Cupcakes-urile sunt deliciul perfect pentru zile de naștere, cutii de prânz pentru copii, picnicuri și tot felul de sărbători! Aceste cupcakes sunt extrem de delicioase și făcute doar cu ingrediente curate. Nu există lactate, ouă sau gluten care să hrănească agenții patogeni care provoacă atât de multe boli cronice. Puteți face aceste cupcakes cât de simple sau colorate după cum doriți, cu diferite opțiuni de culoare pentru glazură și fructe de decorat.
Ingrediente:
Pentru cupcakes:
- 2 lingurite făină de ovăz fără gluten ;
- 1/2 linguriță. făină de cocos ;
- 1/2 linguriță. făină de orez brun;
- 1 1/4 linguriță. zahăr de cocos ;
- 1 lingura. praf de copt ;
- 1 lingura sos de mere neindulcit;
- 2/3 linguriță. lapte de migdale neindulcit sau lapte ușor de cocos;
- 1/4 linguriță. ulei de cocos topit;
- 1 lingura. seminte de in macinate ;
- 2 lingurite extract de vanilie fara alcool.
Pentru glazura:
- 1 3/4 linguriță. caju (înmuiate în apă fierbinte timp de 1 oră);
- 1/2 linguriță. + 1-2 linguri. crema de cocos;
- 3 linguri. ulei de cocos ;
- 3 linguri. sirop de arțar ;
- 1 lingura. suc de lamaie;
- 1 lingura extract de vanilie fără alcool;
- 1-2 lingurite. pulbere de pitaya și/sau turmeric (opțional).
Pentru a servi:
- 1/4 lingurita. fructe de padure proaspete sau fructe taiate cubulete precum zmeura, afine sau mango.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de brioșe cu folii de hârtie de pergament sau ungeți-o bine.
Într-un castron mare, amestecați făina de ovăz , făina de cocos , făina de orez brun, zahărul de cocos și praful de copt . Pune deoparte.
Într-un alt castron, amestecați sosul de mere , laptele de cocos, uleiul de cocos și semințele de in . Bateți-le până se obține un amestec uniform.
Adăugați ingredientele lichide la ingredientele uscate și amestecați până obțineți un aluat omogen, foarte gros, dar fluid. Turnați aluatul în tava de brioșe pregătită, umplând fiecare linie până la aproximativ 3/4 din adâncimea sa.
Coacem 25-30 de minute pana se rumenesc usor deasupra.
Se răcește timp de 5 minute în tavă, apoi se scoate și se răcește complet pe un grătar.
Pentru a face glazura, adăugați într-un blender caju , crema de cocos, uleiul de cocos , siropul de arțar , sucul de lămâie și vanilia. Se amestecă până când este foarte omogen, răzuind părțile laterale ale vasului după cum este necesar. Dacă este necesar, mai adăugați puțină cremă de cocos pentru a omogeniza.
Lăsați-l ca atare sau adăugați pudră de pitaya sau turmeric și amestecați din nou. Dacă doriți să aveți toate cele trei culori, împărțiți amestecul în trei părți, lăsați 1/3 simplu și adăugați pulbere de turmeric și pulbere de pitaya în cealaltă treime. Dați glazura la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferință peste noapte.
Transferați-o într-o pungă de înghețată și înghețați brioșele.
Se ornează cu fructe proaspete și se servește imediat. Păstrați resturile la frigider.
Servește 12 cupcakes.