De ce cerealele sunt un aliment problematic

De ce cerealele sunt un aliment problematic

Toate cerealele (cu excepția meiului și a ovăzului)

Dacă te întrebi „De ce ar trebui să evit chiar și cerealele fără gluten?”, ai dreptate. Nu trebuie să credeți afirmația populară că provoacă inflamație și sunt o sursă inutilă de carbohidrați. Cerealele fără gluten nu hrănesc agenți patogeni și nu provoacă inflamații. Inutil să vă faceți griji că alimente precum meiul, quinoa, orezul brun sau ovăzul hrănesc bacterii precum streptococul , bacilii neproductivi din intestin sau viruși precum Epstein-Barr și herpesul simplex .

Există și alte motive pentru a elimina toate cerealele, în afară de mei și ovăz, atunci când ești serios în privința curățării. În primul rând, cerealele pot fi un aliment prea ușor pe care să ne bazăm și să ne umplem farfuriile și stomacul, în loc de alimente mai sănătoase, cum ar fi legumele cu frunze verzi și fructele. Există o mare probabilitate să nu luăm micul dejun cu 2-3 mere sau o banană pentru că am preferat cerealele. Deși cerealele sunt hrănitoare, ele nu oferă fitochimicale vindecătoare, antioxidanții și micronutrienții unui castron de fructe de pădure, două mere sau banane. Cel mai important, cerealele nu oferă compuși antivirali și antibacterieni - acei compuși găsiți în fructe, tulpini de țelină, legume cu frunze verzi, verdeață și alge marine. Cerealele ne satură, dar alte alimente ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea mai repede.

Există un alt motiv, mai important, pentru a evita cerealele - din cauza modului în care acestea interacționează cu grăsimea. Nu avem tendința de a mânca cerealele fără grăsimi radicale sau suficient timp între ele. Gândiți-vă doar - fulgi de ovăz cu unt de arahide sau migdale, pâine prăjită cu avocado, muesli cu lapte, batoane proteice, sandvișuri cu pui, paste cu ulei de măsline. Este foarte rar să mănânci un cereale la fel de simplu ca, să zicem, quinoa cu legume aburite fără grăsimi. Chiar și atunci când nu includem grăsimi în micul dejun sau masă, este la scurt timp după ce am mâncat o masă bogată în grăsimi și grăsimea nu a părăsit încă organismul când avem deja o masă cu cereale - chiar dacă între cele două au trecut ore mesele. Un mic dejun cu iaurt sau ouă, de exemplu, poate fi încă digerat până când terminăm prânzul cu salată de quinoa. De ce este aceasta o problemă? Rezistenta la insulina. ( Apropo, quinoa este un bob sănătos, deși este mai greu de digerat decât meiul și ovăzul. Este abrazivă pentru mucoasa intestinelor, ceea ce înseamnă că poate deranja persoanele cu boli ale tractului intestinal. Pentru ca acestea curăță pentru a fi cât mai blând și tămăduitor pentru persoanele sensibile, nu veți vedea quinoa recomandată ca o bază de bază în articolele de curățare. Să abordăm și dezbaterea despre dacă quinoa este un bob sau o sămânță. O putem lua în ambele sensuri, majoritatea cerealele alimentele sunt seminte - de aceea se pot prepara varza din ele.

În multe locuri în informațiile din Healer Medium veți găsi termenul de grăsimi radicale. Acesta este momentul în care majoritatea caloriilor unui aliment sunt derivate din grăsimi, fie că sunt sănătoase sau nesănătoase. (Dietele cetogenice, de exemplu, se bazează pe grăsimi radicale.) Atât grăsimile radicale, cât și cerealele sunt digerate mai lent. Grăsimi din pui, avocado, bulion de oase, nuci și semințe, uleiuri, unt, smântână, lapte etc. persistă în fluxul sanguin pe măsură ce trec prin procesul lung de absorbție, uneori fiind nevoie de o zi întreagă pentru a se disipa, dacă nu mai mult. Aceasta înseamnă că grăsimea plutește în fluxul sanguin ore întregi. Carbohidrații complecși din cerealele integrale necesită mai puțin timp pentru a se descompune - de obicei dispar în patru până la șase ore, deși este încă mult timp - din cauza densității lor și a cantității pe care este posibil să o fi mâncat. Acest lucru este de obicei considerat un fapt pozitiv, deoarece energia din ele este arsă încet.

Problema este următoarea: carbohidrații complecși se descompun în zaharuri, iar dacă în același timp există grăsimi în sânge, atunci avem grăsimi plus zahăr - adevărata cauză a rezistenței la insulină. Zaharurile se leagă de insulină pentru a pătrunde în celule și ne oferă energie pentru a supraviețui și a prospera. Grăsimea interferează cu acest proces. Grăsimile ridicate din sânge împiedică zaharurile să intre cu ușurință în celule, deoarece absoarbe o parte din insulină și, de asemenea, împiedică legarea zaharurilor de insulină înainte ca aceasta să slăbească și să se disipeze. Acest lucru face ca mai multă insulină să fie produsă, ceea ce slăbește pancreasul, în timp ce grăsimea din sânge blochează ficatul. Acest lucru poate duce la instabilitatea zahărului din sânge. De exemplu, hemoglobina A1C poate crește sau puteți fi diagnosticat cu prediabet sau diabet. Așadar, dacă țintiți o vindecare adevărată, este important să evitați cerealele dacă grăsimile radicale sunt prezente în dieta dumneavoastră.

Dacă elimini grăsimile radicale, atunci cerealele fără gluten funcționează doar în favoarea ta. Nu poți obține rezistență la insulină, deși atunci am revenit la dezavantajul inițial al cerealelor: nivelul mai scăzut de nutriție pe care îl oferă în comparație cu fructele, ierburile proaspete, legumele cu frunze verzi, legumele și fructele de mare și nivelul inexistent de substanțe antivirale și antibacteriene din cereale. Apropo, fructele nu sunt carbohidrați complecși ( cu excepția cazului în care sunt amidonoase ca dovleacul ). Zahărul valoros din fructe pătrunde rapid în sânge și organe; multe fructe sunt absorbite, digerate și utilizate în decurs de o oră. Dacă consumi cantități mari de fructe - de exemplu, dacă mănânci o grămadă de banane odată - această absorbție poate dura două sau trei ore. Oricum, fructele oferă cea mai mică rezistență atunci când vine vorba de introducerea zahărului în celulele de combustie. Dacă aveți multă grăsime în sânge, este posibil să aveți totuși puțină rezistență la insulină la fructe, deși nu prea mult, deoarece insulina se va atașa de zahărul din fructe și va ocoli grăsimea mare din sânge pentru a ajunge în celule.

La cereale, procesul de absorbție este mult mai dificil dacă luăm împreună grăsimi radicale. Dietele moderne bogate în grăsimi precum keto sau paleo (fie pe bază de plante sau proteine ​​animale) nu înțeleg acest lucru. Ei cred doar că cerealele provoacă simptome, punct. Ceea ce creatorii acestor diete nu reușesc să realizeze este că simptomele de umflare ușoară, amețeli, gândire tulbure și oboseală nu sunt rezultatul inflamației cauzate de boabele fără gluten - aceste simptome provin din probleme digestive, probleme hepatice sau nivel scăzut. infecții virale și bacteriene de gradul cum ar fi streptococul și virusul Epstein-Barr . Combinația de grăsimi plus carbohidrați complecși poate înrăutăți aceste condiții.

Oamenii se confruntă adesea cu probleme digestive atunci când combină grăsimile de radicali liberi cu carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele, dar rareori mănâncă cereale fără grăsimi. Exemplele sunt multe - macaroane cu brânză, pizza (adică crusta de grâu plus brânză și unt), orez cu unt, pâine prăjită și avocado, fulgi de ovăz și unt de arahide sau carne de porc cu orez. Combinația de grăsimi și amidon din tractul digestiv pune stres asupra ficatului și pancreasului, făcând mai greu ca acidul clorhidric să descompună boabele din stomac. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea interferează cu puterea acidului clorhidric, iar ficatul trebuie să producă mai multă bilă pentru a descompune grăsimile, în timp ce carbohidrații complecși împiedică bilă să descompună grăsimile. Alte simptome care pot apărea ca urmare sunt balonarea, greața, constipația, crampele, gastrita și inflamația intestinală, toate fiind învinuite în mod greșit pe cereale, mai degrabă decât pe grăsimea consumată cu ele. Simptomele rezistenței la insulină sunt similare – transpirație, bufeuri, amețeli ușoare, energie neregulată, foame compulsivă, balonare din cauza retenției ușoare de apă și tremurări ușoare, intermitente.

Mulți oameni se descurcă grozav cu grăsimile și cerealele împreună, mai ales dacă sunt mai tineri, deoarece sistemele lor sunt puternice și nu au încă mulți factori care afectează sănătatea. Ficatul lor nu a fost încă prea slăbit de-a lungul timpului de agenți patogeni, o dietă bogată în grăsimi sau proteine, metale grele toxice sau o încărcătură toxică mare, astfel încât acidul clorhidric din stomacul lor este încă parțial puternic, iar pancreasul este încă. Destul de puternic. Doar pentru că cineva nu prezintă simptome acum, nu înseamnă că nu există o acumulare de slăbiciune în fundal care se poate dezvolta într-o problemă cronică din cauza tendinței de a mânca. A simți că te simți bine acum nu este o asigurare că totul este în regulă. Pentru persoanele care doresc să prevină problemele sau pentru cei care se confruntă deja cu probleme cronice pe care și-ar dori să le vindece, eliminarea din alimentație a tuturor cerealelor, altele decât meiul și ovăzul, este o modalitate de a reface și întări în continuare. O altă modalitate este eliminarea sau reducerea grăsimilor radicale în același timp.

(Căutați produse din ovăz etichetate „fără gluten.” Deși ovăzul nu conține gluten, contaminarea apare uneori atunci când este cultivat și procesat - motiv pentru care este cel mai bine să alegeți produse cultivate și procesate cu grijă specială.)

O a treia opțiune atunci când încercați să scăpați de un simptom sau boală este să tăiați toate cerealele. Acest lucru va oferi sistemului dvs. digestiv o pauză și va maximiza alimentele vindecătoare pentru care aveți loc în fiecare masă. Veți observa că meiul și ovăzul sunt permise în zilele 1 până la 3 din Curățarea Originală 3:6:9 și în zilele 1 până la 8 din Curățarea simplificată 3:6:9 . Acest lucru se face pentru a oferi oamenilor care elimină alimentele din dieta pentru prima dată câteva alimente reconfortante. Dacă chiar te lupți cu o afecțiune și ești încă foarte atașat de cereale, sfatul nostru este să consumi mei. Pentru o vindecare și mai mare, vă sfătuim să eliminați în întregime cerealele și să încercați Curățarea Intensivă 3:6:9 .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.