Deși nu este foarte probabil să găsiți urzica pe lista ierburilor adaptogene, este exact asta și este un instrument ideal pentru a ne susține organismul în perioadele de stres. Urzica conține peste 700 de substanțe fitochimice nedescoperite. Ajută la refacerea forței și contribuie la longevitate, are un efect antiinflamator asupra organelor și conține alcaloizi vindecători pe care știința nu a descoperit încă.

Când vorbim despre sănătatea femeilor, ovarele primesc multă atenție din cauza producției de hormoni reproductivi. Aceasta înseamnă că atunci când un test arată că nivelurile hormonale ale unei femei sunt scăzute, medicii tind să dea vina pe sistemul reproducător, conducând uneori la prescrierea unei terapii de substituție hormonală inutile. De fapt, la femei, glandele suprarenale sunt implicate și în producerea de estrogen, progesteron și testosteron. Rezultatele scăzute ale testelor hormonale înseamnă adesea că glandele suprarenale sunt fie supraactive (natura corozivă a excesului de adrenalină interferează cu citirile precise) fie subactive (nu reușesc să producă cantitatea necesară de hormoni de reproducere). Singura modalitate prin care puteți obține un test corect al hormonilor reproductivi este dacă glandele suprarenale sunt complet sănătoase și echilibrate. Multe femei între 20 și 30 de ani li se spune că au intrat în perimenopauză, când adevărata cauză a suferinței lor este oboseala suprarenală. În nenumăratele cazuri în care sistemul reproducător al unei femei este considerat o problemă, de fapt glandele suprarenale sunt cele care au nevoie de ajutor – și tocmai aici intră în joc urzicile .

Această plantă sălbatică anti-radiații este uimitoare în îngrijirea glandelor suprarenale și a altor părți ale sistemului endocrin care sunt suprasolicitate. Și deoarece ovarele fac parte din sistemul endocrin, urzica este, de asemenea, utilă pentru ei - ajută la tratarea tuturor surselor posibile de tulburări hormonale în același timp. Urzica este cea mai bună plantă de reproducere a tuturor timpurilor, în special pentru femei. Îmbunătățește producția de ouă prin susținerea eliberării hormonului foliculo-stimulator și prin eliminarea organismului de estrogeni toxici care au venit din surse externe, cum ar fi plasticul și pesticidele.

Bogată în minerale pentru formarea oaselor și protectoare, cum ar fi siliciul, urzica conține peste 40 de micronutrienți în forma lor cea mai bioactivă, biodisponibilă și digerabilă. În plus, urzica este un puternic analgezic care ne ajută să obținem o sănătate optimă.

CONDIȚII

Dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, consumați urzici :

Infecții ale tractului urinar (ITU) cum ar fi infecții ale vezicii urinare și ale rinichilor, cistita interstițială, cancerul organelor de reproducere - ovare, uter, col uterin; Virusul Epstein-Barr (EBV)/mononucleoză , artrită reumatoidă (RA), herpes zoster , tulburare de stres posttraumatic (PTSD), laringită, dificultăți de a concepe, acnee , eczeme, psoriazis , infertilitate, toate bolile și tulburările autoimune , căderea părului, anemie, anorexie, anxietate, depresie, contracția vezicii urinare, cancer de sân, edem, tulburări ale sistemului endocrin, sindromul ovarului polichistic (PCOS), infecție streptococică vaginală .

SIMPTOME

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, consumați urzici :

Hiper- și hipofuncție suprarenală, dezechilibru hormonal suprarenal, anxietate, inflamație, dezechilibru hormonal de reproducere, secreții vaginale, mâncărimi vaginale, arsuri vaginale, dureri menstruale, crampe menstruale, simptome ale sindromului premenstrual (PMS), erupții cutanate, dureri de cap, alergii nutriționale, simptome de menopauză crampe abdominale, îmbătrânire prematură, cicatrici, balonare , extremități reci, umflături, incontinență (scurgeri involuntare de urină), menstruație neregulată, niveluri scăzute de cortizol, schimbări de dispoziție, iritabilitate.

SUPORT EMOTIONAL

Urzica este o plantă foarte concentrată atunci când cineva este foarte distras și împrăștiat.

O LECȚIE SPIRITUALĂ

Când urzicile încep să încolțească primăvara, arată ca o altă plantă în grădină sau pe câmp – ne bucurăm de frunzișul lor proaspăt fără să ne gândim la altceva. Apoi deodată urzica crește, crește și își face cunoscută prezența. Când nu suntem atenți, se face cunoscut printr-o ușoară opărire la atingere. Oamenii care au avut astfel de întâlniri dureroase tind să eticheteze urzicile drept buruiană, iar apariția ei primăvara provoacă o oarecare teamă. Pentru cei care au învățat să trateze urzicile cu respect și sunt conștienți de numeroasele lor beneficii, există un mic fior care apare atunci când văd planta încolțită - ca și cum se întâlnesc cu un prieten pierdut de mult. Urzica ne învață să urmărim pretutindeni acele scântei de recunoștință. Ce altceva în viața ta ai disprețuit atunci când este vorba de a învăța să fii deschis față de el, să lucrezi cu el și să-i apreciezi adevărata natură?

SFATURI

  • Chiar și urzica uscată își aduce proprietățile sale benefice puternice. Bea ceai de urzică după-amiaza pentru efectul său cel mai puternic.
  • Pentru mușcături de țânțari și alte insecte, zgârieturi și arsuri minore, înmuiați o cârpă cu ceai de urzică și aplicați pe zonă.
  • Bea ceai de urzică înainte de a medita pentru a te ajuta să te concentrezi mai bine.

CEAI DE URZICI CU MENTA SI GIMBIR

Face 3 până la 6 căni

Proprietățile adaptogene ale urzicilor ne ajută să ne conectăm cu intuiția. În timp ce sorbiți acest ceai revigorant, gândiți-vă la abilitățile voastre intuitive - cum v-au servit în trecut și ce vă spun acum.

  • 2 linguri. frunze de urzica
  • 2 linguri. menta proaspata tocata
  • 2 linguri. ghimbir ras

Se amestecă toate ingredientele într-un castron mic. Se fierb 4 căni de apă. Pentru fiecare ceașcă de ceai, folosiți 1 linguriță. a amestecului.* Se fierbe la abur timp de cel puțin 5 minute.

*Dacă vrei un ceai mai puternic și mai vindecator, folosește 2 lingurițe. sau până la 1 lingură. din amestecul de ceai per porție.

Pentru acest articol s-au folosit materiale din cartea lui Anthony William „The Most Useful Foods” .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.