Indiferent dacă vă place să folosiți tortilla pentru a face duners, tacos, pizza, quesadilla, sandvișuri, nachos sau orice alt fel de mâncare preferat, o rețetă bună de tortilla este fundația. Dar este greu să găsești o rețetă de tortilla fără porumb sau grâu. În această rețetă, cartoful umil ocupă centrul atenției alături de făina de manioc și năut. Rezultatul sunt tortillas delicioase și flexibile pe care le puteți face din nou și din nou.

Cartofii nu numai că au multe întrebuințări, ci sunt și bogați în potasiu și vitamina B6, precum și o sursă fantastică de aminoacizi, în special lizină în forma sa bioactivă. Lizina este o armă puternică împotriva cancerului, a bolilor hepatice, a inflamației și a virușilor precum Epstein-Barr și herpes zoster , care sunt la originea artritei reumatoide, a durerilor articulare, a bolilor autoimune și multe altele. Cartofii vor fi aliații tăi dacă vrei să lupți împotriva oricărei boli cronice - să previi bolile hepatice, să întărești rinichii, să calmezi nervii și tractul digestiv și să inversezi cursul bolii Crohn, colitei, sindromului de colon iritabil (IBS) sau ulcerului peptic .

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi de marime medie, curatati si taiati cubulete (care incap in 1 cana de piure);
  • 1 1/2 cană de făină de manioc , mai mult dacă este necesar;
  • 1/2 cană făină de năut ;
  • 1 lingura sare de mare ;
  • 1 lingura. - 1/4 cana apa calda daca este nevoie.

Suplimente opționale:

  • 1 lingura ierburi uscate (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin).

Mod de preparare:

Pune cartofii într-un cuptor cu abur. Acoperiți cu un capac și gătiți-le la abur timp de 15-20 de minute până se înmoaie. Scoate-le și răcește-le complet.

Pune cartofii intr-un robot de bucatarie si paseaza pana se omogenizeaza. Amestecul va fi destul de lipicios. Măsurați 1 cană de piure de cartofi și păstrați restul pentru o altă rețetă.

Amestecați ceașca de piure de cartofi într-un castron mare împreună cu făina de manioc , făina de năut , sare de mare și ierburile. Folosind un zdrobitor de cartofi, pasați până obțineți un amestec sfărâmicios. Continuați să frământați aluatul rezultat cu mâinile, adăugând o lingură de apă pe măsură ce frământați. În funcție de umiditatea făinii și a cartofilor, este posibil să nu fie nevoie să adăugați apă.

Framantam aluatul pana se omogenizeaza si uniform, aproximativ 3-5 minute. Aluatul nu trebuie să fie lipicios - dacă este, adăugați mai multă făină de manioc. Când este gata, tăiați aluatul în 4 părți egale.

Rulați fiecare bucată între două foi de hârtie de pergament la 1/2 cm grosime.Păstrați bucățile rămase în folie de plastic pentru a preveni uscarea lor. Scoateți foaia de sus și puneți deasupra capacul unei oale (cu diametrul de 18 cm). Treceți un cuțit în jurul capacului pentru a face o formă de tortilla. Îndepărtați excesul de aluat.

Pune o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Întoarceți tortilla pe tavă și îndepărtați cu grijă hârtia de pergament imediat. Dacă o lași prea mult, hârtia se poate lipi de aluat.

Se prăjește 3-4 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Repetați cu restul de aluat. Cel mai bine se păstrează la temperatura camerei într-un recipient ermetic.

Face 4-5 tortilla medii.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
Ți s-a spus că nu te simți bine pentru că te detoxifiezi?! Ați auzit teoria că detoxifierea prea rapidă este dăunătoare?! Știți de unde înce
Mai multe
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.