Echilibrarea unui plan de tratament cu cerințele unui program încărcat și nevoile celor dragi poate fi o provocare. Acest „orez prăjit” cu conopidă, cu aroma sa delicioasă și timpul rapid de preparare, vă poate face viața puțin mai ușoară. Această rețetă poate fi preparată gătită sau crudă și poate fi ușor personalizată după gustul familiei dvs., cu legumele și verdețurile proaspete preferate.
Conopida este o legumă uimitoare de inclus în dieta ta, atât crudă, cât și gătită. Este plină de nutrienți și este excelentă pentru menținerea unui sistem imunitar puternic și a unei sănătăți optime.
Conopida este bogată în vitaminele C , K și complexul B , precum și în minerale precum bor, calciu, molibden și triptofan. De asemenea, este o sursă bună de proteine de înaltă calitate, ușor absorbite de organism. Conopida conține compuși anticancerigeni puternici, cum ar fi indol-3-carbinolul și sulforafanul, care sunt deosebit de utili în prevenirea cancerului de sân, de col uterin, ovarian, de colon, de stomac și de prostată.
Conopida conține un compus numit di-indolilmetan (DIM), care s-a dovedit a fi eficient în tratarea papilomavirusului uman (HPV) și a displaziei cervicale. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii excelente datorită conținutului său de omega-3 și vitamina K, ceea ce o face un aliment esențial pentru cei care încearcă să prevină inflamația cronică, cum ar fi cea observată în fibromialgie, hepatită, artrită, cardiomiopatie, fibroză chistică, sindromul de intestin iritabil (IBS) și boala Alzheimer.
De asemenea, s-a constatat că conopida ajută la protejarea mucoasei stomacului, ceea ce este vital în prevenirea creșterii excesive a bacteriei Helicobacter pylori în stomac. De asemenea, este cunoscută pentru faptul că ajută la detoxifierea eficientă a ficatului și a splinei și poate ajuta la eliminarea toxinelor din sânge, limfă, țesuturi și organe. Aflați de ce susținerea ficatului este esențială pentru o sănătate bună și o calitate a vieții în "Vindecarea ficatului" . Conopida crudă este o alternativă excelentă la orezul alb și poate fi preparată prin plasarea conopidei într-un robot de bucătărie și măcinarea ei până când capătă o textură asemănătoare orezului.
Ingrediente:
- 1 conopidă medie (aproximativ 6 buchețele);
- 1 linguriță ulei de cocos ;
- 1/2 ceapă roșie, tăiată cubulețe;
- Bucată de ghimbir de 2 cm, tocată mărunt;
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 1 morcov mare, tăiat cubulețe;
- 1 ardei roșu, tăiat cubulețe;
- 2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe;
- 1 cană de mazăre;
- 1 linguriță ulei de susan prăjit;
- 2 linguri de aminoacizi din nucă de cocos;
- 1/2 linguriță de miere crudă (opțional);
- 1 linguriță sare de mare ;
- 1/2 jalapeño (opțional);
- 1 cană de coriandru;
- 1/4 cană de migdale, tocate mărunt (opțional);
- 2 linguri semințe de susan ;
- 1 lime.
Metodă de preparare:
Tăiați conopida în buchețele și puneți-o într-un robot de bucătărie. Mixați până când conopida capătă textura orezului grosier. Folosiți un plic de lapte de arahide sau o tifon pentru a stoarce excesul de umiditate din „orez”, apoi puneți-l deoparte.
Încălziți 1 linguriță de ulei de cocos într-o tigaie mare și sotați ceapa la foc mediu-mare până devine translucidă și gătită complet. Adăugați apă cu lingurița, dacă este necesar, pentru a preveni lipirea. Adăugați ghimbirul, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, țelina și mazărea în tigaie împreună cu ceapa roșie și continuați să gătiți timp de 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie. Adăugați orezul de conopidă, uleiul de susan prăjit , aminoacizii de cocos, mierea și sarea de mare în tigaie și amestecați bine pentru a le combina. Continuați să gătiți încă 5-7 minute, până când orezul de conopidă este fraged.
Serviți „orezul prăjit” de conopidă garnisit cu jalapeño (opțional), împreună cu coriandru, migdale zdrobite , semințe de susan și un strop generos de suc de lime!
Pentru „orez prăjit” cu conopidă crudă: urmați pasul unu pentru prepararea orezului cu conopidă și puneți orezul într-un bol mare împreună cu ceapa roșie, ghimbirul, 1 cățel de usturoi zdrobit, morcovul, ardeiul gras și țelina. Amestecați uleiul de susan prăjit , aminoacizii de cocos, sarea de mare și jalapeño în orezul cu conopidă și marinați timp de cel puțin 15 minute. Serviți garnisit cu coriandru, migdale zdrobite , semințe de susan și suc de lime.
Porție pentru 2-3 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .