Această gustare cremoasă durează doar câteva secunde pentru a se prepara și combină arome excepționale cu căldură reconfortantă. Roșiile uscate la soare, usturoiul și pătrunjelul se combină perfect cu miezul fraged de anghinare pentru a crea o mușcătură care îi va face pe toți să se întoarcă pentru mai mult!
Ingrediente:
- 2 căni de miez de anghinare înăbușit (vezi Sfaturi);
- 3/4 cana rosii uscate la soare fara grasime, inmuiate in apa fierbinte 5 minute;
- 2 linguri. tahini crud ;
- 1 cana de frunze de patrunjel tocate;
- 2 catei de usturoi;
- 1 lamaie;
- 1/4 lingurita. sare de mare .
Legume crude la alegere pentru a scoate din mușcătură (ex. ardei roșu, castraveți, conopidă, ridichi, sparanghel etc.).
Mod de preparare:
Puneți anghinarea, roșiile uscate la soare , tahini , pătrunjelul, cățeii de usturoi, sucul de lămâie și sarea de mare într-un robot de bucătărie. Amestecați ingredientele până se combină bine. Servește gustarea de roșii uscate și anghinare împreună cu legumele crude la alegere!
SFATURI:
- Pentru a găti miezurile de anghinare, urmați instrucțiunile de preparare la abur a unei anghinare întregi. Lăsați anghinarea să se răcească și apoi îndepărtați toate frunzele verzi dure până rămân doar frunzele fragede și galbene. Tăiați anghinarea în jumătate și îndepărtați complet centrul mușchi (frunzele albe și violete mătăsoase și firele de dedesubt) răzuind-o cu o lingură. Astfel, miezul de anghinare este gata de utilizare.
- Dacă nu aveți la dispoziție tahini crud , puteți folosi tahini obișnuit. Tahinul crud are un gust mai blând, iar tahinul prăjit este mai expresiv. Ambele tipuri de tahini sunt bune.
- Bucurați-vă de această masă cu legume crude așa cum este descris sau cu legume fierte de orice fel. Dacă ai chef să experimentezi, poți chiar să încerci să-l îndesezi în cartofi copți!
Porție pentru 2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .