O farfurie plină de clătite stropite cu sirop de arțar este greu de ignorat, dar ingredientele tradiționale au dezavantajele lor. Cu această rețetă de clătite renunți la gluten, lactate și ouă, dar nu în detrimentul gustului lor. În plus, adăugarea de dovleac și condimente pentru încălzire face această rețetă și mai delicioasă, unică și distractivă. Aceste clătite ar fi un deliciu grozav pentru micul dejun pentru întreaga familie în timpul sărbătorilor.
Dovleacul este plin de antioxidanți precum vitaminele A, C, E, beta-caroten, iar cantitatea mare de fitonutrienți din dovleac s-a dovedit că ajută la prevenirea riscului de cancer, în special al gurii, plămânilor și colonului. De asemenea, conține proprietăți de stimulare a sistemului imunitar care pot ajuta organismul să rămână puternic și să prevină răcelile și gripele obișnuite care pot apărea în lunile de iarnă.
Ingrediente:
- 1/2 cană + 1-2 linguri. lapte de migdale neindulcit;
- 1/3 cana piure de dovleac neindulcit;
- 1 cană de făină de ovăz integrală fără gluten ;
- 3 linguri. zahăr de cocos ;
- 1/2 linguriță. scorțișoară măcinată ;
- 1/8 linguriță. nucșoară măcinată;
- 1 lingura praf de copt ;
- 1/4 cana nuci pecan, tocate grosier pentru garnitura (optional);
- 2-3 linguri. sirop de arțar , pentru decor.
Frisca de cocos (optional) :
- 1 cutie de 400 ml crema de cocos sau lapte de cocos plin de grasime, racit la frigider peste noapte;
-
2-3 linguri. miere cruda sau sirop de artar .
Mod de preparare:
Pentru a face frișca opțională de nucă de cocos, dă la rece vasul la congelator timp de 10 minute. Când vasul s-a răcit, îndepărtați partea groasă a cremei din partea de sus a kennai, lăsând apa de cocos. Folosind un mixer electric sau un mixer cu stand, bate frisca timp de 2-3 minute pana se formeaza varfuri moi. Adaugati mierea sau siropul de artar si bateti inca 2 minute.
Într-un castron mic sau ulcior, amestecați laptele de migdale și piureul de dovleac. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
Adaugati faina de ovaz , zaharul de cocos , scortisoara , nucsoara si praful de copt intr-un castron mediu si amestecati pentru a se combina. Turnați amestecul de piure de dovleac în făină și amestecați până obțineți un aluat omogen. Dacă este necesar, adăugați încă 1-2 linguri. lapte de migdale - aluatul trebuie să fie gros, dar turnabil.
Pune o tigaie din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare și adaugă câteva linguri de aluat de clătite. Gatiti 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc dedesubt, apoi intoarceti. Repetați cu restul de aluat.
Serviți imediat clătitele cu cremă de cocos, nuci pecan zdrobite și un strop de sirop de arțar .
Porție pentru 2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .