Dacă ești un fan de risotto, încearcă această versiune avansată făcută cu mei, care este un bob mai bun decât orezul atunci când vine vorba de vindecarea oamenilor. În plus, meiul este mai gustos datorită gustului său ușor de nucă. Ciupercile, ceapa, usturoiul și ierburile aromatice adaugă nutrienți vindecători și aromă acestui fel de mâncare, care este cel mai bine consumat la cină cu o salată verde.

Ingrediente:

  • 1 ceapa de marime medie, tocata marunt;
  • 1 1/2 linguriță. ciuperci felii subțiri*;
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 1 lingura mei;
  • 1 lingura paprika;
  • 1 lingura. cimbru proaspăt;
  • 1 lingura. oregano proaspăt;
  • 3-4 lingurite. bulion medicinal sau apă;
  • 1 lingura patrunjel si/sau busuioc proaspat cules lejer, tocat marunt;
  • 1/4 lingurita. sare de mare (opțional).

Mod de preparare:

Puneți o oală mare, din ceramică antiaderență, la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ciupercile și gătiți timp de 3 până la 5 minute până se înmoaie.

Adăugați usturoiul și gătiți încă 2-3 minute. Reduceți căldura la mediu-scăzut.

Adăugați meiul, ardeiul roșu, cimbru, oregano și 1 cană de bulion sau apă medicată . Se amestecă până se combină uniform. Gatiti 17-20 de minute, amestecand la fiecare cateva minute si adaugand mai mult bulion sau apa, daca este necesar.

Când meiul este fiert, amestecați pătrunjelul sau busuiocul proaspăt. Adăugați sarea de mare (dacă folosiți) și amestecați.

Serviți imediat.

*Pentru ciuperci, spălați și clătiți bine cu apă caldă până la fierbinte înainte de a tăia felii. Nu folosiți ciuperci lipicioase sau putrezite. Acesta este un semn de oxidare și deteriorare.

Porție pentru 2-3 persoane.

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.