Dacă suferi de o tulburare de alimentație, ar trebui să fii sigur că nu ești singur. După cum am descris în ultimele articole despre tulburările de alimentație , aproape toată lumea are o problemă cu alimentele. Nu ești nici diferit, nici „anormal”, așa cum poate ai fost făcut să simți. Pur și simplu ai experimentat o combinație specifică de evenimente de viață și dăunători ai creierului și corpului. Indiferent de problemele pe care le-ați avut cu mâncatul până în acest moment, nu ar trebui să vă definească ca persoană. Le poți depăși și poți merge mai departe. Pentru a face asta, trebuie mai întâi să descoperi ce se întâmplă cu adevărat cu tine.

Control

Adesea, aceste probleme alimentare au o latură emoțională. Când cineva se confruntă cu tulburări – fie că este vorba despre o viață de familie dificilă, o despărțire sau o trădare, o pierdere sau durere – îl poate face să simtă că nu are control asupra situației care îi provoacă durere. Pentru unii oameni, acest lucru duce la încercări de a controla ceea ce mănâncă. Deoarece nu pot opri ceea ce se întâmplă în exterior, ei pot încerca să-și exercite controlul asupra corpului lor - fie prin post, intrând în așa-numita model yo-yo de înmulțire și purjare sau încercarea de a amorți durerea emoțională prin supraalimentare.

Totul poate începe cu cineva care se simte atât de neliniștit încât mâncarea lui pare complet neinteresantă. În mod normal, avem apetit atunci când ne simțim în siguranță, calmi și confortabil - și, prin urmare, simțim o aversiune față de mâncare atunci când ne confruntăm cu probleme emoționale, tulburări în relații, presiune mare, toxicitate la locul de muncă, probleme financiare, atacuri emoționale, frică, durere sau când suntem în conflict cu frații sau alți membri ai familiei. În timpul acestor experiențe, mulți oameni se pot abține de la mâncare sau pot mânca foarte puțin, simțind că au control asupra alimentelor doar atunci când nu au control asupra nimic altceva. Abstinența de la mâncare poate deveni o dependență dacă apar mai multe dificultăți sau cele inițiale încep să se repete. Dependența de a se abține de la mâncare este adesea simțită ca un mecanism de supraviețuire, iar dacă ciclul nu este întrerupt, poate duce la o tulburare alimentară legată de creier, cum ar fi anorexia, în care o persoană începe efectiv să moară de foame.

Pe de altă parte, când nu te simți în siguranță, de multe ori mănânci în exces. Când oamenii sunt supuși stresului emoțional, aceștia pot prelua controlul în direcția opusă mâncând pentru a-și suprima emoțiile - mâncarea în exces pentru a se simți calm sau pentru a atenua emoțiile în perioadele de confruntare, provocare sau luptă.

Cu aceste modele emoționale diferite de alimentație legate de creier, vârsta nu contează. Nu se poate spune că un tip de tip de alimentație apare doar în anii adolescenței și altul doar în anii 30, 40 sau 50. Tulburările emoționale pot apărea la orice vârstă. Când vremurile grele te lovesc, dacă nu se rezolvă pentru o perioadă scurtă, ci continuă o lungă perioadă de timp, atunci se poate dezvolta un model de supraviețuire a alimentației. Dacă nu este abordat suficient de repede, un model alimentar de supraviețuire se poate transforma într-o tulburare de alimentație care distruge viața.

Adrenalina

Aceste mecanisme de supraviețuire sunt conectate la creier – deși nu în sensul că totul este inventat în capul cuiva sau cauzat de gândurile sale. Tulburările de alimentație nu se dezvoltă pentru că cineva era pur și simplu „dezechilibrat” sau sensibil. Când o tulburare de alimentație severă se instalează, pot urma dependența și dependența.

Mulți oameni care încearcă să mențină controlul asupra unei crize emoționale prelungite mâncând foarte puțin pot experimenta un sentiment de înfrângere atunci când mănâncă. Ei nu pot depăși senzația de mâncare în ei înșiși. Când mănâncă, se pot simți vinovați, rușinați, dezamăgiți de ei înșiși, de parcă și-ar pierde controlul. Aceste sentimente pot duce la crize mai lungi de a nu mânca, ca pedeapsă. Doar privirea la mâncare îi poate face să se simtă nervoși, ca și cum ar fi un inamic, care declanșează glandele suprarenale să elibereze adrenalină. Această val de adrenalină în organism poate crea dependență; senzația pe care o dă adrenalina poate avea impresia că ia locul mâncatului, ceea ce poate face pe cineva să se abțină și mai mult de la mâncare și să se simtă mai stăpână. Pentru unii oameni ciclul decurge astfel: încearcă să facă față nemâncând, adrenalina crește la vederea alimentelor (și este, de asemenea, folosită ca înlocuitor de masă), se complace în porții foarte mici atunci când mănâncă și se simte anxioasă sau rușinată chiar și de un puţine bucăţi trecându-le prin gură.

Există diferite varietăți de tulburări de alimentație . Una dintre ele este consumul excesiv și epurarea. Devine o dependență pentru cei care doresc să elimine alimentele din organism după ce au mâncat. În acest caz, oamenii mănâncă adesea porții mai mari - aceasta se numește supraalimentare. Apoi, simțind că și-au pierdut controlul, ei încearcă să-și recapete controlul regurgitând alimentele, ceea ce provoacă suprafețe mai mari de adrenalină în creier. Urmează hypeul creierului. ( Alte varietăți de purjare care sunt utilizate singure sau în combinație cu vărsăturile includ administrarea de laxative sau exerciții fizice excesive. Aceste alte metode de purjare au același efect - inducând o adrenalină. ) Adrenalina de purjare poate crea și mai dependență de adrenalina supraalimentarea, deoarece epurarea provoacă o creștere a adrenalină ca mecanism de apărare pentru a elimina conținutul stomacului în cazul în care a fost ingerat ceva toxic, fie că este un agent patogen sau otravă. Ca rezultat, o persoană poate rămâne prinsă într-un ciclu de alimentație excesivă și epurare. Când vomita, creierul nostru trebuie să trimită un semnal în și prin nervul vag , ajungând la stomac, determinând stomacul să se pregătească pentru o evacuare de urgență. Apoi nervii vagi sar din abdomen cu un impuls urgent și în același timp trimit un mesaj înapoi la creier pentru a accesa o val de adrenalină.

Când cineva este stresat și mănâncă mult, folosind mâncarea pentru a-și liniști sau pentru a-și suprima emoțiile – indiferent dacă abundența este urmată sau nu de un ciclu de purjare – există adesea motive ascunse, subiacente. Un motiv este să obțineți o adrenalină. Excesul de adrenalină, mai ales atunci când este declanșat de durere emoțională, este dăunător deoarece călătorește prin creier și corp. Fără să ne dăm seama, creierul nostru ne va semnala adesea să mâncăm carbohidrați pentru a compensa această adrenalină, deoarece odată cu carbohidrații vine glucoză suplimentară care să se lege și să prindă acest hormon, împiedicând adrenalina intensă să facă daune. Adrenalina și glucoza se consumă împreună: glucoza se leagă de adrenalină, permițând hormonului să fie eliminat prin urinare.

Glucoza din carbohidrați calmează și sistemul nervos, motiv pentru care oamenii ajung atât de des după pizza sau chipsuri pentru a-și asigura o mică zonă de siguranță. Nu suntem învățați să căutăm carbohidrați puri. În schimb, ajungem la anumite combinații de grăsimi și carbohidrați, iar aceste alimente combinate ajung să prindă adrenalina în celulele adipoase în loc să părăsească organismul.

Dacă stresul sever care determină pe cineva să mănânce în exces este de scurtă durată, ei revin adesea la vechiul lor normal. Dacă situația emoțională din viața cuiva este de lungă durată, cu momente foarte rare de ușurare, atunci tiparul alimentar va continua adesea.

Excesul de adrenalină poate avea un efect puternic asupra sistemului nervos central. Pe măsură ce saturează creierul, această adrenalină poate sensibiliza nervii, ceea ce poate duce la dezvoltarea anxietății. Cu toate acestea, tulburările de alimentație nu sunt întotdeauna legate doar de creier. Prea multă adrenalină poate irita mucoasa stomacului și a intestinelor, făcându-le hipersensibile, aproape ca niște răni deschise. Adrenalina sensibilizează nervii în general, inclusiv nervii vagi și frenetici care merg spre intestin și, ca urmare, acea zonă din jurul diafragmei, stomacului și tractului intestinal poate deveni hipersensibilă, indiferent dacă alimentele trec sau nu prin ea. Numai aceste efecte ale adrenalinei pot contribui la o tulburare de alimentație, determinând adesea pe cineva să nu mănânce deloc pentru o perioadă sau să mănânce prea repede - încercând să calmeze senzația neplăcută mâncând.

Metale grele toxice

Unele tulburări de alimentație nu sunt cauzate de circumstanțe emoționale dificile. Acestea sunt cazurile în care viața se desfășoară în mod normal, cu înalte și scăderi obișnuite și, aparent, din senin, se dezvoltă o tulburare de alimentație severă. Dacă un medic vă examinează, nu va găsi nicio comoție, agresiune, probleme de familie, probleme de relație sau confruntări la locul de muncă care au dus la stres sever. Ceea ce se întâmplă cu adevărat în aceste cazuri este că altceva afectează creierul – metalele grele toxice .

Mercurul, aluminiul și cuprul sunt metalele predominante care stau la baza acestor tipuri de tulburări de alimentație care par să apară de nicăieri. Expunerea la metale grele toxice se poate acumula în țesutul creierului printr-o varietate de surse, despre care ați citit în articolul „Dăunătorii care ne îmbolnăvesc – Metale grele toxice” . Acest lucru duce la tulburări de alimentație la o gamă largă de vârste - încă din copilărie, adolescență, vârsta adultă tânără, în anii 30, 40 sau mai târziu. Metalele grele toxice din anumite zone ale țesutului trunchiului cerebral pot crea o senzație de lipsă de apetit, deoarece metalele interferează cu mesajele de foame care sunt transmise între trunchiul cerebral și stomac prin nervii vagi . Metalele grele toxice din creier pot crea, de asemenea, dificultăți momentane la înghițire, ceea ce face ca o persoană să nu vrea să mănânce, deoarece metalele interferează cu mesajele nervilor vagi către esofag și gât. Acest lucru provoacă panică pentru un moment și întrerupe foamea. A nu mânca poate duce la un conflict serios cu impulsul de bază al unei persoane de a mânca pentru a supraviețui.

Dacă acest lucru i se întâmplă unuia dintre copiii lor, părinții îngrijorați sunt adesea în alertă și monitorizează când copilul lor mănâncă și când nu mănâncă, ceea ce face ca acest lucru să fie un punct major de atenție și îngrijorare. Deși aceasta nu este una dintre vătămările emoționale menționate mai devreme – acestea sunt reacții din dragoste – îngrijorarea sau îngrijorarea părinților pot fi totuși grele asupra copilului care suferă. Deja confuz cu privire la motivul pentru care nu are poftă de mâncare și poate chiar se simte greață când i se spune să mănânce, acest lucru poate începe să creeze o mică rană emoțională în jurul hrănirii copilului.

Când cineva se confruntă cu o tulburare de alimentație în care nu dorește să mănânce suficient, profesioniștii și cei dragi încearcă adesea să-și schimbe dieta făcându-i presiuni pentru a crește cantitatea de alimente preferate, cum ar fi paste, pizza, vafe, plăcinte sau alte fast-food-uri. Acest lucru poate complica situația provocând propria sa traumă emoțională. Tinerii sunt adesea supuși unor presiuni suplimentare ale colegilor și ale societății în ceea ce privește greutatea și, atunci când sunt combinate cu otrăvire toxică cu metale grele în creier și membrii familiei care cer să mănânce – și să mănânce anumite alimente – poate apărea anxietatea.

Aceasta poate fi rețeta pentru ca tinerii să înceapă să-și arunce mâncarea atunci când se confruntă cu primele crize acute de bulimie. Dacă toxicitatea metalelor grele este mai severă, bulimia se poate dezvolta chiar și fără presiunea familiei. Nu este necesar un catalizator extern. Metalele grele toxice în sine, care se găsesc în țesutul creierului în și în jurul neuronilor, sunt atât cauza, cât și declanșatorul constant.

După cum am menționat mai devreme, una dintre problemele bulimiei este că atunci când aruncați mâncare (sau vă epurați în alt mod), experimentați o val de adrenalină care vă aduce ușurare. Când metalele grele toxice se găsesc în creier, acestea tind să inhibe impulsurile electrice și să suprime neurotransmițătorii, astfel încât persoanele care suferă de tulburări de alimentație cauzate de metale grele toxice tind să dezvolte, de asemenea, probleme ușoare până la severe de concentrare, oboseală, diferite tipuri de hipersensibilitate, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), sindrom Tourette, convulsii, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC) , depresie, ticuri sau anxietate. Când cineva vărsă și adrenalina este eliberată, aceasta acționează ca un drog, creând un sentiment de claritate, calm sau chiar euforie. Adrenalina este un antidot temporar pentru neuronii din creier care sunt saturati cu metale grele toxice. Adrenalina aprinde impulsurile electrice, permițându-le să ardă mai intens, fără durere sau disconfort, copleșind simptomele mentale și fizice prin atenuarea lor. Adrenalina are o compoziție complexă de steroizi care poate fi temporar sedativă la început. Apoi, când dispare, simptomele se pot agrava, ceea ce poate face neplăcute momentele în care suntem fără adrenalină. Acest lucru determină nevoia de mai mult din acest steroid complex. Acesta este motivul pentru care unele tulburări de alimentație se pot simți inevitabile. Acele adrenalină ale epurărilor bulimice creează extrem de dependență. Este foarte ușor să dezvolți un tipar care pare imposibil de spart.

În același timp, nimeni nu vede adevărata sursă a problemei: metalele grele toxice din creier. Uneori, când creierul încă se dezvoltă, se formează noi creșteri în jurul metalelor toxice de-a lungul timpului și cineva poate crește în mod natural din semnalele care au cauzat tiparele de alimentație nesănătoasă, deoarece electricitatea care trece prin creier este redirecționată către creierul nou dezvoltat. tesut. O persoană poate trăi normal o perioadă și apoi brusc, de exemplu, la 30 de ani, simptomele se dezvoltă din nou, deoarece metalele grele toxice din țesutul original al creierului au suferit o oxidare accelerată, răspândindu-se în alte zone ale creierului. În cele din urmă, scurgerea oxidativă a metalelor grele toxice se poate răspândi în țesutul cerebral nou format. Metalele grele toxice suplimentare de la alte expuneri pot fi, de asemenea, depozitate în țesutul cerebral nou format. În alte cazuri, o persoană dezvoltă toxicitate cu metale grele mai târziu în viață și se confruntă cu prima lor criză de anorexie sau bulimie sau alimentație excesivă nediagnosticată cu purjare intermitentă când are, probabil, 40 de ani.

În bulimie, dependența de adrenalină poate fi încă foarte puternică, așa că chiar dacă cauza principală – metalele grele toxice – a dispărut, poate fi foarte dificil pentru cineva să rupă ciclul de purjare și să depășească tulburarea. Cu fiecare tulburare de alimentație cauzată de metale grele toxice, există diferite combinații și diferite niveluri la care metalele toxice afectează viața unei persoane. În anorexie, este cel mai dificil să se facă distincția între cazurile în care există metale grele toxice în creierul unei persoane și sursele externe de durere emoțională.

Mulți oameni cu tulburări severe de alimentație iau amfetamine și alte stimulente prescrise pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) și ceață cerebrală . Aceste medicamente induc, de asemenea, adrenalina, care acționează ca o soluție temporară pentru toxicitatea metalelor grele, care este una dintre modalitățile prin care amfetaminele și alți stimulenți oferă o ușurare, permițând unei persoane să funcționeze, să se concentreze și să se concentreze. Între timp, stimulentele conțin metale grele toxice care agravează problema. Aceste medicamente creează o uzură suplimentară a glandelor suprarenale, adăugând în cele din urmă noi simptome care pot exacerba tulburarea de alimentație.

Recuperare: dincolo de intervenția în criză (intervenție)

Când vine vorba de recuperarea tulburărilor alimentare, medicina standard este construită în jurul intervenției de criză. Atunci când o tulburare de alimentație este diagnosticată, recomandarea este de obicei să mănânci orice dorește persoana. Speranța este că consumul tuturor alimentelor confortabile pe care le doriți să distrugă tulburarea de alimentație. Condiționarea psihologică este: „Fii fericit, nu te simți vinovat și nu te pedepsi”. Aceasta este considerată cea mai bună și mai avansată tehnologie și strategie medicală. De fapt, aceasta este o abordare clinică veche, introdusă acum o jumătate de secol, care ține oamenii cu probleme similare blocați într-un singur loc.

Alții au dreptate când îți spun că nu ar trebui să te simți rușinat, vinovat sau să te urăști pentru că mănânci alimentele tale preferate pe care ei înșiși speră să le mănânci. Dar nici nu ar trebui să fii penalizat dacă vrei să fii atent, intuitiv și îngrijit de ceea ce mănânci pentru a-ți aduce beneficii corpului și sănătății. Toată lumea se schimbă. Pe măsură ce creșteți ca persoană și treceți prin starea de criză, veți afla mai multe despre corpul și sănătatea dumneavoastră. Veți descoperi moduri mai sănătoase de a mânca. Nu ar trebui să te facă să te simți vinovat pentru că ai fost deosebit de atent la alegerile tale. Îngrijorarea cu privire la alimentele pe care le puneți în organism nu ar trebui să fie pusă în coloana „V-ați putea recupera tulburarea de alimentație”.

Vechea strategie clinică care este încă în vigoare se bazează pe lipsa de înțelegere a modului în care se dezvoltă tulburările de alimentație și a modului de tratare a acestor tulburări. Această strategie încurajează în cele din urmă oamenii să mănânce alimente care sunt departe de a fi sănătoase - alimente pe care pacienții cu tulburări de alimentație ar fi putut să se teamă să le consume în timpul sau chiar înainte de tulburarea de alimentație. ( O altă strategie este să mănânci aceste alimente în prezența altor persoane. Există câteva motive întemeiate pentru care această strategie să existe - de exemplu, pentru a te asigura că cineva mănâncă de fapt, pentru a găsi confort în masa comună. ) Industria nu raportați problemele care se dezvoltă din cauza acestei strategii de a consuma toate aceste alimente reconfortante. Una dintre problemele care apar este atunci când pacientul are o problemă de sănătate care este separată de tulburarea sa de alimentație. Dacă această persoană nu ar fi fost diagnosticată cu o tulburare de alimentație, atunci nutriționiștii, nutriționiștii și medicii i-ar fi recomandat probabil pacientului să mănânce o versiune mai sănătoasă a dietei standard sau să evite alimentele procesate. Pacientului i s-ar fi oferit posibilitatea de a-și menține sănătatea. Cu toate acestea, dieteticienii, nutriționiștii și medicii sunt adesea instruiți pentru a evita aceste abordări mai sănătoase atunci când vine vorba de tratarea unui pacient cu antecedente de tulburare de alimentație . Este ca și cum alimentația sănătoasă este interzisă pentru cineva cu o tulburare de alimentație. Dintr-o dată, alimentația sănătoasă se transformă într-o tulburare de alimentație gravă. Este tabu.

Acest lucru face ca persoana cu o tulburare de alimentație să cadă într-o nouă capcană - deteriorarea sănătății și lipsa locului în dietă. Această deteriorare a sănătății poate include diabet , obezitate, depresie majoră, dureri de corp, oboseală cronică , ulcere, reflux acid , sindrom de colon iritabil (IBS), boala Crohn, colită , boala celiacă și orice diagnostic autoimun. În timpul acestui proces de recuperare a tulburărilor de alimentație, sistemul nu privește viitorul persoanei. Pacientul nu aude: „Trebuie să te antrenăm să mănânci mai sănătos în timpul recuperării tulburării alimentare, astfel încât să nu devii bolnav cronic și să nu pierzi toate oportunitățile de a te vindeca cu mâncarea”. În schimb, cei aflați în recuperare după tulburări de alimentație se simt adesea presați să mănânce cele mai nesănătoase alimente pentru a demonstra consilierilor, membrilor familiei și prietenilor că mănâncă, chiar dacă le dăunează sănătății fizice. Oamenii aflați în recuperarea tulburărilor de alimentație nu simt că li se permite liberul arbitru de a explora noi abordări și de a folosi alimente pentru a deveni sănătoși, deoarece acest lucru va fi considerat un semn că cineva din viața lor semnalează că tulburarea lor de alimentație ar putea reveni. Observatorii care și-au pierdut încrederea devin suspicioși.

Aceasta este una dintre marile neînțelegeri din industria tulburărilor alimentare. Acesta este motivul pentru care strategiile de recuperare a tulburărilor alimentare eșuează din nou și din nou. Trebuie să dăm posibilitatea oamenilor să prospere pe măsură ce trec printr-o intervenție de criză (intervenție) și să își continue recuperarea. Nu putem să-i sabotăm cu o nouă formă de rușine alimentară - rușine să găsim o dietă care funcționează - și să ne așteptăm să urmărească starea lor de sănătate în timp ce mănâncă alimente prăjite, grase și procesate pentru tot restul vieții. Ar trebui să fie întotdeauna posibil ca oamenii să-și schimbe obiceiurile alimentare dacă sănătatea lor se deteriorează și caută ajutor. Ar trebui să li se permită să-și schimbe obiceiurile alimentare cu alegeri mai sănătoase, să nu fie ridiculizati, pedepsiți sau priviți ca și cum tulburarea lor de alimentație nu s-a îmbunătățit.

Publicații similare

[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
Ți s-a spus că nu te simți bine pentru că te detoxifiezi?! Ați auzit teoria că detoxifierea prea rapidă este dăunătoare?! Știți de unde înce
Mai multe
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.