Mango este unul dintre cele mai populare și bogate în nutrienți fructe din lume și este adesea numit „Regele fructelor”. Mango este o sursă uimitoare de vitamine A, C, E și complexul B, precum și flavonoide care promovează sănătatea, cum ar fi beta-carotenul și alfa-carotenul. Mango este un aliment puternic împotriva cancerului și este cunoscut că ajută în mod special la prevenirea cancerelor pulmonare, de sân, de colon, de prostată, de sânge și oral.
De asemenea, mango-urile sunt foarte utile în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor de inimă, a artritei, a tulburărilor cognitive, a bolilor respiratorii și a bolilor de rinichi. Poate ajuta la alcalinizarea întregului organism, ajutând la eliminarea acizilor toxici și la restabilirea rezervelor alcaline ale organismului. Mango este plin de enzime și este un aliment prebiotic, adică conțin compuși care stimulează și hrănesc bacteriile bune din intestin, ajutând foarte mult digestia și asimilarea.
Mango conține o cantitate semnificativă de piridoxină (B-6), care este vitală pentru sinteza serotoninei și dopaminei în creier. Piridoxina este, de asemenea, esențială pentru menținerea echilibrului hormonal și a funcției imunitare adecvate, precum și pentru a ajuta organismul să descompună zaharurile, grăsimile și proteinele. Se crede că mango ajută la prevenirea insomniei și oferă un somn mai bun. În unele țări, mango este consumat chiar înainte de culcare ca un ajutor natural pentru somn.
Se știe că mango ajută la scăderea colesterolului LDL (rău) datorită conținutului lor semnificativ de fibre, pectină și vitamina C. Mango sunt, de asemenea, excelente pentru promovarea vederii bune și ajută la prevenirea orbirii nocturne și a ochilor uscati. Este, de asemenea, grozav pentru sănătatea pielii și poate fi folosit atât intern, cât și extern pentru a ajuta la desfundarea porilor înfundați, la curățarea erupțiilor și pentru a adăuga o strălucire naturală pielii. Mango este unul dintre cele mai versatile fructe din lume și poate fi folosit atât în rețete dulci, cât și sărate.
Luați în considerare utilizarea mango în smoothie-uri, salate, salsa, avocado și mâncăruri cu legume. Condimentele se potrivesc bine și cu mango și încercați să experimentați cu scorțișoară, curry, cuișoare și chili pentru a îmbunătăți aroma și proprietățile nutritive ale felurilor dumneavoastră de mâncare. Începeți sau încheiați ziua cu această rețetă ușor de preparat Smoothie de mango și Parfait de fructe de pădure . Amestecă 2 mango coapte (curățate și fără sâmburi) și sucul de portocale într-un blender sau robot de bucătărie până devine cremos și omogen. Se toarnă într-un castron și se adaugă fructe de pădure proaspete.
Experimentați să găsiți noi modalități de a adăuga mango în dieta dvs. Corpul tău te va iubi pentru asta. Vă oferim o rețetă extrem de gustoasă și nu mai puțin sănătoasă pentru un smoothie de mango și pudră Vimergy® Micro-C :
Smoothie de mango și pudră Micro-C
Începe-ți ziua cu o explozie de soare și întărește-ți imunitatea! Acest smoothie de mango este plin de vitamine, antioxidanți și deliciu. Este perfect pentru un mic dejun răcoritor și hrănitor sau între mese. Amestecați-l, turnați-l în pahare și bucurați-vă de fiecare înghițitură vibrantă!
Cu doar 1 lingură de pudră Vimergy® Micro-C, obțineți la fel de multă vitamina C cât există în 14 portocale.
Ingrediente:
- 2 mango mari (curățați, tăiați felii și congelați);
- 1 lingură de măsurare de pulbere Vimergy® Micro-C ;
- 1 lingura lapte de cocos;
- 1 lingura lapte de migdale;
- 2 lingurite miere crudă;
- 1 banana congelata.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecă până se omogenizează.