Strugurii sunt unul dintre cele mai hrănitoare și medicinale alimente disponibile din cele mai vechi timpuri. Promovează sănătatea și bunăstarea organismului la cel mai înalt nivel. Strugurii sunt o sursă bogată de vitamine A, vitamina C și complexul B , precum și minerale precum calciu, magneziu, bor, mangan, fier, seleniu și potasiu. Strugurii conțin cantități mari de antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de bioflavonoide, resveratrol și antociani.
Astringența strugurilor este calitatea sa medicinală cheie. Această aciditate indică prezența substanțelor fitochimice care sunt critice pentru funcționarea rinichilor. Dacă ați auzit vreodată că aveți niveluri crescute de creatinină, înseamnă că rinichii dvs. și-au compromis capacitatea de a elimina și elimina deșeurile din sânge. Strugurii sunt cel mai bun tonic pentru rinichi – substanțele lor fitochimice se leagă de deșeurile pe care rinichii le filtrează cu greu. Aceste fitochimice au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antimicrobiene, anti-îmbătrânire și anticancerigene și oferă protecție împotriva anemiei, bolilor degenerative ale nervilor , bolilor de inimă, infecțiilor virale și fungice, Alzheimer, bolilor autoimune și tuturor formelor de cancer. Strugurii pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea astmului , migrenelor, constipației, gastritei, acidozei cronice, indigestiei, oboselii și problemelor de vedere.
Strugurii sunt un aliment uimitor de curățare a ficatului. Substanțele fitochimice ale acestuia sunt capabile să îndepărteze resturile, alimentele procesate și produsele secundare care pot înfunda lobulii din ficat.
Strugurii pot ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge datorită capacității lor de a crește nivelul de oxid nitric din sânge și, astfel, oferă o protecție excelentă pentru inimă și sistemul cardiovascular. Strugurii luptă cu succes și cu cariile. Poate avea un efect benefic asupra glicemiei, oferind o mai bună reglare a insulinei și echilibrul general al zahărului din sânge.
Pieile de struguri conțin oligoelemente puternice care elimină paraziții, mucegaiurile și alte ciuperci neproductive din tractul intestinal. În plus, antioxidanții precum malvidina și alte antocianine (care explică nuanțele de albastru, negru, roșu închis și violet ale strugurilor) conferă strugurilor puterea de a ajuta la combaterea și prevenirea majorității tipurilor de cancer.
Strugurii ajută la eliminarea radiațiilor din organism. Aminoacizii săi precum histidina, metionina și cisteina lucrează împreună cu antocianinele pentru a deveni un magnet care ajută la eliminarea DDT-ului și a metalelor grele toxice din ficat, rinichi, splină și alte organe. Strugurii sunt, de asemenea, antivirali și, prin urmare, ajută la bolile autoimune (pentru că sunt cauzate de viruși).
Strugurii sunt un aliment energetic excepțional. Ele oferă un impuls extrem de important organismului, fie că ești un sportiv activ, o persoană aflată în mișcare constantă, fie că lucrezi la un birou și îți angajezi creierul toată ziua.
Cum se consuma:
Savurați strugurii ca o gustare, în salate de fructe, salate, sucuri și smoothie-uri. Stafidele sunt, de asemenea, foarte sănătoase - doar asigurați-vă că obțineți stafide fără ulei, conservanți sau alte ingrediente adăugate.
Pentru mai multe informații despre beneficiile vindecătoare ale strugurilor și despre simptomele și condițiile cu care pot ajuta, consultați cartea lui Anthony William The Healing Medium: The Most Helpful Foods . Vindecă-te pe tine și pe cei dragi cu puterea ascunsă de vindecare a fructelor și legumelor.