În această rețetă delicioasă, piureul cremos de conopidă este servit peste ciuperci Portobello prăjite fierbinți și stropite cu ceapă primăvară. Este un fel de mâncare reconfortant, încălzitor și hrănitor. Asociați această rețetă cu o salată proaspătă la alegere pentru o cină uimitoare care poate fi savurată singur sau cu familia și prietenii.
Ciupercile Portobello (și alte ciuperci precum crimini) sunt excelente pentru întărirea sistemului imunitar și pot reduce semnificativ riscul de răceli, gripă , infecții ale urechii, bronșită, glandele umflate, dureri în gât și infecții cronice. De asemenea, s-a demonstrat că întârzie sau previne apariția tumorilor în organism. Aceste ciuperci sunt o sursă bună de vitamine E, B12 și D și de minerale precum zinc, seleniu, fier și calciu.
Conopida conține oligoelementul bor, despre care se știe că susține sistemul endocrin – și totuși conopida atrage mai multă atenție datorită așa-numitului său goitrogeni. Conopida face exact opusul a ceea ce spune - ajută glanda tiroidă și restul sistemului endocrin (inclusiv hipotalamusul și glandele suprarenale) să se protejeze de virușii care sunt cu adevărat în spatele unor probleme precum tiroidita.
Ingrediente:
- 6-8 ciuperci Portobello mari;
- 1 lingura oregano uscat ;
- 600 gr. conopida, tăiată buchetele;
- 1 catel de usturoi, tocat marunt;
- 1/4 linguriță. arpagic, tocat fin + mai mult pentru decor;
- 3-4 linguri. lapte de migdale neindulcit;
- Sare de mare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și aranjați pe ea ciupercile Portobello, cu capacul în jos. Se presara cu oregano uscat , sare de mare si piper . Se coace la cuptor 20-25 de minute pana se inmoaie.
În timp ce ciupercile se prăjesc, puneți o cratiță medie pe aragaz și adăugați aproximativ un inch de apă și un coș de aburi. Adăugați conopida, acoperiți și gătiți până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute. Pune deoparte.
Puneți conopida într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, ceapa, laptele de migdale, sare de mare și piper . Se amestecă până la omogenizare.
Scoateți ciupercile din cuptor și umpleți-le cu piureul de conopidă. Acoperiți cu arpagic proaspăt sau arpagic. Serviți imediat.
Porție pentru 3-4 persoane.