Nu este un secret pentru nimeni că tonul, la fel ca mulți alți pești din oceane, lacuri și râuri, are un conținut ridicat de mercur. Tonul iese în evidență pentru că este îndrăgit și consumat în mod regulat, în special conservat - este un aliment de bază de zeci de ani.

Poate că nu mănânci multe sandvișuri cu ton sau sushi. Este posibil să fi făcut cineva din generații înaintea dvs. din linia de familie și, din păcate, moștenim otrăvurile și metalele grele toxice din spermatozoizii și ovulele contaminate ale strămoșilor noștri. Astăzi, nu ne mai putem permite luxul de a consuma ton dacă suntem îngrijorați de sănătatea noastră. Zilele în care savurau nepăsător salata de ton au trecut de mult. Am ajuns într-un punct în care mercurul este unul dintre cei mai mari dușmani ai noștri. Se acumulează rapid în țesutul celular pe măsură ce este transmis din generație în generație. Mercurul este responsabil pentru multe simptome și afecțiuni cu care oamenii se luptă zilnic, cum ar fi autismul, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), ceața creierului , boala Parkinson , pierderea memoriei, tulburarea bipolară și Alzheimer. De asemenea, hrănește agenți patogeni, cum ar fi peste 60 de soiuri de EBV , care creează boli din tulburările tiroidiene , sindromul oboselii cronice (SFC) , boala Lyme și bolile autoimune până la erupții cutanate, sindromul ovarelor polichistice (PCOS) și endometrioză. Mercur se află în spatele atât de multă suferință, așa că vrem să ne eliberăm corpurile de el, nu să punem mai mult mercur în noi.

Problema devine și mai gravă atunci când tonul este într-o cutie sau ambalaj de aluminiu. Când urmele de mercur din pește intră în contact cu cutia sau folia ambalajului, are loc o interacțiune dăunătoare care creează instantaneu un produs secundar periculos. Această toxină neuroantagonistă se oxidează și crește rapid și se descompune în procesul de eliminare. Este un produs secundar neuroantagonist aluminiu-mercur, care este mai rău decât mercurul sau aluminiul în sine, care prin ele însele pot fi deja foarte toxice pentru ficat și creier. Din nou, este vorba despre urme, așa că nu vei observa că te îmbolnăvești imediat după ce ai mâncat o cutie de ton. Pe termen lung, însă, ele se pot acumula și pot duce la probleme grave ale creierului ani mai târziu.

Poate nu-ți place să pui tonul pe o felie de pâine, să adaugi maiaua și o altă felie deasupra. Poate că îți place mesele mai rafinate, ca la un restaurant de sushi. Dar adevărul este un singur lucru: atunci când ne curățăm, ar trebui să uităm de ton. Încercați să eliminați complet acest pește din meniu în timp ce încercați să vă vindecați. Daca iti plac foarte mult fructele de mare, daca este mancarea ta preferata, alege alti pesti cu continut mai scazut de mercur, dar tine minte ca toti au un anumit continut de metale grele toxice.

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.