Pepene galben copt este delicios de la sine, dar transformat într-un smoothie cremos, înghețat, cu niște vanilie și scorțișoară, aroma este pur și simplu uimitoare! Un pepene galben este cu adevărat copt și gata de tăiat atunci când emană o aromă dulce mai puternică, iar coaja nu este la fel de tare când este presată.
Conținutul ridicat de vitamina C din pepene galben este crucial pentru menținerea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor bacteriene și virale. Pepenele galben este un ajutor excelent pentru a calma nervii și a calma anxietatea. Se știe că menține un ritm cardiac normal și reglat în condiții de stres, precum și menține mușchii relaxați, lipsiți de spasme și hipertensiune arterială.
Conținutul bogat de vitamina A și beta-caroten din pepene galben ajută la reducerea riscului de cataractă și la menținerea vederii sănătoase. Melonul galben ajută, de asemenea, organismul să elimine excesul de sodiu, ceea ce ajută la reducerea retenției de apă și a balonării.
Scorțișoara are cea mai mare putere antioxidantă dintre orice sursă de hrană și este de câteva sute de ori mai puternică decât orice fruct sau legume. Scorțișoara este utilă în special pentru diaree, greață, vărsături, indigestie, flatulență și artrită. De asemenea, este foarte util pentru scăderea colesterolului și pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge.
Vanilia are un efect calmant asupra sistemului nervos și este un tratament eficient pentru anxietate și stres. Doar aroma boabelor de vanilie s-a dovedit că mărește sentimentele de relaxare și fericire. Unul dintre principalii compuși medicinali din boabele de vanilie se numește vanilina, care în doze mici este cunoscută că ajută semnificativ digestia, reduce durerile de cap și ameliorează stomacul.
Ingrediente:
- 1 pepene galben, decojit, fără semințe și tocat grosier;
- 1/2 linguriță. scorţişoară;
- 1 lingura gheaţă;
- Semințe din 1/2 păstaie de vanilie sau 1/2 linguriță. extract de vanilie fără alcool;
- 1-2 linguri. miere crudă (opțional, dar recomandată dacă pepenele tău nu este foarte dulce).
Mod de preparare:
Puneți pepenele galben, vanilia, scorțișoara, mierea crudă și gheața într-un blender și amestecați până la omogenizare. Se toarnă în pahare și se servește.
Porție pentru 2 persoane