Pâine de dovleac cu afine și stafide (fără grăsimi)

Тиквен хляб с червени боровинки и стафиди (без мазнини)

Această pâine dulce cu dovleac este complet fără grăsimi, fără gluten, fără lactate și fără ouă. Este un răsfăț reconfortant cu care te poți simți bine în orice perioadă a anului. Dovleacul susține, de asemenea, sistemul imunitar, ajutând organismul să rămână puternic și să prevină răcelile și gripele obișnuite care pot apărea.

Ingrediente:

  • 1 lingura piure de dovleac sau 3 linguri. dovleac decojit, fără semințe și tăiat cubulețe;
  • 3/4 linguriță. sirop de arțar pur ;
  • 1/3 lingurita. apă;
  • 1 lingura extract de vanilie fără alcool sau pudră de vanilie ;
  • 2 lingurite făină de ovăz fără gluten ;
  • 1/2 linguriță. făină de orez brun;
  • 2 lingurite praf de copt ;
  • 1 lingura. *condiment pentru plăcintă cu dovleac (vezi mai multe în sfaturi);
  • 1/3 lingurita. afine uscate; pune puțin deoparte pentru decorare;
  • 1/3 lingurita. stafide; pune putin deoparte pentru decor.

Mod de preparare:

Dacă folosiți dovleac proaspăt, puneți dovleacul tăiat cubulețe într-un aburi sau o strecurătoare peste o oală cu apă clocotită. Acoperiți cu un capac și gătiți la abur timp de 10 până la 15 minute până când se înmoaie. Scoateți și răciți complet.

Puneți dovleacul într-un blender și amestecați până se omogenizează. Măsurați 1 linguriță. piure de dovleac și păstrați restul pentru o altă rețetă.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Pune deoparte.

Într-un castron mediu, amestecați piureul de dovleac, siropul pur de arțar , apa și vanilia . Bate până se omogenizează. Într-un alt castron, amestecați făina de ovăz , făina de orez brun, praful de copt și condimentul pentru plăcintă de dovleac. Amesteca bine!

Turnați ingredientele umede în cel uscat. Se amestecă până se amestecă uniform. Aluatul trebuie să fie foarte gros, dar se poate turna. Adăugați afinele și stafidele.

Turnați aluatul în tava de copt pregătită și acoperiți cu încă câteva afine și stafide. Coaceți 50 până la 60 de minute, până se rumenește deasupra și o scobitoare iese curată. Dacă afinele și stafidele încep să se ardă înainte ca aluatul să fie copt, acoperiți cu hârtie de copt și continuați coacerea.

Se răcește timp de 5 minute în vasul de copt, apoi se scoate cu grijă și se pune pe un grătar pentru a se răci complet. Tăiați și serviți.

Servește 6-8 felii.

Sfaturi:

Condimentul pentru plăcintă cu dovleac este vândut ca un amestec gata făcut în magazinele alimentare, dar vă puteți prepara și acasă. Iată o variație a proporțiilor:

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Tort turtă dulce

Această prăjitură de turtă dulce este soluția perfectă de alimentație sănătoasă, deoarece nu conține gluten, fără lactate, fără ouă și fără grăsimi! Plin de condimente...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Plăcintă cu mere fără grăsimi

Nu există nimic mai bun decât plăcinta cu mere! Cu excepția cazului în care este plăcintă cu mere fără grăsimi, fără gluten și fără lactate,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Varză de Bruxelles prăjită cu sirop de arțar

Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Apa de afine

Această apă de merișoare este echilibrul simplu și perfect între acrișor și dulce. Este ușor de făcut, frumos de privit și o modalitate delicioasă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult