătos, grăsimile sunt cele care tensionează ficatul și pancreasul.

Primul lucru care se va întâmpla este acea rezistență instantanee la insulină din cauza nivelurilor ridicate de grăsimi din sânge care rezultă din consumul de proteine ​​​​animale ( fie că este carne slabă de porc, friptură sau pui, sau mâncare rapidă prăjită în ulei ) sau chiar o dietă pe bază de gluten cu gluten. -prăjiturile și biscuiții fără nuci, semințe și uleiuri vor opri capacitatea organismului de a permite insulinei produse de pancreas să pătrundă zahărul în celulele tale. Acest lucru va însemna că există o mulțime de zahăr care plutește în sânge, care nu poate merge nicăieri. Un ficat puternic va ajuta la colectarea cât mai multă glucoză pentru a o stoca într-o zi ploioasă. Cu timpul, însă, o dietă bogată în grăsimi, proteine ​​și uleiuri procesate - indiferent dacă sunt grăsimi și uleiuri sănătoase sau nu - poate pune presiune asupra ficatului. Ficatul poate ajunge într-o stare vulnerabilă din responsabilitatea constantă de a curăța excesul de glucoză din sânge în timp ce este bombardat și supraîncărcat cu grăsimi, iar apoi trebuie să aștepte prea multe ore între mese pentru a se alimenta. Când ficatul este supraîncărcat în acest fel, elimină toată glucoza stocată înapoi în fluxul sanguin. Acest lucru poate determina transformarea hipoglicemiei în prediabet.

Deoarece ficatul trebuie să-și asume povara procesării grăsimilor pe care le ingerați, o dietă bogată în grăsimi ( care este ascunsă chiar și în proteinele slabe pe care oamenii tind să le considere sănătoase ) poate face organul lent și incapabil să le depoziteze și să elibereze. glucoză așa cum ar trebui. Mesele copioase și grele și seceta de glucoză cauzată de lipsa alimentelor între ele pot duce în cele din urmă la diabet de tip 2. În același timp, pancreasul trebuie să producă enzime care să ajute la digerarea grăsimilor. Multe grăsimi fac pancreasul să lucreze foarte mult și, dacă există deja alți factori care stresează pancreasul, cum ar fi emoțiile puternice care fac ca glandele suprarenale să-l inunde cu adrenalină corozivă, o dietă bogată în grăsimi poate fi tot ceea ce este necesar, pentru a împinge. pancreasul peste margine și provoacă diabet de tip 2.

Vestea bună este că toate compromisurile descrise mai sus sunt absolut reversibile. În continuare, în articol, vom analiza cum să vă vindecați pancreasul și ficatul și să vă corectați rezistența la insulină, astfel încât să puteți pune capăt diabetului de tip 2 sau hipoglicemiei.

Tratamentul diabetului de tip 2 și al hipoglicemiei

Deoarece comunitatea medicală nu cunoaște adevărata cauză a cauzelor diabetului de tip 2 și hipoglicemiei, ei nu oferă ghiduri nutriționale adecvate. De obicei, ei recomandă o dietă cu conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr, sfătuind pacienții să evite fructele cu totul și să se concentreze pe proteine ​​(fie că sunt vegetale, animale sau ambele) și legume. În general, comunitatea medicală consideră că aceste sfaturi se încadrează în domeniul unei „diete echilibrate”, un termen care nu este atât de rațional pe cât pare, deoarece nu se bazează pe înțelegerea a ceea ce cauzează cu adevărat aceste afecțiuni.

Respectarea acestui sfat poate părea că îți aduce unele îmbunătățiri, dar, în același timp, starea ta nu numai că nu se va îmbunătăți, ci chiar se va înrăutăți, deoarece carnea împovărează organismul, în timp ce consumul de fructe este crucial pentru tratamentul diabetului. Este imperativ să înțelegem că dieta, întotdeauna bogată în grăsimi, este un factor de bază în ceea ce a slăbit pancreasul și ficatul în primul rând.

Zahărul este un prevestitor al bolii. Și în acest caz, medicii doar împușcă mesagerul. Și zahărul indică doar prezența rezistenței la insulină, care a apărut ca urmare a supraîncărcării pancreasului cu grăsimi.

Este ușor să consumi alimente bogate în grăsimi animale și/sau vegetale fără să-ți dai seama. Chiar și o friptură subțire și fragedă conține aproximativ o lingură de grăsime concentrată, care poate afecta pancreasul și ficatul. Deci, atunci când o persoană este rezistentă la insulină ( chiar și dintr-o dietă care pare în mod tradițional „sănătoasă” ) și pune zahăr în corpul său, acel zahăr va cauza probleme cu insulină. Deci, dintr-o dată, zahărul atrage toată atenția și nu este cu adevărat vinovatul.

Desigur, zahărul de masă și mulți alți îndulcitori nu sunt buni pentru tine – Anthony William nu recomandă să le consumi. Cu toate acestea, pentru a gestiona diabetul de tip 2 și hipoglicemia, este esențial să reducem consumul de grăsimi și să creștem consumul de fructe proaspete, legume cu frunze verzi, ierburi, alimente sălbatice și legume. Vă recomandăm să verificați curățarea din capitolul 21 din cartea lui Anthony William The Healing Medium - Revised and Expanded Edition pentru a ajuta la vindecarea ficatului, pancreasului și suprarenalelor și pentru a stabiliza nivelul zahărului din sânge.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie insulină. Deși insulina scade nivelul de glucoză din sânge, nu abordează problemele de bază, cum ar fi glandele suprarenale deteriorate, pancreasul deteriorat, funcționarea defectuoasă a ficatului, emoțiile provocatoare cronice și/sau rezistența la insulină.

Ceea ce urmează este o abordare zilnică mai direcționată, care se concentrează pe vindecarea oricărei cauze posibile a diabetului de tip 2 sau a hipoglicemiei. Cât timp va trebui să rămâneți cu acest program depinde de cât de multe daune trebuie reparate. Dacă vă angajați să învățați informațiile din cărțile Healer Medium și să personalizați aceste instrumente pentru a crea un protocol care să funcționeze pentru dvs., veți vedea rezultate.

De când Anthony William a început să-și publice cărțile, atât de mulți oameni s-au vindecat de afecțiunile și simptomele lor. Unele dintre ele se vindecă într-un timp foarte scurt, în timp ce altele pot dura mai mult. Totul depinde dacă aplică informațiile corect și în ce stare se aflau când au început.

Luați totul în mișcare. Fă ce poți deocamdată. Micul contează - chiar contează. Dacă poți încerca doar unul sau două protocoale acum, rămâi cu ele, astfel încât să poți măcar să faci unele îmbunătățiri sau să împiedici starea ta să se înrăutățească. Dacă veți descoperi vreodată că trebuie să treceți mai departe, aceste informații vă vor aștepta, astfel încât să puteți ajunge cât de departe aveți nevoie.

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.